PDA

Puna verzija : Sedista??

marisol
06.12.2007, 13:01
Pozdrav community!

Sediste vozaca mi je skroz riknulo, opruga probila..
Ni sediste suvozaca nije sjajno. Ako ne bih radio reparaciju, jel ima neko ideju gde da ih nabavim,a da me ne ubije s cenom. Koliko sam shvatio kvalitetna reparacija je 2soma din. I da li neko zna pasuju li neka druga sedista na rendzu, i koja.

Hvala

Whitesnake
06.12.2007, 14:31
Polovna sedista i to ako ih nedjas su 20e u ok stanju, samo sto dezen ne mozes da biras :a058:

marisol
07.12.2007, 09:45
Polovna sedista i to ako ih nedjas su 20e u ok stanju, samo sto dezen ne mozes da biras :a058:
Znaci mislis da je bolja akcija popravka sedista tamo zrenjaninski put, nesto 'ajkula'?

Whitesnake
07.12.2007, 22:16
Manje ces vremena izgubiti, a dok obidjes sva polovna jos i benzina... Ja nisam tapacirao tako da ne znam koji je to majstor i kako radi ???

Mića
09.12.2007, 23:25
Negde sam na netu pročitao da mogu da se stave sedišta od Renault-a 21.
Moj otac vozi 21 i stvarno ima extra udobna sedišta. Nije da su Četvorkina loša, ali bih rado ova namunjio u moju cokulicu.
Jel neko zna nešto o tome?

Italijan
11.12.2007, 03:02
ja sam video lika da je stavio sedista od renoa 5 i mogu ti reci da su udobna skoro kao od 4

Orlando
11.12.2007, 03:12
Negde sam na netu pročitao da mogu da se stave sedišta od Renault-a 21.
Moj otac vozi 21 i stvarno ima extra udobna sedišta. Nije da su Četvorkina loša, ali bih rado ova namunjio u moju cokulicu.
Jel neko zna nešto o tome?

Metar u ruke pa premeri dimenzije jednih i drugih sedišta, pa vidi da li mogu da stanu.

Mocni Rendzer
11.12.2007, 14:10
Još bolje - skineš matorcu sedište sa R21, skineš sedište sa svog R4, onda probaš da staviš sedište od R21 na R4 i videćeš da li može ili ne može. :naughty: Pa onda,ako može da stane, mi krenemo po otpadima da tražimo dobre Dvaesjedinice i da ih čerupamo. :a080: I ne zaboravi da vratiš ocu njegovo... :s12:

Orlando
11.12.2007, 21:27
Može i tako ali ima više posla.... :smile:

marisol
13.12.2007, 12:58
ljudi ja sam pre neki dan otisao kod srdjana na banovo brdo u nameri da sredim par stvari na rendzi. Izm. ostalog rekao sam mu za problem sa sedistem. Treba auto da podignem u subotu, a srdjan mi rece da mi je 'opravio' i sediste pride. Hvala u svakom slucaju na savetima, medjutim covek mi deluje stvarno ok, i siguran sam da ce i sediste da sljaka.
Pozdrav

Mocni Rendzer
15.12.2007, 16:31
Субота измиче! И??? :hocemojos:

Sloba87
15.12.2007, 16:55
Ja sam nacuo nesto da iz Clio 1 serija sedista pasu na dosta modela kola...
Drugov cale stavio ta sedista u skodu favorite i ono ok su sedista...

cybertel
16.12.2007, 22:57
Poznajem vrhunskog tapetara,koji je iz Mladenovca,inace moj dobar drug i prijatelj,moze nam svima raditi sedista na renault-ima,i to po zelji i dezenu,sve kako mi hocemo,cak nije ni skup...pa ako nekome treba... :oki:

Gavrilo
17.12.2007, 00:39
pa koliko moze da izadje promena dezena na svim sedistima? :a014: neke vesele dezene,drecave da nabudzim.... :a014:

marisol
17.12.2007, 01:59
Sediste zakrpljeno, bolje je nije da nije, mada i dalje one opruge jedva cekaju da izlete..
Ostale stvari momak je odradio ljudski, i nemam utisak da mi je mnogo naplatio. Ne mogu da kazem da sam neki znalac, bio sam kod dva majstora pre ovog, al mi Srdjan deluje najpostenije i mislim da se razume..Rendza je sad utegnut kao pracka :a025: Pozdrav forumu

Mića
18.12.2007, 19:48
E ljudi, ne stižem nikako da uradim to. Ili ćale nije kući ili ja nisam. Nikako da se uklopimo. A i ovaj forum pratim kada na poslu imam pauzu. Ne stižem. . .Prvom prilikom javljam.

cybertel
22.12.2007, 02:27
pa koliko moze da izadje promena dezena na svim sedistima? :a014: neke vesele dezene,drecave da nabudzim.... :a014:

Treba ti oko 6-8 duznih metara eko koze ili mebla,moze i kombinovano,a ruke su 0d 50-120 eura,sve zavisi sta se radi i kojim materijalima...p.s cene sam rekao aproximativno po secanju,koga bude zanimalo konkretno pitacu drugara,a mozete se cuti i telefonom direktno sa njim...

dzin
22.12.2007, 22:53
Moze vecina sedista da upasuje,samo moras da uzmes sediste sa sinama iste sirine kao fabricka,ortak stavio sedista od mecke 123 ja gledam i cudim se al niko nemoz' da sedne na zadnje sediste jel je veliko pa nema se nogare da se metnu!!! :vidbudale: :kolce:

cybertel
23.12.2007, 03:19
a zasto bi bilo ko menjao inace veoma udobna sedista nasih 4-ki za neka druga!!! ???

drMarty
23.12.2007, 03:27
Sedišta se unakaze i deformišu kao kod mene vozačevo,pa muka natera!

cybertel
23.12.2007, 14:44
Sedišta se unakaze i deformišu kao kod mene vozačevo,pa muka natera!

Kupi materijal kojim zelis tapacirati sedista,poteraj ih u Mladenovac,a za ostalo se ne brini...evo kontakt telefona mog dobrog drugara tapetara: Ilic Mirko,065 8231 649,pozovete coveka i dogovorite se oko detalja,samo recite da vas je uputio sasha(njegov drug) preko foruma... :a025:

a.blagojevic
15.06.2009, 12:48
Da ne pokrecem opet novu temu, mislio sam da je bolje da opet ovu ozivimo :osmeh:

Rendzerica mi ide na FULL sredjivanje limarije i na farbanje za neki dan, pa sam resio da je malo pritegnem i doteram. Jedan od najvecih problema su prednja sedista koja sam krpio i uvezivao zicom X puta do sada - al' vise nema sta da se krpi, federi izbodose zadnjicu! Sto je mnogo, mnogo je!!! :a122:

E sad, posto sam ovde procitao da su pojedini ugradjivali sedista od raznoraznih vozila, pa me interesuje jel probao neko sa sedistima od Golfa 2? Pitam, jer sam nasao dva odlicna sedista, a lik mi trazi za oba 40E, sto iskreno mislim da nije mnogo....

POzz!!

francois
18.06.2009, 01:13
menije vozachko bilo skroz ruinirano pa sam ugradio 2 prednja sedishta od mazde 323 u odlichnom stanju. Sutra cu nakachiti slicke ako stignem.
cela opreacija koshtala 50jevreja i veoma sam zadovoljan :kuler:

francois
27.06.2009, 00:10
kao sto obecah josh davno napravio sam fotku ugradjenih prednjih sedishta

[img=http://img39.imageshack.us/img39/2839/photo0069a.jpg] (http://img39.imageshack.us/i/photo0069a.jpg/)

a.blagojevic
27.06.2009, 01:22
Tooooooooooooooooooo care!!! :a0181: :a0181: :a0181:

Sedista su PERVERZIJA!!!!

Ja sam nabavio sedista od RENAULTA 19 CHAMADE :a049: :a049: Mislim, nije da se hvalim, ali su extra, cim dodje auto sa farbanja ubaujem ih i kacim fotke!

Sloba R18TLS
27.06.2009, 01:34
francois ne znam kakva su sedista po pitanju udobnosti od mazde 323 jer se nisam nesto preterano puno vozio, ali moram ti priznati da lepo izgledaju u Rendzeru...
Jel ti rade sve te funkcije podesavanja sedista, po visini(predpostavljam da je ta rucka levo za to), daljini, naslon ??? ???
I jos samo nesto jesi komplet sine morao da vadis iz poda ili su od mazde odgovarale na Rendzera, nekim cudom :whistling: :whistling: :whistling:

francois
27.06.2009, 09:47
po pitanju udobnosti sedishta sam izgubio jedno 15%(subjektivno), ali sam dobio mnogo na bochnom oslanjanja istih. Ali kad pogledamo 4vorka je ionako malo previshe udoban auto tako da mi nije zhao.

Sve funkcije na sedishtu rade. Visina, nagib naslona, (podeshavanje lumbalnog dela sedishta ne poseduju ??? ) A sad shlag: posto je azda bila sa troja vrata, radi i katapult funkcija!!! :a036: nije da sluzhi nechem, sem nocne gimnastike na zadnjem sedishtu :naughty:

U oba auta sam "amputirao" i shine i sedishta. Onda sam shine od mazde ugradio u 4vorku(e to je bio sex) i na kraju na njih ubacio sedishta.

LaQuatrelle
27.06.2009, 09:58
Lepo lepo :a025: E sad moraš i zadnju klupu da presvučeš da se lepo uklopi :kuler:

Sloba R18TLS
27.06.2009, 15:04
Znaci extra, pa dobro je onda, a i mislio sam da ces imati zescih problema oko ugradjivanja sedista, posto kad francuzi nesto naprave nema teorije da je to lako i jednostavno...
Ja sam mislio da uzmem od Lagune I sedista al kaze majstor koji bi mi ugradjivao to da bi bilo vise od sexa da mi to ugradi, i to cak ne bi mogao da napravi da se drzi na svim sarafima tako da sam odustao, a sedista su boli glava nema u kojim sve pravcima se ne mogu podesavati...

cybertel
29.06.2009, 01:28
Evo,ko zeli da vrsi tapaciranje bilo cega u bilo kom vozilu neka pogleda klip na you tube-u,evo link-a:

zmiga i sinovi (http://www.youtube.com/watch?v=FLsNpqBqzf0#lq-lq2-hq)

francois
30.06.2009, 00:36
@Sloba R18TLS

licno cenim da ce bilo koja sedista mogu ugraditi u 4ku, uz manje ili vise muke. Jer kad odstranish originalna sedishta sa sve shinama ostaje ti savrshen prostor za ugradnju, savrsheno previlan, na shasiji.

Ta sedishta za ugradnju samo treba iznivelisati, jer u novijim autima ni jedna tacka spoja nije u istom nivou(zbog oblika poda novijih vozila. Znachi sediste, tj. neorginalnu shinu treba dovesti pod vaservagu :osmeh: To iziskuje malo varilacko-brusalachkih veshtina i to je to + dobra volja. :too:

Tapaciranje zadnjih sedista ce pasti, samo d nadjem odgovarajuci shtof. Ja volim materijal, od tih eko kozha mi se dizhe kosa na glavi :a080:

Whitesnake
30.06.2009, 11:05
:a0266: Ali mi ovde pricamo o sedistima za RENAULT 4 :a080:

Simon
30.06.2009, 23:00
Ja sam upravo kupio sedista od renaulta 18. Malo sam morao da ih doradjujem posto je jedna sina bila visha od druge (uz pomoc cevke 20x20)... malo bushenja i eto... za par sati i 2000 po sedistu vozam se ko u mercedesu

cybertel
01.07.2009, 13:23
:a0266: Ali mi ovde pricamo o sedistima za RENAULT 4 :a080:

I izmedju ostalog,mnoge je zanimalo tapaciranje i reparacija originalnih sedista,tapacira,neba automobila,pa rekoh da vam bacim link,videli sete sami na video klipu kvalitet izrade,covek je u Mladenovcu,pa ko voli....

a.blagojevic
01.07.2009, 13:54
Sto se tice onog klipa sa YouTube-a, paaaa... recimo da je zanimljivo, ali vec posle 3-4 enterijera postaje malo monotono (bar mi se cini da ljudi nemaju dovoljno kreativnosti). Ne sumnjam da su materijali vrhunski (koliko sam mogao da primetim forsiraju iskljucivo kozu), ali uglavnom je sve radjeno u dve nijanse i, bar po meni, poprilicno jednostavno. Ukoliko je kvalitet izrade na visokom nivou ne verujem da je cena posebno niska. Mislim da ipak treba uzeti pre u obzir ugradnju sedista sa nekog drugog auta... Naravno, bez obzira na to, duh cetvorke i dalje ostaje prisutan! :oki:

cybertel
02.07.2009, 00:59
Smatram da su 4-kina sedista prilicno udobna,s toga,zasto ne ostati dosledan originalnosti...A sto se cena tice,jako su pristupacne,a dizajn je stvar ukusa,nema potrebe sarati sedista vise od dve boje...

Sloba R18TLS
02.07.2009, 04:38
Ne sumnjam da su materijali vrhunski (koliko sam mogao da primetim forsiraju iskljucivo kozu)

Koliko sam ja zapazio :a0103: ono je malo kvalitetniji "gumirani" skaj, a ne koza u kombinaciji sa jos nekim materijalima...
Verovatno rade i sa kozom, ali je sve stvar dubine dzepa narucioca.

a.blagojevic
02.07.2009, 09:19
U pravu si, niska je rezolucija pa se ne vidi dobro, ali i meni je bilo malo "cudno" sto se koza onoliko sija....

Orlando
28.07.2009, 11:20
Ljudi kakva koža ili još gore skaj. Imam prilike da se relativno često družim sa kožnim sedištima, leti pakao, još ako auto ostane na suncu a seda se u šertsu ili bermudama dobija se ekspres depilacija butina :new: . Zimi se koža ohladi i gore je nego da se sedi na klupi u parku. A tek održavanje da ne bi pucala, to je posebna priča.

MIRKO 5
29.07.2009, 23:05
Мудро збориш Роландо :lazy: