Imam jedan problem(između ostalih) i sa menjačem.
Kad je hladan,menjač ide kao podmazan.jesam li ga malo prošalto teže ulazi u drugu brzinu. :d018:
To me zeza već dugo i strašno ide na živce.
Šta da radim?
Printable View
Imam jedan problem(između ostalih) i sa menjačem.
Kad je hladan,menjač ide kao podmazan.jesam li ga malo prošalto teže ulazi u drugu brzinu. :d018:
To me zeza već dugo i strašno ide na živce.
Šta da radim?
Koliko si presao kolima? Je si li ikako menjao ulje u menjacu????
meni isto nesto nije hteo al u prvu da udje.ondak ga je rodjak moj podmazao(one sipke sto idu kroz motor i prsnuo nesto kao wd 40 iz kabine u rucicu menjaca i sad je sve ok.)nadam se da sam ti donekle pomogao. :osmeh:
Glupost koja može da zeza je ona gumica na poluzi menjača što služi kao zaptivač kabinskog prostora. Mene je zezala pa sam je jednostavno isekao i više problema nema. :smile:
Promeni ulje, a ako nije to onda je neki ležaj.
Prešao sam oko 132.000km.nisam menjao ulje.Kako to da uradim?Citat:
nemawa kaže:
I ja sm podmazivao ali nije uspelo.
A za onu gumicu još ću vidim.
Odi kod majstora da ti promeni ulje u menjacu, sa onom gumicom na poluzi menjaca to nema nikakve veze. Mada me cudi (s obzitom da je u pitanju R4 menjac), da se tu nesto shebalo s obzirom na kilometrazu. Mislim da bi bilo bolje da se ne maltretiras sa svim tim, vec da kupis drugi, da ga pre ubacivanja pregledas, obavezno da zamenis ulje i na kraju ga ubacis. Pitanje je koliko ce da kosta majstor.
Koliko znam ulje u menjacu se menja na velikom servisu 60-70.000km Trebala bi SVA ulja, pa cak i kociono da se menja na velikom servisu, ali to niko ne radi....
Primera radi u megane u menjac ide sae75 ili sae80. Ulje je za nijansu redje od sae90. I zimi kad je hladan bolje menja brzine nego kad je sae90 u menjacu....
Ja sam mijenjao :smile: doduse zbog problema sa kocnicama...Citat:
nemawa kaže:
Pogledaj da za Megana nije life time ulje u menjaču. Onda nema nikakvog menjanja, sem ako se desi neka havarija pa iscuri.Citat:
nemawa kaže: