Re: Stelanje palenja R5??
probaj da okreces motor, da vidis da li igde postoji crta na zamajcu. moguce je da je neko okrenuo razvodnik, pa da je pomereno paljenje na 2,3 ili 4 cilindar. ova rupa je prevelika da bi to bio reper, mada sve je moguce.
Ma vidim i ja da je prevelika...Okrenuo sam x puta i nema nikakve oznake osim ove.Znaci kad nastelim na nj i provjerim razvodnu kapu ,glava razvodnika pokazuje na cetvrti.A kad okrenem jos jedan pun krug onda je na prvom .Ali nista...Samo vergla..Ili zestoko pukne iz auspuha ili izadje nekakva para iz karburatora...znalo je biti i vatre!!!! :new:
Znam jedan autootpad u Banjaluci bas samo za RENAULT vozila znaci ima svega i svacega a i to drzi jedan stariji covek i sin njegov... poprilicno veliki otpad a tu im je i servis al ne mogu da se setim kako se zove taj deo grada znam gde se nalazi al ne znam da li ces me razumeti pa cu sutra pitati tecu iz BL kako se zove taj deo grada pa cu ti objasniti...
Tamo sam ja uzimao dosta delova za svoju 18-ku i jako je jeftin lik a i dobro radi, dacu ti samo primer da mi je dao oba prednja sedista bukvalno nova za 25evra a ostalo da ti ne pricam pa mozes tamo otidji da ti to napravi kad ti dam adresu :kolce:
E pazi ovako pitao sam tecu, to je bas u tom delu gde si ti u Trnu - Glamocani.
Koliko se ja secam to je kad izlazis iz BL sa leve strane magistrale bas se onako dobro vidi taj otpad posto je poveci. Imas put paralelno sa magistralom koji bas vodi prema Glamocini
kad prodjes jedan mali mostic vise kao nadvoznjak posto nema nikakva reka ispod skrenes levo u ulicu, moras dobro paziti da ne promasis tu ulicu jer je sakrivena izmedju kuca vidi se samo pod uglom 90. Kad u nju udjes samo idi glavnim putem kad dodjes do prvog otpada (tu ima svakakvih vozila-nije to renaultov) skreni levo i idi samo putem tu ces proci ispod nadvoznjaka magistrale i pici samo pravo kad dodjes do zemljanog puta samo ganjaj pravo i sa leve strane ti je Renault otpad pa vidi da ti oni sve to nasteluju i poprave.Nadam se da sam ti iole objasni tj. da si me makar nesto shvatio posto ne mogu bolje da objasnim, jer i ja nisam bio odavno tamo (zadnji put sam bio pre oko godinuipo do dve) :mahanje:
p.s. Prvo pronadji ovaj otpad na Google maps ovako kako sam ti objasnio, pa onda ti sebi odredi put kojim ces ici.
pomesani su kablovi, ili ti je pukla kapa. kad poklopis repere, uzmi nesto tanko i proveri kroz rupu za svecicu koja dva klipa su gore. ako su 1 i 4 onda pogledas na koji kontakt u kapi ti pokazuje ruka i odatle ti ide kabal na 1 cilindar. kad vrtis motor u napred, pogledaj na koju stranu ti se okrece ruka i sledeci kontakt ti je 3, pa 4, pa 2. ako to ne uspe, onda sa kontakta na koji ti pokazuje ruka ide kabal na 4, pa ti je sledeci 2, pa 1, pa 3. ako se desi da su gore 2 i 3 klip, onda ti je redosled kablova 3,4,2,1 ili 2,1,3,4. pre svega ovoga pogledaj kapu sa unutrasnje strane, da nije pukla. pukotina se vidi kao linija tamnije boje nego boja kape, nepravilnog oblika debljine dlake, ali vidi se samo na dobrom svetlu.
Poslao sam ti mailom slike sa Google mapsa gde se sta nalazi da se malo bolje snadjes i sve sam ti obelezio i napisao sta je :a055: