Re: Koliko vam trosi pobednik vremena?
Jerkovic-Autokomanda-Slavija-Trg-Brankov most-Usce 1h 25 minuta...znaci za to vreme mi auto konstantno radi...a tu mozda ima jedno max 10-11km rastojanja...
sto znaci da sam ja zadovoljan jer je meni potrosnja trenutno ispod 10 plina
a pod sauhom ga zimi samo upalim i odma krenem i spustim sauh...sto znaci greje se sam u voznji....
i svi vi kojima auto trosi 6.2 izvolte dodjite u Bg...na 2-3 djira pa da onda premerimo ta vasa cuda ekonomicnosti
Za voznju na otvorenom sipam 7 litara odem do vikendice i nazad predjem 110 km skala pokazuje priblizno koliko je bilo pre sipanja.
Znaci ispod sedam na otvorenom.
Zimi po gradu prelazim u jednom cugu od 2-3km trosi kad se priblizno preracuna po skali preko 8 mozda i 9 .
Nisam stelovao ventile i karb paljenje nastelovano po sluhu.
Citat:
Argonaut1 kaže:
Za voznju na otvorenom sipam 7 litara odem do vikendice i nazad predjem 110 km skala pokazuje priblizno koliko je bilo pre sipanja.
Znaci ispod sedam na otvorenom.
Zimi po gradu prelazim u jednom cugu od 2-3km trosi kad se priblizno preracuna po skali preko 8 mozda i 9 .
Nisam stelovao ventile i karb paljenje nastelovano po sluhu.
To nije valjano merenje potrošnje. Sipaš pun, pređeš xy km i opet sipaš pun. Podeliš potrošeno gorivo sa xy i to je to. Jedino tako je koliko - toliko precizno. Što više km se pređe to je preciznije. Meni se jednom desilo da sam sipao "do čepa", a zapravo je pena od jakog mlaza blokirala točilicu i moglo je stati još par litara.
ja otkako sam se zapalio na autoputu vise ne sipam do cepa :a024: pa ako necega ima na pretek to su benzinske pumpe :lazy:
@Serz!
Znam i ja kako je najlakse ,
ali mi uvek zafali da sipam one preostale 3/4 odjednom,
zato sam i naveo da je to priblizna potrosnja.
Ima jos jedna preciznija caka sipas 5 ili 10l u flasu stavis u gepek i vozis dok auto ne stane.
Kada stanes dolijes to iz flase (naravno dopunis flasu za sledeci put prvom prilikom) i vozis dok opet ne stane.
Tada izracunas koliko si presao sa 5 ili 10l.
Tada ti je racunica najpreciznija ,ne moze da te zezne pena u cevi niti da ti negde preliva od truckanja ili na spoju .
Jedino nije prporucljivo zimi ako je slab akomulator.
Da ne širimo - ta metoda je manje pouzdana zbog nagiba terena, ali nije bitno. :mahanje:
Meni troši soma djunti uvek i ni dinar manje :a080:
Argonaut...ta metoda mozda jest vala precizna al brate pokupis belaje sve sa dna rezervara :uredu: Ja bi radije uzeo balonce od desetak :uredu: litara i prespojio crijeva odvoda i dovoda na njega i izmjerio kolko bi preso kilometara sa tim baloncetom :uredu:
To sam uvjek konto uradit, a i kupit par tih balonceta sa razlicitim gorivima sa razlicitih pumpa pa vidjeti da li ima razlike, voziti po istim uslovima i biljeziti. Al sam u medjuvremenu osto bez auta pa nikad to mjerenje nisam proveo. Ako bogovi budu raspolozeni pa mi podare malo srece izmjericemo to kad tad na jednom R4.
Nego da se zaokruzi ova tema :)
Kolko sam ja skonto uzimajuci u obzir sve vase postove. R4 trosi negdje oko 6 litara goriva. To ti je one neke prosjecne voznje, malo otvorena, malo stani kreni, malo popij kavu. Gradska voznja je uvijek upitna jer tu se potrosnja ne mjeri na sto kilometara nego traktorskim principom na sat rada. Ali kolko vidim i po najvecim guzvama R4 ako je dobro nastelan ne trosi kao pojedina "auta"
A otvorenog puta bas da je otvoreni trosi oko 5.5 L
Jesam li dobro rezimiro?
Haj pozz :mahanje:
Sve u svemu poenta je da bude dobro nastelovan :osmeh:
I da NIS ne pogorsava jos vise (ne)kvalitet..