hvala svima na paznji i odgovorima :a055: :a055: :a055: :a055: :a055: :a055:
Printable View
hvala svima na paznji i odgovorima :a055: :a055: :a055: :a055: :a055: :a055:
Kiler :a055:
Ko je ubica? Sobar? :a014:
Ja teram već godinama sa "Bubanjcem". Bio poslednji put 1200 dindži i Saja (crnpurasti) kod Starog mosta uzme 400 dindži da zameni sve i vozi Miško. Za tu lovu se vozam 20-30 hiljada. Puška... :a0181:
Aj da ne otvaram novu temu kad već ova postoji :osmeh:
Znači, zanima me ko je sve povećavao promer na izduvnoj cevi sa 32mm(ako sam dobro zapamtio to je standardna) na koliko tj tipa 35, 38, 40, šta je najbolje itd... I ja sam rešio da odradim ceo izduvni sistem i to najverovatnije po preporuci kod Bate u Petrovaradinu. Prvenstveno radim to da se ne bi zezao sa cevkama sa najlona jer su lošeg kvaliteta ali ima li razlike u boljoj vuči, potrošnji goriva, na koji promer da idem, da li uopšte da povećavam promer?
Koliko ja znam kod standardnog GTL-a najveci problem je prilicno ogranicavajuci zadnji lonac, mislim da ces vise dobiti drugim (protocnijim) loncem nego vecom cijevi. Za moj Alpine motor 32mm su premalo i planiram uraditi kako je predvidjeno za njega, 48mm :smile:
Ma sve ide komplet novo i lonac i sve sve, samo mi treba konačan rezultat i u par reči osnovne razlike u ponašanju auta.
Meni je povecan promer na 40mm spoljni precnik tj oko 36mm unutrasnji i razlika nije primetna, jos imam i protocni lonac pozadi, samo je buka veca... jednostavno drzi se ti 32mm jer je to fabricki promer i za renaultove 1.4motore, a kako su to dobro konstruisani motori, verovatno postoji razlog za taj promer, ja sam pored svega i ventile prestelovao na 20 25 umesto na 15 20 i tek se tu nesto osetilo da ima brzi odziv na gas, ali moj ti je savet ako hoces stavi protocni, ali bolje ostani pri fabrickim merama, jednostavno to je slozena nauka i njihov proracun je najbolji, da je sv eu sirini auspuha na relijima bi promer bio pola metra...
Hvala Snejk :a025: Ma niko ni je pominje da je sve u širini cevke samo me zanimalo iz prve ruke i po koji savet kako je najbolje da uradim :smile:
Мислим да је најбоље да контактираш вукашина Алијас Ренаулт 4 јер је он радио код Бате издув који је по мом скромном мишљењу таман за Р4 :too:
To sam ja sve mislio a Snejk fino srocio :osmeh: Potpisujem :osmeh:Citat:
Whitesnake kaže: