PDA

Puna verzija : HHO gas, resenje za bolji stepen iskoriscenja fosilnih goriva

cybertel
15.03.2011, 01:25
Evo da se oglasim povodom necega oko cega smo verovatno spominjali na forumu...
Pre samo 10 ak minuta od momenta pisanja ovog posta sam gledao emisiju na Art tv kanalu posvecenu uredjaju za dobijanje HHO gasa koji je poceo da se proizvodi i kod nas pod nazivom ,, hidrogen solution"...
Verovatno smo svi mi vec videli more klipova i sajtova vezano za ovu temu, ali je tema i te kako zanimljiva i ostvarljiva, kako bi nashe 4-ke i dalje upotrebljavali sa josh ekonomicnijim karakteristikama uz manje zagadjivanje okoline, tj sa boljim stepenom iskoriscenja goriva uz josh manju emisiju shtetnih gasova, a sa boljim performansama motora...

cybertel
15.03.2011, 01:33
Evo i nekih linkova na you tube-u:

Auto na vodu (http://www.youtube.com/watch?v=H3a9xjJQp3g#)

hho gas SERBIA (HS-VG640) 2.deo /www.hho.rs/ (http://www.youtube.com/watch?v=Qn2ctCg-I7M#)

hho gas SERBIA (HS-VG640) 2.deo /www.hho.rs/ (http://www.youtube.com/watch?v=Qn2ctCg-I7M#)

naravno, ovaj nash sa hudrogen solutions ce biti na sajmu automobila na shtandu 3a sa prezentacijom...

cybertel
15.03.2011, 01:51
Evo shta drugi forumi pishu o ovome:
http://www.opelclub.rs/forum/viewtopic.php?f=36&t=49387&start=180

http://www.arcs.org.rs/forum/viewtopic.php?f=50&p=1336675

serz
15.03.2011, 07:10
Evo šta naš forum piše o ovome
http://forum.renault4serbia.com/index.php/topic,1088.msg34724.html#msg34724
:a070: :a014:
:mahanje:

cybertel
15.03.2011, 08:36
:c062: Pa Dobro Serz, rekoh da malo modernizujemo temu i pricu, s obzirom da je sve aktuelnija...a i auto ne ide na vodu vec na hho gas :vidbudale: :c070: :a010: :osmeh:

Whitesnake
15.03.2011, 11:07
Ovde jos to niko nije stavio na r4, sve je u domenu teorije, pricao sam sa nekim Francuzom koji je to stavljao, kaze da bi mozda bilo ok kod automobila sa vecim alternatorom, kod nas se kaze oseca veliki manjak struje bez obzira na to sto za nijasu bolje ide auto...

Neb_Mes_Ur_Mau
15.03.2011, 11:12
U amperima je to???

Whitesnake
15.03.2011, 11:43
U amperima, ako farovi vuku 120w (recimo) to je 120w/12v=10A , ja kad ukljucim par dodatnih svetala oni trose jos dodatnih 10A te primecujem da od kako imam svetla dodatna kajs alternatora fino gubi na debljini tj trosi se ubrzano. Ovaj uredjaj u zavisnosti od konsturkcije trosi oko 16A da bi dao ikakav rezultat (kao sto je neko merio i ispitivao vec na forumu), sto znaci :a024: jer to je za nas alternator od 33A ili u najboljem slucaju 50A (mada taj kad puni auto ide slabije, iz licnog iskustva) veliki zalogaj :osmeh:

Neb_Mes_Ur_Mau
15.03.2011, 12:17
Jel ti nije bilo lakše da samo napišeš "50A" i ćao... :fijufiju:
Nego mi se tu razvlačiš ko usna harmonika, kao ja ne znam da zbrajam. Ma nemoj. Kad ti ga ja nabrojim proći će tebe ta volja za šenlučenjem klipane jedan... :fijufiju:
Dakle, farovi su 0.12kW x 1.26 = 0.15KS jel tako. Znači treba ti još pet i po pari maglenki da bi bio jedan konj! I onda na to dodamo 0.11kW za glavne farove, pa 0.1kW za grejanje kabine... Pa jesi li ti normalan, kojih 50A, znači kad bih stavio onaj od 20A auto bi mi išao brže... :a049:

cybertel
15.03.2011, 16:31
Pa dobro, ni to nije problem, ubaci se josh jedan akumulator od 45ah i reshi se preklopka sa jednog na drugi( pomocu snaznih relea), ali svakako nije za podcenjivanje, ushteda u rasponu od 10 do 30 posto...a postoji i varijanta koja se usvarshava da vozilo pogoni samo hho bez ikakvog drugog goriva...

cybertel
15.03.2011, 16:36
a, obzirom da vec napominjemo slab alternator, tj slab motor za jachi alternator, treba redukovati svu mogucu rasvetu upotrebom sijalica led tehnologije...znachi ostaju samo farovi, to se reshi dobrim osram silverstar h4-kama, a priznacete da se niko ne zali na 4-kine farove,problem je shto je kod mnogih propalo sochivo, pa dodaju rasvetu...na kraju krajeva, nikad se ne koristi dodatna rasveta non-stop...ne treba da spominjemo da su nam u motorima poodavno poumirale po par konjskih snaga (osim onih koji su radili generalke)...shto znachi da je potrebno neke stvari dovesti u red i vrlo malo modifikovati.... i eto nama renault 4 hybrid tehnology :osmeh:

stefan r4
15.03.2011, 17:04
Jedan litar vode, 2400km :smile:

Auto na vodu dostupan u Hrvatskoj (http://www.youtube.com/watch?v=O8UH3Xp8dCc#)

Reno 4 GTI
08.04.2011, 23:48
Posto me Sava zamolio, ajde da napisem nekoliko redi o ovoj temi...

Ako je za pohvalu, moram vam reci da je moja Reno 4 makina PRVA U SRBIJI isprobala JOE CELL.Sta cete Reno 4 MORA DA BUDE PRVI, hteli ovi drugi automobili to ili ne...
To sto ja imam nije samo HHo uredjaj, odnosno u stvari i sustini ijeste,, ali ima tu jos necega, pa pogledajte na You tubu sta sve ima na temi o JOE CELL.
Prica se da se u Australiji ljudi preko tog uredjaja voze skroz bez goriva??!!??
Iako sam masinac, nisam skroz bas uspeo da je aktiviram-jer je dosta zeznuto postavljanje zbog raznoraznih tehnickih zracenja koja bi trebalo da se izbegnu...
U svakom slucaju, ugradio sam ga jos u martu 2009 i navozao se slatko sa njim do sada-a nadam se i ubuduce.Problem je jedino zima, jer tada voda smrzava(mada sam cuo da neki napolju ubacuju cak i antifriz zimi !!???)
Potrosnja vode je skoro zanemariva, naime tri puta sam dodavao vodu za ove dve godine...
Stvari stoje evo ovako.
Imam uredjaj za gas i tako sam u kombinaciji sa ovom celijom, uspevao da na otvorenom trosim nekih 5-6 litara gasa(inace mi trosi bez nje oko 8).BOLJE RECENO UZIVAO SAM VOZECI SE OKO SVIH OVIH NOVIH AUTOMOBILA SA SPOZNAJOM DA SE VOZIM PO CENI OD 3-4 LITRE BENZINA NA 100KM.

Eto ovoliko za prvi put, pa ako neko ima jos neko pitanje, izvolite, na usluzi sam svima...

tomazi
08.04.2011, 23:54
pohvalno..... :a0181:divim se ovakim radovima :a0181:

Attila
09.04.2011, 07:06
Ja verujem u to, ali bi rado video svojim očima, tako da ću na okupljanju praviti puno slika :kuler:

Whitesnake
09.04.2011, 15:08
Mene zanima stanje motora posle 50000km, tj ventila, glave itd...

San-Sale
10.04.2011, 20:10
Na sajmu automobila gostovala je i firma koja se bavi ugradnjom HHO-a. Evo linka pa koga interesuje www.hho.rs (http://www.hho.rs)

Attila
11.04.2011, 08:23
Na sajmu automobila gostovala je i firma koja se bavi ugradnjom HHO-a. Evo linka pa koga interesuje www.hho.rs (http://www.hho.rs)

Skoro da nema ništa na sajtu (slike, video). Uživo treba to pogledati :uredu:

San-Sale
11.04.2011, 10:42
Za Beograđane nije problem, jedino da neko ode da snimi neki opširniji razgovor pa da vidimo šta oni tačno mogu da daju i za koju svotu novca. :a014:

Reno 4 GTI
11.04.2011, 16:51
Mene zanima stanje motora posle 50000km, tj ventila, glave itd...

Nista za sada nisma nenjao... Auto ide ko i ranije...
Ali i mene interesuje sta ce dalje da se desava.
Neko je morao da rizikuje, a niko od mog drustva nije hteo.
Poznat sam po tome sto sam hazarder, pa rekoh, ajde da pokusam...
I za sada sam zadovoljan...

Neb_Mes_Ur_Mau
11.04.2011, 20:17
Danas sam u ime kluba kontaktirao ovu firmu što proizvode HHO generatore i ovo je njihov odgovor:

"Poštovani ljubitelji Renoa 4, za vaš auto
VODONIK GENERATOR
Тип: HS-VG 60

Štedi do 30% dizel i benzin goriva na svim vozilima...
Iz destilovane vode pravi gorivo HHO gas.
Atestiran i legalan prouizvod.
U saobraćajnu se upisuje > HS-VG HHO GAS <

Napomena: Motori zapremine do 2.000 cм3.
Izlaz: 55-70 litara HHO gasa na sat vremena.
Ulaz: Napon 12V, struja 10-15A, snaga 120-180w.
Potrošnja: 20-30 mili-litar na jedan sat rada.

Spisak delova:
1.. VODONIK GENERATOR– čelična hilzna 80х330мм
2.. VODENI ČEP– plastična hilzna 50х280мм
3.. Creva za protok HHO gasa – crna armirana 10мм
4.. Bakarni provodnici - crni i crveni 10мм2
5.. Bakarni provodnici - crni i crveni 1,5мм2
6.. Relejni prekidač - od 30 dо 70А
7.. Topljivi osigurač– veliko telo, оd 40 dо 80А
8.. Elektronika HS-VG 60

Elektronika HS-VG 60 montirana je u kabinu kod vozača - funkcije:
1.. Prati nivo tečnosti preko sonde u aparatu i svetlosnim signalom, crvene diode, zvučnim signalom na svakih 10 minuta, obaveštava korisnika da ima još jedan sat da dospe 300 mili-litara destilovane vode u aparat.
2.. Glavni prekidač koji se napaja sa kontakt napona sa vozila i prekida relejni prekidač.
3.. Svetlosni signal diode zelene boje koja korisnika obaveštava da aparat radi.
4.. Meri napon i uključuje aparat nakon što utvrdi da je motor pokrenut i da je alternator krenuo da proizvodi struju. Ova zaštita radi i ako je pukao kaiš alternatora ili je iz bilo kog razloga struja prestala da dolazi iz alternatora.

Cena sa PDV-om: 270e + 30-50e ugradnja u servisima širom Srbije

Pozdrav,
Čedomir Ljubinković
projekt menadzer
HYDROGEN SOLUTIONS d.o.o.
Surcinska 9e Novi Beograd 11070
(Na putu za Ledine, preko puta Grand kafe)
www.hho.rs (http://www.hho.rs)
+38111226-0807
+38165/40-00-64
igor@hho.rs"

frik-ri
11.04.2011, 20:22
Ja uopce necu puno trositi rijeci na te ''vodene aute'', ali moram reci samo jedno... ''Zasto to ne ugraduje tvornica ako je to dobro...''
I ne pusim one fore sa naftnim lobijem i slicno. Bas BMW-a ga-bri za tri seika koji jasu devu i pricaju o nafti...

Sonne
11.04.2011, 21:23
Ja uopce necu puno trositi rijeci na te ''vodene aute'', ali moram reci samo jedno... ''Zasto to ne ugraduje tvornica ako je to dobro...''
I ne pusim one fore sa naftnim lobijem i slicno. Bas BMW-a ga-bri za tri seika koji jasu devu i pricaju o nafti...

to lave!!! :a055:

cybertel
11.04.2011, 21:41
Prvenstveno ne bih voleo da ova tema ode u :a0266:

Nisam od onih koji veruju u neke od poznatih teorija zavere, ali svakako treba prihvatiti chinjenicu da naftni lobi i monopol i te kako postoji! Ovde nije rech o vodi, vec o vodoniku koji se elektrolizom dobija iz vode, a poshto je u prethodnom postu kolega pomenuo BMW, ista ta fabrika je pre skoro 15 godina izbacila opitni model BMW-a serije 3 sa pogonom na vodonik...
Takodje bih pomenuo lika kojhi je napravio dry-cell aparat koji kompletno napaja motor sa unutrashnjim sagorevanjem (oto motor) iskljuchivo HHO gasom... Ne mogu tachno da se setim imena dotichnog, znam da je ziveo na podruchju Kanade, da je uredjaj patentirao i da je nakon toga dobio ponudu od Americhke naftne kompanije TEXACO, koja inache drzi monopol u svetskoj naftnoj industriji, naravno, lik koji je to patentirao nije prihvatio njihovu ponudu i nakon nekog vremena, tachnije 2006 je navodno nestao...Ja ne zelim nista da mistifikujem, niti da od ove priche pravim dosije X, jedno je sigurno 30% nije mala usteda, a ubedjen sam da se moze napraviti takav uredjaj da obezbedjuje potpuni pogon na HHO...moje mishljenje je samo, da bi to morao da bude komprimovani HHO... :a014:

milosbeli
11.04.2011, 23:53
pa pazi, ja licno nikad ne bih ugradio neku bocu sa vodonikom. zasto? pa odgovor je izuzetno logican. benzinu ili plinu treba tacno odredjena razmera "goriva" i kiseonika da bi doslo do eksplozije, nesto tipa od 9-13%, a vodonik "eksplodira" na razmeri od 3-95% mesavine sa kiseonikom. to sam pricao sa sefom jedne beogradske vatrogasne stanice tako da uopste ne sumljam u tacnost. HHO uredjaj, ugradicu verovatno, samo sto cu ga sam napraviti jer da dam nekome 300E za to, ne pada mi napamet. kako cu ga atestirati je vec drugi problem! mislim da to radi sigurno i da ne ostecuje motor, jer je to mala kolicina gasa. kad bi usteda goriva bila 90%, e onda bi mozda i dolazilo do nekog ostecenja motora, ovako mislim da tesko. sve u svemu i da ovaj uredjaj ostecuje motor, pa da motor umesto recimo 200 000 predje 100 000 km, ako se to baci na papir, cena benzina je 120din. ako se racuna da nam auto trosi recimo 7l/100km za 100 000km auto nam potrosi 7 000 litara benzina, sto novcano izadje 840 000din, odnosno 8155E, ako pogledate da je usteda goriva 30%, ali neka bude 20%, 20% od 8155E je 1631E. ako ugradnja uredjaja u ovlascenom servisu kosta 270+neka bude 50E za ugradnju, znaci 320E, sad vi meni recite koliko se stedi sa ovim uredjajem? nema sta da se lazemo, sa ovakvom racunicom uredjaj sebe otplacuje na 20 000km, ako se vozi na benzin, a ako se vozi na plin, na nekih 45 000km.

Neb_Mes_Ur_Mau
12.04.2011, 00:27
pa pazi, ja licno nikad ne bih ugradio neku bocu sa vodonikom. zasto? pa odgovor je izuzetno logican. benzinu ili plinu treba tacno odredjena razmera "goriva" i kiseonika da bi doslo do eksplozije, nesto tipa od 9-13%, a vodonik "eksplodira" na razmeri od 3-95% mesavine sa kiseonikom. to sam pricao sa sefom jedne beogradske vatrogasne stanice tako da uopste ne sumljam u tacnost. HHO uredjaj, ugradicu verovatno, samo sto cu ga sam napraviti jer da dam nekome 300E za to, ne pada mi napamet. kako cu ga atestirati je vec drugi problem! mislim da to radi sigurno i da ne ostecuje motor, jer je to mala kolicina gasa. kad bi usteda goriva bila 90%, e onda bi mozda i dolazilo do nekog ostecenja motora, ovako mislim da tesko. sve u svemu i da ovaj uredjaj ostecuje motor, pa da motor umesto recimo 200 000 predje 100 000 km, ako se to baci na papir, cena benzina je 120din. ako se racuna da nam auto trosi recimo 7l/100km za 100 000km auto nam potrosi 7 000 litara benzina, sto novcano izadje 840 000din, odnosno 8155E, ako pogledate da je usteda goriva 30%, ali neka bude 20%, 20% od 8155E je 1631E. ako ugradnja uredjaja u ovlascenom servisu kosta 270+neka bude 50E za ugradnju, znaci 320E, sad vi meni recite koliko se stedi sa ovim uredjajem? nema sta da se lazemo, sa ovakvom racunicom uredjaj sebe otplacuje na 20 000km, ako se vozi na benzin, a ako se vozi na plin, na nekih 45 000km.

Bravo na obrazloženju... :a0181:
I imaš pravo, ugradiću ga i ja čim skupim sve na gomilu, pa ću lično saznati da li to vodi čemu ili ne... :a014:

frik-ri
12.04.2011, 16:53
Ihhh, da lav... :whistling: :osmeh:

Metro Golden Mayer (http://www.youtube.com/watch?v=FT15-J9HWCw#)

Ovakav sam kad se probudim mrzovoljan ili kad se dignem k'o čo'ek u 6 ujutro da napravim medicu, da ju sto prije frknem u frizider, a ono dva mravojeda me cimaju i drze medicu do 14:00h na suncu u bunkeru... Jeeeeliii Čarliii... :maul: :maul: :a050: :a050:

Ma ozbiljno... I u Riojeci se vozaju ljudi ''na vodu''... I u Zagrebu... I u Mrlovcu donjem pokraj Kortuljeva... Ja sam skeptican po tom pitanju, pa sad oderite pajserima, drvljem, kamenjem i gedorama iz pracke po meni, ali...
Ajmo sad, malo sarkasticne analize by ja... Znaci, jadan siroti čiko je proveo sedam godina na faxu da diplomira... Dobar čo'ek, iako je masinac :whistling: :whistling: :a050: :a084: i onda šegrtuje k'o sivonja nekom starom prdonji koji je zavrsio strojarski fax dok su Scharnhorst i Bismarck bili tek skica na papiru... Pa je onda jos koš (sepet) i još godina proveo istrazujuci dizajne, prototipove... Niti kuceta, niti maceta, djevac do 48 godine... Jedini prijatelj mu je stolna lampa... I onda tako jednom tipu koji je utukao saaate i sate na konstrukciju BAS takvog motora, sa BAS takvim specifikacijama, sa BAS takvom stomplom na krtolatoru monofaznog pretvaraca ljesnjaka u kikiriki dode neki salabajzer i kaze, kronoloski:
1.) vas ce auto trositi manje ako demagnetizirate molekula benzina sa nasim Demagnetizatorom molekula benzina (izem ti naziv takav - da je KXT 7000 vec bi vjerovao, ovako - puska!!! :a024: ) . Jednostavno, prilikom tocenja benzina kroz pistolj na benzinskoj stanici uslijed vrtlozenja u pistolju molekule benzina se toliko iskomesaju da im se zavrti u njihovom maaaaalom malom hipotalamusu i onda one bauljaju po rezervaru samo tako... Kad ih povuce pumpa benzina, onda su molekule benzina tako zbunjene, gotovo autisticne i nemaju uopce volje ni zelje zrtvovati sebe tako da se zalete u iskru svijecice ili postojeci plameni front u cilindru - i samim time opadaju perfomanse vaseg automobila. Samim time vi sve vise i vise savijate papucicu gasa dok je ne polomite i izbijete papucu gasa kroz patos!
Cemu sve to...? Pogledajte kako se na slici lijevo molekule benzina bez Demagnetizatora molekula benzina komesaju kao hrvatska nogometna reprezentacija na terenu kad se nadu oci u oci sa nadmocnim neprijateljem - repkom Đibutija. Na slici desno se vidi kako su molekule benzina uslijed djelovanja Demagnetizatora molekula benzina poslozene kao na kineskkoj paradi za proslavu sedme obljetnice pokolja Onih-koji-nisu-dobro-paradirali-zadnji-put-na-paradi-i-nisu-bili-sinhronizirani. Naravno da ce se takve molekule sa puno vecom požrtvovanošcu bolje žrtvovati za dobrobit sviju pred ocima sveprisutnih kolega kojima je to jos veci poticaj za požrtvovano žrtvovanje da postanu vaporizirana sila koja pritiska klip vaseg automobila...
Rezultat - bolje sagorijevanje, potrosnja manja za 87,23% , mekse ubrzavanje, manje se prljaju navlake i deru sicevi jer manje ulazite umutra-van po benzinskim pumpama... I naravno - hladni start je puno hladniji ujutro, nego pre. :too:
Zasto cekate?!?!?! :a0103: :a0103: Narucite jos danas vas Demagnetizator goriva za samo 85 dinara u 75 obroka po godini dana... Kad dodete na polovicu otplate, na 875 obrok, darujemo vam apsolutno besplatnu zlicicu za biber od visokokvalitetne plastike, perive u masini za sude i upustva za rukovanje vasim automobilom: ''Spretnom rukom i razumom do savrsenog zatvaranja bunkera.''
Aaaaliiii to nije sve... Ako narucite odmah... Dobijete i rucni, prenosivi Demagnetizator svega i svacega, koji pomaze prilikom, recimo saltanja brzina ili otvaranja pretinca za rukavice. A djeluje i sa najnovijim transferom energije ''reiki na daljinu''... Slijedi video...
Smederevo, ostariji covjek, vidno seljak, pored svog traktora kaze:''Imadoh jednog co'eka u Leskovac... Kaze da on ima nekog svoga čo'eka Zrenjanin koji sa reiki nadaljinu (jedna rijec,kao naskajpu) demagnetizira,bre, rucicu menjaca i ja onda ubacim u trecu sporu k'o od majke rodene. Niiiisam bre verovao, ali on kaze stavi bre ruku na rucicu menjaca... Osetis kako je vruca...Kako titra...? I kao od sale ude u trecu sporu...
Opet se namece pitanje: ''Zasto Diter Šnaps u Opelu, Žan Žak Fufulu iz Peugeota, Jorgen Šnicl iz Mercedesa, Tuširo Mi Jaja iz Toyote ili onaj gej iz Honde Kituima Akitupuši nisu odmah stavili magnetnu traku oko cijevi rezervara i auto bi im ful manje trosio, a bolje isao?!??!?!''
2.) U malo modernije doba sad nas gadaju vodom i auto ide, ne trosi... Ma sve super. A svi inzinjeri u Opelu, VW-u, Renou, Pezolijanci... Pa inžići u Stuttgartu i oni njihovi bavarski kolege... Pa Poršići... Svi su oni na bolovanju, godisnjem... Kopaju nos ili jedu tulumbe i hurmasice u obliznjoj turskoj slastičari... Nitko nema YouTube, nitko nista ne vidi... Đabe im njihova skola i nauka kad tako neki žmaljo u čabar vode ugura dve babine viljuške, spoji na tatinu zeljeznicarsku plocastu baterijsku i - gle plina, matere ti... Druga pun gas, treca - a ono iz auspuha ide crijevo i usput puni dva Zeppelina na 100km.
Jos jednom kazem... Mozda to i fercera, mozda to vaistinu trosi tih famoznih koliko-vec-litara vode, a benzina ni ne trosi... No, svejedno se namece pitanje: ''Da. Ali zasto...?'' Zasto nije to vec ponudeno u serijskoj proizvodnji...? Zamisli drajvati M5 400 konja i trosi kao mamina pegla - sedam deci destilirane vode na tri šosa i sedam farmerki.
Jos jednom kazem... Spike sa naftnim lobijem i ''To Arapi ne daju'' drze istinu kao i pas ježa. :osmeh: Takoder, da se osvrnem na taj famozni naftno-arapsko-i-tko-sve-jos-ima-nafte lobi. Lobi, kao lobi definitivno postoji, ali neko tajno masonsko udruzenje koje cuva pod kljucem vec gotove projekte automobila na svakve a ne-fosilne izvore energije, a koji su razvijeni vec tamo 70-e godine je ne smijesna, nego je ridikulna do besvijesti. Takoder spike da kao, nafte ima jos za toliko-i-toliko su smijesne do jaja. Nafte ima kos i jos, vjerovali ili ne. Na benzin cemo se drajvati jos iha-haj godina. Danasnjom tehnologijom se preraduje ona nafta koja je 70-ih proglasavana neisplativom i neupotrebljivom, ali, to je sad jedna posve druga sfera.
Po tom naftnom zlocestom i opakom lobiju ispada da bi, kad bi netko i u serijsku proizvodnju stavio taj famozni generator vodika i kad bi svjetska trgovina naftom drasticno pala, taj koji je stavio to u proizvodnju bi se, kao u Kumu, probudio sa datuljom u krevetu. zamisli samo... Protezes se, snen ujutro... Jutarnji jarbol - Stojko Jednook te pozdravlja :zloca: :naughty: :a050: ... Nesto cudno... ??? :a0103: Sve ljepljivo... Otkrijes plahtu kad ono zaklana datulja bez kostice u krevetu!!! :new: :new: NEEEEEEEE!!!! Isusa ti miloga, dosli su mi po noci zli Arapi-i-svi-oni-koji-imaju-naftu i stavili mi datulju u krevet!!!! :new: :new: Nisam se trebao igrati sa Ha-Ha-Oom... :a010: :a010:
Jos jednom kazem... Ako ta spika uistinu drzi vodu, ako se to uistinu i napise u prometnu (ovo mi je jos apstraktna misao pa ju ne mogu sarkasticno probaviti ??? ??? ) i ako to uistinu fercera... Zasto, ali ZASTO, in d nejm of Đizus Krajing Krajst, se to ne stavlja u serijske aute??!??
Sta ne bi bilo fora voziti Corsu koja trosi 3-4 litara benge na 100km...? Ili jednog Clia Williamsa od 200 KS ganjati uz potrosnju od 5-7 litara čorbe na 100km...? Merca S klase... Benjđamina serije 7 ganjati sa 10 litara benzinikusa... Itd... Da ne nabrajam dalje...
Znaci: Perke, varum, vaj, pse, zašo, proć, cur, miiieerrtt... Itd... toga Nejma, ba, u serijskim kolima... :a0103: :a0103: Eto, toliki post, samo za to pitanje... :laugh: :laugh:

serz
12.04.2011, 17:53
Pa nema ni plina (TNG uređaja) serijski, a opet fercera i ugrađuje se naknadno i atestira se naknadno. :whistling: :a014: A on je "derivat" "naftnog lobija".

frik-ri
12.04.2011, 18:55
Pa kad me vec vuces za tipkovnicu, Palpatine... :osmeh: :osmeh: Kod nas lijepo udes u prodavaonicu automobila i lijepo si narucis novi auto po principu:
1.) marka, model, tip
2.) boja, oprema, grebanje za privjesak, olovke, majice kape, auto-tepišiće...
3.) ugradeni plin... :a025:

Ima nekoliko modela koji isporucuju glanc nove aute sa ugradenim plinom, samo jedan od primjera je Skoda Oktavija i to nije nikakva frka. Auto na bengu, auto na plin... I Bog te veseli... Isto kao i auto ''na dizel''. Stvar pogonskog goriva , jelte.
Ali ovo je nesto revolucionarno (iako nije - sam koncept je star bar 20-ak godina) neka điđa-miđa koja radi vodik i na to auto ide kao i da ne ide (jer sa plinom je, kao malo lijenji) a trosi zavidno manje.
Opet ponavljam... Mozda stvar fercera... Da se radi o romulanskom generatoru anitmaterije za pogon warp jezgre - to bi mi bilo nesto ful vjerodostojno, nesto (pazi sad glagola :naughty: :naughty: ) NABUĐIVO na auto... Ali da takva, ne shvatite me krivo, bezvezarija i skalamerija toliko revolucionarno skida potrosnju goriva, a da to nijedan ozbiljni proizvodac automobila ne koristi... E to mi nije nekako logicno.
Samo, informacije radi, radim diplomski na temu ubrizgavanja goriva kod diesel motora - nacin rada, povijesni razvoj, dijagnostika i servisiranje... reci cu samo jedan podatak... BOSCH je samo na usavrsavanje, ne samog sustava Common rail, nego samo na evoluciju tog sistema potrosio vise od pola milijarde Evropskih maraka da bi digao tlak sa kojih 500-600-700 bara na danasnjih cca 1200 (pa cak i 2000) bara da bi se potrosnja, plus ostale beneficije finijeg rasprsivanja goriva, smanjila za kojih 0,5 litara dizela na 100 km (govoreci o autima sa motorima a la 1,9 TDI.
Znaci... Debljina eura je 1,5 mm... To znaci da su potrosili toliko Eura da kad bi ih stavili jedan na drugog, taj bi stupac bio visok kojih 750000km... Znaci, ne na ''ajmo izmisliti nesto novo'' nego na ''ajmo samo malo veci tlak da skinemo konkurenciju sa nizom potrosnjom!!!''
O tome ja pricam... Zasto...? :a055: :a055:

nemawa
13.04.2011, 07:41
FREE ENERGY inventor mysteriously died! Stan Meyer (http://www.youtube.com/watch?v=CS7NSkkNHow#)

Ja sam dosta vremena proveo citajuci o ovome. Glavni covek u celoj prici je MEYER Sten, ako sam ga dobro nazao. Nisam siguran da li cu dobro reci, ali mislim da je misteriozno poginuo,a labaratorija u kojoj je eksperimentisao misteriozno eksplodirala. :-) Lobi naftasa.... neda pa neda. Recimo da verujem da i BMW i ostali veliki proizvodjaci imaju vec spremne automobile na vodonik, i neke druge gasove i tekucine, ali im naftasi debelo placaju da to na ucine.
Isto kao sto je na novosadskom univerzitetu napravljena ves masina koje trosi samo vodu jer ima 3 ultrazvucne sonde koje razbijaju svu prljavstinu...... taj projekat je otkupila i zakljucala na 30tak godina hemijska industrija. :-) Da ne bi odmah stavili katanac na radnju.
Trenutno sam u fazi privodjenaj afakulteta kraju, na leto treba i kralj brda da ozivi. Ali je u planu da kupim samo motor od R4 i da pravim JOE celll ili nesto drugo. Problem je sto svi pustaju konstantnu struju u celije, a nema potrebe. Treba pustati frekventnu jednosmernu struju. Secam se da sam video negde da je lik uz malo elektronike napravio brener na bateriju od 9V, onu malu kockastu. I topio njime sta je hteo.
Sve u svemu, mislim da moze. Sve sto covek zamislim moze. I Edison je imao samo preko 10.000 pokusaja dok nije napravio sijalicu. A sada svi mislimo... pa sta je to..... 0.20eura. Smejurija. Ajd... toliko za jutros od mene.

Neb_Mes_Ur_Mau
13.04.2011, 11:45
:a014: Ja sam pristalica teorija zavere, no ako krenem u tom pravcu biće svašta, a i nije tema za ovaj forum. No, neke činjenice ne možemo da preskočimo: ako je ovo istina koliko bi mi novaca uštedjeli i koliko bi naftna industrija izgubila i novca i radnih mesta, pa uzročno posljedične veze, dolazimo do štete koja će da traje u dužem vremenskom periodu sa štetama od par stotina milijardi $. Primena ove i sličnih tehnologija, pak, neumitno vodi i ka razmišljanju what if i daljnjem razvoju iste, a razvojem iste ovim krugovima zavere (u daljnjem tekstu "K.Z." vi/mi ostavljamo sve manje polje za igru i samim tim za zaradu, kontrolu i slično. Pa sam razvoj može da krene u pravcu kojeg se ovi iz K.Z-a najviše plaše- besplatno delenje tehnologije svima koji su zainteresovani, a to vodi totalnom gubitku totalne kontrole. Pa ako istu formulu primenimo i na ostale aspekte života dolazimo do revolucionarnih promena koje se ovima gore nimalo ne bi svidele. Zamislite primenu Tesline ideje o besplatnoj energiji svima dostupnoj, nagli razvoj Afrike, smanjenje broja siromašnih i gladnih i tako dalje. Tako da u sklopu svih teorija zavere, teorija o energetskim bilansima, načinima nastajanja nafte, načinima punjenja radioaktivnih čestica, itd. sam sklon da poverujem da ovde postoji neki potencijal i da nije sve ipak samo šarena laža. Hemija i energija su čudo, a sami načini dobijanja nekih vidova goriva i do dana današnjeg se kriju, razloga smo svesni, kao i posledica.... :a014:
Na kraju krajeva 200-300 € me neće spasiti, a korist može biti velika. :a049:

frik-ri
13.04.2011, 19:30
Jos samo nesto od mene... Ne brkajte ''auto na vodik'' koji, da, uistinu postoji sa autom ''na vodu'' (da, ovo sam namjerno rekao jer svi kazu da se voze na vodu, onako ful pobjedonosno...) .Auto ''na vodik'' je uistinu, kako mu ime kaze auto koji za pogonsko gorivo koristi vodik.
Znaci, dodes na, ne na benzinsku pumpu, nego na vodičnu pumpu i uzmes ''pistolj'' i nataknes ga na rezervar auta i istocis kolicinu ''X'' tekuceg vodika koji je stlacen do besvijesti... Odes platis, odes vozis dalje.
Znaci - ti tocis vodik, iz infrastrukturnog objekta koji je, bar danas skup i nepraktican do jaja, auto radi na vodik bilo sa nekim motorom sa unutarnjim sagorijevanjem ili sa gorivom ćelijom, nije bitno... Auto, koji nema veze za sa danasnjim autom, znaci to nije neka điđa-miđa koja se nakalemi na unutarnji blatobran, zastiti se od vlage sa kutijom Rame, Petre, Filadelfije ili, ako je rijec o feeeensi šmensi autu kojemu se hauba otvara svako malo da se gleda kromirana dizalica, onda se stavi u mamin Taperver i jos se baštensko crevo za polevanje hortenzija (ovo je spika iz Gastona, odnosno moga idola Gaše :a0181: :a0181: ) krkne u karburator i eto ''auta na vodik''.
Znaci - NE!!! Auto na vodik je auto na vodik, ne na HHO (Hrvatski Helsinški Odbor :a050: :a050: ), WWF (spasimo jadne pande) ili neku drugu skracenicu koja proizlazi iz te napravice za dobivanje dva-tri carobna mjehurica vodika koji se utrpa u karburator i bog te veseli... Inace - postoji i jednostavnije i jeftinije ''nabrijavanje'' auta od NITRO-ja... Boca kisika i pravac crevka u karburator... Da vidis veselja... Auto na 402 postize nevjerojatne rezultate. To sto taj nestasni kisik ima ucinak na motor kao da lozis uzareni koks natopljen kerozinom i aluminijsko-magnezijskim prahom u sporetu os stiropora - nije bitno.
Jos jednom ponavljam - jeste, ja sam skeptik na tu HHO spiku kao sto sam skeptik za lasersko skidanje dioptrije... Olfa dodes ćorav k'o krtica, malo ''pogadas'' ona slova i brojeve dokle ide, a ide do drugoga reda jer imas -28 na lijevom i -18 sa cilindrom -12 na desnom oku... Malo legnes, malo ti zabiju glavu u neku kacigu, malo gledas neku tocku dok ti neki jedi vitez sa laserom zvvVvOOooOoOooo VVVOOUUU ZvvVVooo skine mikron dva roznjace, malo ti nesto unutra zzZzZvvVvOOoOo po jabucici, nastela paljenje oka i... Eto tebe mozes u snajperiste!!! :whistling: :whistling: Vec isto popodne... jedino bas ne preporucuju odmah sjesti u auto. za dva-tri sata da, odmah bas i ne. I sve je to divno dok ne skuzis da i doktor, i sestra u hali i tehnicar i sestra na prijemu NOSE NAOCALE!!!! . Pitas sto, kako, zasto, perke, varum... ??? ??? ???
Jos jednom ponavljam... ''Dobar dan, ja sam Frik, volim kromirane stvari i ja sam skeptik. ''

''Booook Friiiikkkk...'' odgovori ekipa koja se lijeci od skeptike, sjedeci na stolicama poslozenim u krug... :osmeh:
Auti na alternativna goriva... Ne, nema teorije zavjere... Biodizel... Ako cemo svu povrsinu posijati uljanom repicom - fali nam jos dva ovakva planeta, ravnija od Vojvodine da bi proizveli dovoljno repe za gorivo, plus tu i tamo malo pšenice za kruh i zobi za zobene pahuljice ujutro.
Uistinu nikoga ne zelim vrijedati... Uistinu ne zelim popovati, bockati sarkasticno i glumiti nedodirljivog komedijasa... Ja sam samo skeptik... :osmeh: :osmeh: Da se voze ljudi... Da vaistinu se voze, rekao sam vec... Da stvar sljaka - kazu da sljaka... :a0103: :a0103: Ali ja opet postavljam, k'o kad ti se nakalemi pijani tipa na sanku...''Da ali zasto...?'' :osmeh: :osmeh:
A za misterioznu eksploziju laboratorija... Vidio sam na sta lici kuca kad rokne boca plina... Svi pregradni zidovi - nestanu - ostane full party prostor, idealan za druzenja... Ne da popucaju stakla - nego stokovi vrata i okviri prozoa lete iz zida... I to ne da se sve razmrda, nego komotno mozes, sto se tice izgleda rupe gdje je bio prozor, bez puno muke staviti PVC stolariju nazad. Tako je zid lijepo ''odrezan'' takvom silinom koja se manifestira ne celicnom plocom, nego krtim staklom.
Plus je eksplozija propan-butana puno slabija od eksplozije vodika. Sjetite se Hinderburga - samo mala iskrica i VUUUUUŠŠŠŠŠŠ... Ostali samo dugmići... Teorija zavjere... Britanski spijuni... Sabotaza... Ne, to je vodik - bed maderfaka plin... Kao i svi drugi plinovi uopce.
Ponavljam... Ne vrijedam nikoga... Ne kenjuckam jer me placa naftni lobi... Nisam pristalica zavjera... Jedina zavjera u koju vjerujem, je da je cijeli Svemir protiv mene, da je cijelo gospodarstvo u kolapsu, da je cijela ova recesija samo zato jer se cijeli svijet urotio protiv mene da ne idem u Francusku... U to sam slobodan vjerovati... :osmeh: :osmeh:
Ajmo, raspalite dalje... Priznajem da i mene HHO golica... Ako se pokaze da je khuuuuul ideja koja fercera - svima vama dozivotno placam vodu u toj celiji... Da se vozate ko ljudi...
E ovo je bilo maaaalo malo sarkasticno/satiricno/ironicno ''boc-boc''... Kao, uvjerite me i jos vam platim taj dec-dva vode - straaasne li nadoknade... :a050: :a050: :a050:
Ekipa... Vracajte se na temu... Obecavam da necu vise ovoliko kakati... :too: :a055: :a055: :a055:

Sonne
13.04.2011, 20:31
ala ste se uhvatili za taj vodonik kao smrt za babu naravno da BMW ima auto na vodonik ali se josh nije pojavio taj nikola tesla koji ce smisliti kako da ga bezbedno skladisti u autu... :oki:

Reno 4 GTI
14.04.2011, 10:05
Frik-ri..
Vidi se da si pametan momak, ali da nemas bas puno iskustva niti informacija iz ove oblasti..
Pitas kako to svi ti naucnici iz svih tih njihovih pametovanja nisu dosli do tih ili nekih jos boljih resenja?
KO TI KAZE DA NISU DOSLI?
KAda sam ja bio klinac automobili su trosili 10-15 litara goriva..
Znas li koliko trose danas?? - naravno Duplo manje...
A moglo bi i manje, ali ne smeju...
BUKVALNO TAKO...
DA LI ZNAS DA JE BMW IMAO AUTO NA STRUJU AUTONOMAN 250KM SA SVIM PERFORMANSAMA BENZINSKOG JOS DAVNE 1979.????
Pisalo tih godina o tom cudu na struju lepo kod nas u Politici, koja je tada bila stvarno kredibilan casopis...
Da li znas da su zatvorili 4 firme koje su odlicno poslovale sa proizvodnjom automobila na struju u Americi?

I DA NA KRAJU ZNAS STA JE LOBI REKAO PROIZVODJACIMA AUTOMOBILA?
KO SE USUDI DA NAPRAVI SERIJSKI AUTO NA STRUJU, MOZE DA STAVI KATANAC NA FIRMU.
MALTENE SU IM BUKVALNO TAKO REKLI...\I ONDA?
STA SE DESILO?GODINAMA NISTA....PRPA...A ONDA , ONDA PRE NEKOLIKO GODINA...
JAPANCI SU IM DOSKOCILI,NAPRAVILI SU AUTOMOBILE KOJI IMAJU 2 MOTORA*(o kakve gluposti i nepotrebnosti-kao da auto ne moze da ide na samo jedan od ta 2 motora)
NAZIVAJU IH HIBRIDI ? CUO SI?
I TAKO SADA KORPORACIJE NE MOGU DA KAZU DA SE TU NE TROSI BENZIN...
I POSELA JE NA VELIKO PRODAJA TAKVIH AUTOMOBNILA...

A mi laici se eto nekako dovijamo da ustedimo po koji dinar, a da ne moramo da kupujemo te skupe automobile, nego da vozimo nase 4kice...
NIKOME NE BRANIMO DA I DALJE KUPUJE BENZIN ZA 1,3 DO 1.5 EVRA/...

I jos par informacija za tebe , cisto kao edukacija..
ZNAS LI KOJI JE PRVI AUTOMOBIL I KADA PROBIO FAMOZNU GRANICU OD 100KM NA SAT?
1892 GODINA AUTO NEKOG NEMACKOG INZINJERA NA STRUJU!!!!!
ZNAS LI DA SU SVE GRADJEVINSKE MASINE DO 1930 TIH RADILE ISKLJUCIVO I JEDINO NA STRUJU???
Dakle svi tadasnji bageri, buldozeri itd...
A da su tek od 1930 uspeli da naprave tako mocne motore sa unutrasnjim sagorevamjem koji su mogli da se ugrade u ovako mocne masine?

I KAO DANAS ONI NE MOGU DA NAPRAVE DOVOLJNO MOCAN MOTOR NA STRUJU, NEGO MORA HIBRID??
KO KOGA TU FARBA??? UKLJUCI ZDRAVU LOGIKU BURAZERU...
Jeste da si frik, ali nisi valjda bas toliki da ne ukljucujes bar po nekada releje???
Eto...

katraš
14.04.2011, 13:21
Pratim temu, nisam hteo komentirasiti, al' sad ste prešli sve granice. Što kenjate? Ako se imalo razumete u sve to što pričate, što to ne napravite, patentirate, prodajete... :s25: Ajde, svi znamo (mislim, barem svi) da postoji motor, koji se maže vodom jerbo je keramički i treba na 100.000 kilometatra servis (al' tu je u pitanju naftni lobi, nego ko). Prvi električni auto je bio ovakav:
http://www.avtomobilizem.com/wp-content/uploads/2010/12/resized/d7f74aabbb8ede69909bd9df4e947db6_w452_h325_fc.jpg

a najnoviji iz iste firme je ovakav:
http://www.avtomanija.com/fotoz/Novosti/2011/januar/1012011134649_D07055475/title_b.jpg

I šta ne ide u prilog upotrebi takvih vozila? Cena, drugovi familiarci, cena. Ko će bre da plati 750.000€drahmi za ovog 918 RSR, koji ima autonomiju od ŽMBK-a do Ljubljane i nazad? Vi, entuzijastični novodobci za pametno iskorištavanje energije i čistu okolinu? Zašto bre onda vozite Četvorke? :s25:
Aj'te ne serite više i ne pametujte gde ne treba, pametujte tamo gde je potrebno. :a055:

A ono, da do 30. godina 20. veka nisu imali takve jake motore, da nisu mogli goniti neke građevinske mašine, tu je več posao za bivšeg maltrertatora. Nego samo pitanje: na koji su to pogon išle lokomotive Pacific Raylways Corporation preko Sierra Nevade? Struju? :s25:

nemawa
14.04.2011, 13:54
Kad vec toliko pametujete... a niko nista pametno. Postoji auto i da drvni plin. Malo je problem sto treba da radi 20 minuta dok ga proizvede. Kao i svi koji su nesto novo izmislili, tako i mi zagovornici HHO i ostalih projekata smo neshvaceni.
Neko je lepo pomenuo serijsku proizvodju elektro automobila. Toyota je testirala 1000 vozila u AmeriKi... na elektricni pogon, ali su sva vozila bila test vozila na par stotina hiljada KM i to je to. Posle su ih povuklu. Sve zbog naftasa.
Youtube je pun snimaka kako su ljudi namestali HHO na svoja vozila.... i verujem da cu uz dosta muke napraviti varijantu koja radi samo na HHO. Onda cu to sakriti negde u auto i cucati kao zliven... jer ne bih da me neki naftas ili ko zna ko.... rokne zato sto necu da jedem iz njegove porcije nego ocu da koristim svoju glavu i radim kako ja ocu!

Neb_Mes_Ur_Mau
14.04.2011, 14:05
Kad vec toliko pametujete... a niko nista pametno. Postoji auto i da drvni plin. Malo je problem sto treba da radi 20 minuta dok ga proizvede. Kao i svi koji su nesto novo izmislili, tako i mi zagovornici HHO i ostalih projekata smo neshvaceni.
Neko je lepo pomenuo serijsku proizvodju elektro automobila. Toyota je testirala 1000 vozila u AmeriKi... na elektricni pogon, ali su sva vozila bila test vozila na par stotina hiljada KM i to je to. Posle su ih povuklu. Sve zbog naftasa.
Youtube je pun snimaka kako su ljudi namestali HHO na svoja vozila.... i verujem da cu uz dosta muke napraviti varijantu koja radi samo na HHO. Onda cu to sakriti negde u auto i cucati kao zliven... jer ne bih da me neki naftas ili ko zna ko.... rokne zato sto necu da jedem iz njegove porcije nego ocu da koristim svoju glavu i radim kako ja ocu!

Potpisujem... :uredu:
Invetivnost, pronalazaštvo i probijanje granica nemogućeg su stvorili svet ovakav kakav mi danas poznajemo. Da nije bilo razno-raznih lobija, a i nekih likova koji su inkvizicijom sprečavali širenje novih saznanja, učenje i istraživanja gde bi nam danas bio kraj. :a058:
Sedenjem i čekanjem da nam neko iz tamo neke laboratorije iskemija nešto što će da bude dobro za nas mi ne miriše na dobro, mogli bi se načekati. Uostalom, R4 je kad se pojavio sa svojim slabašnim motorom trošio 5.5L, a danas najnovije generacije "automobila" uz turbo prednabijanje, 5 ventila po cilindru, ECU i ostale džidža midže jedva da se spuštaju na manje od 7 litara, i tko je tu lud. Naravno pričam o motorima do 1.1l zapremine... :fijufiju:

Prema tome, pozdravljam svaku invetivnost, svaku hrabrost ili ludost da se pođe putem kojim se inače ređe ide.... :a0181:

Whitesnake
14.04.2011, 14:31
Prvo auto na struju je glupost! Potpuno neefikasna sprava koja ovu planetu kosta puno:
Prvo treba puno bakra za motor,
drugo treba i izolatora dobrih (skupi i zagadis koliko hoces planete dok napravis)
trece treba Litijuma kadmijuma i ostalih opasnih materija za bateriju, koliko kosta eksploatacija takvih materijala? Koliko fabrika radi i koliko su otpadi stetni po okolinu?
Cetvrto treba da se pune baterije koje traju maximum 3-4god (onda se menjaju i kostaju koliko hoces), koja je to logika, za auto sa unutrasnjim sagorevanjem sipam kad mi treba gorivo i koristim ga kad mi treba, a ako u gradu svi pune automobile na struju, sire se kapaciteti proizvodnje energije pa samim tim i zagadjenje elektrocentrale koja radi 24/7 a ne samo kada mi treb tj sad dva dnevno.
Dalje, u ukupnom zagadjenju planete automobili uticu 11%, da toliko otrova izbacuju svi bi pomrli kad prodje ulicom, nego smo ceo dan u tom dimu pa ljudi zive sasvim normalno jos i pre ovih ludih katalizatora i sistema...

Zato ostajem na benzinu!
HHO je zanimljiva stvar jer ima logike, no kao sto pitah, zanima me koliko traju ventili, glava, izduv i lonac auspuha, jer ubacivanjem OH grupe u proces sagorevanja dobijamo kiseliju sredinu na izduvu od fabricki predvidjene, pa samim tim materijali nisu odgovarajuci...

Whitesnake
14.04.2011, 14:42
I da ostajem na benzinu zbog:

Ford Mustang 66, V8 sound (http://www.youtube.com/watch?v=pKPhT9gPz5Y#)

180sx best turbo blow off valve fast sh1t (http://www.youtube.com/watch?v=hoWuia7Gnas#)

Neb_Mes_Ur_Mau
14.04.2011, 17:16
Najveća ljutska glupost svih vremena glasi: SAČUVAJMO PLANETU...

Planeta kakva god da bude biće a dali će biti ljudi na njoj to je već drugi padež jednine nominativa množine u sprezi sa dativom........ :a070: :a070:
Stoga ovi ZELENI neka se presele u neki drugi solarni sistem JA NA OVOJ PLANETI OSTAJEM DOK GOD IMA FOSILNIH GORIVA..... :oki: :oki: :oki: :oki: :oki:

Pa nije fora u tome da li ima ili nema, i da li će biti (a biće ih još mnogoooo godina posle nas, ne padajte na mitove) tzv. "fosilnih" goriva, već koliko će nas sve to koštati, i ako možemo da uštedimo i da se vozimo jeftinije bolje za nas. Pa jel' znate vi uopšte zašto je cena benzina tolika kolika je? Pa zbog USmradovA, jer oni sagore 6 barela od sveukupno proizvedenih 10 na planeti, a za 5 godina će da troše 8 barela na 10 proizvedenih, a sve, uglavnom, zbog ovoga:

http://cdn.automoblog.net/wp-content/uploads/2011/02/bigBlockTurbos.jpg

http://www.fquick.com/images/articles/8601.jpg

http://www.gmperformanceparts.com/_res/i/parts/collection/06_ENGB_BIGB_DELX_03.jpg

Samo za kuma:

http://i221.photobucket.com/albums/dd202/dragstripper/BigBlockLawnMower.jpg

frik-ri
14.04.2011, 20:48
Dragi čiko Reno 4 GTI... Moj naklon...

Lijepo... Lijepo... :kuler: Klap-klap-klap-klap rukice plješću... I u pauzi izmedu dva cina, prolazi tip sa raznim grickalicama i dere se:''AAAAALLLBAAATRRROOOOSSSSS!!!! ALLLBAAATRROOOSSSS!!!'' :a050: :a050:
Da, tome sluze velika slova... Da se netko, tko je inace gromoglasan, poput recimo John Cleesea moze deraciti da ga cuju... Ja se, recimo ne derem ni kad mi drze medicu u vrelom bunkeru nekoliko sati previse... Ne kuzim cemu toliko velikih slova...
Znaci... Mi tu na moru za ovo kazemo ''ja u kope, a ti u špade...'' :a050: :a050: :a050: O cemu mi to pricamo i cemu tvoj komentar, čiko...?
1.) Niti sam ikada rekao da su auti na struju glupost...
2.) Niti sam ikada rekao da ne postoje auti na struju...
3.) Ne sjecm se ni da je polemika bila tko je prvi isao preko 100km/h...
4.) Ne sjecam se ni da je ovdje bilo rijec o hibridima... Bilo onim kukuruznim, sto ih kum kolje traktorom, bilo onih autiju sa dva motora, jer jedan nije dovoljan... :a084: :a084: :a084: (ufff... Die Sarkazmdihtung lagano popusta...)
5.) Takoder... Ne govori se o autima na struju nego o aaaahtuuunnngggg saaarkaaazmmmmdihtuuungggg penetrirennn autima pogonjenim benzinom, ili plinom potpomognutim sa veselim mjehuricima vodika...
6.) Ponajmanje se radi ovdje o westernima kad glavni glumac McLobi utjeruje strah u kosti jadnim seljoberima u gradu tako sto se došeće sa ogroooomniiiim pistoljima za opasacam tocno u podne na glavnu ulicu uz muziku Sergia Leonea

The Good, The Bad & The Ugly Theme 1966 (http://www.youtube.com/watch?v=1hYV-JSjpyU#)

i kaze: Tko od vas seljobera stavi struju na lokomotivu, tko od vas seljobera stavi struju na postansku diližansu ili neka mu padne samo na pamet ugraditi HHO generator na svoga konja... Imace posla sa mnom... Mocnim McLobijem... Ozloglasen sam u mnogim zemljama te me, stoga, u Sloveniji zovu: ''McLobi najhitrejši pištolovadec na divjem zahodu'' a u Srbiji me zovu Lobi Luda Kubura...

Po meni, tema se svodi na HHO generator i na jednog mene koji je samo rekao, doduse na sebi svojstven nacin, da je skeptik. Znaci - ja sam skeptik... I samo to... I volio bi da me se razuvjeri. I da se odgovori na ono pitanje ''Zasto bla-bla-bla u serijske aute...?''
A sto se tice hibrida, duplih motora i ostale mehanike... E tu si burazeru naletio na podosta tvrd orah... Strojarstvo, elementi strojeva, mehanika (ne ''ona'' tehnička mehanika statika i te fore, mada mi je i ona draga i ful zanimljiva), tehnoloski procesi, tehnoloske operacije, tehnicka kultura, automatsko vodenje procesa, cestovna vozila i jos mnogi drugi predmeti koji su me pratili kroz osnovnu skolu, srednju pa sad i ove matore godine na faxu su mi nesto sto svakodnevno glođem... Pa cak i diplomski radim na tu tematiku... U ove matore godine... :osmeh:
Sto se tice tih tvojih opaska - ne da znam da taj prvi auto bio na struju nego se zvao ''Uvijek nezadovoljna'' odnosno na francuskom žu-žu-li nešto frć da ne googlam sad - nije fazon... Nesto j'm contente.
A ako hoces nizati neke zanimljivosti evo ih... Znas li da nilski konji u biti prde kroz usta... :a0103: :a0103: :a070: To mi je fascinantno... Znas li da bumbar ne bi trebao letjeti...? Znas li da je paucina nekoliko puta čvršća od celika i nekoliko puta elasticnija od gume...? Znas li da za promjenu gume na Cetvorki trebas odvrnuti cetiri sarafa...?
E to su znimljivosti... Kao i cinjenica da su sva rjesenja za alternativna goriva izmisljena, pa cak i pogon na smrdljivu carapu. Samo sto su sve te tehnologije skupe. Ekvivalent tih goriva, preveden u litru benzina po srednjem kvarnerskom tecaju, mene kao osobnog Carlijevog guvernera grada drzave Kredenc bi bio - cca kojih 20-30 eura po litri pa sve do, za neke tehnologije i do 50-60 eura za litru. A to je mnogo kume... I nije skupo zbog zlocestog lobija - nego zbog tehnoloskih ogranicenja i nemasovnosti upotrebe.
Ali ne bi sada u :a0266: Nije mi namjera, kao sto sam nekoliko puta spomenuo, nikoga vrijedati niti govoriti da je glup sto ima HHO... Sacuvaj me Boze... Meni je to samo malo cudno...
A za strojeve i hibride i mocne ili nemocne motore... Uffff... To mi je mljac... Puno sam izucavao bas alternativna goriva... I nitko ziv ne gleda na nacin na koji je to iznio Snejk... Spomenuo sam problem bio dizela...
Ali kao sto sam rekao - nitko ne govori o autima na struju ili sta... Samo je rijec o HHO generatoru i o jednom meni koji sam skeptik. Nista vise.
Odo ja driftati na struju... Bzzzz-bzzzZzzzzz-ZzZzzzz... :mahanje: :mahanje:

cybertel
15.04.2011, 12:59
Naravno, da je tema odlichna, a pogotovo kad je nash FRiK-RI zachini sarkazmom! :a084:

katraš
16.04.2011, 03:42

A na šta misliš, da su kretali Rusi protiv nacista u II,svr? Na struju?
Ajte, bre, sad ste stvarno poćeli da kakate...pojma nemate, mladunčad, pojam nemate. Što se bacih u ovu temu :s25: jel može neko od novodobnih maltratorskih upravljača na struju, da ne dobijam više u pogled ovakve gluposti.
I Friče, 'ko 'oće bre da čita te tvoje duge postove. Zar si zaboravio: =bte se drugari, ja idem na benzin :too:

cokanj
18.04.2011, 20:08
Icemo mi Katras na promaju kad bude litar benzina 50 evrova :a045: tek tada ce ova prica imati smisla :uredu:
Svi ste vi u pravu po pitanju uredaja,njegove efikasnosti i cene :smile: dok velikima nije u interesu da ga eksploatisu nece ga biti u seriskoj proizvodnji :a024:
Ja volim ljude koji imaju istrazivackog duha :a025: u ostalo mlogi pronalasci su slucajni ??? tako da sa paznjom pratim ovu temu :a080:
Na zadnjem okupljanju je bila lepa prezentacija uredjaja, a i momak iz Hrvacke(zaboravih mu ime) ima licnog iskustva sa hho uredjajem :smile: informaci iz prve ruke :too:
Kako idem mladji vozicu se ja i na tu bombu sa kablovima :a049:
CD. :mahanje:

galac68
29.05.2011, 21:46
Ja napravio i prekjuce ga ugradio u svoju lepu cetvorku 88 godiste a sutra cu slikam pa da vas obradujem.Uredjaj mi je krajnje primitivan ali funkcionalan.
Inace na predjenih sto km sam uocio da je potrosnja spala na 4l (trosio je ranije i preko sedam) l i da je motor osetno snazniji,tjs ima "turbo efekat"
Imam muke da se priviknem da manje dodajem gas,a uzbrdo gde sam ranije morao drugom sad moze trecom pa i cetvrtom.
Inace je problem sa alternatorom i punjenjem. Mora alternator da bude ok i da je kais pritegnut.
Ako imate tih problema morate pri kraju voznje,par kilometara bez hho ili da ga kad stanete par minuta pustite da radi na malo vecem gasu da dopuni akumulator(bez HHO)

Neb_Mes_Ur_Mau
29.05.2011, 22:01
Da li si radio nešto oko elektronike, odnosno, da li si prčkao oko frekvencije struje punjenja. I koliko LPM-a daje tvoja varijanta. Daj malo suvoparnih podataka, ubih se tražeći dimenzije, koji materijali, creva, zapremine, proizvodnja gasa....

galac68
29.05.2011, 22:20
Ma nista epohalno,jednostavno do boli.Sutra cu da slikam
Obi;na staklena tegla i u nju uronjene dve elektrode,gas ide u babler pa u usisnu granu vazduha karburatora,unutar filtera za vazduh.
Nisam nista radio sa elektronikom,niti znam koliko gasa daje.
ovo radi i ovako primitivno i nemam namere da ga opterecujem sa previse elektrike a najmanje elektronike.
Planiram jedino da uradim sve to malo izglednije,da moze da se ugradi da bude nevidno na tehnickom.
Imas ovde opsirno o tome ima i upustvo da se skine,kao i video instrukcije.
http://autodijagnostika.biz/forum/viewtopic.php?id=55&p=19

galac68
30.05.2011, 21:23
A kako video da ubacim jel morm da dizem na server

Attila
30.05.2011, 22:54
A kako video da ubacim jel morm da dizem na server

Stavi video na youtube, pa link stavi direktno.

galac68
31.05.2011, 09:07
Pa bas zato i uspeva prodaja goriva onima kojima smeta tegla krastavcica. Za probu je odlicna,ako se pokaze OK onda cemo da pravimo da bude cool. Ima da napravim ekonomski bunt,bicu izvozno orjentisan :kolce:

Neb_Mes_Ur_Mau
31.05.2011, 09:09
Pa bas zato i uspeva prodaja goriva onima kojima smeta tegla krastavcica. Za probu je odlicna,ako se pokaze OK onda cemo da pravimo da bude cool. Ima da napravim ekonomski bunt,bicu izvozno orjentisan :kolce:

:a0181: :a0181: :a0181: :a0181: :a0181: :a0181: :a0181: :a0181: :a0181:

:a025:

galac68
31.05.2011, 09:30
http://www.youtube.com/watch?v=9TCnNA1s668

galac68
31.05.2011, 09:34
Ocigledno da je teglica dobra za kiseljenje. A sta sad velite,vis kako bucka,bice krastavcica.
Imam ih vec u plasteniku. More ja sam ti gedza seljak pa mi zato trebuje reno 4 koji moz da nosi i vuce ko mazga.
Nema mu izdera

Neb_Mes_Ur_Mau
31.05.2011, 13:44
Nisi merio, slučajno, protok, odn. koju količinu gasa "tegla" daje?! I da li bi mogao da slikaš katodu, anodu i neutralne delove? :s35:

San-Sale
31.05.2011, 14:13
Ako uspeš da zezneš naftne kompanije častiću te :a055: . :a0181: :a0181: :a0181: :a0181:

galac68
31.05.2011, 16:52
Nisam merio jer nemam sa cime da premerim. Inace imam samo katodu i anodu bez neutralnih ploca. To sa neutralnim cu uraditi u drugoj verziji,kazu da daje vise gasa.
A do sada sam primetio da je vrlo bitno imati kontrolnu lampicu koja radi kad radi tegla,uredjaj za kontrolu rada alternatora-punjenje(moze sa renoa 4 tl ili stariji oni imaju onu skalu koja daje dobre pokazatelje)i po mogicnosti(neko je ovde predlozio) jos jedan akumulator samo za teglu(opet drugi kazu da nema potrebe).
Inace nema zezanja da kupis teglu,em uma lepu etiketu,em moze da se opere i ponovo koristi(ekoloska je). Nemoj da me otkucate kod Ujaka Sema
Vi se zezajte a ja malinice vozim jeftinije. Dod]ite na maline

Neb_Mes_Ur_Mau
31.05.2011, 21:52
Nisam merio jer nemam sa cime da premerim.

Uzmeš još jednu teglu sa većim otvorom i napuniš je do pola sa vodom, u nju uroniš vodom punu litarsku flašu u koju uvedeš ono crevo koje ti ide trenutno u bubler i meriš koliko vode će gas isterati iz boce u roku od jednog minuta. To je otprilike najmerodavniji način merenja, jer industrijski protokomeri baždareni za orgon ili hidrogen su nama nedostupni, samim tim i preskupi. Mada naleteo sam na nekog lika iz Srbije koji trenutno ispituje orgonsku ćeliju u saradnji sa Bečkim univerzitetom, no kako je trenutno sa njima pod ugovorom u kojem stoji zabrana iznošenja detalja rada i istraživanja orgonske ćelije ne može da iznosi podatke do kojih su došli u Austriji. Ali mi je obećao da će mi na pitanja odgovarati iskreno, ali ih neće proširivati odgovorima. Dakle, šta ga pitam to će mi reći....
Živeo orgon!!!! :s35:

galac68
31.05.2011, 22:24
ako stignem sutra izmericu. Jasno mi je sta se radi,hidrostatika. Mene prvenstveno interesovalo imali efekta,sto sam utvrdio da ima.
Malopre sam zavrsio komandnu tablu za ovo cudo,stavio prekidac on/off,lampicu koja pokazuje kada uredjaj radi i insatlirao iz starog renoa onaj deo sa instrument table koji pokazuje kako alternator puni(vrlo korisno,nemoze da me zezna da ostanem bez struje kad vozim po gradu,jer tad zbog malog broja obrtaja slabije puni. Vidim kako puni i po potrebi malo isturiram motor a pre toga ugasim uredjaj i dopunim bateriju)

Aleksa809
27.06.2011, 22:21
ako stignem sutra izmericu. Jasno mi je sta se radi,hidrostatika. Mene prvenstveno interesovalo imali efekta,sto sam utvrdio da ima.
Malopre sam zavrsio komandnu tablu za ovo cudo,stavio prekidac on/off,lampicu koja pokazuje kada uredjaj radi i insatlirao iz starog renoa onaj deo sa instrument table koji pokazuje kako alternator puni(vrlo korisno,nemoze da me zezna da ostanem bez struje kad vozim po gradu,jer tad zbog malog broja obrtaja slabije puni. Vidim kako puni i po potrebi malo isturiram motor a pre toga ugasim uredjaj i dopunim bateriju)

Da li radi,kazi da li ima nekog efekta,molim te :a0181: ,da li je motor jaci,potrosnja manja,jel nema probleme tipa pregrejavanje motora,problem u struji, koliko vuce ampera? NAJBITNIJE ,OD CEGA SI STAVIO ELEKTRODE??? Preklinjem te odgonetni mi ovih par stvari ocu i ja da pravim,posto 130 din/l ja bas i ne mogu toliko cesto da priustim :s25:

renault1979
19.10.2011, 21:42
vidim entuzijasta još ima :a0181: no eto neću puno drljati po ovoj temi (zbog ranije teme i reakcije na tu temu),koga zanima izrada i detalji neka se javi na PP :mahanje:

IDIBREACAJE
22.10.2011, 15:53
:osmeh:

Neb_Mes_Ur_Mau
22.10.2011, 15:55
:a010:

doctor
22.10.2011, 15:58
:a080:

San-Sale
02.11.2011, 21:22
:a014:

San-Sale
02.11.2011, 21:32
http://www.kupindo.com/kupovina/Auto-i-moto-delovi/Tuning/vodonik-hho-generator-za-auto/9831749

Attila
02.11.2011, 23:35
Puno bre 300 evra.
Ja sam sreo tipa u Subotici, kaže da za R4 ima set za 150-200 evra.

Neb_Mes_Ur_Mau
03.11.2011, 07:54
Puno bre 300 evra.
Ja sam sreo tipa u Subotici, kaže da za R4 ima set za 150-200 evra.

Adresa, telefon, kontakt.... :maul:

renault1979
03.11.2011, 13:55
sistem "uradi sam" me je došao oko 10€,a to je prokromska elektroda,osigurač (16A),relej za paljenje tog sklopa i nešto žice od 6mm2

frik-ri
03.11.2011, 14:37
Ma kladim se da je materijal iz firme, pa se moze reci da je to i sistem ''UkRRRRadi sam''... :osmeh: :osmeh: :a080: :a084: :a084: :a084:

renault1979
03.11.2011, 14:42
nije nije iz firme,zapravo nije ni stigao do firme :c062:

Neb_Mes_Ur_Mau
03.11.2011, 19:56
nije nije iz firme,zapravo nije ni stigao do firme :c062:

:a084: :a084: :a084:

San-Sale
04.11.2011, 18:34
Čim grane sunce Garfild će krenuti put Pule na ugradnju HHO gasa. :naughty: :naughty:

renault1979
04.11.2011, 18:52
:a025:

renault1979
18.11.2011, 21:33
eee ovako: imam jedan uređaj za proizvodnju HHO-a viška,ima li zainteresiranih da im pošaljem pa da čujemo rezultate???

frik-ri
19.11.2011, 00:42
Evo mene... Majke mi... :a080:

Neb_Mes_Ur_Mau
19.11.2011, 07:50
Evo mene... Majke mi... :a080:

Dobro bre Frik, znamo da ima i tebe, ali daj da to proba neko ko će stvarno bez skepticizma da to montira na kola i da krene sa utiscima.... :maul:

renault1979
19.11.2011, 08:32
nije problem to dati Friku,problem je poslije čitati njegove utiske :a084:

Neb_Mes_Ur_Mau
19.11.2011, 09:00
nije problem to dati Friku,problem je poslije čitati njegove utiske :a084:

Imao sam davno neku ideju da prebrojim karaktere u postovima pa da napravim kandidaturu ko ima najviše karaktera, smajlija i sl. po postu i odustao sam na Frikovom 4-om postu....
:a084: :a084: :a084: :a084: :a084:

San-Sale
04.12.2011, 18:12
Od sada i u slobodnoj prodaji

http://www.limundo.com/kupovina/Auto-i-Moto/Tuning/HHO-Generator-MSHG-1-za-motore-do-1100ccm-/3950215