Re: Radna temperatura TL-a
a kakva je temperatura leti,jos da znas da antifriz ima visu tacku kljucanja od vode(mislim oko 1o5c) tako da je on dobar i leti :mahanje:
Alarm,alarm,na mom TL-u retko prelazi 70C,i to pod punim opterecenjem,i ja imam taj pokazivac naknadno ugradjen.Nikako voda samo antifriz inace ode hladnjak zbog kamenca a i lepo je objasnio kolega tacka kljucanja kod antifriza je veca.
Mnogo je 95 mnogo, ne bi trebalo 90-92 ni u najgorim uslovima da predje (to GTL) a TL jos manje jer ima stalni ventilator. Ili ne pokazuje dobro ili treba da cistis malo hladnjak i ostale kanale, tj samo da siperes kad budes menjao vodu, uvatis crevo u hladnjak i prsci dok ne pocne cista da tece, videces sta ces da isteras :s25:
Sipaj Glacelf antifriz onaj plavi, to je fabricki za nase cetvorke, on je prilagodjen da ne nagriza kalaj, pumpu za vodu itd...
Cek, ako ti pokazuje 95oC otvori haubu i vidi jel pisti voda, vec bi trebalo na toliko da pocne...
Ево шта каже у књиги
" Нека вас казаљка не узбуђује.Термостат се отвара на 84 с ,а код 94 с треба да буде отворен 6,5 мм.Температуре до 100 с нису реткост ,па и код 110 с не треба да се узрујавате. "
Ово све под условом да имате расхладну течност у систему.
:a052:
Aman ljudi,pa meni po gradu jedva dine 50C,knjige su jedno praksa drugo,pa meni je na 100C poceo da izbaccuje antifriz i da kjluca, a sta bi tek bilo sa vodom :fijufiju:
Od tada bi jedino mogo da ga vozim na ugalj.
Po nekom pravilu, normalna radna temperatura benzinaca je između 75-85C.
Pa trebalo bi da je tako,ali moj se bas i neponasa lepo kada predje vise od 65,nekako kao da je umoran,ali stvarno retko predje 65C :a014: