PDA

Puna verzija : kilometar sat

salteras
17.12.2008, 07:34
Imam dva problema na kilometar satu. Prvi je da se kazaljka penje samo do 30 km/h i neide dalje, a drugi je broj prijeđenih kilometara, okreće ih otprilike 1, a zapravo je auto prešao 2 ili 3..... :a036:....zna li ko kakvo rješenje...

nemawa
17.12.2008, 09:43
За почетак скини целу таблу. Стоји на 2 шарафа. Па скини километар сат. Па провај руком да га вртиш да видиш да ли лепо ради. Ако ради лепо отишла ти км сајла. Ако сат неради како треба кад вртиш руком, онда..... :-)

salteras
17.12.2008, 12:54
За почетак скини целу таблу. Стоји на 2 шарафа. Па скини километар сат. Па провај руком да га вртиш да видиш да ли лепо ради. Ако ради лепо отишла ти км сајла. Ако сат неради како треба кад вртиш руком, онда..... :-)

Zahvaljujem...ali postoji li ponekad opcija da sajla loše radi pa je triba podmazati ili nešto slično?....ili ukoliko je do sajle triba je odma zamijenit... :a014:

Whitesnake
17.12.2008, 14:26
mozda se i pinjon pojeo na menjacu koji pokrece sajlu, to je najgori slucaj, novi su skupi a polovne je tesko naci, onda pokusaj da ga navaris ili poturi nesto... :smile:

oseloth
27.12.2008, 16:14
Pozz.

Evo menije baš nekidan frknula sajla. Sama od sebe. Zaskakutala par puta i pala na nulu. Otvorio sam je i izvadio iz mjenjača. Kod mene je bio slučaj da se onaj četverokutasti dio što ide u mjenjač jednostavno potrošio i sajla se nije dobro okretala. Ondnosno onaj plastični dio u mjenjaču je nije uopće okretao.

Rjeio sam to tako, što sam odsjekao taj izlizani dio do svježeg kockastog dijela i isto sam toliko skratio onu plastiku gore na koju se navrne držač. I kada sam sve našarafio i vratio nazad radila je boljenego prije.
Prije se uvijek lagano mrdala dok se vozilo a sada stoji zakucana kao na nanovijem BMW-u.

drMarty
27.12.2008, 18:09
Rešio si dva problema odjednom :too:
I meni dok je do 30~40 km/h podrhtava kazaljka...