Pleksiglas ti sluzi samo i skljucivo samo radi izgleda i zastite, cak i u nekim slucajevijma i pogorsava kvalitet zvuka kod basova. Mada mogu i da stavim neke dve tri prohromske sipke preko zvucnika radi zastite a da nestavljam pleks.
Printable View
Pleksiglas ti sluzi samo i skljucivo samo radi izgleda i zastite, cak i u nekim slucajevijma i pogorsava kvalitet zvuka kod basova. Mada mogu i da stavim neke dve tri prohromske sipke preko zvucnika radi zastite a da nestavljam pleks.
Pa nemam iskustva tj nisam imao para... ( a sad ih kao imaaam :s12: , pa planiram da dovedem sa kasetofona clarion koji Mirko 5 poklanja :a0181:, a da otvorim kasetofon i izvucem ulaza za discman i mp3 player, mada na ovim zvucnicima se oseca izuzetna razlika imedju mp3 i disca, pa cu neplanski verovatno disman iako je tezi veci, trosi vise baterija, ili jednog dana da uzmem ishuffle (ono je bolesno, ima divan zvuk, harman cardon je potpisao kolo unutra)...
Znaci sa kasetofona kome ne znamo jacinu...
Ma to ce malo teze da ide tako kao sto ste zamislili, ako hoces da uradis kako treba moras da nadjes izlaz sa predpojacala a to verovatno neces znati naci, kada bi nasao nekoga tu od drustva da zna samo da ti nadje izlaz sa predpojacala ostalo bi sve mogao sam da odradis. Ja neznam sa koliko para ti sada raspolazes ali sa jedno 40-50e bi mogao da se nadje solidan mp3 koji ima izlaz za pojacalo i da na njega to fino nakacis i izbegnes sve ove budzevine koje ce ti non-stop praviti probleme,veruj mi znam zato sto sam i ja pravio mono blokove za kola koji su se ugradjivali ispod zvucnika,a to ti radi AUDI (naravno modeli A) kod njega svaki zvucnik ima odvojeno pojacalo i to veoma kvalitetno, interesuje me koje ti je ovo pojacalo i koja je kataloska snaga tog kola unutra, pretpostavljam da to znas jer vidim da je to rucni rad pa da vivdimo sta ce se sa tim dobiti
E otkrio sam problem (delimican) sad dok sam pojacavao primetio sam da pri bassu na paradise city u trenutku kada pocne da krci bas, pocinje da trepce i ona dioda na ispravljacu, izgleda da je problem u tome jer ono je na 1700mA a ovo pojacalo trazi 5A pri max pojacanju koliko sam ja pronasao. U pitanju je philips tda 1557q ic kolo a sve oko njega sam nasao na nemackom sajtu http://www.hobbyelektroniker.de/seit...erstaerker.php
Evo sad videh i ovo, mislim da je to sledece sta cu da napravim, zanimljiviji je, a mrzi me da pravm otiske na plocici pa volim da nadjem gotovo a i Eagle me nesto zeza...
Ovo bi trebalo lepo da radi a iskreno receno ako je dobar zvuk ovo je krajne jednostavno resenje i mogu samo reci SVAKA CAST :a0181:. za ovako jednostavno nidsam znao. ZA tebe je najbolje da se to upakuje u plasticnu kutiju sa ALU hladnjakom i da to stoji na mestu gde ga nece grejati puno ventilacija a pastu obavezno stavi izmedju hladnjaka i integralca a tu pastu imas da kupis u radnjama sa opremom za kompjutere to ti je pasta ista za procesore. SAda ti ostaje samo da nadjes izlaza sa predpojacala sa tog kas. a za ispravljac najbolje je da se koristi akumulator jer ces tesko naci jak ispravljac jer ti ovo kolo trosi lepu struju. ZA ulaz na taj kas probaj da iskombinujes deo kojidovodi signal na dugme za pojacavanje , naravno moras ga propratiti i naci gde je tu ulaz za predpojacalo. Ja neznam tacno kako taj kasetofon radi na koji princip ali mislim da bi trebalo da je ulaz za predpojacal bas na izlazu iz potenciometra (ako je to tako reseno kod njega ) ako nije onda ces morati da potrazis ulaz i izlaz. Je.iga sve je to malo komplikovano u prici ali sve se to da lako resiti. Na kolu u kasetofonu bi mogao sam da nadjes gde dolazi signal uz pomoc glupe ali jednostavne metode uzmes slusalice i masu stavis na sasiju kase. a plus zicu slusalica stavljas na nozice kola na kasetofonu. moras samo da pazis da nedotaknes napajanje kola. Sve to moras da radis kada je kas. upaljen i moras pre svega toga izmeriti na nozicama gde ti dolazi napajanje (+) i to oznaci markerom da se nezajebes jer ako to dotaknes sa slusalicam ima da ti probije usi. I da znas imas vise napajanja(+) da nebi odustao kada nadjes jeddno. Kada cujes na nekoj nozici zvuk to ti je izlaz iz predpojacala,
Da ti nezaboravim reci kada nadjes sve izlaze iz predpojacala moras da vidis koji je levi a koji desni , koji su prednji a koji zadnji jer tebi trebaju prednji levi idesni ili zadnji levi i desni a to ces na isti fazon saznati , stavis slusalice i prebacis zvucnike na samo prednji desni , kada ga nadjes onda prebacis na prednji llevi i sa tih nozica izvlacis na svoje pojacalo. samo tako ces moci da napravis da to radi kako treba
Pa ovo sam ucio iz analogne elektronike pa sam se odusevio kad sam nasao gotovo, zvuk je lep (toliko je jednostavno da nema gde da ga izoblici), alu hladnjak od procesora je vec stavljen i dobro zasrafljen, nisam stavio pastu jer je nemam, ali zaista radio je danas pa sigurno 4h bez prestanka prilicno opterecen, i i dalje je prilicno hladan, tako da mislim da cak ne bih smeo vise da ga hladim, nije presao 15ak-20 stepeni garant...
A kas cemo u nedelju da otvaramo, mislim da je tako jednostavnije, a ispitivacemo ga pomocu onog zvucnika iz tranzistora onog malog, mislim da je ejdnostavnije nego sa sluskama koje imaju one izolovane kablove i onako meke glupe...
A da neko ponese ispitnu lampu ili unimer?
Evo ja cu :a080: