Re: VISE TEHNICKIH PITANJA
Procunjaj malo dublje po temama pa ćeš naći sve što ti treba o petom cilindru i kočaljkama. Uglavnom, to što ti prednji ne koče nema veze sa njim. Pre svega proveri šta ti je sa glavnim kočionim cilindrom!
Za ventile ti ostajem dužan odgovor jer ne mogu da se setim tačno dimenzija na koje se šteluju i da li je to na "vruće" ili "na hladno". :a014: Proveriću pa ću napisati.
GTL ima fabrički spregnut karb i razvodnik tako da mislim da je tebi neko menjao karb sa TL-ovim i jednostavno izbacio crevce koje ih spaja. Ako možeš negde snimi na GTL-u kako je to tačno odrađeno i tako uradi. Ova modifikacija, ako pravilno šljaka, ima puno uticaja i na performanse i na potrošnju.
:mahanje:
Re: VISE TEHNICKIH PITANJA
Citat:
Mocni Rendzer kaže:
Procunjaj malo dublje po temama pa ćeš naći sve što ti treba o petom cilindru i kočaljkama. Uglavnom, to što ti prednji ne koče nema veze sa njim. Pre svega proveri šta ti je sa glavnim kočionim cilindrom!
Za ventile ti ostajem dužan odgovor jer ne mogu da se setim tačno dimenzija na koje se šteluju i da li je to na "vruće" ili "na hladno". :a014: Proveriću pa ću napisati.
GTL ima fabrički spregnut karb i razvodnik tako da mislim da je tebi neko menjao karb sa TL-ovim i jednostavno izbacio crevce koje ih spaja. Ako možeš negde snimi na GTL-u kako je to tačno odrađeno i tako uradi. Ova modifikacija, ako pravilno šljaka, ima puno uticaja i na performanse i na potrošnju.
:mahanje:
Oprostite na caps-lock-u,Dakle karb je originalan,crevo od karb-a je spregnuto sa vakum aparatom razvodnika,ali cevcica koja izlazi iz tela karburatora nema prohodnost prema usisu,inace automobil vuce fantasticno,potrosnja 6,5l u srednjim uslovima na 100km,zivahan je ,samo mislim da mu fali tih par stepeni korekcije pri naglom povecanju gasa.. :a025: :a014: :whistling:
Re: vise tehnickih pitanja?
dajem ti podatke iz originalnog prirucnika,,imam,,na hladno us 0.15 izd 0.20 vruce us 0.18 izd 0.25..
Citat:
rodni231 kaže:
dajem ti podatke iz originalnog prirucnika,,imam,,na hladno us 0.15 izd 0.20 vruce us 0.18 izd 0.25..
hvala ti :a025:
Sorry što kasnim, ali sve jedno, gornji podatci koje je dao [glow=red,2,300]rodninekitamobroj[/glow] su tačni.
Hvala momci..nego,dali da razbusim rupu kroz onu cevcicu na karburatoru gde je prikaceno crevo vakuma na razvodniku,posto sam licno ja radio remont karburatora,a cevcica je fabricki neprohodna? :a014:
Ako misliš na pravu cevčicu onda - zašto da ne. :oki: Trebalo bi, ako je sve ispravno, da se performanse motora poprave. :a014: Uostalom, ako nešto ne valja uvek možeš ponovo da je začepiš. :a055: