PDA

Puna verzija : Duboko sam razocaran

Aleksa809
26.05.2011, 13:31
O cemu se radi,posle par meseci stajanja u garazi,vise puta sam ga palio da se uverim da je sve uredu,zadnji put pre desetak dana izvezem ga ja da podesim zadnje paknove da ne bi bilo problema na tehnickom,ok vratim ga,sve kako treba,upalio je bez problema svaki put. Danas ja konacno skupim sve papire i pare za tehnicki i registraciju,sav srecan odem u garazu,kad ono vergla vergla,ali nece da upali,skinem kabl sa bobine i stavim na svecicu vidim ima varnice,pomislim da nema benzina,odem kupim,natocim,nista,nakapam par kapi u grlo karburatora nista,mrtav,sveukupno sam ga par minuta verglao i nijednom mi nije opalio,stvarno ne znam sta da radim,sumnjam na razvodnik,ali u ovom trenutku bih ga samo ostavio da istruli u toj garazi.... Eto to sam hteo da podelim s vama,pozdrav

Neb_Mes_Ur_Mau
26.05.2011, 13:33
Da nije platina?! :s25:

Aleksa809
26.05.2011, 13:40
Da nije platina?! :s25:

mislim zapravo da jeste,ali stvar je u tome sto kad je namestim ona se posle ne dugog vremena pomeri,ali sad kad sam pogledao davao je varnicu,tako da je mogla samo da pomeri trenutak paljenja,video sam malo dima u grlu karburatora posle verglanja,ali nisam ni srafciger imao,ali u svakom slucaju gde bas danas covece da mi ne upali,kad sam trebao na tehnicki da ga vozim....

serz
26.05.2011, 13:50
e jel neko razmisljao da se sipa etanol (ovaj alkohol za ciscenje sto ima da se kupi po litar u prodavnicama) mesto benzina? Osecam da bi radio,ali da bi emisija gasova bila dooosta smanjena, npr kad covek mora na tehnicki? E,da,a u pravom svetu,cuo sam da je vec dokazano da se sa bezolovnim prolaze emisije bez problema? samo ideja,vi mi kazite da li imate iskustva sa tim i sta mislite o tome... :mahanje:

A da nisi ti, lutko, sipao etanol, a? :a014: Ajde priznaj. :vidiga:

IDIBREACAJE
26.05.2011, 13:50
Izvadi te gremline..... :maul: :maul:
To je Reno možda nije bio raspoložen da danas izađe iz garaže..... :naughty: :naughty:

Aleksa809
26.05.2011, 17:32
e jel neko razmisljao da se sipa etanol (ovaj alkohol za ciscenje sto ima da se kupi po litar u prodavnicama) mesto benzina? Osecam da bi radio,ali da bi emisija gasova bila dooosta smanjena, npr kad covek mora na tehnicki? E,da,a u pravom svetu,cuo sam da je vec dokazano da se sa bezolovnim prolaze emisije bez problema? samo ideja,vi mi kazite da li imate iskustva sa tim i sta mislite o tome... :mahanje:

A da nisi ti, lutko, sipao etanol, a? :a014: Ajde priznaj. :vidiga:
hahah nisam bre,nego mi su se platine verovatno pomerile,posto su se ranije pomerale,sa etanolom cu tek mozda da se igram,ali sad ocu da registrujem,ovo je ljudi moji marfijev zakon ''bas kad mi trebaju,ne rade''

Aleksa809
26.05.2011, 23:05
E da li biste mi preporucili da uzmem novi ducelier razvodnik ? :a014: Ova femsa mi se na k popela

Whitesnake
26.05.2011, 23:07
Uzmi, ali pazi da na njemu bude oznaka r244d61 :too:

Aleksa809
26.05.2011, 23:19
Cimno sam pre neko vreme onu radnju ttd se valjda zove,tamo na bulevaru,kazu nov ducilier 5000,e pljunucu te pare samo da me vishe ne siluje femsa raspala....

Whitesnake
27.05.2011, 00:10
To je od Dacije, ne valja taj na r4, radice, al nije to to :s25:

Aleksa809
27.05.2011, 00:16

aj mi molim te reci iskreno sta je bolje da uzmem to (posto nisu male pare) ili da radim sa femsom pa sta bude ?

Sonne
27.05.2011, 00:30

pa kako sad? prosli put si ga hvalio sad ne valja i ja sam mislio da ga uzmem?
sto bi rekao sofronije od 3:00 do 3:20

U znaku dejvi kroketa (http://www.youtube.com/watch?v=UJ5GzVtlPRk#)

Whitesnake
27.05.2011, 00:34
U medjuvremenu probao i naucio, nisam znao da je toliko bitna kriva pretpaljenja, dok nisam iskusio... :s12:

Sonne
27.05.2011, 00:37
U medjuvremenu probao i naucio, nisam znao da je toliko bitna kriva pretpaljenja, dok nisam iskusio... :s12:

jel to znaci da ti imash taj razvodnik ???

Aleksa809
27.05.2011, 00:39
znaci nhe savetujes,pa sta cu onda??? da vadim ovaj da ga kupam?

Whitesnake
27.05.2011, 00:41
Vise ne, nekome sam poklonio u slucaju nuzde da ima, ali na duge staze nije to to u smislu max brzine. Moze da se namesti ili na niskim obrtajima da bude dobar, ili na visokim, na celom opsegu motora ne moze da bude tacan zato kazem r244d61 ili r244c33, ko ima karb od petice r298d61 i ima dalje, sve sam to morao probati jer informacija ni u francuskoj nema detaljnih, oni znaju da uz karb ide i razvodnik u paru i to je to...

Whitesnake
27.05.2011, 00:42
znaci nhe savetujes,pa sta cu onda??? da vadim ovaj da ga kupam?

Nadji polovan ujedno i probas da li radi vakum, ima li lufta u osovini, ne u delu koji naleze na pinjon u motoru, on mora imati hoda gore dole, no ne sme imati aksijalnog...

Aleksa809
27.05.2011, 00:47
fora je u tome sto meni radi vakum ali nemam port za vakum na karburatoru,zenith 28 if..... nzm ali bash me je zacudilo sto IZ CISTA MIRA nije hteo ni jednom da opali za sveukupno par minuta verglanja,pri kraju sam cak opet podesio razmak platina,vrteo razvodnik levo desno.i iz bobine izlazi varnica proverio sam tako sto sam uzo kabl za svecicu,jedan kraj u bobinu,drugi kraj na staru svecicu pa na masu,ali da li postoji sansa da se u samom razvodniku to negde rasipa skroz? Kad sam sipao benzin kanuo sam par kapi u karburator i cak ni tad nije opalio ni jednom,a izvadio sam svecicu iz motora,oseca se benzin na njoj,znaci nije problem u gorivu....

Whitesnake
27.05.2011, 00:55
AKo se oseca benzin onda znaci da ga nije sagoreo (pod uslovom da nisi nalio u karb vise od sadrzaja sprica), femsa ima par fora, nakovanj platina tj pokretni deo se nabija na 2 pipka, e tu ume prilikom nabijanja da probije plastika (jer je loseg kvaliteta) pa da brljavi razvodnik, sto ima za posledicu i ono sto rece da je pucnulo jednom iz karba. Cudi me to da je pre radilo, proveri bobinu da kojim slucajem negde nije iscureo dielektrik pa je preslaba varnica (bude ona kao malo masna), kada verglas postavi kabal na 2-3cm od mase, trebalo bi da pucne ako je dobra varnica i vidi da li ravnomerno pucka.

Iskreno pre svega ovoga, uzmi kapu sa razvodnika i obrisi je krpom i osusi na suncu, proveri da li je ruka dobro nalegla na osovinu razvodnika.

Aleksa809
27.05.2011, 01:00
bobina je nova ispravna,cak i sjajna,imam tranzistorsko paljenje i isprobao sam da li se platine ponasaju kako treba,naime,dao sam kontakt,olabavio maticu razvodnika i dok je svecica bila prikljucena direktno na staru svecicu vrteo ga levo desno i zaista pravi varnicu kad ga tvistiram

Whitesnake
27.05.2011, 01:03
SKini tranzistorsko i vrati na obicno i probaj, upalice, imao sam isti problem, uprkos zeljama samograditelja tranzistori su loseg kvaliteta, pa crkne pobudni pa baca mnogo slabiju varnicu x3, iskusio i to. :s12:

Aleksa809
27.05.2011, 01:07
pa ajde probacu i to,ali stvar je u tome cak i da je tranzistor izdahnuo,sto cisto sumnjam,kondenzator je i dalje povezan na plocicu tranzistorskog paljenja,i onda sam samo doveo zicu sa minusa bobine na platine,dok je tranzistorsko bilo prikljuceno,da bi kondenzator bio u finkciji,i opet nista,mislim,probacu da vratim na staro,sa kondenzatorom za platine,ali mislim da nigde necu napredovati...

Whitesnake
27.05.2011, 08:09
A jel ti ispravan kondenzator?

Aleksa809
27.05.2011, 10:12
e pa predpostaljam da jedna od stvari koje su mogle da se dese je da je kondenzator probio,ako ne skroz,onda delimicno,probacu onaj klasican buric sto se kaci na razvodnik,isprobacu to veceras,molim boga da je to... :s25: :s25: :s25:

renovr
29.05.2011, 12:21
I jesi resio problem? Meni se je ista situacija desila kada mi je crklo tranzistorsko.

Aleksa809
29.05.2011, 15:10
RADIIII,mstavio sam drugi kondenzator,mozda je crko onaj u tranzistorskom,mozda je srklo celo tranzistorsko,ne znam pogledacu,ali kad sam zamenio kondenzator ja da ga upalim iz prve upali,skinem kablove sa cilindra 1 i 2 da zategnem razvodnik,posto sam ga vrteo levo desno,sad je kako terba i ja da ga upalim,bez gasa i sauga i on se upali,ali radi jako lose i shvatim da je upalio na 2 cilindra :kuler: ,sad sam se vratio pre 10 minuta i jako sam srecan,u toku sledece nedelje na tehnicki :s35: :too:

Whitesnake
29.05.2011, 17:36
Dobro je tranzistorsko samo treba navatati original Bosch :smile: eto vidis da radi :oki:

Aleksa809
29.05.2011, 23:27
meni se mnogo svidja pojam tranzistorskog,ali ovo moje nije bog zna koliko staro,a izdalo me..... ne znam,izvadicu ga videcu sta mu je,ako mogu popravicu,ali cu na njega staviti neki override za slucaj da se desi ista stvar pa da odma mogu da prebacim na staro....

Whitesnake
30.05.2011, 00:12
Ulazni mali tranzistor zameni i stavi m uveci hladnjak, i zavojnicu zameni, kosta 3din :smile:

Aleksa809
30.05.2011, 14:10
Ulazni mali tranzistor zameni i stavi m uveci hladnjak, i zavojnicu zameni, kosta 3din :smile:

Ako treba zamenicu sve,mali ulazni tranzistor vec ima hladnjak i plus je ceo sklop hladio kuler 5 cm,kad sam ga pravio bio sam sumnjicav na kondenzator koji su mi dali,ali je radio pa nisam vise obracao paznju,zabavicu se s time kasnije,plus cu napraviti neko cvrsto kuciste :s35:

Aleksa809
05.06.2011, 23:33
fora je u tome sto meni radi vakum ali nemam port za vakum na karburatoru,zenith 28 if.....

Nego....jel ima neko neki predlog gde ja da metnem to crevo za vakum sa razvodnika ?

serz
06.06.2011, 00:40
fora je u tome sto meni radi vakum ali nemam port za vakum na karburatoru,zenith 28 if.....

Nego....jel ima neko neki predlog gde ja da metnem to crevo za vakum sa razvodnika ?

Meni je malo čudno da nema "port" kako kažeš. Mislim, ako je Zenit 28 if onda bi morao da ima. Ne verujem da su karbovi sa istom oznakom toliko različiti. Nedavno sam rasturao 3 komada 28 if, španski i francuski i svi imaju "port". Ne bih da uvredim, samo pitam: da li znaš gde se priključuje vakum crevo sa razvodnika? Skroz dole, pri dnu karba horizontalno u ravni šrafa za štelovanje vazduha, a vertikalno recimo ispod osovine oko koje se okreće spoljni deo sistema sauha. :a014:

Aleksa809
06.06.2011, 10:00
odo sad ispred zgrade da proverim,kazacu sta sam video,mogao bih cak da uslikam pa da vi pogledate...