PDA

Puna verzija : Glava R4 GTL

mario
02.12.2013, 09:43
Pozdrav

jel ima neko pri ruci glavu za R4 GTL 89 god, potrebne su mi dimenzije (u mm) iste odnosno
sirina,
duzina
?

mario
02.12.2013, 10:12
ili ti dimenzije dihtunga glave

Neb_Mes_Ur_Mau
03.12.2013, 01:50
Zašto će ti to? Nemam glavu od Gtl-a, poklonio sam je, ali dihtunga ima da se kupi u prodavnicama.

mario
04.12.2013, 19:38
Radim neki projekat sa motorom od gtl'a , pravim neki kompresor za vazdug od njega ... :)

Neb_Mes_Ur_Mau
05.12.2013, 13:27
A što crni ti, ne uze motor od bube, pa njega kasapi?!

mario
05.12.2013, 15:24
Ovaj sam imao, pa da se iskoristi.
Inace nemam papire od njega pa samo na kilo moze da ode

mario
05.12.2013, 15:36
Da ne otvaram novu temu...

Imam problem sa istim motorom na autu,ide dobro bez a sa termostatom kuva.Cak i u mestu ako ga malo turiram posle izvesnog vremena pali mi se crvena lampica na instrument tabli a ventil cepa boce za vodu (expanzione posude) pocinje da pusta paru :D

Cistio sam hladnjak,nov termodavac ,nov termostat,menjao antifriz.

Sta moze da mu bude?

raki72
05.12.2013, 17:24
proveri ti da li ti valja taj nov termostat,jer to kako opisujes on bez termostata radi i u mestu i u voznji kako treba

Pasha
06.12.2013, 09:07
Da da hoce da zalepi i nov aftermarket,to ces najbolje proveriti u jednoj serpici sa vodom stavi termostata unutra i cekaj da prokljuca voda ako ne otvara onda je do njega :)

mario
06.12.2013, 14:11
Probao sam termostat ali umesto vode stavio sam ulje posto ono ne kljuca na 100. Tu sam postavio i termometar i normalno je radio tj poceo da otvara na oko 84°C.
Menjao sam 2 termostata prvi je bio koriscen nekoliko meseci (skoro nov) na drugom autu koji je radio normalno ,posle sam kupio nov termostat i opet isto.

Takodje kad je termostat tu primetio sam da iako voda kljuca hladnjak je hladan tj. termostat zatvoren ili mozda vodena pumpa ne gura vodu? Jel moguce da je do vodene pume? Ona ne verujem da je ikad menjana a auto ima 240 000 km :D

Pasha
06.12.2013, 14:54
Pa pazi sve je moguce ili ti je hladnjak mozda zapusen ili neko crevo savijeno-presavijeno kako ne treba....pregledaj to i vidi koja creva su ti pod pritiskom tj tvrda kada ti radi motor pa idi redom.....nadam se da sam bar malo pomogao....

Meni je auto kuvao na putu za SLO na svakom stajanju....i dalje nisam otkrio zasto.......gremliniiiiii:s12:

allez-y
07.12.2013, 00:54
Probao sam termostat ali umesto vode stavio sam ulje posto ono ne kljuca na 100. Tu sam postavio i termometar i normalno je radio tj poceo da otvara na oko 84°C.
Menjao sam 2 termostata prvi je bio koriscen nekoliko meseci (skoro nov) na drugom autu koji je radio normalno ,posle sam kupio nov termostat i opet isto.

Takodje kad je termostat tu primetio sam da iako voda kljuca hladnjak je hladan tj. termostat zatvoren ili mozda vodena pumpa ne gura vodu? Jel moguce da je do vodene pume? Ona ne verujem da je ikad menjana a auto ima 240 000 km :D

E vidis. Razlog je najverovatnije pumpa jer cela njena konstrukcija zahteva da sve bude prohodno i u funkciji. Ona nema isto opterecenje kada postoji ispravan termostat i kada ga nema tj. sam pritisak u njoj nikad nije isti. U radu kada termostat postoji i zatvoren je, mnogo je vece optercenje i zavisi koliko je donji izlaz je prohodan i dalje kuda tecnost prolazi. Kada je termostat otvoren i kada ga nema uopste, takodje nije isti protok.
Sam si rekao da je u pitanju 240k km. Ta je odradila dosta. Ako eventualno budes radio skidanje i zamenu, proveri i prohodnost do radijatora i nazad, uz ciscenje hladnjaka.
Ima jos jedan moguc razlog za sve koji ne bih nikako iskljucio, a to je deformisanost glave. Slican simptom sam imao, ali na VW Passatu B3. Izvadis termostat, sve (deluje) dobro. Sa termostatom, krece da dize temperaturu i da lagano kuva.. jurio i probao dosta toga i na kraju stigao do ravnanja glave itd. itd.

mario
09.12.2013, 09:59
Hladnjak sam cistio ali ni to ne pomaze.
Izgleda da cu svakako morati da petljam oko glave motora jer je poceo da gura mehurice u expanzionoj posudi(najverotatnije otisao dihtung)pa cu ovom prilikom uraditi i ravnanje kao i proveru vodene pumpe

doctor
09.12.2013, 10:26
To je to,ako bućka na eksp.posudi dihtung probio!

allez-y
09.12.2013, 21:54
Na zalost, sada vec sigurno problem sa glavom. Kao sto si rekao, nov dihtung i ravnanje. Usput pregled pumpe, ako si spreman da kupis i nju novu, glavni preduslov da sve u osnovi bude kako treba oko hladjenja. Ono sto je jos vazno je da termostat i termo prekidac na hladnjaku rade usaglaseno. Ovaj drugi ne treba da ukljucuje ventilator ni prerano, ali narocito ne prekasno. Imaju oznake za oba za raspon temperature. Izvestavaj sta se dogadja.

tasicaleksand
10.12.2013, 13:31
definitivno je otisao dihtung na glavi motora, ravnjanje glave, nov dihtung i resen proglem, proveri usput i ventile kako dihtuju, ako si zainteresovan imam dobru izravnjanu flavu, ekstra je ,...obrati se porukom ako si zainteresovan..pozz Aca.

mario
11.12.2013, 09:28
Auto mi je na selu tako da cim budem imao vremena pocinjem sa radovima. Termoprekidac i termostat su usaglaseni , temperatura istih je odabrana prema specifikacijama iz servisne knjige.