Puna verzija : Gori svetlo za akumulator
Pozdrav svima!
Imam jedan problem kao sto pise u naslovu. Vec duze vreme se mi lampica za akumulator ne gasi kad ga upalim nego svitli al malo slabije nego tada kad dam kontakt. Upalila se mi je kada sam:a014: se vozio po sumi i proletio kroz rupu. Avto normalno upali i svetla takodje svitle normalno. Sad dali je problem do altenatora ili je ipak neki kratki spoj u lampici.
Drustvo pomagajte ako boga znate :a014:
po tome sata ti se desava koliko sam upoznat postoje dve opcije
-otisla jedna dioda na ploci alternatora(mozes da vozis tako posto alternator puni samo chkilji lampica) a ako te to nervira :s25: mora majstor i rasturanje alternatora i zamena diode
-losa masa na alternatoru (manje verovatno) to mozes da skines kablic od mase i da ocistis spoj sam:a058:
-kratak spoj u lampici nije
Kao sto kazr Raki otisla ti je jedna dioda na alternatoru,to ne bi trebalo da bude skupa popravka,odeš kod bilo kod elektricara problem je resiv za najmanje sat vremena :whistling::osmeh:
... ,odeš kod bilo kod elektricara problem je resiv za najmanje sat vremena :whistling::osmeh:
Suglasnik..samoglasnik...samoglasnik!!SUGLASNIK! samoglasnik...!!SUGLASNIKSAMOGASMIKSAMOGLASNIK!!!S AMOGLASNIK!!...
Dooobro je - gotovo je... Evo...
Vrijeme sad...
N A D M E T A N J E
...
Tanana na na na na... Ta nana na naa naaa... Tana na naa naaa Igraaa MInkaaaaaa....
Vrijeme gotovo!!! Da vidimo što imamo...
''Imam riječ od dva slova... B!''
A ti Momire...?
''Imam riječ od tri slova... Đem...''
''Med Momire, med...''
''Joooo jest jest - MED... MED...''
...
''Šta kaže doktro Kljajić?''
...Kljajić lista riječnik... Nešto ''pametuje'' prstima... Skida naočale... I kaže:
''Da, ima ta riječ... Med... Samo me čudi kako niste vidjeli riječ od ČEETIIIRIIII slova... NAAAAADAAA...''
...
:whistling: :whistling:
NAJVIŠE, Momire... Najviše... Najviše sat vremena... :whistling: :osmeh: :osmeh:
Hvala svima na odgovoru!
Frike baš si me nasmejo i podsetijo na TLN i njihov skeč brojke i slova...:osmeh::vidiga:
http://www.youtube.com/watch?v=fUWTyeqqvj4
Rendzerica
29.08.2017, 11:00
Vadim temu iz naftalina..isti problem imao prije 15 dana, diode.. 20EUR za ruke.
Kao sto znate stari rendzer nema kontrolnu lampicu na tabli pa bi htio da unaprijedim homemade verziju (obzirom da imam lampicu pod haubu) i stavim ovu https://www.aliexpress.com/item/Universal-8mm-LED-Indicator-Light-Lamp-Pilot-Dash-Direction-Bulb-Dashboard-Panel-Instrument-Light-Car-Truck/32788273738.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.264.g Qfjaj
Sto mislite? :)