-
Potreban dio
Pozdrav raja,
Nisam se odavno javljao, i ovaj put povodom problema. Odlucio sam se na zamjenu seta kvacila, pri tom i semeringa na mjenjacu. Jedan prsten diferencijala, kako stoji u R4 knjizi na kojoj se jos jednom zahvaljujem dragom kolegi, uspjeh skinuti bez problema. Od citave kantice wd40, preko zagrijavanja, do cak zaledjivanja sprejem za ispuhivanje racunara i iskrivljenih poluga za rucno napravljenu alatku za odvijanje, na drugoj strani naidjoh na nemogucu misiju. Rastavljanje kompletnog mehanizma mjenjaca mi je bila zadnja opcija, prije koje sam konacno izgubio zivce i napravio ovo http://i65.tinypic.com/52kyhh.jpg
Molim za rezervni!!! Tl 86 4 brzine.
Pozdrav iz Sarajeva.
-
Posrecilo mi se. Nasao sam mjenjac. Pozdrav svima.
-
-
Jao meni, sada sam jedno pola sata pisao na kraju me izlogova i ne ode poruka ...
Da skratim, imam par pitanja.
Dobio sam gtlov mjenjac, zafrkao sam svoj diferencijal sa alu spenom dok sam mlatio onaj prsten, mogu li iskoristiti gtl-ov da si ustedim rastavljanje i ciscenje tl-ovog?
Druk lezaj u setu je sa gtl-a, moze li on funkcionisati ili da ga vratim?
Lamela iz seta je nova, dali inace na novoj lameli ima vanjskih dijelova na kojima je frikcioni dio odvojen od sredisnjeg metalnog, tj. zvace, sto sam mogao primijetiti i na staroj lameli?
Hvala unaprijed i lijep pozdrav svima!
-
Ne mozes da stavis menjac od GTLa na TL,jedini razlog je sto se motor na TLa vrti u kontra stranu od GTL.
Tako da bi imao 4 brzine u rikverc i 1 unapred.
Jedino sto mozes iskoristiti je aluminijumski prsten diferencijala,mislim da su isti na oba menjaca.
Sto se tice druk lezaja trbalo bi da su isti i da taj od Gtla odgovara.
Pozrav!
-
Mislio sam na diferencijal, mogu li iskoristiti gtl-ov? Koliko sam uspio primijetiti trebali bi biti isti, samo je pozicija u mjenjacu suprotna?
-
-
-
Zasto ne mogu da nadjem opciju za promjenu avatara?
http://i67.tinypic.com/2lsi7vn.jpg
:):):)
-
Lijevo je tl druk lezaj desno gtl. Sto se tice lamele danas sam imao priliku vidjeti jos jednu novu lamelu, zvace i ona ... Prstenovi odgovaraju, samo me jos druk lezaj brine, ne skida mi se ponovo mjenjac, iko ikad ugradjivao gtlov na tl?