vadjao sam to naravno, ali nisam znao da se tako zove. takovi frovi su na nekim novim automobilima.
Printable View
vadjao sam to naravno, ali nisam znao da se tako zove. takovi frovi su na nekim novim automobilima.
Imas kitove pa mozes ugraditi na vecinu auta... ili sam nesto napravis.
Dobro dosao :osmeh: Fini autic steta sto nije plavi (salim se)
C.Dule :mahanje:
ma i meni je krivo sto nije plavi,ali ako nista ima plavu zastavicu unutra :too: :kul:Citat:
cokanj kaže:
Ako si jos zainteresovan za peta vrata sa rikverc svjetlima mozda mozemo nesto naci :smile:
ma zainteresovan sam za mnoge stvari,samo kad bi ta vrata imala jos staklo sa svim zicama koje rade :smile: i kad bi bila studentska cijena :a080:Citat:
John Doe kaže:
trebali bi mi dobro ocuvani branici i prednji i zadnji,pa zadnja dva blatobrana jer su mi ovi poceli korozirati ne puno ali mi vec ide na zivce.
Onda novi auspuh sa loncem,jer mi ovaj koji koristim ima rupu na sred lonca pa zvucim kao TAM :a026:
onda testiram koliko trosi i mislim da je desetak litara u pitanju pa moram gledati da i to malo smanjim,svjecice nisu,a nisu i kablovi tako da mislim da je karburator u pitanju.
Onda,cim plata bude mijenjam ventil za ulje kocnica na zadnjem lijevom tocku jer mi curi ulje na tom mjestu.
i na kraju slijedi lakiranje,nazalost u crvenu ali sta cu kad mi je tako najlakse,a nemoram se peglati sa papirologijom u MUP-u....
kad bi ovo sve zavrsio do 8 mjeseca i kad bih imao pare za sve sto mi bude trebalo,onda trazim felge zna se Alpine :s35:
Zaboravi da sam pitao... ako bude para kod mene mozda ih pohranim :smile: Nego nije neka procedura sa promjenom boje, jedino atest dodje 50KM + saobracajna :s25:
koliko bi para bila ta vrata odprilike??? cisto informativno pa mozda se i odlucimCitat:
John Doe kaže:
Ne znam ni sam, znam gdje imaju pa kad me put nanese jer nije bas blizu pitati cu :smile:
Hvala u svakom slucaju :a0181:Citat:
John Doe kaže:
sto se tice tog lonca, ako trenutno nisi pri parama za auspuh, uzmi bison epoxy metal lepak. to je dvokomponentni lepak, navuces ga preko rupe i drzi provereno. trpi do 120°C. znam mnogo ljudi koji su krpili auspuh sa time.
Na auspuhu je MNOGO vise od 120 stepeni, na samoj izduvnoj grani oko 500-600 stepeni.
S. Miki
izduvnu granu sigurno ne moze da okrpi, ali ako je moj komsija krpio auspuh blizu grane na audi 100 2.0td i drugi komsija na astri 1,6 16v, sto ne moze na 4-ci lonac.
e sto mene hoce ovi pehovi sa autom :s25:
danas pokusah da upalim diva,medjutim nista,cak se ni motor ne cuje da pokusava da upali :a014: prije mi se palila ona lampica za akumulator,pa mislim da je to dakle da se akumulator istrosio,sta vi mislite?
Da li se nekom desavalo nesto slicno ??? poludit cu vise :s25:
Mislim da ti se akumulator istro[io ili alnaser crko...probaj na guranje :osmeh:
ako ti rade lampice na tabli kada das kontakt, pa kad pokusas da zaverglas sta se desava sa lampicama?
ako se intenzitet lampica ne smanjuje onda je crkao automat na anlaseru
ako se intenzitet lampica smanji vrlo malo onda je crkao anlaser
ako se intenzitet lampica smanji mnogo ili se lampice potpuno ugase, prazan akumulator.
Kupio novi akumulator,Reno naravno upalio iz prve :too:
Jao kako sad svijetli :osmeh: i nema vise smanjenog itenziteta svjetala na farovima pri smanjenom gasu :smile: i ne pali mi se vise lampica za akumulator :smile:
kako sam bio sretan,evo vozao sam se sat vremena,ma najbolje auto na svijetu :s35:
:a055:
Poz svima i hvala na pomoci
Eh ovako...malo sam ga testirao ovih zadnjih par dana,ma rendjo leti vjerujte mi :smile:
Posto je u Sarajevu prelijepo vrijeme,malo sam ga provozao po malo autoputa sto imamo prema zenici,bez problema dodje do 130 km/h po ravnom :kul: testirao sam mu potrosnju tako da po gradu trosi 9.5l.Ja inace sipam 98 . Pitanje sad vecim poznavaocima od mene da li je to ta potrosnja ili bi trebala da bude manja? Ako bi trebala biti manja,na sta bih trebao da obratim paznju ?
Otisao sam takodje kod limara i lakirera da mi odprilike kaze koliko ce me doci da lakiram ponovo zadnja dva blatobrana i branike,to ce me ispasti 150 KM ma poslije ima da se svi okrecu za autom,i ovako ne mogu da izdrzim od ponuda za prodaju,vjerujte da je auto hit u gradu :a080:
Neki dan mi je cikica ponudio 2000KM za njega,a dva dana prije toga mi covjek davao golfa 1 hahaha i sad umrem od smijeha kad se sjetim toga :fijufiju:
Pozdrav svima :a055:
Ovaj... nije ti bas ravno od Sa prema Ze :osmeh: Sto se tice potrosnje... meni se to cini previse, mislim da meni nikad ne trosi toliko ali ovi koji voze po gradu ce bolje znati.
Sad sam 100% zainteresovan za peta vrata sa rikverc svjetlima :smile:ako ima kod tebe javi da nesto skontamo,cijena sada i nije bitna.Volio bih samo da su vrata crvena da se ne moram peglati jos sa tim.Sinoc sam u mraku krenuo u rikverc i nisam vidio uopste crni stubic koji su postavljeni u tom dijelu i spucao onako posteno zadnja vrata po sredini.Steta na autu je sigurno 200-300 maraka tako da trazim nova vrata obavezno sa rikverc svjetlima :a122:Citat:
John Doe kaže:
BTW. i zadnju karambolku trazim :osmeh:
e jesam peh,ja ovo u zivotu nisam vidio :s25:
Jbg desava se...
Pogledati cu je li covjek prodao pa cu javiti. Slucajno su crvene boje :smile:Citat:
Resa 4 gtl kaže:
Hajde molim te doci cu i na kraj svijeta po njih :smile: Hvala ti punoCitat:
John Doe kaže:
Sutra cu se potruditi da saznam ima li ih jos pa ti javim. Ja sam ti inace blizu Tesanja pa racunaj na to...Citat:
Resa 4 gtl kaže:
Nazalost crveni R4 je otisao na otpad a sa njim i narandzasti F4 :( Sad mi je zao kao psu sto ne kupih oba. That's the end of that. :a045:
http://widget.slide.com/rdr/1/1/3/W/...KpDY7BKqWI.jpg
evo jedna danas uslikana sa firminim vozilom,malo da se vratim na ovaj forum :osmeh:
trazeci gepek put me danas odveo u jablanicu i par odpada oko ostrosca.U jednom takom trazeci gepek i jos par sitnica pitam koliko kostaju 4 celicne felge za renola.Covjek mi govori 20 KM i kaze juce sam dao 4 aluminijske felge ALPINE kao stari metal i dobio dvadeset maraka za to.Govori kako su mu zauzimale prostor i konto da nikome nece biti potrebne,a ja iste trazim vec godinu dana.U tom trenutku mi je pozlilo tako da su me smirivali jedno sat vremena sad za kraj gepek nisam nasao imao je dva ali su previse zahrdjala.
APEL za sve koji su u granicama BiH da ako imaju gepek sa ili bez rikverc svjetala i da su bez korozije da me obavjeste jer bi ih rado kupio :a0181:
pozdrav
auuu nemas srece,baksuz..opet,ko zna zbog cega je to dobro... :fijufiju:
Danas ću da pogledam u kakvom su stanju peta vrata na mojim "donatorima" pa ti javim sutra. :oki: Inače, nebi mi bio problem da ti to prebacim u Bosnu pošto živim na granici, ali ne znam jeli ti interesantno da dolaziš ovamo samo zbog gepeka? :a014:
Dobrodaso