Cestitke i od mene :smile:
Printable View
Cestitke i od mene :smile:
A đe na 'aubu, crrrrni čo'ečeee... :d018: :d018: :osmeh: :osmeh: (sala, normalno :a025: )
Cestitam na trofeju... Uistinu je zasluzila... Sa crnim veznim limom... :vidiga: Autic je uistinu bomboncic!!! :a0181: :a0181:
Imam jedno pitanje. U Njemackoj oldtimeri imaju oznaku ''H'' na kraju brojcano-slovcane oznake na registraciji. Kao Historical, ili kako se to vec kaze na njemackom. :c062: Je li u Sloveniji ono ''P'' na kraju ista ta spika ili...?!?! Odnosno koja je razlika u registraciji oldtimera i obicnog auta?!?! Osim registracije za 60 Eura... :whistling: :naughty:
Svaka cast!!! :a034:
Friče, u Nemačkoj imaju oldajmeri to slovo, a kod nas je posebna tablica, koja se učvrsti na zadnji ili prednji deo auta. Tablica je ovalnog oblika, sa godinom proizvodnje, tipom vozila i reg.oznakom. Ono napred na Carici je tablica kluba, a ovu homologacijsku dobijam za nekih 14 dana. Onda, kad bude namontirana, poslaću fotke. A Carica je dobila klubski pokal za uređenost auta u (kolko tolko) originalnom stanju.
Što se tiće razlike između obične i oldtajmer registracije je u tome, da oldajmera ne davaju na savremeni tehnički, nego onaj, već zaboravljeni :osmeh: jerbo nema katalizatora i sličnih suvremenih dodataka.
A razlika u ceni sa homologacijskom tablicom utiće na to, da je i registracija i cestarina 90% manja od onoga što plačaju obični smrtnici :a052:, znači, da nije samo 60 eurića, nego puno manje.
Ali za dobijanje te homologacije i certifikata, obavezno je imati još jedan auto, koji se svakodnevno služi, oldajmer je samo za poneku vožnju. Kao što vidiš, ja je koristim isključivo za koji izlet sa svojom boljom tričetvrinom.
Ovako izgledaju te tablice, ja dobijam onu sasvim gore, a sasvim dole, zelena je od FIVA-e, međunarodnog saveza oldajmera, a za nju treba platiti dodatnih nekoliko desetina eura a dobija se posle učešča na međunarodnom skupu koji organizuje SVS. Osim značenja, da si član tog saveza, ne daje nikakve ugodnosti, pa sad samo zbog šminke, ne znam, da li mi se isplati i to plaćati, ipak je to cena mojih dva izleta :a055:
Cestitam :a055: Mlogo mi se svidja :osmeh:
CD. :mahanje:
Pa bravo....toliko lepih stvari od kada si sa nama,samo nastavi tako legendo :hocemojos: :hocemojos: :hocemojos:
Trudim se, Pasho, treba ovakvim ko što ste vi na ovom forumu davati uvek sve najbolje, ko što ste vi meni pomogli iz srca. Bio nekad kod nas u Sloveniji klub Četvorki (razgovarao danas sa Janom, kaže da ga ubiše telefonima :kolce: iz svih krajeva bivše naše - tako i treba :kuler:)al je zbog neozbiljnosti otišao :d018:. Ali, zato ste vi tu. I to je to pravo. Ma, u neku ruku jedva čekam, da se vidimo uživo. A do tada - :a055:
@Katras... a jel imas neko ogranicenje ono kolko godisnje mozes preci kilometara ili picis kolko ti drago?
Čestitam od srca Katraš!
To mora dobro da se zalije kad dođeš :a055: :a055: :a055:
Djordje, nema ograničenja kilometraže. Vozio ti koliko te volja, na svakome je koliko će trošiti svoj auto. Ali ako napraviš u godini 20 ili 30 hiljada kilometara sa oldtajmerom, onda je visoka verovatnoća, da nemaš drugo vozilo. I ako to stvarno nemaš i u klubu to utvrde, znači da si klubu lagao, i onda je BAJBAJ a glasine o tvojoj prevari se šire brže od svetlosti. Pa Slovenija je vrlo mala zemljica...al' je lepa.
Danas je KONAČNO preporučenom poštom stigla dokumentacija za Caricu, znači certifikat od SVS udruženja, koji ima u evidenciji sva stara vozila, oldtajmere kako kažemo. Al kolko sam bio :a049: bio sam i pripremljen da :maul: pošto su ovi stari šalabajzeri stvarno mutavi, =bo ih ne znam ko. Dobro, papiri su tu, ali vidite broj cilindra kod Carice (7 :a080:), a godište proizvodnje su stručno utvrdili da je 1979, a tek prva registracija da je bila 1981.
Zašto to? Pa kupljena od člana SVS kluba, onog dedice koji nije mogo više da je vozi, a lepo mi začutkao godište proizvodnje i datum registracije. Jel to senilnost ili šta, ne znam, al nema veze. Od sada, Carica je ZVANIČNO 4986-ti oldajmer u Sloveniji i u evidenciji SVS-a i FIVA-e. Sad još samo tablica. Nadam se, da starci neće napisati gore Opel :maul:
http://i788.photobucket.com/albums/y...s/KATRA027.jpg http://i788.photobucket.com/albums/y...a/KATRA026.jpg
Ima sliku ko za licnu kartu .
a ono levo jer to neki biometrijski cip?
Sigurno na prednjoj strani ima i otisak guma.
Milsim da je to upaljac ili usb kojim je covek prekrio licne podatke :uredu:
:a0181: :too: :too: Svaka cast! Ovo je fenomenalno!
Nadam se da nije preveliko :a0266: i da ne brljavim po Katrasevoj temi, ali nabavih ovo na slici (nekako se sad namestilo uz ovu pricu). To je kao razglednica, sira je od standardne, gore je prednja strana, dole zadnja, perfektno, ali perfektno ocuvana!
Kada smo vec kod starina.
Bio juce neki stari film sa Bad Spenserom,
Bad vozi tl a gangsteri furgon .
Uglavnom tema ukradenom zlatu koje juri Lojd osiguranje.
Ništa nije tu :a0266: ako admini dozvoljavaju. Pa govorimo o Carici i o svemu što ide uz nju. Razglednica je super!
A ono, što je prekriveno, Sonne je u pravu, samo što je to gornji dio etuia za naočale, u mojim godinama sada moram koristiti treće oći kod pisanja na kompić.
A za otisak gume ču verovatno da se pobrinem sam :s35:, kad jednom pustim certifikat kod točka, pa matori zaboravi i vozi :osmeh:
Kod nas je sada raspoloženje Božiča na vrhuncu. Znam, da kod drugih ide na drugi datum. Ali svejedno:
SVIMA, BEZ RAZLIKE NA VEROISPOVEST, KATRAŠ VAM ŽELI SVE LEPO I DA SE DRUŽIMO I RADUJEMO JOŠ DUGO GODINA!!!
Srecan praznik :a055: Hvala na lepim zeljama i da malo prosetamo cokulicama do EU!
Sve najbolje Katras! Tebi i svojima! Pozdrav iz Segedina! :kolce:
Katras tebi i svim rendzerima katolicke veroispovesti SRECAN BOZIC.
Nisam hteo otvarati neki novi topic, jer je još sve u mislima. Ali u 2010.-oj godini u planu mi je iz jedne Četvorke napraviti nešto slično ovome, jasno sa modifikacijama brisača šofer šajbe, na kojoj je strani volan i dodatnim sitnicama. Ali, ako uspem naći nešto povoljno, što treba puno repariranja, dogovaram sa ekipom (jasno da sve ne znam i ne mogu sam :osmeh:)da napravim nešto slično ovome na šasiji Četvorke. Za čisti gušt :a049:
Bez razlike, svima dolazi polako Nova godina. Neki će sa prijateljima, neki na putovanja, neki u krugu familije. Al' nema to veze, glavno je, da svima bude Nova 2010 bolja godina od prošle i da se svima ostvare snovi i želje. Želim svima forumašima prelepu Novu 2010 :a055:
I ja svima na ovum forumu, u novi godini 2010, želim sve naj,naj, naj.
SVIMA FORUMAŠIMA PRAVOSLAVNE VEROISPOVESTI ŽELIM SREĆAN BOŽIČ! Hristos se Rodi!
VAISTINU SE RODI. Hvala na cestitkama takodje tebi i porodici sve najbolje.
Beše jedan http://img223.imageshack.us/img223/6343/starec.gif, koji je dosta naivan oko Četvorke. Pa i dodatnih stvari. Tako sam jednom napisao post, da je FIVA oznaka čista šminka, kao treba međunarodno učešče i takve priče. A onda, danas, kad sam pogledao poštu - ovo:
Nisam odmah skont'o o čemu je reč, pa nazovem ja taj ured. I oni kažu ovako: svaki savez (u mom slučaju SVS) mora dati podatke o oldajmer vozilima u zemlji, ako su tako registrovani. I kad se sve proveri, onda se šalje ta plaketa za auto o kome je reč. Pa pošto je reč o mojoj Carici, dobio sam tu plaketu. Što to znači? To, da je registrovana u EU i međunarodnoj organizaciji FIVA kao oldtajmer i imam pravo da tu plaketu stavim na svoje vozilo. Ne treba učešće, ne treba ne znam što, oni kad odluče, da je vozilo u kategoriji oldtajmera, šalju ti plaketu. Naravno, kažu, može se i kupiti, ali bez certifikata o oldajmeru
ne znači ništa, to je onda kao šminka.
A sad Carica na prelepom dupencu nosi ovo
a prije je bila ovakva
Znači: na forumu a možda i u klubu imamo sada registrovani OLDAJMER ČETVORKU, a ja sam u devetom nebu. Zaista, taj je Auto i pobednik vremena pa i ljudskih srca :a034:
To ima da se proslavi na susretu :a055: :a055:
Pa cestitamo :s35: :s35: :s35:
Cestitke od plavo-bele ekipe! :s35:
Svaka cast katras lepa titula :a034:,ovo je zaista za diku! :too: :a0181: :a0181: :a0181:
:too: :too: :too: Sve cestitke :a025: :a025: :a025:
:a0181: :a0181: :a0181: :oki: :a034: :a034:
cestitam i ja od sveg srca....
Svaka chast! :a034: Ovo je za svaku pohvalu,ovakvu oznaku treba zasluziti...nek je sa srecom i nadam se da ce se josh dugi niz godina voziti carica! :a025:
Ajmo nagrade da se organiziraju za pedesetu plaketu Oldtajmera, pa ko prvi do nje....
Svaka cast, jako lepa stvar :a025: :a034:
Polako i drugi dolaze do te kategorije :uredu: meni fali josh 9 god. :dry: al zato drugi autic '71. :naughty:
Hvala svima na čestitkama, al' nisam ja to zaslužio, to je zaslužila ona moja lepotica, stara 30 godina a u izgledu k'o mlada. Carica. Dovest ču ja nju na susret, pa onda da se to :a055: kako treba. A posle :party: :party: :a0267:
Čestitke i od mene i da se to dobro proslavi na okupljanju uz neko :a055:
A treba pomenuti i tog penzosa sto ga je tako lepo ocuvao!
Čestitke Carici,a tebi jedan savjet,pošto ima Carica takvu titulu,nemožeš proči samo sa par piva.Najbolje je da kupuješ pivovaru Laško,Boško Šrot je itak neče. Zato dobijaš ti popust a mi pivo. :a055: :a055: :a055: :a055: :a055: :a055: :a055: :a055: :a055:
Svaka čast :a034:.Moje iskrene čestitke.Nadam se da ću uskoro vidjeti tvoju caricu uživo da se malo uživam njenjoj ljepoti :lazy:.