tako se i meni culo iako je drug lager bio kao nov, niko zapravo sa sigurnoscu nije mogao da kaze sta je...
posle nekoliko hiljada je nestalo ali je bilo zanimljivo gledati pesake kako beze glavom bez obzira kada krecem sa semafora... :a084:
Printable View
tako se i meni culo iako je drug lager bio kao nov, niko zapravo sa sigurnoscu nije mogao da kaze sta je...
posle nekoliko hiljada je nestalo ali je bilo zanimljivo gledati pesake kako beze glavom bez obzira kada krecem sa semafora... :a084:
Samo da znas... Pucko kad radi na minimumu skripuce kao kolica Broja Jedan dok ga gura Debeli sef ili Grunf... Svejedno... Doslovce, motor sapce a cuje se kako neki klinac cvijuka, zijuka, ijujuka... Recimo, kao da mis, kojega je macka uhvatila za kicmu cvili dok zubima struze po staklu... Cijuce u nekoliko tonaliteta istovremeno - cini mi se da je autor tog cijujuka, a to moze biri samo Sotona, ocito htio da sva ziva bica to cuju...
Cijuče bas kako sam opisao plus... Jos nesto cijujuce... To ''nesto'' se cuje kako nesto ''u pozadini'' tog zvuka tiiiihoooo tiho cvili kao da je natjecanje tko ce sto sporije gudalom preci preko taaaaaakooo našpanane one najtanje strune koja je na granici pucanja... I onda kao da netko guuuudiii kao da mu je sama Smrt rekla:''Aj odgudi to pa idemo...'' i onda on to zeli odguditi cijeli svoj zivot... Bar do penzije... :osmeh: :osmeh:
To je ono sto se cuje... Ali ima jos i nesto sto se ne cuje, bar ne ljudskom oku i nosu, ali je ziher tu prisutno... Dokaz tome je da mi sismisi redovito na sismiskom jeziku psuju mater i oca... Psi se kže na mene kilometrima daleko, a i kad sam u blizini morske obale delfini iskacu iz vode i kao da perajama ovako rade :s12: :d018: ... A u oku im tocno vidim da su frustrirani jer im evolucija nije omogucila da mi pokazu srednji prst ili barem srednju peraju jer im - ocito :whistling: smeta to sto mi ne cujemo... :osmeh: :osmeh:
Taj se cijujuk cuje da cijujujuče samo dokje auto na minimumu i dok je pedala kvacila otpustena... Cim se okretaji podignu - cijujukanje prestaje kao i kad se maaaaalooo malo pritisne pedala kvacila. Napominjem da to nije ''stiskanje do pola'' ili ''samo malo do pola'' ili ista... Doslovce niti dva nanometra kad se stisne, niti se napne ona poluga na jenjacu - cijujukanje prestaje...
I to cijujujuce stalno... Jedno vrijeme sam imao onu gumicu za stezanje celofana na zimnici, a funkcija je bila da doslovce dva-tri nanometra napne papucicu kvacila... Nema ni zrna govora o ''voznji sa stisnutom papucom kvacila'' ili ''otici ce ti lamela'' jer je to uistinu takav minorni pomakić... Ili to ili da dresiram leptira da stalno čući na pedali i da se miče dok mjenjam brzinu i onda opet čućne na pedalu... :laugh: :laugh: A zaaaooo mi ga, braaateee, eee... :laugh:
Tako da - ako ti se to cuje kao meni - nemas brige... S tim sam odvozio iha haj kilometara i odvozio bi jos da ima Boga... Sto se tice samog potiosnog lezaja - on se provjerava sa pritiskom pedale kvacila dok auto radi... Bilo u leru, bilo dok je mjenjac u brzini... Neke bitnije promjene zvuke ne bi trebalo biti... Moooozda istancano uho cuje kako se motor ''veselije'' vrti bez mjenjaca, ali definitivno ne smije biti nikakvog zujanja, cijukanja, krljanja ili slicno...
Potisni lezaj je jedno veliko [size=14pt]meeeerdeeee [/size] jer ovi iz male privrede oceju da prcnu doslovce sami od sebe... Ili se zablokira... Ili spadne sa lezista i onda ti se blokira kvacilo i ti brale lijepo stanes zbog glupog kvara od ''par evrova'' - a u konacnici (slep, majstor, novi dio...) ispadne da ti oči oće iskočiti... :a070: :a026:
nisam menjao lamelu, posto je to uradio prethodni vlasnik i ona je u, rekao bih odlicnom stanju. zajedno sa njom je promenjena i korpa i druk lager. mislim da tu nema greske. koliko sam ja shvatio, da je druk lager u pitanju, to bi se culo i na leru. ovde se nista ne cuje dok se ne otpusti kvacilo, kako frik rece 2-3 nanomometra... znaci samo tad, ni pre ni posle.
meni je jedan majstor psotavio dijagnozu da je lamela okrenuta naopako e sada ja bash ne znam da li je to na cetvorci moguce a nisam nista hteo da skidam jer se sve desavalo posle generalne koju sam cekao jedno mesec ipo dana i ko ce posle toga opet da skida menjac i da zvera sta je...
lamela naopako? ne znam da li je to moguce uopste... uglavnom, ako ce da prestane posle nekog vremena, ne bih se ni ja zamajavao oko toga. samo mi je bitno da se ne zakuca negde u nekoj nedodjiji :a058:
zna li neko nekog dobrog majstora za r4 u novemu sadu? treba mi mehanicar i elektricar, jedva sam dosao do ns-a
naopako lamela je moguca na nekim automobilima a za r4 iskreno d akazem ne znam... ovih dana ionako moj motor i de van menjac se odvaja pa cu da vidim :uredu:
ne treba mi zbog toga, vec mi se kocnica cudno ponasa a i struja se gubi u instrument tabli. a posto u ns nemam uslova da to sam skarabudzim, treba mi majstor.
znam da je ranije na sajtu bila neka radionica, dal su bili sponzori ili tako nesto, ne mogu dsa se setim...
malo se radilo na renou, ali tek sad kacim slike. posto mi je pukla soferka, morao sam da je zamenim. kada smo je skinuli naisli smo na ovo:
ne znam sta se desava, ne mogu da okacim slike