Puna verzija : Torta za 46 godina postojanja Renault-a 4
Ljudi,kako cemo,sta cemo za tortu?Dal da skupljamo pare pa da narucimo il da neko od nas to napravi?Kapiram da torta ne mora da bude bas preterano ono,odlicna,tj ma...f :s12: . Poenta je da pise r4,eventualno da torta bude u obliku r4.Ako neko ima iskustva u pravljenju torte,ja imam slobodnu kuhinju pa mozemo da majstorisemo.Sta kazete?
meni drugarica pravi torte na nbgd, a skoro celu mladost provela u 4ki, te bi (IPAK :whistling:) to prepustio njoj, a žur može i kod mene-ponavljam kod mene!
Renault 4
30.07.2007, 01:53
Ja sam u fazonu da platimo profesionalcima. Znam jedino za Aurelio tu kod vas, ali vi sigurno znate za još neke, raspitajte se već sutra koliko košta normalna torta, ja kontam da ih pitate šta možemo da dobijemo za recimo za 3-4.000 din (da li će to biti dovoljno za jedno 50 parčadi koliko će nas verovatno biti), ako može sjajno, ako može i za manje, nema veze, neka bude velika torta. I damo po 100-200 kinti svako i superiška.
Neka bude voćna torta, pošto je leto, a kontam ni da im oblik neće biti komplikovan (odseku parče napred, iskose pozadi i to je to :laugh:)
E da, da se dogovorimo koje boje da bude. Meni je stvarno svejedno, ali eto neka bude bela, da ne komplikujemo previše. Ali da se razaznaju točkovi, prozori... Ono, da bude prepoznatljivo.
odlicno.mudro zboris nocna moro vozaca yuga!!! :a025: :smile:
Renault 4
30.07.2007, 02:01
Preuzmi odgovornost na sebe, nazovi sutra par dobrih poslatičarnica i pitaj, pa odma javljaj da znamo šta nam je činiti. :smile:
aj cu da vidim,tj zovem!!!znaci da trazim neku vecu jel?ak pita za kilazu,sta da im kazem?oko 3-4kg.nemam predstavu :fijufiju:
Renault 4
30.07.2007, 02:06
Ako pita za kilažu, kaži 3-4.000 din. :vidiga: Pa onda pitaj koliko to ima kila. :a048:
ok. :a025: nasao sam vec na netu spisak poslasticarnica pa cu da zovem sutra.ujutru. :smile:
ja mislim skroz dobar link http://www.recepti.co.yu/recepti/registar.asp?IDtip=5
Umor...ko je, na kraju zadužen :a036:
oces ti,ako imas vremena,il cu ja?a ta tvoja drugarica,jel ona profi to radi?
već upisah u obaveze za sutra!
Evo prvih informacija do kojih smo dosli:
- Poslasticarnica koju smo kontaktirali se nalazi u Zemunu.
- Ako neko nije znao, torte se prodaju na kg i za otprilike 50 parcica, potrebno je da torta ima 5kg.
- Cena kg torte je od 500 do 600 dinara.
- Obzirom da smo zainteresovani za vocnu tortu, ne postoji mogucnost izrade 3d torte u obliku cetvorke (3d oblici se izradjuju samo od dve vrste torte koje nisu vocne)
- Jedna varijanta oblika je 'kontura', odnosno prepoznatljivi oblik cetvorke kada bi se torta gledala odozgo i to moze da se izradi od tri vrste torte, ali su sve sa visnjama (mozda je ovo bitno ako veci deo ljudi ne voli visnje, mada su sve tri kombinacija visanja i jos nekog voca npr. breskve ili ananas) i ova varijanta kosta 550din/kg.
- Jedina vocna torta koju prave a da nije sa visnjama je 'vocna piskota' sa jagodama, ali ona moze da se izradi samo u obliku pravougaonika i da se na torti izradi slika renoa. I ova varijanta je 550 din.
- Dostavu ne rade, morali bi da organizujemo preuzimanje.
- Najkasnije u sredu bi morali da potvrdimo i sto je najvaznije da im dostavimo fotografiju na osnovu koje ce da prave, ma za koju varijantu se odlucili.
Da trazimo dalje ili je ovo ok?
Saznali smo jos nesto sto mislimo da je bitno.
Poredjenja radi, jedna od 'poznatijih' poslasticarnica u Bg-u, poput one koju je admin pomenuo, naplacuje kg torte 1300 dinara :a0103:
Renault 4
30.07.2007, 12:47
Zlikovci. Eto, duplo naplaćuju samo zbog imena. :d018:
Ako ne može voćna lepo da se oblikuje, onda neka bude čokoladna. Mislim, oblik je najvažniji. :smile:
Znači ako je kod nezlikovaca kilogram 500 kinti, taman za 4.000 din možemo dobiti 8 kg torte, što je sjajno. I eto nas dvadeset damo po 200 din i superiška.
A za dostavu nije frka, taman ćemo u petak sami sa sve kolima otići po tortu.
Što se mene tiče, problem rešen. :osmeh:
A sada da nađemo neku lepu sliku iz profila, pa da pošaljemo ljudima na vreme. :smile:
Za tortu 3d oblika je zena predlozila tzv. reforma tortu koja je skroz ok i cokoladna je. Nisam pomenuo da kg ove torte tj. oblikovanja kosta 600 kinti.
Ako smo tortu resili sta dalje? :osmeh: Di cemo da je turimo da se ne topi kad je preuzmemo?
Renault 4
30.07.2007, 13:37
Reforma je sjajna torta. Cokoladna, sa orasima, ma perverzija...
Pa aj dogovri se sa njima da stoji kod njih, ako to nije problem. Neka namontiraju tako da recimo bude gotova u petak u periodu od 16-18h, kada cemo i doci po nju.
Samo, mali problem sa reformom je to sto je ona braon. :wacko:
Pitaj da li mogu da je preliju sa slagom ili tako necim.
odlicno.ja gledao po netu sinoc,1200-1300 din/kg torte.mnooogo.drago mi je da je Mirko nasao povoljno. :too:
E pa super onda. Nije vazno od cega je, bitno je da je slatka i da ima svecice :a034:
A slika na torti moze definitivno da bude ova
http://img21.imagevenue.com/loc730/th_00567_Copy_of_Renault-4_Clan_1988_1024x768_wallpaper_01_122_730lo.jpe (http://img21.imagevenue.com/img.php?image=00567_Copy_of_Renault-4_Clan_1988_1024x768_wallpaper_01_122_730lo.jpe)
:too:
:s25: pogledajte prvu stranu-drugi monolog :a058:
Kontam da će biti zeznuto staviti fotos Četvorke pa bi smo možda mogli nešto ovako da ubacimo kao sliku preko torte u istom obliku.
http://img
112.imageshack.us/img112/4446/r4rodjendanjx0.th.jpg (http://img112.imageshack.us/my.php?image=r4rodjendanjx0.jpg)
Мислим да по торту треба да одемо сви ђутуре :too:
neka,da se zna r4 power!!!
Renault 4
31.07.2007, 01:50
Ja već to najavio na sajtu. :osmeh:
nije lose da se podseti! :s35:
Zakrčenje, totalni haos, šibanje sa murijom za metar asfalta, a posle kidanje sa besnim taksistima.
bice nas dosta,ne smeju nam nista(taksisti).a s policijom samo fino.i bice sve ok.
Taksisti nam nesmeju nista, a sa policijom fino-jedno parce torte :siroma:
sawoodean
31.07.2007, 19:19
Kako cemo za tortu,mislim po koliko shkea da se talimo?
Renault 4
31.07.2007, 20:17
Pričao sam sa Mirkom, kilogram reforme je 500 kinti, znači za 4.000 možemo dobiti tortu od 8 kila. A pošto sam kontaktirao ozbiljne stanice i novine, sramota je da se ispalimo i da imamo malu tortu. A ako se ne pojede sve, nosimo kući, neće da se baci.
Tako da nas 20 da po 200 kinti i to je to. :smile:
Da rezimiramo:
1. Nemojte mnogo da slusate Mirka :zloca: - iza svakog uspesnog muskarca stoji zena, a posebno jer nije on kontaktirao poslasticarnice, nego ja :osmeh:
2. Izgleda da je svima promakla informacija da kg reforme (od koje jedino moze da se napravi 3d oblik) kosta 600 din.
3. Kad smo kod oblika, mislim da je najbolji Serzov predlog, jer je tu manja verovatnoca da nesto ukenjaju. Ovo ipak nije proverena poslasticarnica i bio bi bedak da naprave nekog frankestajna cetvorku.
4. Torta mora da se poruci sutra ujutru da bi bila gotova u petak, pa bi bilo dobro da veceras imam informaciju koju i koliku tortu na kraju uzimamo.
5. Moracu da otvorim svoj nalog ...
Pozdrav svima od Jelene :mahanje:
Iju Mirko zeza te Jelena4+2-1!!!
Kako god da se dogovorite ja se slazem a nemam bas vremena da se ukljucim izvinite jbg
Jelena 4+2-1
31.07.2007, 21:20
Iju Mirko zeza te Jelena4+2-1!!!
Malo i ja njega ...
Cekam ga da dodje kuci da plati za onu prozivku u igri bez granica :maul:
Al da ne idem u :a0266: sa svojom prvom zvanicnom porukom :osmeh:
Za tortu cemo da se potrudimo da sve organizujemo na vreme :a025:
E pa Jelena 4+2-1 čestitam ti na prvoj zvanično samostalnoj poruci.
U zdravlje. :too: :too: :too:
BIBAZOKI
31.07.2007, 21:39
:a0301: :a0301:
Stvarno mi je bezgranichno zhao ali u petak popodne Srba putuje pa moramo da ga ispratimo. On dodushe leti u 17 sati ali ja posle moram sa aerodroma da odvezem Bibu nazad na posao jer ima neke neodlozhne stvari da zavrshava a htela bi i ona da ide na aerodrom. Nishta... Drugi put. :a045: :a045:
Renault 4
31.07.2007, 22:44
Ljudi, šta ćemo? 3D u obliku četvorke, ali niko ne garantuje na šta će da liči, ili standardni oblik, a odgore da bude slika četvorke?
Ajmo brzo, sutra mora da se naruči da bi bilo gotovo u petak?
Ili da dajemo više para, pa da idemo kod fensi poslastičarnice gde će 3D biti OK?
Ja sam za 3D ali kod nefensi - ko reskira profitira. :kuler:
pa po meni bas i ne mora da bude 3d.moze i obicna sa slikom r4,poenta valjda i da svi je probaju.ovog puta kvantitet ne kvalitet. :a014:
Ma bre velika pravougaona torta sa R4 profilom odgore i unutrima broj 46 i cao... :laugh:
A ako se odlucite za nefensi moramo da zapretimo da cemo da upadnemo cetvorkama u radnju(kroz izlog) ako tortu dobro ne urade :zloca: :a050:
У оо затварамо гласање 3д или профил па ће буде шта буде :zloca:
Ma profil, naj manje zezanja.
Ama, profil. Ako se za..bemo sa 3d (šta god to značilo) ima da pukne bruka. Ako bude vrućina ima da ispadne k'o Buba i to još nova
Jelena 4+2-1
01.08.2007, 13:14
Torta je porucena zahvaljujuci pozrtvovanosti naseg druga Gavre i zbog toga njemu obavezno dva parceta iste :a034:
U dogovoru sa zenom iz poslasticarnice, na kraju smo porucili
6kg (dovoljno za 60 ljudi) torte 'Moskva snit' (vocna) u obliku R4 (kao sa Serzove slike, sa istim natpisom i konturama), crvene boje :naughty:
To ce kostati 3300 dinara i mozemo da je preuzmemo u petak posle 18.30h.
Jos uvek imamo vremena da nesto izmenimo ukoliko smatrate da treba, ali onda pozurite sa komentarima i sugestijama!
sad se stidim.pa ne mora bas dva parceta. :osmeh:
bitno je da je sve sredjeno,a cak sam valjda i sarmirao prodavacicu u poslasticarnici,njen deda vozi r4,pa mozda i dodju. :too:
bice odlicno! :s35:
Renault 4
01.08.2007, 14:13
Ljudi, svaka vam čast! Stvarno smo uigran tim. :oki:
Gde bas Moskva..... Bolje da je Pariz :a050: :too:
Suupeeeer :s35: :mahanje:
Renault 4
01.08.2007, 14:20
Ma to je širenje rusko-srpskog prijateljstva. :a084: Znaš ono "Nas i Rusa 300 miliona, a tek Kineza..." :a084:
:s25: :s25: :vidiga:
Jes pa da nam dovedu rusku mafiju da svercujemo kalasnjikove ispod sedista.... :fijufiju: :a050:
Bolje Francuzi-otmen narod. Smislili Reno 4... Sta dalje? Da... smislili Reno 4... :vidbudale: :kolce: :kuler:
Auuuu :a0266:
Dobra torta :naughty:
hvala Jeleni 4+2-1,bez nje ne bi ovo bilo kako je bilo :a0181:
torta(tj primerci koje imaju) deluju skroz ok,da nisam zurio mozda bih i probao. :osmeh: . :osmeh:imacemo i pride koju muvu :s35:(salim se naravno).ja zadovoljan izgledom.necemo omanuti. :osmeh:
Jelena 4+2-1
01.08.2007, 14:33
Sad cu i ja da se postidim :smile:
Nadam se da ce biti ok i da je u zdravlju i veselju omazemo sa tacne :a055:
:too: da je smazemo!!!! :s35:
Renault 4
01.08.2007, 14:40
Pa ništa, ako ne bude dobra, Jelena će nam na licu mesta umesiti novu. :whistling: :naughty:
Jelena 4+2-1
01.08.2007, 15:45
Pa ništa, ako ne bude dobra, Jelena će nam na licu mesta umesiti novu. :whistling: :naughty:
Ja cu da je napravim, al vi da je pojedete :naughty:
John Doe
01.08.2007, 16:15
Gde bas Moskva..... Bolje da je Pariz :a050: :too:
Suupeeeer :s35: :mahanje:
To mora da je Rus pravio :a080: :fijufiju:
bice dobra bre!!! :maul:
Renault 4
01.08.2007, 18:10
Mmmmmm domaća radinost. Napravi ti za svaki slučaj. :a055:
Samo ideja: da ne idemo u konvoju po tortu - šta ako doću novinari itd... nego da se torta doveze na haubi Renoa (sa sve upaljenim svećicama :laugh:)
Kako god bilo valjalo bi razmišljati o papirnim tanjirićima, plastičnim viljuškama, svećicama i čašama. :a070:
Videti Okupljanje 3. avgust - povodom 46. rođendana četvorke, 4. strana
http://img59.imageshack.us/img59/5024/stajevisaknx5.th.jpg (http://img59.imageshack.us/my.php?image=stajevisaknx5.jpg)