-
Re: Frikomobil
pa zar ima veze teglis li je u voznji il na parkingu, ako je nesto bilo pri kraju krepalo bi kad tad, nebitno jel parking il u voznji. Uglavnom negdje si dobio na duzini, tj sajla je dobila na duzini :a050:
more bit kod rucne more bit u mehanizmu u dobosu a more bit i do same sajle, mozda je bila pukla pe je neko prespajo pa je veza popustila. Ma lako ces ti to sredit ;) :a025:
-
Dobro, prošlo je neko vreme od kad si nabavio Pucka. Saznali smo tehničke detalje: drugačiji amortizeri, paljenje nije baš za pet, peh sa ručnom... Ali kakav je osećaj? Kako ti sad izgleda Četvorka nakon... koliko godina? Nekako mi se čini da si malo razočaran. Ili grešim? Ima li onaj stari šmek? Kakav je đir? Pričaj, jer ti si u jedinstvenoj situaciji – kao da se ponovo pohvataš sa dragom iz srednje škole (ili dragim da budemo politički korektni i tolerantni).
-
Sto se tice politicke korektnosti... ja sam BI seksualac... Ja uvijek BI!!!! :a050: :a050: :a050:
Sto se tice peha sa rucnom, to me nije ni najmanje zasmetalo... :c070: :c070: Sto se tice radosti voznje, sto se tice smeka, sto se tice svega... Imas pravo... Toootalno je drugaciji osjecaj ponovno voziti Katru... Da se razumijemo SVOJU Katru jer sam tu i tamo napravio dir u Cetvorci u ove tri, tri i po' godine. Kad sam isao gledati Katre da ih kupim, pa jedan poznanik ima Katru pa mi je dao dir... Pa sam sa jedne feste razvozio ekipu koja se utelembala od alkohola, a ja ispao Silver Bob (ako znate za taj izraz...) :osmeh: :osmeh:
Ali ponovni osjecaj ''na drumu'' odnosno on the road again je neopisiv... Sve one ''cake'' koja Katra nosi kao recimo:
vrata sa zvukom ''p-lap'' :osmeh:... Drzis volan, ispruzis prste na volanu i taknes sofer-sajbu :osmeh: ... Naginjanje po zavojima :osmeh: :osmeh: :osmeh: ... Ono kad udes pa te ''pozdravi'' sa ''kviiik-kik'' :osmeh: ... Pa ti zadnja polica drnda :osmeh: ... Sve su to stvari koje sam, ajmo reci pa zaboravio... Ne bas zaboravio, ali sve je nekako kao de-ja vu... :a0181: :a0181: :a034: :a034:
Od kulerske voznje na vrh gasa do cik-cak voznje gradom... Ne znam, osjecam se k'o malo dijete u tvornici cokolade... :vidbudale:
Na kraju krajeva... Vec je ''nabrao'' preko 1500km. :a080: :a080:
P.S. Jedino razocaranje sto jos nije bila - Parking Vigilante... :vidiga: :zloca: :naughty: Ono, znas... Pricao sam to vec... :zloca: Parkiranje na centimetar - pa izlazak kroz bunker... :vidiga: :vidiga: E to jeeedva cekam... :naughty: :naughty:
-
To sa rucnom,kako bi rekao moj majstor,moze to tako... :osmeh:
-
mislim da su ti zubci u sistemu samostelujucih paknova rekli zbogom pameti trebao si nas po nekad i podmazati :mahanje: btw. u istom trenutku si ostao bez zadnjih kocnica, tj. koce zadnji tockovi al samo koliko da ti ne zardjaju dobosi :a055:
-
E pa ovako... Da malo i ja upisem nesto u ovu temu... Iako glavnina teksta nece biti o Pucku, nadam se da necete biti razocarani...
Ovako... Evo prvo malo nekih novosti... Jucer smo dali Strumfica na servis. Mome kolegi, vrlodobrom frendu i jos vrlodobrijem mehanicaru kod kojega je Strumfic od prvoga dana na servisu.
Mijenjano je, uz ulje i filter ulja, odnosno jos je u fazi mijenjanja, distribucija sa svim điđama sto idu uz nju, mikro remeni klime i ostalih agregata, lezajevi klime i alternatora, ocisceni su injektori, promijenjene svijecice, filter zraka, filter goriva, filter klime, klima se dezinficira, katalizator i zadnji lonac i jos pokoja sitnica.
Kako sam vec bio rekao - mijenjano je nedavno i kvacilo, svi lezajevi na kotacima, sreden trap i jos neka sitnica... Na proljece mu jos idu novi amortizeri i nosac(i) motora i... TO JE SVE STO SE BUDE VISE ULAGALO u Klijandera, Strumfica naseg milog.Naravno, redovni servisi i sitnice pod OBAVEZNO jer je autic uistinu bomboncic - pogotovo sad nakon kompletnog lakiranja!
Cemu sve ovo...? E pa ovako... Odluceno je na Obiteljskom Velikom Vijecu Debelih Mudraca (ja sam i debeo i mudar, cura je samo mudra... :osmeh: ) da se uskoro kupuje novi autic - tako da ce se Strumfic ''voziti dok ide'' uz mazenje i pazenje naravno jer je unatoc godinama - UISTINU SAVRSEN!!!
Da ga idemo prodati - ne bi dobio ni 3000Eura i samo bi nekome ucinio uslugu jer bi dobio doslovce NOV auto za NISTA para. Za te pare bi ga morao I REGATI ''NA FRIŠKO'' tako da bi ga doslovce nekome - poklonio.
S druge strane - ne mozes ga niti ostaviti da ga pojede zub vremena - em to nije zasluzio, em nije krs, em je auto, ponavljam BOMBONCIC. A opet - nema (trzisnu) vrijednost Tako da... Tako je kako je...
Dati ga necemo - to je sigurno!!! Kad kupimo drugi auto, a to ce biti za godinu, dvije, tri... Sve ovisi o Strumficu... :smile: Strumfic ide u stagalj na cuvanje i pazenje... Pa ili neka bude ''oldtimer'' :vidbudale: ili neka ga rega necakinja kad polozi - bolje da vozi takav dobar i pouzdan autic nego neki krs!
A sad Pucko... Pucko je dobio stelanje paljenja, jos malo cackanja oko sitnica kao sto je pranje ''cuture'' jer je bila crna ko noc. I sad je jos tamna, ali me je uhvatio me je mrak. Ali kakva je bila - ovo je premija!!! Odradili smo jos malo ''tekuceg odrzavanja'' za zimu odnosno podmazali sve bravice, premazali sve gume glicerinom i silikonom... Stavili novi mirisni boric... :osmeh:
Od dijelova za Pucka je skupljano:
*ulje za motor/mjenjac i filter
*platine, kapa, Kablovi Vari, svječke...
*prednji lezajevi
*zadnje pakne i sajlurina rucne
*prednje disk-plocice
*dve mirisna borica - vanilija i vanilija/mango
I ima jos jedna sitnica koja me ''okupira'' vec nekoliko vremena unazad, ali... Trenutno je samo ideja. Treba mi malo vremena - kojeg nemam ni tren.
Reci cu samo da spada u kategoriju: ''Dosad nevideno...'' :vidbudale: Nekome ce se svidjeti, nekome ne... Meni je to bas simpa, a i cura umire od smijeha... Tako da... Zivi bili pa vidjeli.
P.S. Predstavljanje ''novoga'' auta ce biti u rubrici ''Japanska vozila''. Molim bez razocaranja i drvlja i kamenja jer - to je ionako drugi (ili cak treci!!!) auto u obitelji. Prvi je i dalje Pucko i neki brat mu srodni, ako Bog da...
Ekipa - bok... Odo' ja sad pisati strojarstvo... :osmeh: :osmeh: :a055:
-
Pa ti Friče jedan auto u servis, a ono skoro generalna :osmeh: A Pucko ode kol'ko sam shvatio u zamjenu za japanca? :a080: Neka, svako ima svoje želje i ukus i mogučnosti. Nek'ti je s'srećom :a055:
-
Neeeeeee... :a024: :a024: Krivo si shvatio... Pucko ce biti No1 auto... :a034: I bilo koja druga Katra ako bude dosla, ako Bog da. :a034: Clio bi se uskoro mijenjao... Za Japanca... Zapravo ne mijenjao - nego cemo kupiti novi auto, a Clio ide u ''regal'' :zloca:
Vidjet ce te na sta smo ''bacili oko'' ... U biti - malo modernija Katra... :whistling: Ono kakav bi trebao biti Katrin nasljednik... :a0181: :a014: Jedini ''zamjenik'' Katre - iako nije Francuz, nego Japanac... :vidbudale:
I da... Ovo nije bogohuljenje... :a025:
-
Hm malo modernija kvatra ,to moze da bude samo subaru impreza wrx sti :osmeh: salim se ,a mozda i ne :naughty: Da nije mozda mikrica?
-