Re: Sretan rodjendan! - Put u Francusku.
Sonne je u pravu 1200km u 2 dana mozda i moze, ali 3 dana po 400km je idelno to je dan vise i 10e vise recimo po osobi za nocenje i jos 10 za hranu, nije malo ali je realno i imamo fore i ako se desi nekome peh itd... Najtezi je prvi dan ovi Alpi, tu ako izguramo prvog dana 300km bice super, jer kao sto kaze covek kada se ide za CG svi paze na Zlatibor da ne prokuvaju, a sada ce celim putem biti Zlatibor. Meni je sa jos 2 suvozaca trebalo do Bajine baste i nazad preko Debelog brda 5,5-6 sati znaci oko 300km usponi od 7% i to samo na jednom delu, ostalo je Ibarska i ravno, bilo je toplo i problem je nizbrdo jer se kocnicne jako greju, koliko god kocio motorom. Znaci 6 sati za 300km bez pauze (to sto sam tamo odmorio ne racunam) i to je 200km ravno a 100km uspona i nizbrdica... a karb je od r5...i nikoga nisam cekao... :uredu:
Društvo, ajde da sumiramo kako bih po vašem trebalo sve da ispadne. Od momenta kada krećemo iz BG, preko ŽMBK-a do FR. Pošto (nažalost) nemam R4 i ne znam kako se ponaša na velikim uzbrdicama, kao ni na velikim nizbrdicama, molim da se odazove neko ko je vozio takve puteve sa R4 (npr. Gavra). Ne bih da vređam, ali ja se sa mojih 1000ccm više neću mnogo brinuti oko pregrevanja, jer elektro motor na ventilatoru je extra podešen. Ajde napravite kratak opis gde sve mislite da stanemo, možda da pogledamo neke znamenitosti. Prolazimo kroz 9 zemalja računajući i SRB, tako da treba odvojiti malo vremena i za slikanje i ostalo. Nije problem u 20 evra razlike, malo je to para koliko može umoran vozač da plati, zato hoću da napravimo plan koji će odgovarati i starima i mladima, i početnicima kao i već okorelim vozačima. Iznosite predloge, jer svaki dan smo sve bliži polasku. :a055:
A ti ces Sale Opelom? :a036:
Izgleda da si mrtav ozbiljan? :wacko:
Citat:
San-Sale kaže:
Društvo, ajde da sumiramo kako bih po vašem trebalo sve da ispadne. Od momenta kada krećemo iz BG, preko ŽMBK-a do FR. Pošto (nažalost) nemam R4 i ne znam kako se ponaša na velikim uzbrdicama, kao ni na velikim nizbrdicama, molim da se odazove neko ko je vozio takve puteve sa R4 (npr. Gavra). Ne bih da vređam, ali ja se sa mojih 1000ccm više neću mnogo brinuti oko pregrevanja, jer elektro motor na ventilatoru je extra podešen. Ajde napravite kratak opis gde sve mislite da stanemo, možda da pogledamo neke znamenitosti. Prolazimo kroz 9 zemalja računajući i SRB, tako da treba odvojiti malo vremena i za slikanje i ostalo. Nije problem u 20 evra razlike, malo je to para koliko može umoran vozač da plati, zato hoću da napravimo plan koji će odgovarati i starima i mladima, i početnicima kao i već okorelim vozačima. Iznosite predloge, jer svaki dan smo sve bliži polasku. :a055:
Ja sam za 1 dan više i lagano + razgledavanje znamenitosti.
Da hoću da jurcam išao bih sa Kalosom i autoputem.
Ja idem porodično i vodim i dete od 7 godina (i brojevima sedam).
Uzmite u obzir ev. kvarove. Pa nećemo kao pičke da nastavimo ako nekome crkne nešto, oni koji ne mogu da pomognu idu do prvog parkinga i čekaju ostale.
Da li je neko razmislio koliko brzo reno može da ide uzbrdo u uslovima razređenog vazduha. Pa ako i jeste neka mi odgovori koliku minimalnu brzinu mora auto da razvija da bi mogao ići autoputem. Pa dalje tema za razbijanje, jel znate da na tim usponima kamioni ne smeju da idu drugom trakom već samo prvom, i koliko imamo vremena dok nas panduri ( POLIZEI) ne isključe iz saobraćaja i onda ćao Nemačka i guten tag šlep dinst.
Sedam zemalja :uredu:
SRB, CRO, SLO, ITA, AUS, GER, FRA
A Sale, koliko ja znam, ima obezbeđen prevoz i nemojte, molim, više da ga prozivate:
http://forum.renault4serbia.com/inde....html#msg70319
Ja samo znam da će put trajati SRB-FRA-SRB trajati minimum 8 dana.
1. Noćenje - SLO
2. i 3. Noćenje - na putu
4. Francuska
5. i 6. NA PUTU
7. SLO
Osmi dan - SRB
A možda i još jedno u FR
Za terensko-geografske detalje savetujem da instalirate Google earth i iz Google maps može da se vidi satelitski pregled terena, tačnije satelitske fotografije. Samo se ode na "maps" u gornjem desnom uglu mape.
Citat:
serz kaže:
Sedam zemalja :uredu:
SRB, CRO, SLO, ITA, AUS, GER, FRA
A Sale, koliko ja znam, ima obezbeđen prevoz i nemojte, molim, više da ga prozivate:
http://forum.renault4serbia.com/inde....html#msg70319
Ja samo znam da će put trajati SRB-FRA-SRB trajati minimum 8 dana.
1. Noćenje - SLO
2. i 3. Noćenje - na putu
4. Francuska
5. i 6. NA PUTU
7. SLO
Osmi dan - SRB
A možda i još jedno u FR
Za terensko-geografske detalje savetujem da instalirate Google earth i iz Google maps može da se vidi satelitski pregled terena, tačnije satelitske fotografije. Samo se ode na "maps" u gornjem desnom uglu mape.
Serze! Opet Te podrzavam.
ALI. U zadnji par reply-ja, su navodjeni dobre primedbe.
Pazit se treba, narocito PAZITI na grupu (sve nas).
Po mom: treba ostaviti vremena, za nedaj Boze!
Nije put kratak. Ja sam isao sest (6) puta za Minhen sa cetvorkom (pokojnom+), i nije sve jedno ni onda kad ides sam... A nas ce biti (nadam se) ihaj!
Po meni je naj-najpemetnije da "slusamo" "najstarijeg".
Ja sam guster...
Citat:
Neb_Mes_Ur_Mau kaže:
Znači svi za Gavrom...
Nigde preko 90km/h , samo lagano i stize se,pauze na 150-200km da odmorimo aute.
Nadam se da cu uspeti da se skrpim za put pa da idem i ja...
Ima nesto epsko u ovome, odmaramo aute kao da su konji :osmeh:
Citat:
John Doe kaže:
Ima nesto epsko u ovome, odmaramo aute kao da su konji :osmeh:
Johne!
Ne bi nesta da nadovezem, samo :too: