PDA

Puna verzija : trosi kao tenk

djura111
07.01.2015, 23:21
Pozdrav narode :mahanje: Kao sto sam napisao u naslovu, trosi kao tenk, ide kao blesav. Objektivno, oko 15 litara benzina na 100km (GTL '82.) U sustini normalno se ponasa. Kad je hladan nece bez sauha dok se ne zagreje par kilometara, kad se zagreje cepa. Malo mi je jaci ler kad se zagreje, ne mogu vise da ga smanjim na sajli. Prvo paljenje sauh do kraja, zavergla i upali, bez problema. Kad je vec vozen, bez gasa, na pola kljuca, kao mina.
Samo je potrosnja problem. Molim nekog da me posavetuje ko je imao slican problem.

katrca
07.01.2015, 23:28
Kod mene bilo jednom slicno pa sam skino karburator i dao rezervnog obnovitog i dalje opet trosio normalno tako da mislim da jr nesto na karburatoru ali sta mu bi neznam.

djura111
08.01.2015, 10:13
Aha... Pa i ja ciljam na to... Moracu da ga oteram u karburator servis pa sta naprave-naprave. Koliko Vam trosi sad u ovo zimsko vreme?

katrca
08.01.2015, 14:25
sacekaj malo da se javi jos koji majstorđija na forumu pa da vidimo još iskustva...drugcije meni trosi uvek od 6-7 litara

tasicaleksand
08.01.2015, 16:11
ima resenja, zameniti karburator, prestelovati paljenje, srediti vakum na razvodnoku i resices taj problem da dovedes potrosnju u normali.

katrca
08.01.2015, 16:31
ima resenja, zameniti karburator, prestelovati paljenje, srediti vakum na razvodnoku i resices taj problem da dovedes potrosnju u normali.
i koliko litara potrosnje je v normali recimo od do koliko litara:a036:

djura111
08.01.2015, 16:38
@tasicaleksnd
pa Acko ti si ga stelovao i sredjivao, menjali smo karburator letos, kazes da ovaj karburator valja, vec nekoliko puta sipam za 1000din 7,5 litara i prelazim od 50-60km. Niko mu nista nije radio sem tebe.

katrca
08.01.2015, 16:47
mozda treba samo malo postelati fergazer i očistiti dizne i karburator ima tu neki sprej da prsknes u loputu fergazera dok mu dodajes gas i to se dobro očisti i to nekad pomaže,jebiga to je renđo ja znam nekad stelat razvodno platine i vzig na 14 dana a nekad radi godinama :naughty:

raki72
08.01.2015, 18:31
samo moze da bude do karburatora,losije paljenje ,lose svecice,zimsko vreme i.t.d moze da podigne potrosnju za litar litar ipo a ekstremno povecanje samo karburator

djura111
08.01.2015, 18:56
vredi li da ga teram u karburator servis da ga srede ili da uzimam drugi?

raki72
08.01.2015, 19:36
diskutabilno,jedino u proveren servis gde ce ti ljudi reci ako ne mogu da ti urade,polovan moze i to proba pa pare a bez onoga tipa e karb je u redu a nevalja ti paljenje kurta murta.Moje iskustvo vozio sam prosle zime ,sa losijim svecicama i bez skorog stelovanja paljenja kratke relacije i ni u jednom momentu nije prelazio 9 l nek ti to bude neki reper

katrca
08.01.2015, 19:42
malo se raspitaj kolko kosta obnova,a i neko prodaje tu na forumu jedan pa usporedi sta se isplati:uredu:

djura111
08.01.2015, 22:32
Ma ja imam jos jednog GTL-a na plin, ispod 9 trosi na ovaj sneg i led. Leti 8l ciste gradske voznje. Ovaj od letos sredjujemo da se vozimo, sve mu je zivo promenjeno posto je dugo stajao (7-8 godina), i stvarno sa Acom Tasicem masu stvari smo promenili i doveli ga u red, jedino tu potrosnju ne mozemo da sredimo. Menjali smo karburator, i tad je malo trosio koliko sam mogao da vidim na plovku, posto je sa predhodnim isto trosio sacuvaj boze, nije mu trebao sauh uopste. I onda mi se zapusio zbog trunja iz rezervoara i posle je ciscen, stelovan i od tad ne moze da se sredi potrosnja. Jednostavno se ne isplati da se vozi ovako. Videcu vec nesto pa cu javiti sta je bilo.

djura111
22.01.2015, 17:30
Stavljen je drugi karburator, na prvu loptu bolje radi, lepo vuce, i cini mi se da je kako treba. Nisam stigao nesto puno da ga izvozam pa ne znam jos potrosnju ali sada kada vozim ne pada skala dok je gledas, kao sto je bio slucaj sa predhodnim..

grunf
31.01.2015, 12:19
Proveri da li negde curi benzin. Od rezervoara, preko cevi do pumpe. Prvoveri ulje u motoru. Mozda je otisao dihtung pumpe pa mesa ulje i benzin.

djura111
09.02.2015, 21:43
evo da update-ujem temu. definitivno je bio problem s karburatorom. sad sam napravio turu otvorenog puta i za predjenih 79 km sipao sam 4,36 litara benzina, sto mu dodje okruglo 5,5 L/100km. Mogu konacno posle duze vremena da kazem da sam zadovoljan.

Rendzerica
24.03.2016, 14:31
Ekipo, koliko je realno platiti karburator?
Tip u oglase kaze u dobrom stanju, slika (prasnjav, prljav...)
I meni trosi kao FAP...

raki72
25.03.2016, 15:26
A da mozda negde repariras postojeci, jel imas tu mogucnost?

doctor
26.03.2016, 09:09
Sve je dobro dok ne troši ko avion...
Šalu na stranu samo drugi karburator i gledaš da donji otvor karburatora što naleže na usisnu granu bude priblizan obliku pravilnog kruga,a ne oblika jajeta taj možeš baciti.
Takodje odraditi čišćenje,zamenu dihtunga,igličastog ventila,stelovanje paljenja i platina,uz to proveri stanje svecica,kablovi,raz.kape,ruke i to je to.
Pozdrav!