Puna verzija : Pojas na zadnjoj klupi
srbijadamus
09.01.2008, 13:13
:kolce: :a080: :a080: :a080: :a080:Za mesec i po postajem tata i naslednicu svoju voleo bih da provozam u renderu kupio sam sediste za auto kako da postavim pojas na zadnjem sedistu . Molim pisite na stojnic2003@yahoo.com.au
Nek ti je sa srećom :kolce: :a0301: :osmeh: Daj neke slike,pa možda neko i skonta :a025:
Najlakse je da kupis spaner traku ( imas je u prodavnicama alata, ili na buvljaku ), i onda sa njom uvezes sediste kao sa pojasom.
Mocni Rendzer
10.01.2008, 09:36
Jedan od razloga zašto je prestala proizvornja R4 je i taj što nije mogao da udovolji sve zahtevnijim prohtevima za bezbednosti putnika. Nikad nisam video pojaseve na zadnjoj klupi R4, ali mi se u podsvesti mota slika nekakvih otvora sa navojima na kadnjim stubovima krova koji kao da su namenjeni za montažu pojaseva. Možda sam pomešao sa nekim drugim autom pa moram da proverim. Uostalom, ideja druga Kola nije loša, tako da se njena realizacija može uzeti na razmatranje.
I nek je sa srećom prinova! :a055: Pa da joj tata kupi R4 kad položi, da ima dete sa čim u grad, na more... :naughty:
cybertel
10.01.2008, 13:41
Jedan od razloga zašto je prestala proizvornja R4 je i taj što nije mogao da udovolji sve zahtevnijim prohtevima za bezbednosti putnika. Nikad nisam video pojaseve na zadnjoj klupi R4, ali mi se u podsvesti mota slika nekakvih otvora sa navojima na kadnjim stubovima krova koji kao da su namenjeni za montažu pojaseva. Možda sam pomešao sa nekim drugim autom pa moram da proverim. Uostalom, ideja druga Kola nije loša, tako da se njena realizacija može uzeti na razmatranje.
I nek je sa srećom prinova! :a055: Pa da joj tata kupi R4 kad položi, da ima dete sa čim u grad, na more... :naughty:
Rendzeru,pa pozadi u prtljaznom prostoru na koshevima postoje ojacanja sa shrafovima,ta ojacanja su namenjena za montazu pojaseva,doduse nema ih na svim cetvorkama,susrece se na modelima od 85 i to iskljucivo gtl-ima...
John Doe
10.01.2008, 15:15
Nisam ni ja vidio uzivo zadnje pojaseve ali ocigledno je moguce jer imaju predvidjena mjesta na podu i c stubovima :smile:
Evo ima malo tu rijeci o zadnjim pojasevima:
http://www.renault4.co.uk/forum/showthread.php?t=282&highlight=seatbelts
Jos malo...
http://www.renault4.co.uk/forum/showthread.php?t=107&highlight=seatbelts
Valentino
16.10.2010, 23:30
Ja sam stavio pojaseve pozadi i ekstra izgleda. Kupio sam na odpad od BMW pojaseve za 600 kinte par. Usrafio u postojece rupe na Rendzi i to je to. Jedino kuglice koje se nalaze u mehanizmu pojaseva treba da se izbace jer polozaj pojaseva je drugaciji kod Renoa i to je to.
Samo treba naći pojas koji se veže na dvije točke za karoseriju, a ne tri kao kod većine autiju.
Odgovaraju zadnji pojasevi sa clija 2 ph2. Onog sa trokutastim prednjim svijetlima. Na šaraf.
A pašu i sa KIA Pride ili tako nešto. Isto stražnji. Ja ugradio sa KIA-e i frcera sve. Čak i ono zatezanje pojasa kad naglije potegneš, radi. Jer su ti mehanizmi projektirani da rade u položaju u kojem stoje u četvorki (tako i u KIA-i stoje, a isto tako i u cliju).
Mehanizam je zašarafljen za konstrukciju krova, a ne na konstrukciju poda.
renault1979
17.10.2010, 19:00
eto ja kao tata-mata ću napomenuti da se sjedalice za bebe do godine dana inače stavljaju na suvozačevo sjedalo i to suprotno od smjera vožnje tako da vozač uvijekima bebicu na oku a i izajnirane su za sve vrste pojaseva,ne smiju se stavljati na prednja sjedala u vozilima koja imaju Air-Bag al to u tvojem slučaju nije problem :osmeh:
I na mom TL-u iz 1979 ima tih rupa gde se montiraju srafovi za pojase,znaci da ih poseduje i starija generacija.
Ja sam u moj sta originalni, pošto sam našao na jdnom otpadu R4 sa originalnim zadnjim pjasevima, pa sam ih skinuo (pre toga sam slika, gde drže šrafovi).
Mirko5 je sam u Čortanovcima pogledao.
Inače zadnji pojasevi nisu automatski pojasevi, nego treba da se našteluje (kao kod starih TL-ova prednji pojasevi).
Ako treba slika, staviću ih, samo sad nemam baš puno vremena.
Ja sam mog bebca vozila do 9 meseci na prednjem suvozacevom sedistu, okrenutom kontra, naravno, po propisima. A kad je prerastao dobio je sediste iz kolica, koja imaju jedno deset kila sigurno, i tacno ih uglavim tako da ne mogu ni levo ni desno, s prednje strane ih drzi moje sediste i tako smo funkcionisali. Dok nije skapirao kako da se izmigolji iz kaiseva i izadje iz sedista.... ali stici ces i do te faze, polako....