:a084: :a084: :a084:
Ludjaci :too: :too: :too:
Printable View
:a084: :a084: :a084:
Ludjaci :too: :too: :too:
Hebo vas lebac, niste normalni...
Odavno se nisam sladje ismijao...
A Majk je vrh, koji lik...
:a084: :a084: :a084: :a084: :a084: :a084:
Je... Da... :uredu: :uredu: Majk je lik samo takav. Pogledaj ga samo :vidiga: Gleda u križ, a ne vjeruje u Boga!!! :osmeh: :a050: :a084:
Ne'ko zna, nek'o ne zna... Malo me muci komp, Sotona i Gremlini unutra igraju igru ''Sprc the Frik'' tako da mi UBS-i ne rade. Shodno tome - ne mogu prekrcati slije na komp... :a026: Pa sam ugnjavijo Frmu. Hvaaaalaaaa čiko Frmo... :a0181: :a0181:
Sta da vam kazem... Poliraju se Alpinice. :a049: :a049: Posao ne da je mukotrpan, nego boli glava, odnosno prsti!!! :vidbudale: Ma ne samo prsti, nego i ruke i slezena i ligamenti malog mozga. :a080: Ali efekt je mamma mia!!! :a080:
Odlucili smo ih ispjeskariti, ali onako na fino. Ne potuć pod mlazom starih gedora, kao sto neki misle da je dobro ''pjeskariti'' nego ono... Bas finjaka... :lazy: Problem je sto to u Rijeci i okolici nitko ne radi. Mislim, radi, ali kad pitas - ne radi. A i oni koji ipak, kao rade, misle da su pare fekalije u septickoj jami i da ih ima hrpa. E pa nema!!! :a026:
I nakon obilaska terena, Majk se raspitao i napenalio da ispolira felge. Vjerovali ili ne... NJEGOVA je ideja, nije moja tj. Svrakina. I kad je skuzio da bi lokalni tati i asasini oteli kojih 500-700Kn (a to je prekoracenje budzeta za kojih 500-700Kn :osmeh: ) samo za pjeskarenje... Dosli smo na ideju da se time samio pozabavimo. Jos je Majk imao neki poslic, vidi cuda, bas za neku antikoroziju - pala je odluka da sami napravimo KOMORU ZA PJESKARENJE!!! :siroma: :siroma:
Uzeli smo jednu oooogrooomnu kutijusinu cca metar dvaj's sa osamdeset i visine metar i po', skalpel, selotejp i mastu. Trc, mrc... Vamte-tante i napravimo MAJKmatic LXT7000. U biti smo prekrojili (snizili) kutiju tako de je ostala siroka 80cm, duga metar dvajs' i visoka kojih po' metra, a sve po principu musko-zensko tj. gornji dijo je poklopac koji se nadurexira, tj. navuce na donji dijo, jelte.
Posto karton ima neko cudno svojstvo da je neproziran, a mi, kao obicni smrtnici, nemamo moc kao onaj šonjo koji nosi gaće preko pantalona i veeeliko slovo S na prsima da gledamo kroz neprozirne materije, odlucili smo doskociti tom problemu sa Katrinim prozorima. :a025: Jos jednom se ingenijalnost ondasnjih inzinjera da naprave auto sa svim ravnim staklima pokazala kao vrlo mudra odluka, gledano dugorocno...
Dodali smojos dvije rupe za rukice, uzeli Hella reflektor-maglenku i deri Misko!!! 25kg kvarcnog pijeska granulacije 0,1-0,5 mm i da vidis uzitka... :osmeh: :osmeh: Odusevljenje kako pjeskarenje dobro napreduje je splasnulo vec nakon koje tri-cetiri minute kad smo skuzili da zrak pod tlakom kojeg upuhujes u prasnjavu komoru skromne zapremine od cca pola kubika ima vrlo zlu narav da izlazi kroz sve pore na kutiji, a pogotovo po Trecem Murphyevom Postulatu koji glasi ''Ako postoji n rupa koje ti idu prema nosu i n puta 10 na trecu rupa koje ne idu prema nosu, vjerojatnost da ce fina prasina od pjeskarenja ici bas prema tvome nosu iznosi n puta deset na trecu naprama jedan.'' naravno da smo vec nakon sedam ninuta izgledali kao dva beduina koji tri dana voze deve kroz pjescanu oluju.
Dosli smo do zakljucka da se karton i selotejp definitivno ne mogu koristiti za neke hermeticke spojeve, makar smo i jedan i drugi toooliiiiko sposobni sa selotejpom da su nasa indijanska imena Onaj_Koji_Cuda_Radi_Selotejpom i Bizonu_U_Trku_Selotejpom_Zaljepijo_Prkno.
Uglavnom... Nasa Du It Jorself komora za pjeskarenje nije losa samo bi u samom pristupu i tehnologiji trebalo promijeniti pocetak i kraj te ono izmedu njih. :a050: :a050:
Sto se tice rezultata... Mogu reci da smo Majk i ja vise nego zadovoljni. Poceli smo ih odma' malo, samo iz probe, preslajfati sa brusnim papirom 400, 600, 800 i efekat je kao da si brzinom warp 8,7 protutnjao crvotocinom kroz svih sedamnaest poznatih dimenzija umjesto da si se vozio na pola impulsne sve okolo kere pa na mala vrata.
Daaaa, daaaaa... Svraka strikes again... :naughty: :zloca: :naughty:
:a050: :a050: :a050: kod nas bi ovo bilo pod naslovom: "Moli se osoba koja je poslednja izasla iz ludnice da se vrati i zatvori vrata" :a084: :a084: :a084:
kakve vi samo imate napade kreativnosti :a058:
samo pazite se kvarcnog peska ima jednu malko nezgodnu osobinu a to je da je kancerogen :s25: predlazem detaljno ispiranje pivom (iznutra naravno) :a055:
:a050: :a050: :a050:
...''sekundarci sa Dajana oteli pjeskađiji komoru pred nosom dok je mijenjao pijesak...''Citat:
Sonne kaže:
Ja sa moja Dajana... Upalim je sad... I do Nis... 500 kilometara...Laaadnooo... :a050:
mora da je bio pobesneo maks :a050:
http://albums.karike.com/s3/1/0/b/10b2130678.jpg
@ Frik: koji kompresor i koji protok koristite za pjeskarenje. Čuo sam da oni ajnheli i sl. u pjeskarenju traju k'o i moje ispijanje jutarnje kafe...
Tu Neb_Mes...
Kompresor je plavi... Protok pijeska misim da je bio... Mislim... Ma da... Ziher je bio... :osmeh:
Ne znam... Majk ima neki malo bolji kompresor. Ne znam koji je, ali dooobro druka. Cak i pneumatske alate (pistolj za šarafe) dobro ganja.
Pritisak je bio oko 8 bara... Pijesak ful sitan 0,1-0,5 mm.
Za pjeskarenje mora biti doooobar kompresor jer moras imati dosta veliku diznu da dobijes dobar mlaz pijeska, a to ti dosta trosi zraka. Zato ako pjeskaris sa nekim losim kompresorom ne pjeskaris dobro, moras puno puta prelaziti po istom mjestu. To bi za ove felge bilo katastrofa jer bi sve ivice na rebrima zaoblio.
Pjeskarenje mora doslovce ici kao kad farbas - tamo gdje prodes mora se vidjeti rezultat... (uuuu, :a014: ovo sam fuuul bistro sročio, :c062: nema sta...)Doslovce sve nestaje kao ''rukom odneseno''. Plus, ako je los kompresor i stalno se muci da druka - skratis mu vijek trajanja samo tako. Zato je Einhel samo za tu i tamo upaliti i nesto s njim podrndati... Ofarbati pedalj necega svakih nikad...
Aj se raspitaj o izlaznoj količini zraka na tom kompresoru koji Majk ima. Imam neku ponudu za kompresor koji izbacuje 280 litara zraka u minutu @12 bara, pa me zanima da li je to dovoljno, super i više nego dovoljno ili je srednje žalosno...