PDA

Puna verzija : Rendzer nece da mi upali

Italijan
06.01.2008, 00:50
da li neko moze da mi pomogne....nece rendzer da upali....upali...i odma ugasi..i posle vergla kao blsaav....i ostavim ga ja neko vreme tako i posle opet probam ( sauh dignut...ponekad i druknem nogom ) i on kao hoce da upali...al ne pali...ono kao bi on al jbg...znaci ne verujem da su platine....menjane pre mesec i po...kablovi ok...svecice ok..majstor mi je nesto pomerao kao ler gas...mozda je zbog toga...dajte ljudi savet vec 2 dana po ovom vetru cekam prevoz popizdeo sam :a080: :a122: :d018: :s25:

nemawa
06.01.2008, 13:41
Могуће је да ти прелива карбуратор... Провери..... Очисти исти..... па ако није..... јави се.

Whitesnake
06.01.2008, 15:37
Cim upali pokusaj da vratis sauh na pola, mozda je samo to :smile:

Italijan
06.01.2008, 16:11
Sauh mi inace i stoji na pola,ewentualno jos malo jace,jer kad ga powucem do kraja,on se gusi i ugasi bez obzira dal je u woznji,ili na leru. A to kad upali,ne traje ni sekund bukwalno,tako da ne werujem ni da bih stigao da odreagujem...Ali hwala na sawetu

cybertel
13.01.2008, 01:09
Dakle problem smo reshili,gospodin italijan doshao kod mene,remontovali smo karburator(ijaoj karb imao male crnce u sebi,a i bio garav ko crnac)
znaci mashina radi kao shvajcarski sat,a ide kao besan,malo pre decko stigao od Mladenovca do Beograda i potroshnja kao upaljac...kaze ima problem shto pali kad pipne kljuc.

dakle,ko zna zna... :zloca: :a025:

Italijan
13.01.2008, 01:24
Evo i mene :D jeee :s35: znaci rendzer ide lepo pali kad pipnem kljuc...mirniji mu je rad i bolje vuce uzbrdo :mahanje: sad samo jos da izmerim potrosnju i da uzivam :D

inace karb je bio sacuvaj boze...stroke i prljavstine :s12: :a122: :d018: bilo kolko hoces....sad je izglancan tako da mora da se stave naocare kad se otvara hauba da se ne oslepi :D :lazy:

cybertel
13.01.2008, 01:27
Evo i mene :D jeee :s35: znaci rendzer ide lepo pali kad pipnem kljuc...mirniji mu je rad i bolje vuce uzbrdo :mahanje: sad samo jos da izmerim potrosnju i da uzivam :D

inace karb je bio sacuvaj boze...stroke i prljavstine :s12: :a122: :d018: bilo kolko hoces....sad je izglancan tako da mora da se stave naocare kad se otvara hauba da se ne oslepi :D :lazy:

heh,...naocare...pa cuj...nemoj toliko da me hvalish,a ni 4-ku,hocemo da se uobrazimo i ja i tvoja mashina... :too:

Italijan
13.01.2008, 01:58

heh,...naocare...pa cuj...nemoj toliko da me hvalish,a ni 4-ku,hocemo da se uobrazimo i ja i tvoja mashina... :too:

ma ti neces a za makinu ne znam...do sad kad god sam je hvalio sjebala me ujutru :D videcu sutra dal kasnim na posao :D

drMarty
13.01.2008, 11:16
Ajd sad samo polako i pun gas :a080: :a084:

d00c4
13.04.2008, 19:58
verovatno je isti/slican problem, al' 'aj' da izlozim svoju situaciju...
sednem ja u kola, okrenem kljuc, reno nece da upali... okrenem opet, zavergla par puta i nece... ponovim to nekoliko puta i nista... naravno, saug je dignut skroz, al' ne vredi, nece, pa nece... onda pop****m, okrenem kljuc i pustim ga da vergla... posle nekih pe'-ses' sekundi pocinje da pali, cuje se da se muci, al' upali nekako... ovo mi se desilo dva puta za redom, jutros je ok upalio... al' ne bih da mi se to opet desi... :dry:
cale i ja sumnjamo na pumpu za benzin, posto je prethodni filter za benzin bio do pola napunjen necim sto vrlo lici na pesak... ili da nije mozda karburator samo? ili oba? ili nesto sasvim deseto? :s12:

milosbeli
13.04.2008, 23:09
karburator. samim tim sto kazes da ti je filter bio pun necega sto lici na pesak, govori da je deo te prljavstine otisao u karburator, zato sto filter ne moze svu prljavstinu da zaustavi. skines poklopac filtera, uzmes cep od flase, sipas malo vise od pola cepa benzina i sipas direktno u karburator. nego drugi sedi u kolima i proba da upali. ako auto upali onda to znaci:
-prljav karburator
-gorivo ne dolazi do karburatora
skines crevo za benzin sa karburatora i stavis ga u praznu flasu. pomocnik u autu vergla i pogledas koliko goriva izlazi. ako gorivo ne ide ili bukvalno kaplje ne valja ti pumpa ili je zapuseno crevo za benzin ili filter. ako gorivo ide u manjem mlazu prljav ti je karburator.

bugs
14.04.2008, 01:09
opet,miloš kao enciklopedija

d00c4
14.04.2008, 01:54
u jbt... :a070:
svaka ti dala i na vreme dobila... :a0181:
prekosutra cu to sve da obavim, pa javljam rezultate...

Boba-No1
14.04.2008, 20:31
karburator. samim tim sto kazes da ti je filter bio pun necega sto lici na pesak, govori da je deo te prljavstine otisao u karburator, zato sto filter ne moze svu prljavstinu da zaustavi. skines poklopac filtera, uzmes cep od flase, sipas malo vise od pola cepa benzina i sipas direktno u karburator. nego drugi sedi u kolima i proba da upali. ako auto upali onda to znaci:
-prljav karburator
-gorivo ne dolazi do karburatora
skines crevo za benzin sa karburatora i stavis ga u praznu flasu. pomocnik u autu vergla i pogledas koliko goriva izlazi. ako gorivo ne ide ili bukvalno kaplje ne valja ti pumpa ili je zapuseno crevo za benzin ili filter. ako gorivo ide u manjem mlazu prljav ti je karburator.

Kao da slušam mog majstora na praksi pre desetak godina...

ludajic
15.04.2008, 00:42
Pokusaj sa zamenom kondenzatora na razvodnoj kapi :kuler:

Mocni Rendzer
15.04.2008, 14:38
Slično se ponaša i kad riknu kablovi, ako su grafitni... :a014:

d00c4
15.04.2008, 20:22
danas nisam nista uradio, padala kisa ceo dan... :a026:
ali, dosao sam do zakljucka sta nije u redu sa paljenjem... naime (nadam se da cu dobro preneti pricu koju mi je cale ispricao), kad se auto ne vozi duze vreme (sto je kod mene i slucaj ovih dana jer nemam benzina, pa se ne vozim), u karburator udje malo (vise) benzina jer je prljav i neki plovak ne zatvori dovod, zbog cega ja imam problema sa paljenjem... eto, nista strasno, u principu... sutra cu, ako ne bude padala kisa, skidati karburator i oprati ga...
cujemo se posle obavljenog posla, nadam se... :mahanje:

Joca
15.04.2008, 20:38
da li neko moze da mi pomogne....nece rendzer da upali....upali...i odma ugasi..i posle vergla kao blsaav....i ostavim ga ja neko vreme tako i posle opet probam ( sauh dignut...ponekad i druknem nogom ) i on kao hoce da upali...al ne pali...ono kao bi on al jbg...znaci ne verujem da su platine....menjane pre mesec i po...kablovi ok...svecice ok..majstor mi je nesto pomerao kao ler gas...mozda je zbog toga...dajte ljudi savet vec 2 dana po ovom vetru cekam prevoz popizdeo sam :a080: :a122: :d018: :s25:

Ma nije cudo - vidis kako se vreme menja :a036: :a084: :a084: :a084: