-
Radi kao peglica
Potrazio sam na forumu, ali nisam nasao da neko ima bas ovakav problem.
Juce mi je 4-orka odjednom pocela da radi kao peglica,kao da ima dvotaktni motor,a najvise se cuje u leru i kad pritisnem kvacilo izmedju prebacivanja brzine i trese se dok ubrzava,posebno u 4-oj brzini.Ne znam sta mu je. Jel ima neko ideju?
-
Re: Radi kao peglica
a da mu nije koja svecica vrisnula? :a014:
-
Ocisti kapu od skrame, proveri kablove,ako imas druge stavi i svecice proveri,pa cemo dalje.
-
Hvala, ali nisu svecke, nesto je drugo, kao da su se ventili rastelovali.Izgleda da ce morati kod doce.Kad utvrdim sta je bilo, obavesticu vas. Sto vise iskustva, to bolje.
-
Mozda vuce fals vazduh :a052:
-
...stara tema, ali i meni se pojavio isti problem, idem kupit nove svjecice iako ove imaju tek 10000 km,ali su Bosna... pa javljam sta se promijenilo, steta sto je tema zamrla bez odgovora i objasnjenja sta se ustvari desilo da je cetvorka postala peglica...ali osjecaj je gadan, boli dusa kad pati i trese se!!! daklen, prvo svjecice,pa onda dalje...a gdje to sisa extra vazduh ako sisa???
-
proveri zazor platina mozda je premali, ne verujem da su svecice bosna je sasvim solidna svecica a to si mogao da proverish menjanjem mesta istih. :mahanje:
-
Hi hi hi... :osmeh: Katra, a postade Pegulica... Pogotovo je smijesno jer Pegulica NIJE dvotaktni, nego samo dvocilindricni motor... :osmeh:
A sad bez sale....
Ako ''Trese, lupa, udara...'' moze biti jedino do paljenja... Znaci:
- Kablovi...
Svjecica - iako svjećka ne moze ''kihnuti'' samo tako - moze biti jedino da joj kontakt ne valja...
razvodnik/razvodna ruka/razvodna kapa...
Fals zrak moze vuci svugdje gdje ima brtva odnosno dihtung... Na ''postolju'' karba ili na spoju usisne grane i glave...
Nakon stelanja paljenja trebalo bi sve biti O.K. I da Svjećke Super Bosna su zaaaaaakooonnn... Cisto sumnjam da je do njih... A kao sto rece Sonne - probaj ih ''izmiksati'' pa da vidis sto se dogada...