Re: Sretan rodjendan! - Put u Francusku.
Pošto vidim da ne šljivite molbe 5 posto onda ovako: Prestanite da se zajebavate ima tema gde je tome mesto. Ima i put od Beograda do Ljubljane i to u mom prethodnom postu u ovoj temi samo treba čitati i pogledati linkove. Samo za Saleta i sve svatove - to je ruta broj tri - ovako se piše: 3. Staneš na Zmaju na autoputu ka Šidu, natankaš do čepa, ideš samo pravo i kad ti nestane benzina onda si u Ljubljani. To je ako voziš običan Reno 4. Ima i besplatna ruta:
http://maps.google.com/maps?f=d&sour...2,8.470459&z=7
ali to se teško može opušteno preći za jedan dan pogotovo ljudi koji nisu iz BG, avo troškova puta BG - LJ iz ove teme:
http://forum.renault4serbia.com/inde....html#msg68840
razlika je nekih 20-ak evra, a put je duži u jednom smeru 100 km i sporije se vozi. To se ne isplati - auto put je bolji izbor do Slovenije.
Kad je reč o najjeftinijem putu, Katraš, iako to tako izgleda ona tvoja ruta koju sam ja izdvojio u mom prethodnom pustu u ovoj temi (za one koji su završili kurs brzog čitanja piše se 1 i 2) nije najjeftinija jer se ide kroz Švicu. a to podrazumeva 44 evra da im mater šovinističku i lihvarsku, a radije bih vozio ovuda:
http://maps.google.fr/maps?f=d&sourc...,1.058807&z=10
jer je razlika nekih 65 km tj nekih 6 odnosno 12 evra, a radije bih onih 32 evra propio i još ne moram da vadim pasoš ili potrošio u nacionalnom parku Južni Švarcvald, a ljubičaste krave menjam za put uz jezero Bodensee.
Da, ne idemo sutra ni za mesec dana, ali ako će neko ozbiljno da pristupi eventualnom sponzoru onda bi valjalo da ima bar plan puta, zar ne.
E neka si im rekao :s12:
Svaka ti čast......
Ponekad stvarno pomislim da si autoritet .... :a0181: :a0181:
Ma NISI TI ZA DŽABE MALTRETAQTOR..... :maul: :maul: :maul: :maul:
A može i kroz Bosnu do Sl. Broda, pa opet nazad u Bosnu do Novog Grada, tu je granica sa Hr, Dvor na Uni, pa Glina, Karlovac, Slovenija... i nema putarine, jedino što sam čuo da su plavci u BiH (ne BiH, hvala) malo više zahebani, mada koliko sam puta tuda išao nikad sa njima nisam imao problema, mislim nisu me zaustavljali...
:new:, :a014: Ja mislio jedan :fijufiju:,kad ono ima vas na kilo!? Pobogu potrosismo stranu posta da bismo stigli do LJubljane !!! E ovde nesto zaista nije kako treba,BEZ SALE,a valja stici do Pariza bezmalo!!! Malo duha nije naodmet,al nemojmo se praviti ludji nego sto jesmo :a036:,videce ove poslednje postove neko sa strane te ce nam se slatko ismejati, :vidiga:,te bi bilo pozeljno iste sto pre obrisati. Naravno zakljucno sa ovim mojim. :mahanje: Unapred zahvalan ! :too:
Serže, ja sam i mislio pored Bodenskog jezera, bez Švajcarskih ljubičastih krava i mrmota koji zamotavaju čokoladu.
Ali vidim ja, da se dosta raspravlja o ruti. Pa sad, ako nije moguć dogovor, gde i kako, ondak je najbolje da se ide tamo, gde ko hoće, bez toga da se nekog gura u nešto što ne voli. Tu je očito toliko različitih ruta, da čemo teško uskladiti sve želje i zahteve. Zato mislim, da je najbolje, da se il' dogovorimo il' ne, na prvom susretu dogodine. Da se zna.
A da za sponzore treba ruta, dosta je logično. Samo, sponzor če verovatno da stavi svoju reklamu na Četvorku, pa sad, gde se više to vidi? Putem kroz gradove, gradiće i selašca il' na autoputu u seni kamionđija?
Ja ću da budem sam sebi sponzor, a mislim da će to biti i večina onih koji odlučuju da idu. Neznam, možda se nađe neko, ko je zaintereiran da finansijski podupre ovaj put, ali mora da zna, da nema šanse, da će ne'ko iz bilo koje EU zemlje doći kod radnje u Mileta Kvrđiju u neznamgde.
A ako se ne'ko oće smijati na naše postove - neka. Njegova stvar. Nije to naša briga. A mislim, da se večina njih smije, kad nas čitaju, jerbo smo internacionalni zažebanti i ne odustajemo od svog stila. Barem nekolicina nas. A ostali - pa, ima tu svašta. Nebih o tome.
Tako, dragi moji, ja sam svoje oko ruta odradio, a vi po svojoj želji, zahtevama i mogučnostima. Završavam temu o rutama i sad nek' se svako kopka kol'ko mu drago. Ajd, :a055:
Mi iz Kw Screw-a smo za Seržovu i Katraševu rutu!
4000 km u oba pravca = 280 litara (300L) goriva, znači 400 jura benzina + troškovi... (u Nemčiji je gorivo 1.55 eura).
Kako god da se okrene bez hiljadarke nam ne gine...
katras daj nemoj da se ponasas kao uvrijedjena primadona, valjda i drugi imaju pravo na misljenje i prijedloge koji nisu isti kao tvoji. Na kraju krajeva ovo je forum gdje se iznose stavovi i misljenja.
Ja imam zelju da idem, da idem u koloni sa sto vise cetvorki i da je moguce volio bi da idemo preko Finske, Portugala i Spanije da vidimo sto vise ali za neke postoji ogranicenje koje se zove euri.
Zato polako, dalek je put kao sto je dalek i jul.
Potpisujem, ali neko mora da zauzme čvrst stav i da sve nas uvede u red. Inače će da ispadne da će svako nekom svojom rutom i eto belaja...Ličiće nam put na SFRJ '91./'92. godine (pu-pu daleko bilo), taki smo mi, hoće svako da vodi glavnu reč, baš njegova da se sluša jer ako nećete ja ću svojim putem...
Kužiš stari o čemu pričam?!
Meni lično se najviše dopada preko bodenskog jezera, em znam nemački, em poznajem mentalitet, em imam bivše kolege koji možda budu mogli da pomognu ako zatreba, i na kraju krajeva, matori su mi gore, nekih 400 kilometara severnije od rute ali bože moj. Plus je Nemačka predivna u to doba godine, a putevi su im sto posto okej...
O tome i pricam ja sam do detalja razradio rutu kroz italiju ali ona je celom duzinom auto putem ima dva nocenja u kampovima u italiji kosta oko 350 evra (benzin, putarina i kamp) u jednom smeru i knap je u tri dana (dnevno se prelazi po 600 i nesto km) ok vidim da neko moze da nas dovede i vrati skoro za istu cifru lokalnim putevima za tri dana i podrzavam tu ideju, pa boze moj ko ne zeli da ustedi novac i josh se uz to bolje provede. Iskreno sumnjam ali podrzavam ideju i jedva cekam da vidim plan rute. :a055:
Dakle,znamo sve rute,ali nemamo pojma ko ide zato u temi 50rodjendan... polako da se upisujemo i vidimo sta sve treba zameniti i srediti pre puta,ko ce sta nositi od delova,jer ko hoce zaista ici mora to vec sada znati s obzirom na troskove puta,nakon toga pravac skype i da se dogovaramo kako i sta!
Ovo jeste forum,svacije misljenje se postuje,ali treba izabrati vodju puta koji ce tu muku podneti da nas sve dovode u red i u Thenay!!!
Da ste mi zivi i zdravi svi! :a055: