:a084: Samo ti to ugradi! :too: A mi cemo se usaglasiti ako ne ovde onda na okupljanju,jel uz hranu i pice mozgovi rade duplo sporije pa cemo valjda to resiti :a084: :a084: :a084:
Printable View
:a084: Samo ti to ugradi! :too: A mi cemo se usaglasiti ako ne ovde onda na okupljanju,jel uz hranu i pice mozgovi rade duplo sporije pa cemo valjda to resiti :a084: :a084: :a084:
Red ćevapa, pa red kobasica čuda prave. :a0181:
Svašta je moguće, možda i patentiramo nešto. :a084: :a084:
E to kontam i sad mi je sve jasno :a084:
Posle reda kobasica i cevapa ide zalivanje pa ce mo onda lako za snagu (w) :a055:. Valjda ce uskoro tako da bude
Kome bude bilo do snage neka diže balvane... :laugh:
E koji kondenzator da stavim da bi mi ukrstanje skretnice bilo na 5500Hz posto ovaj veci zvucnik siba do 6000 a ovaj visoki krece od 3000 pa da viskoki tonovi idu malo vise na ovaj veliki, kontam da se bolje cuje, znam da kondenzatori nisu skupi nego ako lemim pa odlemim pa itd, ocu da sve bude kulturno... il da stavim ko na specifikaciji, a sta cu sa onima preko 6000 oce ovaj veliki da pravi problem tj neke cudne izvitoperene prizvuke, al opet nisu stavili nista da treba, a na nekim ostalim specifikacijama jesu e sad... :fijufiju:
Au bre mali :a122: :a122: :a122: :a122:
Najbolje ti je da stavis kao na specifikaciji od tih zvucnika jer fabricki oni su predodredili koji kondenzator gde ide, za visoki ton stavi kao sto sam ti rekao pre a za bas takav kakav je ja nista nebih dirao ako je to zvucnik sirokog opsega. ako ti budu bili pojacani srednji tonovi na basu ili ti se pocne javljatiplitak zvuk bez odsecnih i dugih basova kakvi bi trebali biti kada se zvucnici montiraju na zadnju tablu onda ces morati da ubacujes kondenzator i kalem da bi ocistio bass i dabi dobio dublji bass. Sve to da bi isprobao moras da pustis muziku sa visokotoncima, to znaci probe zvuka vrsis samo kada rade svi zvucnici , jer naravno ti ces i da slusas kada su svi zvucnici upaljeni. Sam ces najbolje da ocenis da li ti takav zvuk i kakav ti odgovara. Kada to odradis javi pa ce mo da vidimo ako trebaju nekakve prepravke i kakve trebaju. Mozda ce trebati da se smanje visoki ili pojacaju a mozda bude sve uredu, nista ne moze da se zna dok to nepustis u pogon u kolima
Pa ne idu na zadnju tablu zbog dugoprstih prolaznika, stavljam ih u sper debljine 9mm i to cu nekako da ih stavim iza zadnjih sedista inad tocke, jer taj deo auta koristim mozda 4-5x godisnje kad nemam gde da stavim patike i slicno.. :a084:, samo da to smislim kako cu, al ne verujem da cu do sl. nedelje da zavrsim...
Pa neznam ja sta ces ti tu da dobijes ima da bude kao iz bureta. A sto nebi ovako uradio, stavi zvucnike na tablu i uradi po citavoj tabli presvlaku koja ide preko zvucnika i table a pre toga uradi bukvalno citavu tablu sa istom tom sperom ali je samo izbusi tamo gde su zvucnici da mogu da propadnu kroz speru skroz do table na kojoj ce biti montirani zvucnici. Sve to prevuces lepim crnim platnom ili nekom drugom bojom ali da bude malo gusci da se nevide i zvucnici po suncu. Zvucnike ucvrstis sa srafovima sa okruglom glavom tako da mogu samo odozdo da se odvrnu. I eto ti resenja idealnog ako se bojis lopova, jer lopov nece da krade ono sto nevidi. :a049: