Re: R4 kao poklon za rodjendan
od tih djelova oko struje cini mis e da rotor iliti ruku nisi nabrojo, to je ono cudo ispod kape.
dalje kad pomenu mandzetne... pregledaj sve gumene dijelove, oce guma krepat sama od sebe od stajanja a stajo je podugo znaci. pogledaj crijeva jesul ispucala, prekontrolisi pumpu benzina, i ako imas kameru snimi nam fino i okaci da vidimo kako pali posle 2 godine stajanja. kolko ce mu puta trebat da zavergla jednom ili dvaput :a034:
I ti gumeni su mi padali na pamet, uradicu i to, promijenicu i ruku, ima svega kod majstora u garazi :too:
Snimacu obavezno, jer nema auta koje ce upaliti, iz drugog puta poslije 2 godine :a080:
Ako neko ima jos nesto da doda....... :mahanje:
Ama vidjeces...nakupice se dosta toga samo od sebe. Kad pocnes vozikati se pomalo, primjecivaces sta ne valja pa to valja i praviti. Ako vec kazes da trebas stavljati kociona crijeva i tecnost provjeri u kakom su stanju diskovi naprijed, ako su losi valja ih il obradjivat il nove kupovat. takodje kocioni cilindri zadnje ne bi bilo lose promjenit, sajla od rucne zna strunuti od stajanja. te vesele ventile bi valjalo prekontrolisat. pakne i plocicce prekontrolisati i ako su istrosene nabavit nove. provjeri dal letva volana ima lufta. obavezno operi rezervar, kad budes imo love otidjes do karb majstora da ti uradi isti, prekontrolisi instalacije u kakom su stanju. vjerujem da nema auto obaveznu opremu svu u sebi pa polako stedi lovu i to kupuj znaci ono sve sto ti treba i sto murija trazi dizalica prsluk prva pomoc...
vodenu pumpu pregledaj, zamijeni termostat i termoprekidac. lamelu vidi jel istrosena. mozes nabavit neki kastofon pa provest muziku sam ako volis slusat ziku...i tako dalje. skini onaj hajnesov manual engleski vjerujem da znas, a ima i manual na domacem. dosta se stvari moze uz pomoc njega sam uraditi.
Eto to bi bilo to :fijufiju:
Letva nema lufta, diskovi u redu pakne su mozda istrosene, lamela u redu, termostat ne valja, na njega sam zaboravio :osmeh:, sto se tice ventila i oni nisu bili problem, ali polako ima 2 godine, pa cemo sve po redu, i kad pocnem voziti vidice se jos sta fali :smile:
Hvala Djole puno :too: :too:
Citat:
Djordje kaže:
Ama vidjeces...nakupice se dosta toga samo od sebe. Kad pocnes vozikati se pomalo, primjecivaces sta ne valja pa to valja i praviti. Ako vec kazes da trebas stavljati kociona crijeva i tecnost provjeri u kakom su stanju diskovi naprijed, ako su losi valja ih il obradjivat il nove kupovat. takodje kocioni cilindri zadnje ne bi bilo lose promjenit, sajla od rucne zna strunuti od stajanja. te vesele ventile bi valjalo prekontrolisat. pakne i plocicce prekontrolisati i ako su istrosene nabavit nove. provjeri dal letva volana ima lufta. obavezno operi rezervar, kad budes imo love otidjes do karb majstora da ti uradi isti, prekontrolisi instalacije u kakom su stanju. vjerujem da nema auto obaveznu opremu svu u sebi pa polako stedi lovu i to kupuj znaci ono sve sto ti treba i sto murija trazi dizalica prsluk prva pomoc...
vodenu pumpu pregledaj, zamijeni termostat i termoprekidac. lamelu vidi jel istrosena. mozes nabavit neki kastofon pa provest muziku sam ako volis slusat ziku...i tako dalje. skini onaj hajnesov manual engleski vjerujem da znas, a ima i manual na domacem. dosta se stvari moze uz pomoc njega sam uraditi.
Eto to bi bilo to :fijufiju:
Ono što je Đorđe hteo da ti kaže je da kupiš tri-četiri R4, rastaviš ih do poslednjeg šrafa i onda polako sastaviš jedan, ali dobar. Kao i obično - preteruje. Napominjem da se čovek nikada, NIKADA nije ni vozio U Četvorci (ako si slučajno propustio njegove postove) a pogotovo nije VOZIO ISTU. naći će se već neko kvalifikovan da ti odgovori, a mogao bi i sam da se potrudiš i pretražiš forum.
Evo na primer skoro identična situacija tvojoj:
http://forum.renault4serbia.com/inde....html#msg46164
:mahanje:
Ja ovde jesam malo mator, ali mislim, da se ponekad naša draga nam maskota igra sa nama. Ne znam u kom smislu, ali stvarno bi voleo, da dođe na okupljanje i da malo popričamo. Pa doš'o makar svojim traktorom il' šta on to već ima.
POLAKO :uredu: :uredu: :uredu:
Citat:
katraš kaže:
Ja ovde jesam malo mator, ali mislim, da se ponekad naša draga nam maskota igra sa nama. Ne znam u kom smislu, ali stvarno bi voleo, da dođe na okupljanje i da malo popričamo. Pa doš'o makar svojim traktorom il' šta on to već ima.
Zasto se ja igram sa vama? Covjek je pitao sta bi trebalo provjerit ili zamijenit na autu koje je stajalo dvije godine. Ja sam iznjeo svoje misljenje. I zatim sam bio optuzen da pretjerujem i da moje misljenje nije validno jer nemam r4. Ja sam se samo branio i tvrdio da nisam budala i da ako nemam r4 ne znaci da nemam pojma ni o cemu. Bio sam optuzen da lupam gluposti i ja sam pitao koja je to glupost koju sam rekao, i da li je i jedna od stvari koje sam nabrojao toliko pogresna da je trebalo me osuditi da pojma nemam jer ne posjedujem r4.
Citat:
Djordje kaže:
Citat:
katraš kaže:
Zasto se ja igram sa vama? Covjek je pitao sta bi trebalo provjerit ili zamijenit na autu koje je stajalo dvije godine. Ja sam iznjeo svoje misljenje. I zatim sam bio optuzen da pretjerujem i da moje misljenje nije validno jer nemam r4. Ja sam se samo branio i tvrdio da nisam budala i da ako nemam r4 ne znaci da nemam pojma ni o cemu. Bio sam optuzen da lupam gluposti i ja sam pitao koja je to glupost koju sam rekao, i da li je i jedna od stvari koje sam nabrojao toliko pogresna da je trebalo me osuditi da pojma nemam jer ne posjedujem r4.
Druže, nemoj odma' na vatru. Smiri se. Niko ti ništa neće, a ti ko mutav na telefonsku slušalicu i vičeš - ne čuje se...
Sad ne znam, dal' si ko Veseli ili' se igraš. Nikada pojma nisi imao a sad saveti o autu, koji nikada (???) nisi posedaovao. I što to treba napraviti na autu, koji je dve godine stajao...
Pa što je to drugo nego igra? Rek'o si nama da smo severnjaci čudni, a šta onda možemo misliti o južnjacima? Odjednom daješ savete za Auto, koji nikada nisi im'o. Nisam im'o ni ja, al sam pitao, slušao i poštovao primedbe, sa foruma, a ti? Strućko. Odjednom.
R4 Djole nije Fiat i nije kao vecina automobila, definitivno. A ovde se uglavnom trudimo da dajemo savete za koej smo sigurni i koje smo proverili na svojoj kozi. Niko ne teoretise.
Necu da potcenjujem tvoje znanje oko automobila, ali
kontrolisanje stanja diskova je nepotrebno, to sto je auto stajao nema veze
nepotrebno je ciscenje karburatora, potpuno, ako je auto rpe radio, eto da si vozio r4 znao bi to, ima takav karburator, da ga posle 10god upalis nsita mu ne bi falilo, upravo zbog tih sitnica ljudi reaguju, ti si nabrojao sve zivo, kao da covek hoce da ga restaurira, a ne da ga pokrene i sta sad on da radi, da odustaje od dzumbusa...
A bice obrisano sve nepotrebno!