Koliko znam, SVI aut radio uređaji su na max. 4 oma.
Printable View
Koliko znam, SVI aut radio uređaji su na max. 4 oma.
Evo i mene , bio sam u nekoj guzvi nemogu da stignem da sednem kraj kompjutera. Svi auto kasetofoni,pojacala i zvucnici su na 4oma i nepostoji mogucnost da budu na 8oma tako da nemas problema sto se toga tice
Ma na kasu pise pozadi 4ohm (8ohm), nego nije ovo zujanje do mase vec do "+", uf bre sta sad da radim???
E to sto ti pise nazad je da radi na 4 a moze i na 8 tako da nemas problema a to zujanje ces tesko da izolujes jer to je brum trafoa a kada stavis u kola bice brum auta i tako ima da te zeza non stop . tu ti je problem na samom ulazu napona na kolo. moraces da napravis napajanje za to kolo , i to ide preko elektronike preko kondenzatora da bi se neutralisao brum jer taj brum se stvara u kolu i ono prenosi sa napajajuceg dela u tonski deo. A neznam da li imam negde semu napajanja za neko pojacalo te snage. Ja imam pojacalo Pioneer 120w ili 60x120 i isti problem , sve sam pregledao i nemogu da nadjem sta mu je, moracu da menjam sve elemente jedan po jedan da bi to nasao a to je bas naporan posao. Druga stvar nemoj da te lazu da mozes da prodjes sa onom blokadom od 300 dinara (ona mala crna kutijica sa dve zice crvena i crna) ali mozes da probas kod mene nije uspelo mozda kod tebe i uspe jer kod mene je riknulo nesto pa me zato zeza
Nista probacu prvo u sobi sa 2 odvojena napajanja da povezem, pa ako ima zujanja onda dalje da istrazujem, a zar ne bi diode mogle da rese taj problem, tj kako se bre javlja taj brum...
Jel nastaje usled indukcije ili usled kretanja struje? Nije mi jasno koje i gde? Jer da je indukcijom bilo bi mnogo slabije i mislim da bi se odmicanjem smanjio nivo zujanja...
A inace uzeo sam napajanje od kompa i na dva nezavisna dela nakacio pojacalo i kasetofon, masa stoji nema zujanja, cim pipnem plusom sa kasetofona plus ulaz u pojacalo ondo dune i onda zuji, cuje se zvuk al zuji za medalju...
Ja nisam siguran da li ces to resiti sa diodama , postoji mogucnost da to eliminises na taj nacin ali ipak prvo probaj sa blokadom a onda sa diodama ali na kraju ubaci neki malo jaci elektrolit da to sve skupi i ja mislim da bi to trebalo resiti brum , a jesi li probao da li ti zuji na radiu.
Nisam
Ja se bogami zabrinuo da si resio problem sa muzikom , pa onda nemam sta vise da pisem. :a036: :a036: :a036: :a036: :a036: :a036: :a036: :a036: :a036: :a036: :a036: :a036: Ma zezam se naravno. Probaj da li ti zuji na radiu ako ti nezuji na radiu onda se brum javlja od elektromotora kasetofona i to ti se onda desava zbog toga sto nemas kondenzator na motoru izmedju + i - ili zato sto nisu na istom napajanju. Proveri pa nam javi ali isprobaj i ove dve varijante
Cekajte malo sad sam ga otvorio da ocistim prasinu i podmazem kas jer je malo zujao, pa cu sutra da sklapam i da probam...
Sta bi jesi li isprobao brum na radiu