Prijavljivanje

Puna verzija : Nece da upali

renovr
31.10.2007, 22:17
Evo samo sto sam se poradovao rekoh sve je uredu a on nece da upali.Ama nece ni da zavergla,samo se cuje nesto cak i to samo jednom.Proverio sam akomulator nije sigurno,sumnjam na alnaser ili bendiks :d018: Pomagajte ako boga znate :a045:

Orlando
31.10.2007, 22:21
Proveri kleme za početak a ako možeš proveri i stanje akumulatora. To "cak" se čuje ili kada je akumulator toliko slab da ne može da isporuči dovoljnu jačinu struje da bi alnaser zaverglao ili kada su otišle četkice pa se samo čuje automat.

renovr
31.10.2007, 22:27
Zamenio sam kleme tj stavio sam nove lepo osmirglao ali opet cak :s25: mlatio sam po alnaseru i beniksu i opet nista,ja i moja devojka potpuno pokisli,i ja mislim da su cetkice,mada danas pre svih mogucih poteza on upali,i tako 5-6 puta sa ga palio i gasio ali.....Nego nesto razmisljam da nije neki problem u bravi?

Orlando
31.10.2007, 22:30
Pa može i da bude problem sa bravom. Nego kad upališ kratka svetla a auto ne radi, kojim intenzitetom svetle, jako, slabo? To ti može reći u kakvom ti je stanju akumulator.

renovr
31.10.2007, 22:33
Ma bljeste ko luda,neverovatno a taman se poradova novi cd, lepo puni greje a sad ovo uf poludecu samo cak,i nista vise. :a045:

Joca
31.10.2007, 22:39
Alnaser idi kod majstora, ili biksne u njemu ili cetkice

renovr
31.10.2007, 22:43
U subotu cu tada radim do 15h pa tako da mogu nesto i sam da izvedem,moj prijatelj ima neki remontovani pa ce mo probati njega,mislim postavicemo ga pored moj povezati onu zicu na bendiks pa sta da bog,ili je to ili ide kod majstora.

Joca
31.10.2007, 22:45
E bravo da mozes i sam nesto, to kolega samo pici, ako ne moras kod majstora super

renovr
31.10.2007, 22:51
Moj prijatelj kaze da kad ga je menjao na svom renou sav je ukrvavio ruke,kaze bas se namucio oko skidanja ,mada ovaj moj radicemo po knjigu,imam dve u jednoj je detaljno objasnjeno skidanje anasera,mada me je strah da nije nesto drugo pa da nemogu da pronadjem kvar,ali nema sta drugo.

John Doe
31.10.2007, 23:02
Vadjenje alnasera je jedan od tezih popravaka, gotovo je lakse izvaditi motor nego anlaser :fijufiju:

Orlando
31.10.2007, 23:11
Da znaš. Da sam samo znao da je toliko zajebano, terao bih ga kod majstora. Ovako sam se napravio pametan i radio tri dana na zameni. Nije na odmet napraviti se lud i oterati kod majstora. Mada provalio sam da električari prosto "obožavaju" četvorku.

serz
31.10.2007, 23:14
Moguće da je tvoj problem relativno jednostavno rešiti. Imao sam sličan problem i autoelektričar ga je sredio ugradnjom jednog releja. od tad je palio kao mina. istina nije bila Četvorka, ali moguće da imaš isti problem. Ako si iz BGD mogu da ti preporučim servis.

renovr
31.10.2007, 23:47
Znao sam da je tesko ali pazite kad sam zao :s25: pa ovo moze samo mene da zadesi u ovom trenutku,nisam iz BGD vec iz Vranje,ma napravicu ga ja nezvao se Istok,subota ce da kaze svoje,nego ajde uzgred da vas pitam jeste :a0266: nego kada je okupljanje mislim da krenem iz Vranje jedno sa svojim TL-om ludo zar ne.

cokanj
01.11.2007, 18:05
Vadjenje alnasera je jedan od tezih popravaka, gotovo je lakse izvaditi motor nego anlaser :fijufiju:

Mislim da nije tesko ,treba skinuti karburator, iduvnu cev zatm izduvnousisnu granu(osam srafova- mislim) i eto anasera.Kod skidanja grane pozeljno je da se upali motor (ako moze i na gurku) da se grana malo ugreje i naspricati odvijacem srafove, lakse se odvrnu. I na kraju treba obavezno zamenuti zaptivac grane da nebi pravio problem.

C.Dule

Neb_Mes_Ur_Mau
01.11.2007, 20:24
Najbolja stvar za skodanje srafova koji nece da se okrenu je Coca-Cola. Jes da je americka stvar ali ne da pomaze...
A kad vracate matice i srafofe neka vas ne mrzi nego ih lepo gurnite u (namazite sa) tovatnom mascu, ne da ce vam olaksati posao svaki sledeci put nego cete da se odusevite... :naughty: :naughty: :naughty:

renovr
01.11.2007, 20:44
Nesto sumnjam da je i brava mada ima kontakt,a cetkice u Vranje su 80din.Iskrine nisu valjda fals.

Orlando
01.11.2007, 21:55
Pa ako alnaser cakće svaki put kada probaš, onda je brava ok.

Joca
01.11.2007, 23:36
Znao sam da je tesko ali pazite kad sam zao :s25: pa ovo moze samo mene da zadesi u ovom trenutku,nisam iz BGD vec iz Vranje,ma napravicu ga ja nezvao se Istok,subota ce da kaze svoje,nego ajde uzgred da vas pitam jeste :a0266: nego kada je okupljanje mislim da krenem iz Vranje jedno sa svojim TL-om ludo zar ne.
Kolega slobodno vozi imam i ja TL-a i pitaj drustvo gde smo sve isli.Cekamo te prati forum.http://img.photobucket.com/albums/v291/sabaa/smileys/car1.gif

renovr
03.11.2007, 16:46
Ipak ce mora majstor da dodje u nedelju,ja sam probao sve,ama ni da mrdne,cak ni na gurku,samo ono glupo ,,klik"Samo me cudi kako juce odjednom sam od sebe zavergla ali da upali jok. :wacko:

renovr
05.11.2007, 16:16
Upalio je :a0181: skidali smo alnaser i postupak je sledeci :s25: prvo se skine poklopac na karburatoru,pa se oslobodi izduvna grana,zatim se otsrafi ona sipka upravljaca,i na ktaku alnaser.remontovali smo ga tj.majstor ga je prvo prokuvao,ocistio axelom pa podmazao,i opet namontirao,kaze da su mi cetkice u boljem stanju nego nove.Ali reno opet nije hteo da upali,samo klik i to je to.uspotavili smo da je kabal koji vodi od akumulatora do alnasera korodirao na kraju gde je pricvrscen za akomulator,lepo smo tu isekli kabal,povezali i cetvorka je upalila ko mina. :smile:

serz
05.11.2007, 17:31
E, mašala. A ubuduće traži majstora koji će da pregleda jednostavnije stvari pre nogo što skine anlaser.

Orlando
05.11.2007, 19:17
Jel si sad video koji je sex skinuti alnaser. :new:

renovr
05.11.2007, 20:54
Prodajem komjutere a ruke su mi kao kod nekog automehanicara,bogami sex ipo,ali nema veze bar smo vidli u kakvom je stanju,majstor kaze da ce ovako jos jedno 30 godina :naughty:

drMarty
06.11.2007, 08:38
Koliko ti je majstor naplatio taj"sex"?

bogdan
06.11.2007, 18:44
Ma nije mu puno uzeo (jedno 20e). Imao je on srece nije mu se majstor setio da moze da bude do lose kompresije ili zato sto je zakovao motor pa da ti uradi generalnu :naughty: :naughty:

renovr
07.11.2007, 16:33
Majstora poznajem iz vidjenja,ai njegovi su prijatelji moje devojke pa tako da mi je trazio samo 200 din.ali ja sam mu dao 500.A posle zajedno u kafanu ali na zajednicki racun :naughty:

drMarty
07.11.2007, 17:04
Dobar ti majstor :osmeh:

Orlando
07.11.2007, 19:20
E to se zove posao. :too: :too: :too: :too: :too:

serz
07.11.2007, 19:24
Ma kakav posao - čovek se učio da skine anlaser i još naplatio 200 din :a080:

Orlando
07.11.2007, 19:26
Pusti skidao jedanput alnaser i više jok. Hvala lepo. Izranjavio sam ruke i auto mi stajao dva i po dana u garaži.

renovr
07.11.2007, 20:57
Zezajte vi mene bas briga :a010: skinuo ga za 45 min,remontovao(bez potrebe)namontirao za 30min.i platio dve ture u kafani :a055:

Orlando
07.11.2007, 22:08
E svaka ti čast kad si uspeo da skineš alnaser za 45 minuta.

drMarty
07.11.2007, 23:40
Sad znaš za sledeći put(meni četkice držale skoro tri god) :osmeh:

renovr
08.11.2007, 02:29
Poenta je u tome da cetkice uopste nismo menjali :new: samo malo kabal zastucali,a alnaser podmazali tolatnom mascu ili grafitnom pojma nemam,ma sad pali ko mina. :naughty: Na redu su prednji amortizeri,malo kocnice pa izolacija ma ima da kida :c070:

Boys
10.09.2012, 01:28
Ja imam sličan problem...
Prvo , brava je počela da zeza. Naime, kada okrećem ključ, kako bih upalio rendžu, pre nego što dođe u položaj za davanje kontakta, a potom u položaj za verglanje, ključ se zaglavi i neće dalje. Vrati ključ u prvobitno stanje i izvadim isti iz brave, te pokušam ponovo. Nakon nekoliko pokušaja uspem da upalim. Što je vreme više odmicalo, sve je bilo gore. Ključ se više zaglavljivao a meni je bilo potrebno više pokušaja da okrećem ključ, kako ne bi zablokirao. Verglanje je postalo sve sporije.
Onda mi se desilo da hoću da ugasim kola, okrenem ključ, a ona i dalje rade. izvadim ključ iz brave, i dalje rade. Ubacim u brzinu, malo naglije pustim kvačilo, i tako ih ugasim. Ali, ostane kontakt da svetli. Skinem klemu sa akumulatora. Nakon određenog vremene, vratim klemu, a kontakt ne radi (sve normalno). Takođe, desilo mi se da, slučajno, prođem pored kola, bacim pogled unutra, i ugledam da je kontak uključen iako nema ključa u bravi, niti su kola bila paljena. Opet skidanje kleme (nisam znao kako drugačije da isključim). Verglanje je bilo sve sporije. Punio sam akumulator, i sa napunjenim je bio isti slučaj, dakle, verglanje se jedva odvijalo, ali čim je uspeo, nekako, da spoji krug, upalio je. Svako sledeće vrglanje je bilo sve sporije, i "mučnije", dok na kraju nije useo da upali.
Kupim novu bravu (Reno Panta - Pančevo, 2200 din.). Na kablove stare brave bio je vezan jedan relej. Zamenim i njega, stavim novi, i sve povežem kako je bilo.Brava super radi, ključ se lako okreće, kontakt radi. Kada sam trebao da zaverglam, ništa se ne dešava. Samo u releju nešto cakne, i kada ključ dođe u položaj za verglanje, ništa. Muk i tišina. Pokušavao sam nekoliko puta i odustao.
Ne znam šta dalje da probam, pa da vidim imate li vi predstavu šta bi moglo biti.
Da li bi neko mogao da mi objasni, tačno, gde se nalazi alnaser, i taj kabl koji je prikačen na njega (da vidim da se nije otkačio, zaprljao, korodirao...). Da li je, uopšte, alnaser? Ima li neko neku ideju šta se to zbiva?
Unapred zahvalan na odgovoru!

Neb_Mes_Ur_Mau
11.09.2012, 00:48
Anlaser se nalazi ispod izduvno usisne grane, odn. ispod karburatora gledano sa desne strane vozila. Na njega je nakačen jedan deblji kabl koji ide na pls klemu akumulatora.