PDA

Puna verzija : Sretan rodjendan! - Put u Francusku.

Strane : [1] 2 3

John Doe
03.08.2010, 09:02
Nasoj dragoj cetvorki zelim sretan 49. rodjendan :s35:

doctor
03.08.2010, 09:06
Pridruzujem se cestitkama i daj Boze da na 50 rodjendan osvanemo u Parizu sa nasim ljubimcima! :a055: :too: :s35:

Pasha
03.08.2010, 09:08
Pridruzujem se cestitkama i daj Boze da na 50 rodjendan osvanemo u Parizu sa nasim ljubimcima! :a055: :too: :s35:

Ako bog da :)))))) :s35: :s35: :s35:

John Doe
03.08.2010, 09:10
To bi bio vrhunski pothvat! Mislim ne za cetvorku nego za nas :kuler: Bas sam jutros razmisljao kako to izvesti. Ima li neko predstavu koliko para bi doslo to zadovoljstvo?

doctor
03.08.2010, 09:14
Ne znam dal da u ovoj temi pisemo o tome,ili da otvaramo novu temu?
Mi iz Kraljeva naveliko trazimo sponzore po KV i KG-u,samo cekamo pecat kluba i neki broj necega isto od kluba!

John Doe
03.08.2010, 09:20
Mozda bi mogli otvoriti temu a da moderatori prebace ove postove. Gledao sam malo po netu ali jos nema nista konkretno za taj skup, hoce li i kada biti.

doctor
03.08.2010, 12:41
Pa valjda ce biti nesto,al nema veze valja se pripremiti na vreme i polako traziti sponzore! :kuler:

serz
03.08.2010, 13:11
E, pa što bi rekli "tate" Četvorke: "joyeux anniversaire" ili već tako nekako.
Evo tema prebačena ovde i dodat nastavak pa opletite.
Postoji li nešto slično ovom našem forumu "u Francuskoj"? Znam da su Englezi jaki i da neki od vas održavaju kontakt, ali bez nekog lokalnog (Francuskog) kluba teško će biti hepening. Ako postoji hoće li biti organizovana proslava?
E, a sad malo ona - ludenje na vrućinu 1.
Kao logičan sponzor nameće se, jeli, Reno ili neki njegov uvoznik, zastupnik... šta ja znam. Nisam baš vičan tom modernom PiAru i menadžerisanju, ali pretpostavljam da bi njima bilo relativno jeftino da na primer 5-10 naših Četvorki srede i utegnu u servisu da ne bude problema usput, eventualno ofarbaju u sponzorske boje (reklama firme, ako mora) ili neku zanimljivu kombinaciju - zastava, Parisienne model, rođendanska torta itd. Kad bi se izvela puna saradnja moglo bi i jedno njihovo (servisno) vozilo da prati ekspediciju do Pariza... Naravno skup u BGD za ispraćaj, pa doček/priključenje novih/ispraćaj u Sl. Brodu, Žužemberku itd. Joooj da je paraaaa :s25:
Ludenje na vrućinu 2.
Pa ponesemo (sretnici koji idu :a045:) npr. flašu šljivovice u obliku Četvorke, pa slavski kolač u obliku Četvorke (dostavljen DHL-om da ne prestari jer znajući naše članove i usputne pit-stopove trebaće im minimum 7 dana do Pariza :naughty:), pa jedna Četvorka sa kojekakvim budževinama "na naš način" - ono - flaša goriva na krovu pa slobodan pad (pumpa za gorivo je za slabiće), brisači na kanap, suv menjač itd.
Ludenje na vrućinu 2a. Navatamo nekog kontroverznog bizmismena i on nam jednostavno da pare i kaže: "J...te se, idite kad vam je toliko stalo samo da vas više ne gledate, samo mi smetate sa tim krševima" i krene nas 50 sa Četvorkama kakve su - takve su pa da se čude Evropljani kakve mi vozimo Četvorke. (Onda se sažale pa nam ih poprave, ali o tome drugi put.)
Znam, znam da je to sve dogovaranje i pregovaranje za....to i da ljudi iz uprave imaju i druga posla, ali samo kao ideja.

John Doe
03.08.2010, 13:23
:a0181:

E da, ima neki Fr forum ali ja tamo nisam nesto pratio zbog francuskog jel, pa onda treba neki prevodioc pa ovo pa ono... komplikovano. Pratim engleze i ako sta bude odmah javljam, vec se i oni raspituju.

serz
03.08.2010, 14:56
Nekoliko činjenica u vezi puta. Računam put od Beograda do Pariza. To mu dođe nekih 1700 do 1800 kilometara. Ajde da kažemo da je prosečna potrošnja 6 litara/100km dakle oko 110 litara okvirno tamo i nazad oko 250 evrića plus putarine (Gavro, tebe gledamo). Otprilike 400 evra za put. Uz plin i umerenu brzinu i ekonomičnu vožnju verovatno znatno manje. Za Johna znatno više, he, he :vidiga:. Noćenja, hrana... ko zna. Optimistična procena je oko 1000 evrića za dvočlanu posadu. Priprema kola, rezervni delovi za put... A to je neki minimum. A zamisli u Parizu rezervnih delovaaa :s25:

John Doe
03.08.2010, 15:56
Tesko da bi isao Alpinom na takav put :kuler:
Hmmm 1000 eura, nesto mi se Pariz cini jako daleko :siroma:

serz
03.08.2010, 16:02
Evvoooo rešenjaaa!
Ludenje na vrućinu 3.
Očajnička ideja. Lutrija. Ko misli da ide skuplja pare i prijavljuje posadu. Početi što pre i mesečno se uplaćuje u klupsku blagajnu (poseban fond)... pa koliko se mogne, a recimo da jedan kupon košta minimalno 20-30 evra mesečno. Ko želi može da uplaćuje za dva ili više kupona i time povećava svoju šansu da bude dobitnik. Početkom juna se podvuče crta i vidi za koliko posada ima para. (recimo da za jednu posadu treba 1500 evra – ful troškovi ili 1000 evra – minimalni ili 500 – samo put, a za ostalo – snađi se, druže). Izvlačenje na okupljanju početkom juna i sretni dobitnici dobijaju pare, a ostali sa žaljenjem konstatuju da su izgubili i udaraju se šakom po čelu uz karakterističan uzvik "hrkljuš!". Od kusura se kupuje klopa i piće za okupljanje kao utešna nagrada za one koji ne putuju.

John Doe
03.08.2010, 22:04
Hrkljus :a080:
Dobar si ti analiticar, evo sta viamichelin kaze meni:

Costs
244.12 EUR
Toll 62.36 EUR | Petrol 158.86 EUR | Road tax 22.90 EUR
Time
16h01 which 14h07 on motorways
Distance
1716 km which 1582 km on motorways

E sad ovo i za povratak + hrana (jesti samo kifle i jogurt) + smjestaj naravno cetvorka i moglo bi se to dosta spustiti, cca 750 eura?

doctor
03.08.2010, 22:49
Ko moze sam nek cepa,a mozemo i dvoje po kolima i Bog nas video!
Znaci po 375e :smile:

Gavrilo
03.08.2010, 22:49
Nekome ce gorivo izaci oko 85 eura... :a084:
Ako se ne ide preko HR i SLO ima ustede na putarini.

doctor
03.08.2010, 22:52
Uze mi rec iz usta za TNG :maul:

Italijan
04.08.2010, 13:26
Hahaha...al vas gavrica tovari za TNG-om :)
Vala sto mora da se ide uospte autoputevima :)
tako se najvise ustedi...

P.S. Kvatrice srecan rodjus :)

katraš
05.08.2010, 15:34
Našao sam ovo:

The build-up to the 4L’s 50th anniversary

Before celebrating the Renault 4’s 50th anniversary in 2011, we would like to invite
you to join us at the second 4L International event which will take place on 17th and
18th July at the leisure park in Thenay.(za ovo več je kasno op.p.)
Mainly open to owners of Renault 4 and derived vehicles, this event will also welcome a fleet made up of other Renault vehicles (pre-war, 4CV, R8, R12, R17 for example.)
This is the second event of its kind and Renault Histoire & Collection will be present
with an exhibition on the theme of “off-roaders”, with drivers such as Bernard and
Claude Marreau, Jean Ragnotti and Michel Duvernay.
Concours d’élégance, rally events, a sand pit and a drive around the racetrack are all
on the programme, along with a great many other surprises.

►For more info:
Information and reservations at: renault-4linetrenational.skynetblog.be
- by mail: chloe.rabet@hotmail.fr or tel: +33 6 07 15 24 92

pa sad direkcija foruma i kluba - šta se čeka? Ajmo u kontakte i da znamo kako i šta, pa da se grlimo u Frnacuskoj dogodine :a049:

Pasha
07.08.2010, 21:17
Našao sam ovo:

The build-up to the 4L’s 50th anniversary

Before celebrating the Renault 4’s 50th anniversary in 2011, we would like to invite
you to join us at the second 4L International event which will take place on 17th and
18th July at the leisure park in Thenay.(za ovo več je kasno op.p.)
Mainly open to owners of Renault 4 and derived vehicles, this event will also welcome a fleet made up of other Renault vehicles (pre-war, 4CV, R8, R12, R17 for example.)
This is the second event of its kind and Renault Histoire & Collection will be present
with an exhibition on the theme of “off-roaders”, with drivers such as Bernard and
Claude Marreau, Jean Ragnotti and Michel Duvernay.
Concours d’élégance, rally events, a sand pit and a drive around the racetrack are all
on the programme, along with a great many other surprises.

►For more info:
Information and reservations at: renault-4linetrenational.skynetblog.be
- by mail: chloe.rabet@hotmail.fr or tel: +33 6 07 15 24 92

pa sad direkcija foruma i kluba - šta se čeka? Ajmo u kontakte i da znamo kako i šta, pa da se grlimo u Frnacuskoj dogodine :a049:

Zvacu ja sa posla :new: :new: :new:

serz
10.08.2010, 00:55
Vidim ja da tema ode u off i depresiju pa da malo obnovimo gradivo :maul:

Nekome ce gorivo izaci oko 85 eura... :a084:
Ako se ne ide preko HR i SLO ima ustede na putarini.

To vi što vozite šporete na plin to je druga stvar :dry:, ali što bi rek'o Čaruga: "Moramo se držat' k'o ovce u toru." pa da sad ne širimo raspravu :a055:.
Da, ako izbegnemo CRO i SL ondak je jeftinije zbog putarine ALI! Ali onda promašujemo dve velike znamenitosti. Prva je Frma kao takav i njegova lokacija koja je najzgodnija da se konvoju pridruži John Doe, a priznaćete da koliko god nas John nervirao sa Alpinom i koliko god Frma kao grof Drakula ugošćavao i tovio goste kulenom, a onda im mažnjavao delove automobila ipak bi ekspedicija bez njih dvojice bila nepotpuna :fijufiju:. Druga je Slovenija u kojoj kao što znamo obitava jedan čovek moralna gromada :kul:, čovek, drug i hedonista :a036:, čovek kog se svi pribojavamo kad navrati do naših krajeva :c062:, čovek koji ima oldtajmera, a rekreativno nosi prosjačko odelo :fijufiju:, jednom rečju... pa ta reč još nije izmišljena, ali odaziva se na Katraš :kuler:. E njega treba da izbegnemo i da se kradom provučemo do NOVOG MESTA (koje je nešto istočnije od poznatog Žužemberka u kom su toliki menjači, karburatori i dijete videli svoje poslednje dane) gde bi bio već neki sadržaj (molim sve koji eventualno ne znaju zašto je Novo Mesto bitno da pogledaju saobraćajne knjižice :naughty:). Ako ne nađemo prigodno kamp mesto onda bismo zvali tu sivu eminenciju svih Reno 4 fanova - Katraša da nam nađe kakav smeštaj makar i u onoj njegovoj straćari iz srednjeg veka :a050:. Reći ćemo mu da smo slučajno naišli tuda a ako baš bude navaljivao povešćemo ga sa nama u Pariz. :s25:
Toliko za ovu etapu puta. Konvoj iz ovih (gledajući iz Pariza) istočnih krajeva bi se zvao KReno. Ima tu još detalja i kerefeka, ali polako - prvo da nađemo sponzora. :zloca:
This time, next year... :naughty:

katraš
10.08.2010, 02:08
Serze, :a0181:

A da bi lakše mogli napraviti (u finansijskom smislu) tu turu, evo mog saveta, koji sam sam počeo da koristim. Sada, kod nas su € drahme, a kod vas ili KN ili RSD, ali nije bitno. A stvar je jednostavna:

pošto sam pušač već 40 godina, rešio sam, da se tog poroka deomice odreknem. Deomice zbog toga, pošto imam kolekciju lula več godinama i ponekad naveče, uz čitanje Foruma, pripalio sam koju. Za gušt. Ali, kad sam izračunao, koliko godišnje trošim na cigarete, malo sam :new: iako sam vičan visokih brojki.
I tako sada koristim za zadimljenje prostora smo lulu, a za put dnevno bacam u kutiju, koju mi je napravio prijatelj stolar od hrastovine, ali tako, da se nju ne može otvoriti, ima samo prorez za ubacivanje novaca u nju (zbog iskušenja da je ne otvorim prije zadatog cilja) 3€, toliko sam dnevno davao za kutiju cigareta Pall Mall. Pomnožite to sa 365 dana i dobijate cifru od tačno 1.095€, što je više nego dovoljno za put u Pariz i nazad!

Čujem, čujem glasove, čujem...dobro, ne morate sad prestati pušiti, ako ste pušač i navaliti na lule, ipak je to velika investicija, to sa lulama, ne može samo jedna i bućkuruš od duvana, ali vidite ovako.
Sad, kad sam bio na odmoru, bio je jedan malkjato 7 KN. Znači, ako samo jedan malkjato dnevno ne popijete i bacite u tu kutiju, onda vam je za 365 dana to tačno 2.550 KN. Po današnjem kursu €:KN 7,37...to vam je 346,67€. A ako ne popijete jednu pivu dnevno(20KN), onda je to više. 20KN x 365 = 7.300 KN = 990,50€. Ista je stvar sa RSD. Treba samo odlučiti i početi.

I evo vam sponzora :a049: VI SAMI. Bez toga, da bi trpeo vaš buđet, samo sa malim odricanjem nečeg što vam je svakodnevna navika. Može isto sa sokom, čajem, bilo čime. Ako imate takav cilj, naravno.

Dobro razmislite!

A za noćenje, ako se slučajno izgubite, ne brinite. Ima mesta u mojoj čeliji u dvorcu za sve vas :a036:

serz
10.08.2010, 20:05
Evo, ja sam već počeo

I od danas pijem pivo iz onih dvolitarskih bombi i stvarno se uštedi - dovoljne su dve, tri dnevno.

iluzija
10.08.2010, 20:43
Ej Katrašu,greška.Tvoja računica važi za pušače,pivo pivce i one što vole kafu u svim oblikama.Šta ja da radim,niti pušim,pivo nesme,a kafa se mi ne sviđa.Nadam se da če se nači i zame neko rešenje. :a080:

Attila
10.08.2010, 21:30
I ja da dam neki primer ostalima....od danas samo jedna limenka piva na dan :a055:

serz
10.08.2010, 21:40
Atila :a0181:
Ja sam krenuo tim stopama, i čak ne koristim ni čašu kako bih uštedeo na deterdžentu. :naughty:

katraš
10.08.2010, 23:56
:too:
@ Iluzija: a sokovi i radler :naughty:

katraš
12.08.2010, 13:41
Počelo je več na Adi kao da bi bilo fino da se ide u Francusku 2011, pa smo se šalili kako čemo do tamo, pa se na forumu otvorio topic, pa se zezamo i lepo nam je, ali...
Kod mene mora uvek da bude neki ali :s25: matora budala. Ali (eh, vidi ga opet :s25:) ajde, drugačije ču.

Pošto je meni svakodnevnica da idem na kapučino u ŽMBK kod dvorca na vrt, i sad več kažu da mi je tamo kancelarija :a036:, danas sam sreo Boto-a. Oni koji su imali tu nesreću da su bili u ŽMBK, znadu ko je to. Čovek do'šo sa odmora, ima još koji dan, da se rehabilitira u ovu našu klimu (da znate, do danas je bilo najviše 17 stupnjeva Celzijuvih, zamalo da ne upalim centralnu :a122:), sedimo mi tako, pijuckamo kapučinćić, i ja mu spomenem Francusku, pa on kao daleko je to, pa pomislih na (a koga bih drugog nego na njega :s25:) Serža, koji je napisao da bi trebalo ipak u N.Mesto.

Boto, rekoh, kad su prestali u IMV da rade Četvorke?, a on k'o iz topa 1991 - u =bote, obojica. Pa to je 20 godišnjica do godine! :a080: Kada?, ma neznam datum će on, ali nema veze. Reč na reč i došli smo do zaključka:

pošto Boto radi na radiju Krka i poznaje sve te šalabajzere iz Revoza (Public Relations i ostale glupanderije) lepo sam mu rekao, da neka se napravi u Novom Mestu dogodine 20 godišnjica završetka izrade Četvorki, jerbo su zadnju napravili baš u NM i kako mi je rekao Boto (a bio je potpuno priseban :a025:) zadnju nisu dali ni u muzej ni nikuda, nego je lepo pohranjena u posebnoj prostoriji u NM Revozu.
PA TO!, onda ti lepo njih (ja navalio k'o mutav na telefonsku slušalicu) navedi da se pripremi grande skup za 20 godišnjicu, jerbo Slovenci su jedini narod koji više vole prekid il' smrt nego rađanje i početak za slavje (naš največi kulturni praznik 8.februara je datum smrti a ne rođenja našeg največeg pesnika Prešerna) i ovo nam je šansa, da pustimo Revozu da se kiti kol'ko 'oće oko ideje, samo neka oni naprave sledeče:

- klopa i piće za sve sudionike
- nočenje za sve sudionike
- poseta Revoza uz obavezno prikazivanje poslednje Četvorke iz IMV-a
- poziv Francuzima da se uklope sa 50 godišnjicom
- poseta Revoza, znači proizvodnja i sve ostalo

Pošto je naš datum nepoznat (znadu ga u Revozu al' nas to ne zanima :a024:) hoćemo napraviti tako, da povežemo Trške dneve sa tom priredbom u N.Mestu. :a049: Uz gore napomenuto! Znači, da bi napravili tradicionalno okupljanje (e, jeste me izmozgali za ovo prvo, ima da vas :maul: ako mi ne dođete opet do godine) :lazy:
A posle, ako budu oni frogovci od Francuza za to, 'ko 'oće može i za Pariz (ja garant idem, ako bude 50.godišnjica 3.8.2011).

Šta kažete, a??? :a080: Ušteda u novcu, ni Iluzija ni ostali ne trebaju kontati kako uštediti pare, kilometraža nije tolika k'o do Pariza (ako budu napravili kontakt Revoz - Renault onda se ide i u Pariz, nego šta) zavisi od škrtih Frenčbojsova, al' kol'ko ja znam Boto-a, u Revozu će da ugrizu u tu ideju k'o palamida na ješku, naročito kad im Boto kaže, da to može biti nihova ideja :kolce:

Sad samo čekamo septembar kad se glavonje vrate sa godišnjih i ondak ču da saopštavam kako idu te radnje. Priznajte: ko misli na vas? a? :a036:

serz
12.08.2010, 16:48
Palo je nešto slično i meni na pamet, ali ima samo jedan problem, poslednja serija je proizvedena 1992. :a045:

nemawa
12.08.2010, 16:57
Koliko ja znam napravljena je Good Bye serija od 1000 komada 1993. Ali pitanje je kad je u Novom Mestu poslednji sisao sa trake.

serz
12.08.2010, 17:04
1992. :uredu:
http://www.renault4serbia.com/content/view/30/26/
Mada nije bitno jer mije 1991.

frik-ri
12.08.2010, 21:28
A evo i mene u ovoj temi... :mahanje:
Ivan Krstitelj i ja vec kontamo o toj ideji... :uredu: Ona fora sa drvenom kutijicom NIJE SALA I NIJE GLUPOST!!! Znam i garantiram da ta fora, iako to nije ''fora'' nego cista gola istaina - skupljejuci samo ''baksis'' koji se dijeli okolo, a pogotovo kad ti zamamna konobarica donese sedmu turu pica na kojoj je umjesto sedam uracunato osam piva (to nikako da skuzim - zasto ekipa mijenja cugu dok se pije...? ??? samo se ''mrse'' racuni, a bome i sadrzaj zeludca :osmeh: ) a ti bahato za racun od 42 NECEGA mangupski kazes, uz obavezni namig ;-) i ''Huuuuauuu juuu duiiiing :naughty: '' das sto NECEGA i kazes: ''Pe'set... U redu je... :kul: ''
Ja osobno imam desetak kasica-prasica i samo rokam: za kredu, za stambenu stednju, za kornjace, za macku, za pase, za registraciju, za trč-mrč... I ne biste vjerovali koliko se toga skupi na godisnjoj razini. :a0103:
Savjet br 2: Mi u ovoj do-sada-svinutoj-kao-kifla drzavi koja je sada postala Ripablik Banana

Zinedin Zidan 'Banana republic'.mpg (http://www.youtube.com/watch?v=09CQz3Q0bp8#)

Topla preporuka je i ''Pantagana'' :s12:

imamo simpaticnu kovanicu od 5Kn. Ako si zadas za cilj da SVAKI, ALI SVAKI put kad ju dobijes stavis u kasicu prasicu, bez obzira na situaciju i ''bas mi fali pa cu ju dati'' na kraju mjeseca skupis NEVJEROJATNU KOLICINU NOVCA, KOJA TE, UZGRED BUDI RECENO, NE BACA U BED JER SAMO DESET TAKVIH KOVANICA DAJE 50 kN A TO JE VEC ''NEKA CIFRA'' ZA KOJU MOZES RECI:'' hMMM... :a014:PALO MI JE SA NEBA 50kN''
I da se vratim na temu da ne bude baljezganje gluposti - ja sam vec kontaktirao Renaultove dilere i zastupnike i ako nista drugo, dobio sam pozitivno iznenadenu facu u stilu:'' To nam nikada ne bi palo na pamet... Cetvorke do Pariza... Njih stotine na jednom kupu... :a014: :a070: ''
pa nek daju dva lezaja besplatno - dobio si dva lezaja besplatno. To nasim hrcima Frmi i Johnu koji imaju svoj brlog dijelova mozda sad zvuci smjesno, ali... Sta je đaba, nije za baciti... :kuler:
Ja se uistinu nadam da ce se skupiti neka ekipica sa, ruku na srce, pouzdanim autima (ovo ''pouzdano'' znaci ''uredno servisiran'' auto, a ne ''daj Boze srece da da izdrzi ovako dugi put'') i da cu ja biti dio te povorke. Meni je skup u Zuza Cityu bio famozan sa ''nekoliko'' Katri sa ''sarenim'' tablicama, a kamoli onaj parking pred Arenom sa nepreglednim Cetvorkinim haubama :a0181: :a034: Mislim da bi scena na 50-om rodendanu brojila debelo preko nekoliko stotina, pa cak i tisuca etvorki. Nesto kao ona scena kada na Trophyu tutnji nepregledno more cetvorki - sve jedna sarenija i drugacija od druge. :a080: :a080: :a0181:
ja sam ''pripreme'' vec poceo - necu mjenjati nijednu kuglu ni silen-blok. neka skripi - kad se napijem bar da znam koja je moja. :laugh: Ljulj-ljul... Tisina - nije moja... Ljulj-Ljulj... Tisina - nije moja... Ljulj-ljulj... IIIIAAAAAAA IIIAAAA - Evo Pucka!!! :vidbudale:
Ufffff... Dočerat katru do Pariza... Pa reci:'' A ovo t' je kuumeee... Phariiizzz...'' :kuler:

katraš
13.08.2010, 10:23
Evo, dokaz :a049: i Frik, velemajstor menjačnog kursa shvatio je, da kutijica uopšte nije šala :too:

O Parizu mi tu ozbiljno raspravljamo. O Novom Mestu samo ovo:

zvanično su je prestali raditi godine 1991 na traci, a posle su nastajali neki modeli koji su bili više manje za poznate kupce (ne osobe, nego salone koji prodaju autiće) i za druge vipovnjake i šalabajzere. Tu ide i ona byebye blesarija.

Znači, k'o što je zvanično počela R4 priča 1961 godine (a znamo, da su se pripremali za to mnogo prije) završava 1991. Odakle mi data's? Pa bre, od Lojza, starog mačora koji ipak nije pod šlemom, al' mu sive ćelije rade. Samo sam mu spomenuo to što pripremamo sa Botom, pa je skočio k'o lav na lavicu kad se tera. Skoro mi uleteo kroz mobilni, matori jedan...

A svi oni koji iz hobija volite da tražite dlaku u jajetu oko skoro svega: zašto vas nikada =bo ja sebe, ne vidim na nikakvim druženjima? Jel vas to datumski il' što to nešto =... :a058:

serz
13.08.2010, 14:03
Skužajte, barba Katraš, nećemo više čitat' libre. :c062:
Ma tim bolje ako je tako. Jer ipak do Novog Mesta ima 1200-1300 km i dva noćenja manje nego do Pariza. Sa povratkom je to 2500 km i četiri do šest noćenja manje ('beš Pariz ako ga vidiš na tri sata) i sve zajedno znatno pristupačnije finansijski i vremenski, a poznato je da mi koji vozimo R4 plivamo u parama i sedimo kući dok novci rade za nas :fijufiju: Zapravo to bi bilo sjaaajno. Predlažem da odmah pojedinačno počnemo slati mejlove Revozu.

katraš
13.08.2010, 14:58
Ma sad si mi dig'o pritisak krvi u telu za 0,000005% u odnosu na ostalo, al' reci meni odakle tebi do NM tol'ka kilometraža? Iz Kičeva? Bio tamo u JNA 1971 i do LJ od tamo bilo je malko više od 1300 km. Preko Tetova (slavce05 !!!) naravno.

Do NM ima puno manje. Noćenja nisu problem, nikad bila i neče da budu, a ono sa: finansijski si me dregnuo u živac :d018:

Svako može od kuče da zaradi pare. Ja sam živa slika :a036: i prilika :a036: tome. A zašto bi se ondak tol'ko zezao, da mi nije sa parama lepo :a080:. One stvarno rade za mene :a049: ima gubitaka i do 30% al' to je život. Ako nekog zanima, rade volje ću mu to reći u SB, samo nek' dođe :too:

Mejlovi za Revoz? Pa pričekajmo do septembra, kad se šalabajzeri vrate i Boto ide u :a058: :maul: :a122: :d018: :new: :kolce: :a055: :too:

A kol'ko ja znam, svi sa Četvorkama plivamo u parama :a036:. Video ovog leta :lazy:

serz
13.08.2010, 15:50
Ma sad si mi dig'o pritisak krvi u telu za 0,000005% u odnosu na ostalo, al' reci meni odakle tebi do NM tol'ka kilometraža? Iz Kičeva? Bio tamo u JNA 1971 i do LJ od tamo bilo je malko više od 1300 km. Preko Tetova (slavce05 !!!) naravno.

Do NM ima puno manje. Noćenja nisu problem, nikad bila i neče da budu, a ono sa: finansijski si me dregnuo u živac :d018:

E, Barba Katraš nisu ni libre baš loše

Jer ipak do Novog Mesta ima 1200-1300 km i dva noćenja manje nego do Pariza. Sa povratkom je to 2500 km i četiri do šest noćenja manje ('beš Pariz ako ga vidiš na tri sata) i sve zajedno znatno pristupačnije finansijski i vremenski,

do Novog Mesta ima 1200-1300 km i dva noćenja manje nego do Pariza. Dakle od Novog Mesta do Pariza ima između 1210 i 1310 km (u zavisnosti od izbora puteva) i dva-tri dana vožnje. To sam mislio. Dakle ako ne skupi čovek 1500 evra nego 500 evra onda može doći do Novog Mesta iz SRB, HR, BiH, MK, H, šta ja znam i da tu bude proslava. Dakle Beograd-Novo Mesto oko 500 km, a Novo Mesto-Pariz 1250 km.
Jel' sad jasnije?

katraš
25.08.2010, 15:10
Je, je, jasno ko crna noč :d018: samo vi tražite izgovore i probleme, naviklo se moje telo na to do sada :a122:, vidim ja po euforizmu na početku kad se nešto dešava i ondak na kraju: nekolicina zagriženih zaljubljenika u Četvorku i ja :a036: Neka. Sve to se pamti :uredu:
A u septembru, točnije 10.9. imamo Boto i ja sastanak u Revozu oko tog slavlja. Bit će napisano šta i kako. I dobome, brzo u potražnju za izgovorima... :a010:

Orange
25.08.2010, 15:32
ako ču imati sredeno orange R4 idem sa vami :smile: ako ne, idem sa crveno :smile:

samo da idemo :a025:

katraš
25.08.2010, 15:39
Slušaj orangino, ne javljaš se ništa telefonom, šta je, pojela maca jezik? Ideš li u Slavonski Brod? Svejedno kojom Četvorkom :a055:

Ako si zaboravio Srpski:
posluš' oranžadka, kva je, nč se ne javljaš po telefonu, popapcala mucka jezička? A greš u Slavonski Brod, useen s k'tero Katr'o :a055:

Orange
25.08.2010, 17:05
ovaj vikend žal nemogu :a045:

ima otac rođen dan, tako da se vidjemo posli put :s35:

serz
10.09.2010, 11:27
I? Katraš?
Šta je bilo na sastankuuu sa Revozistimaaa? :a036:
Govori, bre. :new:

katraš
10.09.2010, 18:02
Nisam ni otvorio kuču, kad ono mesaže od maltretatora i sad jedem tako, da me bolja 3/4 hrani kašikicom a jedna cipela mi još na nogi, jerbo mi je zapretio sa onim urednim i mirišljavim gospođama iz onog garentoijošnešto :a080: ako odma' ne stavim svoju zadnju stranu na fotelj ispred kompića :a036:

A na sastanku je bilo ovako: Boto nije doš'o, bio poslovno zauzet (ma radio je radio, makar niko tamo ne radio) pa sam bio sam samcat, ko šljiva u govnu. Al'sam dogovorio bar to, da pošto je sad Revoz Frenčkonekšn a i uprava je Frenčspokenpipl, trudeći se na nemačkom i engleskom, jerbo moj francuski je na razini konježderetravua
i dorekli:
oni su zainteresirani da se napravi neka feštica, a pošto su pare Francuske, a oni se i prema Revozu dosta Francuski ponašaju, tako da za Pariz bez one kutijice ima teško da ispadne. A za NjuMeksiko (Novo mesto, da ne bi neko slučajno nešto zabrk'o) postoji varianta, da se spojimo sa našim Trškim danima i fešti za prekidanje proizvodne linije. Pa rek'o sam več: moji podalpaši više vole obeležiti prekid nego stvarenje.
Ali, postoji mogučnost i to je bitno. Znači nočenje-klopa-piće-neka uspomena-blablabla bi preuzeli, a sad moramo samo to datumski doraditi. A kod nas je danas počela predizborna kampanija za naše župane i male bogove, pa sam i tamo napregao sve snage, da se to druženje dogodine uradi u stilu :a034:
I, jasno, ima da obiđem i neke sponzore i sponzoruše :a036: da bude što bolje.

A sad idem da u miru pojedem, da se izujem i da se presvučem. Eto. :kolce:

serz
10.09.2010, 19:24
Hm, nisam zadovoljan
Pa dobro, majku mu umesto da oberučke prihvate ideju ispade da "postoji mogućnost". No dobro, ja sam previše očekivao.
Možda je sad dobra prilika da prijavim da sam pisao Renou. Ne u ime kluba (mada sam im bacio link) nego kao "fizičko lice". Ono: eto mi se spremamo... ljubitelji... 50. godišnjica, a vi kako 'te i šta planirate... ne tražimo pare nego dal' bi neko dočekao ekspediciju... i tome slično. Bilo to pre mesec dana i odgovorili mi sutradan:

Hello,
Thank you for your interest in Renault.

In view of the nature of your request, we have forwarded it to the appropriate department, who will be reponding to your inquiry as quickly as possible.

Thank you for your visiting www.renault.com (http://www.renault.com)

I posle toga ništa

Da se razumemo – nisam ja baš toliko naivan da verujem da će Renoovi superhipermenadžeri da se prime na našu ideju da pičimo u Pariz Četvorkama i pravimo paradu kroz Trijumfalnu kapiju. Ruku na srce, skupa je to za..bancija i malo ko od nas će moći da je priušti, ali... ali. Kako nekom ko je instruiran da smanjuje troškove i (posledično) povećava profit objasniti kakva je kamaraderija nastala zahvaljujući druženju ljudi koji voze i vole isti auto? Ajde ti korporativnom menadžeru objasni ove slike:
http://forum.renault4serbia.com/index.php?action=gallery;sa=view;id=427
http://forum.renault4serbia.com/index.php?action=gallery;sa=view;id=225
http://forum.renault4serbia.com/index.php?action=gallery;sa=view;id=2015
http://forum.renault4serbia.com/index.php?action=gallery;sa=view;id=1989
http://forum.renault4serbia.com/index.php?action=gallery;sa=view;id=2458
http://forum.renault4serbia.com/index.php?action=gallery;sa=view;id=403
http://forum.renault4serbia.com/index.php?action=gallery;sa=view;id=1354
On tu vidi 1,2,3,4...30-ak puta prosečno 700 evra... 21 000 evra... jedan Megan kupe kabrio.
Ništa, deco, da smo mi živi i zdravi i da ova druženja budu što češća, a da moramo napraviti feštu za pedeseti rođendan - to obavezno

doctor
10.09.2010, 19:33
Ma treba se dogovarati sa Portugalcima,Englezima i Argentincima,pa kad im banemo ko padobranci usred Pariza i zakrcimo saobracaj isred trijumfalne kapije bice njima :maul: :maul: :maul:

katraš
12.09.2010, 14:08
Boto i ja nismo još rekli zadnju reč :a024: Za Pariz pare u kutijicu, ozbiljno :uredu: Za Pariz je predviđeno sa strane ljubitelja Četvorki 3.august, a mi u podalpiji kontamo, da bi do nas došli na feštu prije toga, tu ćemo garant da napravimo nešto, pa ondak ko oće dalje - k'o što sam rek'o: pare u kutijicu. :too:

Neb_Mes_Ur_Mau
12.09.2010, 16:20
vec stavljam, nego mi mala kutijica, a sponzori mi se ne javljaju vise ni na ulici, ali bice da im oca njinoga sto prestadose da prave cetvorku....

vectorstriker
12.09.2010, 19:04
Ček malo !

Imam blagi osećaj da trenutno pasem travu :vidbudale:

Pa zar 3. avgust već nije bio.Mislim, pratim ovaj topic, jer bi hteo da dođem na neki skup, seveda lahko tudi v sLOVEniji.

Nek mi neko objasni kad, gde, kako, da konačno prestanem da se osećam kao magarac nasred livade. :s25:

FALA! :a055:

serz
12.09.2010, 19:09
Pročitaj (makar) ovu temu pažljivo od početka, onda ovo:
http://www.renault4serbia.com/content/view/15/26/
pa će ti biti jasnije.
:mahanje:

16 tl
12.09.2010, 21:21
Ako ništa drugo, mi u Brodu ćemo ponoviti ovogodišnju zajebanciju slijedeće godine i proslaviti na svoj način.
Pa da vidim tko neće doći. :maul: :a055: :lazy: :hocemojos: :a025:

vectorstriker
12.09.2010, 22:25
Heh :s25:

ma matematika mi nikad nije bila jača strana, naravno 1961 + 50 = 2011 !!!!

Serž hvala na opomeni, sledeći put ću valjda da čitam neki tekst kako treba a ne u 4. brzini, pun gas i da sečem krivine.... :zloca:

serz
12.09.2010, 22:53
Ma ne beri brige, samo instrukcija, ništa opomena. A da iskoristim tvoju metaforu: četvrtoj ništa ne fali, ali u četvrtoj ne možeš krenuti :naughty:

serz
13.09.2010, 14:19
Ljudi, stigao kakav-takav odgovor od Renoa. Treba da im nešto napišem pa me zanima o vašim kontaktima sa ostalim R4 klubovima po Evropi/svetu. Šta javljaju, ima li kontakta sa Renoom u vezi rođendana itd.
Ajde molim vas vi koji ste u kontaktu sa stranim R4 klubovima, Englezi, Česi, Danci, Nemci, Holandezi... javite kako to ide. Nije da je hitno, ali valjalo bi da se tako reaguje. MOžete i na PP.

John Doe
13.09.2010, 15:16
Ja pratim Engleze, nema nista konkretno ali se ljudi pomalo spremaju da odu... e sada mogu ja malo kod njih podgrijati atmosferu.

serz
13.09.2010, 15:33
Možeš pustiti buvu, kao mi imamo neke preliminarne neformalne kontakte... jel neko od njih kontaktirao Reno itd.
Kakvi su oni sa Reno klubom, ako postoji u GB?

serz
13.09.2010, 15:48
Ljudi, stigao kakav-takav odgovor od Renoa. Treba da im nešto napišem pa me zanima o vašim kontaktima sa ostalim R4 klubovima po Evropi/svetu. Šta javljaju, ima li kontakta sa Renoom u vezi rođendana itd.
Ajde molim vas vi koji ste u kontaktu sa stranim R4 klubovima, Englezi, Česi, Danci, Nemci, Holandezi... javite kako to ide. Nije da je hitno, ali valjalo bi da se tako reaguje. MOžete i na PP.

E, kratka pamet, zaboravih NAŠE Evropejce - Hungary, bre! Atilla, Solexe?

serz
16.09.2010, 22:59
Pisao ja gos'n Portronu iz Renoa koji je zadužen za Reno nasleđe i istoriju, nakitio malo, a ništa slagao.
E, pa gos'n Portron je odgovorio i otprilike kaže ovako:
Zahvaljuje se na e-mailu i strasti.
Kaže da su razni događaji planirani (zakazani) tokom 2011. u cilju obeležavanja pedesetog rođendana R4, ali da je rano da o njima svima govori jer su u periodu "budget validation-a
Obaveštava da će Reno 4 učestvovati na Thenay-u sledeće godine 15,16 i 17 jula, "4L International" koji će biti poseban sledeće godine itd. Mislim da je to ovo što je Katraš pronašao:
http://forum.renault4serbia.com/index.php/topic,2503.msg65484.html#msg65484
Paša, jesi ti zvao?
Gos'n Portron se nada da ćemo doći i možda bismo mogli da doprinesemo kroz istoriju Četvorke u našoj zemlji, kulinarskim specijalitetima itd.
Takođe je prilično spreman da razgovaramo o načinima kako da nam pomogne u vezi godišnjice u okvirima mogućnosti.
Dakle za sad toliko.

Whitesnake
16.09.2010, 23:14
To je iskreno ipak odlicno, koliko do sada niko nije obratio paznju na nas. Mislim da bi trebalo napraviti jedan sastanak u oktobru da se mi dogovorimo sta i kako, pa da mu se pise...

doctor
16.09.2010, 23:15
@serz
:a0181: :a0181: :a0181:
Gde ima dima ima i vatre :a025:

serz
16.09.2010, 23:27
To je iskreno ipak odlicno, koliko do sada niko nije obratio paznju na nas. Mislim da bi trebalo napraviti jedan sastanak u oktobru da se mi dogovorimo sta i kako, pa da mu se pise...

Izgleda da je i njima još rano. Videćemo. Pomenuo sam i Katraševe akcije u Revozu, Attila će da čačne sa mađarske strane, John će da podbode Engleze, napadamo sa više strana :naughty:... ima još vremena.

@serz
Gde ima dima ima i vatre :a025:

Ili što bi se reklo: "Gde ima dima verovatno je problem u elektroinstalacijama" :naughty: Pu, pu, daleko bilo.
Uglavnom nešto se kotrlja pa ćemo već videti.

frik-ri
16.09.2010, 23:34
Ma ona slika poredanih Cetvorki svih mogucih boja i izvedbi (dobro prevladavaju bijele i crvene i ima samo TL i GTL :vidbudale: :a050: ali shvatili ste poantu :too: )pred Arenom je meni mrak svih mrakova. Tu sliku kome god pokazem - ljudi blenu od soka.
Nadalje, kad smo se sparkirali u Zuzi pored Krke, svi su blejali u Katrce i slikali ih mobitelima - nitko nije mario za druge pile na parkingu. Onaj defile Cetvorki po gradu je isto predobra fotka.
To su stvari koje moramo naglasiti, tu atraktivnost koja proizlazi ne samo iz nase imozantne brojke, nego i sto smo taaaako ''sarena'' ekipa sto se tice nacionalnosti da je to cudo. Kad bi uspjeli marketinski to profurati - mislim da bi to bio pun pogodak. Ako sad pocnemo sanjariti i govoriti ''sta bi bilo kad bi bilo'' - kad bi jedna takva vesela druzina zapalila put Pariza i dosla u Pariz i vratila se nazad - mislim da bi to za ovu nasu ekipu entuzijasta bio taaaaakav korak naprijed da je to milina.
Ja sam vec poceo neke svoje pripreme oko ''grebanja'' sponzora - na kraju krajeva, pripremam i pismo svojim dragim sefovima germanima (sestra ce ga profesionalno prevesti) kao i jednu PowerPoint prezentaciju kojim bi im ljudski i na vrlo ljubazan nacin objasnio:''Bez obzira sto ste glupi ko zeljeznicki prag i sto ste mi srezali placu na taj nacin da sad imam povisicu :vidiga: :vidiga: :fijufiju: , mislim da bi jedan auto u bojama nase firme (ili vise njih!!!!!) uistinu bio zapazen na jednom takvom dogadaju kojega bi popratilo dooosta medija.''
Ma nek daju i 50 Eura - to je skoro pa dva rezervara goriva. Karikiram, da ne bi odmah ''korektivni elementi'' uletili sa pretvorbom Eura u litre goriva pa u postotak napunjenosti rezervara. :osmeh:
Ovi moji glupanderi u Rijeci u renaultovom servisu nisu ni trznuli na moj prijedlog. S tim da sam spomenuo da imam u vidu i jedno ''servisno'' vozilo - Espace kojega mogu nabaviti za 300-tinjak Eura (2 kom - drugi je za dijelove) pa da uistinu jedna karavana krena prema Parizu onako kako Bog zapovijeda. Uffff... :a034:

renovr
30.09.2010, 12:53
Racunajte i na mene u vezi ofo sa Francuskom,Gvozdena Lejdi ce stati do tada u prvi stroj,kao nekad.

katraš
01.10.2010, 07:37
Pošto se več duže vremena ne priča ništa o putovanju u Francusku mogu da kažem jedno:
za put u Pariz skoro sto posto ćemo trebati vlastite pare i kompletnu logistiku. U ovo poslednje uključujem kombi sa vozačem-mehaničarom, najbolje bi bilo da je to onaj naš zamazani i opaki tip koji naokolo poklanja neke bezvezne kromirane kolutove nekom još blentavijem od blente kad mu prosvira hladnjak.
U tom kombiju pod hitno bi trebalo biti jedno kompletno skladište sa svim mogućim i nemogućim rezervnim delovima za naše Četvorke, najbolje da svako uzme ono šta ima i trpaj brale u kombajn.
Ako se ponašamo k'o ja na mojoj hladnjarkoj ekskurziji na kojoj je Carica prevalila više od 2300 kilometara, a nešto malko i na Dedi, i sa prosečnom potrošnjom od 5 litara na stotinjak kilometara, svaki sudionik bi u proseku potrošio oko 115 litara benzina, a prosečna cena te tekućine je oko euro i petnaest (najskuplje gorivo ima Italija, odmah iza njih smo mi ponositi podalpijanci sa cenom od 1,211 za litru 95 oktanskog) može se brzo zaključiti, da bi samo za gorivo potrošio pojedinac oko 135 eura. Govorim za moje šalabajzere, a vi ostali sa područja bivše naše prelepe zajedničke, ćete jasno da potrošite, nažalost, više te tekućine.
Za ostale stvari kao što je ganjanje Francuskinja, pokazivanje morskog krastavca, takmičenje u ispijanju absinta i slične gluposti, neka si svak sam izračuna kol'ko bi dao za te bakanalije. A ako nekome padne na pamet, da bi čak i nešto pojeo, ondak najbolje da se ide u one prostorije, koju zovedemo trgovina, a uvaženi likovi sa šalabajz manirom mogu i u gostione il' restorane. Samo da se zna, da je cena prosečnog, ne baš nekog naročitog ručka u obečanoj a žebenoj Europi oko 35 eura. Po glavi, da se razumemo!ašto vam to govorim:
pa zato, jerbo po dosadašnjim kontaktima sa vlasnicima Revoza, a to su ti Francuski frogovi (ako napišem žabari, neki pametan će da pročita jabari a neko da ga opet nekud ganjam pa zbog sajberpolicije koristim slovo "ž" umesto tako lepog slova "j", koji se koristi za najviše izrečenu reč u istoriji čovečanstva a znači nešto što se inače u manirskim krugovima kaže reprodukcija novih dvonožaca, a mi svi dobro znamo, da je to obično j-ž-ebanje) i da nastavim, ti Frenčkonektari prave se glupije od glupog majmuna, kad smo Boto :a0181: i moja malenkost :a036: spominjali - trošak po pojedincu, odnosno naški: pare na sastanku sa njima. :a122:
Znači, Francuska je skoro garant u vlastitoj režiji. Onaj ko je zainteresiran da mi se pridruži u toj pustolovini, koja je samo JEDANPUT U ŽIVOTU :too: neka počne sakupljati te papiriće il' kovanice i što brže menjati u eure, jerbo do sledeće će godine inflacija (Frenčkujica je rekla u jednom intrvjuju FELACIJA :a080: (pogledajte na yutubu) na području gde živi većina korisnika foruma, da proždere barem trećinu današnje vrednosti, ako ne više, pa ćete opet imati blentav izgovor da ne idete, a lepo sam vas upozorio :uredu:
A što se tiče ŽMBK 2011, postoji mogučnost od 112,5%, da ČE DA BUDE kako dolikuje.

katraš
01.10.2010, 09:34
Za sve one koji misle, da sam se zez'o oko one lepe reči o lizanju, evo linka:

http://www.youtube.com/watch?v=YPpdwZqGhxs&feature=related

a za one koji misle, da sam se zez'o oko potpore moga vožda, evo još jednog linka gde želim da stave svoj glas za naš susret u 2011 za Četvorkinu godišnjicu:

otvorite ovaj link:

http://www.dolenjskilist.si/si/volitve/?obcina=5

i ondak lepo pratite upute, znači onu traku pomicati sasvim desno da bude zeleno, a ondak se klikne na drugo mesto, gde stoji "neodvisni kandidat". Samo jednom u 24 sata! Do 09.10.2010.

Anketa
Koga bi volili za župana oz. županjo, če bi bile volitve danes?

serz
01.10.2010, 13:57
Fino sam ti napisao u PP da politika polako uzima dušu, a tebi izgleda i pamet :vidiga:
Uglavnom, ajde da ne petljamo politiku, a posebno agitovanje za pojedine struje na javni deo foruma, ok? Ako želiš ti promeni pomenuti post.
Ali niko te ne može sprečiti da šalješ PP ljudima :whistling:

katraš
02.10.2010, 02:34
A sve one kobasice i podmitivanja za :a034: na Polojujuliju???
Ah, da, nisi bio tamo :s25:
Brišššššššiiiiiiiiiii, briiiiišššššši ..... al' pre toga si skinite link :zloca:

katraš
02.10.2010, 02:41
Malo za pripremu na daleki puuuuuuuuuuuut. Za Pariz........

http://www.youtube.com/watch?v=hZ3NZMb34_I

Whitesnake
02.10.2010, 10:37
:a055: :a052:

Kate Ryan - Ella, Elle l'a (http://www.youtube.com/watch?v=cuJzoe1IoKI#noexternalembed)

Joca
02.10.2010, 22:44
Za sve one koji misle, da sam se zez'o oko one lepe reči o lizanju, evo linka:

http://www.youtube.com/watch?v=YPpdwZqGhxs&feature=related

a za one koji misle, da sam se zez'o oko potpore moga vožda, evo još jednog linka gde želim da stave svoj glas za naš susret u 2011 za Četvorkinu godišnjicu:

otvorite ovaj link:

http://www.dolenjskilist.si/si/volitve/?obcina=5

i ondak lepo pratite upute, znači onu traku pomicati sasvim desno da bude zeleno, a ondak se klikne na drugo mesto, gde stoji "neodvisni kandidat". Samo jednom u 24 sata! Do 09.10.2010.

Anketa
Koga bi volili za župana oz. županjo, če bi bile volitve danes?

Hahahaha stvarno istina :mahanje:

Joca
02.10.2010, 22:56
E pa i tata bi sine, pricali Vule i ja vec odavno, a jos bolje i imati razlog vise, pa eto Vas u lepoj Francuskoj, gde nisam nikad bio, a voleo bih. Medjutim ja se pitam samo ako dodjem nekako za male pare, hehe do neke 4-ke. Pozdravljam sav trud oko priprema i samo navalite, :a025:

doctor
03.10.2010, 02:05
Sta pricali ti i celavi,pa cel4 smo se popali za FRANCE,ZIV ILI MRTAV JA SAM U PARIZU!sam ili SKUPA!;)

John Doe
19.10.2010, 08:26
serz ima li sta novo? Evo sta sam ja nasao.

http://i483.photobucket.com/albums/rr195/ggcton/4lmag.jpg

doctor
19.10.2010, 08:39
Valjda je to to :a014:

John Doe
19.10.2010, 08:47
Od mene cca 1750km... dakle jedno 4 rezervoara u jednom smjeru i 4 u drugom sto bi bilo jedno 150 eura samo za gorivo (po nasim cijenama)+ jedno 200 za putarine :fijufiju: a spavati se moze i na ledini :kuler:

Pasha
19.10.2010, 09:01
E pa sada u potragu za sponzorima :s35: :s35: :s35:

serz
19.10.2010, 15:01
A na koji žiro račun da uplate pare? :s25:

serz
19.10.2010, 15:24
serz ima li sta novo? Evo sta sam ja nasao.

http://i483.photobucket.com/albums/rr195/ggcton/4lmag.jpg

Pisao ja gos'n Portronu iz Renoa koji je zadužen za Reno nasleđe i istoriju, nakitio malo, a ništa slagao.
E, pa gos'n Portron je odgovorio i otprilike kaže ovako:
Zahvaljuje se na e-mailu i strasti.
Kaže da su razni događaji planirani (zakazani) tokom 2011. u cilju obeležavanja pedesetog rođendana R4, ali da je rano da o njima svima govori jer su u periodu "budget validation-a
Obaveštava da će Reno 4 učestvovati na Thenay-u sledeće godine 15,16 i 17 jula, "4L International" koji će biti poseban sledeće godine itd. Mislim da je to ovo što je Katraš pronašao:
http://forum.renault4serbia.com/index.php/topic,2503.msg65484.html#msg65484
Paša, jesi ti zvao?
Gos'n Portron se nada da ćemo doći i možda bismo mogli da doprinesemo kroz istoriju Četvorke u našoj zemlji, kulinarskim specijalitetima itd.
Takođe je prilično spreman da razgovaramo o načinima kako da nam pomogne u vezi godišnjice u okvirima mogućnosti.
Dakle za sad toliko.

Koliko sam ja shvatio tog msje Portrona to je deo toga, a trebalo bi da bude još nešto, a kad i šta - još se ne zna. Mislim da je još prerano da ga smaram ponovo, a onomad sam Johnu dao kontakt da pusti buvu Englezima da ga i oni cimnu - Portrona, pomenutog :osmeh:
Jel bilo nešto od toga, Johne?

John Doe
19.10.2010, 17:45
Koliko sam ja shvatio tog msje Portrona to je deo toga, a trebalo bi da bude još nešto, a kad i šta - još se ne zna. Mislim da je još prerano da ga smaram ponovo, a onomad sam Johnu dao kontakt da pusti buvu Englezima da ga i oni cimnu - Portrona, pomenutog :osmeh:
Jel bilo nešto od toga, Johne?

Kod Engleza sam i nasao, nesto se komesa ali nista jos konkretno.

katraš
20.10.2010, 16:22
:zloca: :zloca: ovih dana šaljem maltretatoru i tihom ćutljivom itinerar puta BEZ plačanja putarina sve na putevima kad uletite u EU :zloca: i sa još manje kilometara :zloca: a da se razgovara, bogme, razgovara se :zloca:
Kako da se SASTAVI susret u Francuskoj 15.,16. - 17.07.2011 bar jedan dan a u povratku sa Trškim danima i Novom mestom 18.07.2011 te 19.07.2011 :zloca:

Barem da jedan dan Francuskinžama naš Il'dottore može pokazivati morski krastavac a na povratku ŽMBK & NM sa slavjem :a049: :kolce: :a055:

Od početka, pa do :a045: kraja proizvodnje naše nam najbolje i najlepše Četvorke.
:too: :too: :too: :too: :too:

katraš
20.10.2010, 16:30
A oko onog k'o žiroračunazaputufrancuskinžu: daj mi Pašone pošalji broj na privatnu poruku taj broj žiroskopera, da se može nešto ubaciti za pripremu :a049: Para, mislim :a049:
Familija je samo jedna :too:

i još nešto: jeste l' vi bre primetili DANAŠNJI DATUM? 20102010. Filatelisti, naval'te k'o blente, ovo se NIKADA VIŠE neče ponoviti. NIIIIIKAAAAAAAAAAAAAAADAAAAAAAAAAVaži i za sve one, koji nisu filatelisti, al' bi hteli nešto za unučad... :too:

Whitesnake
20.10.2010, 17:41
:zloca: :zloca: ovih dana šaljem maltretatoru i tihom ćutljivom itinerar puta BEZ plačanja putarina sve na putevima kad uletite u EU :zloca: i sa još manje kilometara :zloca: a da se razgovara, bogme, razgovara se :zloca:
Kako da se SASTAVI susret u Francuskoj 15.,16. - 17.07.2011 bar jedan dan a u povratku sa Trškim danima i Novom mestom 18.07.2011 te 19.07.2011 :zloca:

Barem da jedan dan Francuskinžama naš Il'dottore može pokazivati morski krastavac a na povratku ŽMBK & NM sa slavjem :a049: :kolce: :a055:

Od početka, pa do :a045: kraja proizvodnje naše nam najbolje i najlepše Četvorke.

Ih bre, pa hocu li ja ikada videti Zuzu City, taman sam mislio da posle Pariza, ako idem, nastavim put Minhena u tehnicki muzej, pa ondaK u Zunzeberk... :smile:

John Doe
20.10.2010, 20:54
Danas se cuo sa frmom, pa malo razgovarali i o putu u Fr. Ja sam nekog optimisticnog misljenja da je ovo izvedivo sa 600 eura, dakle samo put, putarina, hraniti se kao vrabac i spavati u cetvorki/vreci/satoru :osmeh: Sta vi mislite?

doctor
20.10.2010, 20:58
Ma da samo stignemo tamo,ako treba u vrecu i sator ,pa pored auta na onoj poljani gde se skup odrzava! :a0301:
A u svaki auto po dva clana i eto podela troskova,a i delove moramo poneti :a014:

katraš
21.10.2010, 05:55
Danas se cuo sa frmom, pa malo razgovarali i o putu u Fr. Ja sam nekog optimisticnog misljenja da je ovo izvedivo sa 600 eura, dakle samo put, putarina, hraniti se kao vrabac i spavati u cetvorki/vreci/satoru :osmeh: Sta vi mislite?

Slažem se u nulu! A kad Frmi pošaljem itinerar, pogledajte zajedno - nema putarine! :kolce:

John Doe
21.10.2010, 08:06
Hoces objasniti ovo sa putarinom posto mi nije jasno :osmeh:

Pasha
21.10.2010, 08:53
Pa verovatno su to neki puTovi van autoPutova sposoban je Carli hehehe :kolce:

John Doe
21.10.2010, 09:04
Ae samo ne treba nam jos 500km na ionako dug put :osmeh:

petak
21.10.2010, 09:27
Od mene do ovog čuda od grada nešto malkice manje od 1600 km. Bez autoputeva.

VD-Rijeka-Trst-Zurich-Basel-Auxerre-Thenay

U dva dana se to može komotno odvoziti, 800 km po danu. Moglo bi i manje, ali da ne jurcamo :osmeh:

4 rezervara goriva, cca 1000 kn za gorivo+dodatci

A spavanje kao u kaubojskim filmovima kad su karavane išle na divlji zapad. četvorke u krug, u sredini zapaliti vatricu, svaki u svoju vreću. I na staražu po dvoje svakih cca sat vremena. :naughty:

John Doe
21.10.2010, 09:37
Pa nije da se ne bi moglo :smile: Ja ozbiljno razmisljam o tome, sada je red da se nadju izvori financiranja :osmeh:

petak
21.10.2010, 09:41
I ja sam ozbiljan.

A izvore financiranja ću morati pronaću u svom žepu :a080:

John Doe
21.10.2010, 10:13
Imaju dva Thenay-a u Fr pa treba paziti na to kad se racuna. Ovaj "nas" je 41...

petak
21.10.2010, 10:38
međusobno su udaljeni nekih 120 km (barem prema google maps)

Šta je to za R4. Pih

doctor
21.10.2010, 10:39
I ja sam ozbiljan.

A izvore financiranja ću morati pronaću u svom žepu :a080:

To je bar sigurno! :smile:

katraš
22.10.2010, 12:18
Evo, tek danas sam dobio iz radnje itinerar za Francuski susret. Ima 139 stranica plus još neka za naslovnicu :a080:
Napravljen je stručno uz pomoć svih mogučih izbegavanja plačanja putarine iz Slovenije do Francuske i to nekom vukožebinom, nego sasvim pristojnim putevima. U EU :too:
Za puteve do granica Slovenije, si napravite sami, i ovo za Francusku sam radio skoro jedan sat :a080:
Pravilan Thenay u Frncuskoj je, bez brige Johne :s35: sve sam ja to računao :s35:
I sad u ponedeljak šaljem maltretatoru i tihom knjižurinu (vezano, žebote :a080:) pa pogledajte sa njima.
A ruta je napravljena tako u nulu, da bi i naša maskota sa polostvarnim naš'o put.
Savo, baci đipies, ovo ti je ono, retro, k'o u stare dane. Dat'će tebi maltretator i svima ostalima, k'o i tihi naš Frma svojima u pogled.
I, da dužni ste mi :a055:

sawoodean
23.10.2010, 13:26

Slažem se u nulu! A kad Frmi pošaljem itinerar, pogledajte zajedno - nema putarine! :kolce:

Johni jel si racunao po kolima 600e ili po osobi, ako je po osobi,a ima ih karikiram po kolima dve znaci 300e, jedna persona sto je i realna cifra :smile: Koliko vidim na ovom sajtu sto ste postovali bice i kamping prostor i pise da je cena ulaznice 15e , e sad dal je i to po osobi ili po kolima trebalo bi se raspitati :smile:

John Doe
23.10.2010, 15:00
Po kolima, dakle 300 i ne bi bilo strasno :smile:

doctor
13.11.2010, 16:26
Ima li sta novo? :smile:

Whitesnake
13.11.2010, 16:48
Ja ne znam, ali mi je palo na pamet da mi nekako putujemo malo duze od 2 dana, jer 2 dana je ok ako ne bude kvarova, a nece ih biti, ali pu pu pu daleko bilo ako nekome ode hladnjak :zloca: ili pumpa za vodu na Alpima, sta cemo onda, ne mozemo ostaviti coveka na putu, nego da mi krenemo malo ranije, pa ako nam ostane fore da vidimo malo i Zenevu i tako, da se sredimo, da ne dodjemo na skup znojavi, neokupani i mrtvi umorni, ipak je to jul i to najtopliji deo, da vidimo ima po evropi fantasticnih kampova, koji nisu kao nasi gde se covek vise umori nego odmori, nego full, a cene sam gledao 4-5e auto po noci, a moze se spavati u autu zna doctor, satorsko mesto je 10ak e, a u sator staje 2-3 ljudi...

Svica :smile:

http://www.reisen-tcs.ch/travel/de/home/camping.html

francuska po oblastima

http://www.europe-camping-guide.com/en/list/france/

i primer

i Italija u blizini Milana, a tu su i cene

http://en.camping.info/italy/lombardy/campeggio-citta-di-milano-810

http://www.europe-camping-guide.com/en/list/italy/lombardy/

samo da stigne onaj katrasev specijalni put pa da vidimo u blizini cega prolazimo pa onda popust na kolicinu i tako malo, da mozemo da se okupamo :osmeh: i popijemo po nesto inostranog piva :laugh:

John Doe
13.11.2010, 18:12
Kuhaju se vec neki planovi na Skypeu :kuler:

doctor
13.11.2010, 18:32

A ja pomislio da se kuhaju u ovoj temi? :whistling:

serz
13.11.2010, 22:43

A ja pomislio da se kuhaju u ovoj temi? :whistling:

Dobro, de, nemojte sad teorije zavere. :fijufiju: Ajde da dodam još nešto. Ovako:

Imam neke ekskluzivne informacije koje sam dobio od jednog našeg neozbiljnog člana iz Slovenije. Pošto je on uprkos svojim godinama dosta detinjast i ljudi ga zato ne uzimaju previše ozbiljno ja nastupam kao portparol. :a036: :a048:
Stvar je jednostavna: sledeće godine, tu negde oko 50. rođendana Četvorke članovi kluba će imati obezbeđen smeštaj i hranu u Sloveniji, tačnije u Novom Mestu. (ko pita zašto NM automatski se banuje i Četvorka mu se oduzima kao što se neodgovornom roditelju oduzima dete)
Put do NM iznosi nekih petstotinjak km od Beograda. Recimo da se ide natovarenom Četvorkom što znači da je prosečna potrošnja 6,5 litara na 100 km. Gorivo tamo i nazad košta 1000km/100*6,5*120/107
75 evra
Putarina Srbija (autoputem) 2* 340/107
6 evra
Putarina Hrvatska (autocestom) 2*98/7,4
26 evra
Zeleni karton
20 evra
Zajedno oko 130 evra troškovi puta (manite sad – znamo da mnogi imaju plin pa izračunajte sami)
Hrana za put, sitnice i ovo i ono:
Plin i štednja oko 100 evra
Štednja put oko 150 evra
Realno 200 evra
Komotno 300 evra
Cene su po vozilu što znači da ako je posada dvočlana po osobi izađe oko 60 posto od iste. Za tročlanu posadu i manje od toga.
E sad, pomenuti prosjak sa dvorcem ima plan da se dođe u Sloveniju, noćenje i ujutru ekspedicija kreće u konvoju ka Francuskoj, tačnije Thenayu. Orjentaciono ću postaviti datume. Dakle sakupljanje u SLO 13.08., put do FR 14., 15., a 16 se stiže u Thenay jer se noć 15./16. spava u blizini i pre podne 16-og se stiže tamo. Tamo noćenje ili dva i povratak u SLO na Trške dneve. Još koje (obezbeđeno) noćenje i kud koji, mili moji.
Ovo pišem samo da se ne stekne utisak da se ne znam ja šta kuje "naskajpu".
Kad je reč o kontaktima sa msje Portronom iz Renoa aktuelno je ono što sam pisao u prethodnim postovim, posle mu se nisam javljao, a ni on meni.
Dotični Podalpijac navodno ima neki tajni put do Thenaya koji ne košta ništa kad je reč o putarinama, ali to je za sad samo urbana legenda. :naughty:
Kako vidim troškove puta
http://forum.renault4serbia.com/index.php/topic,2503.msg65418.html#msg65418
će svako podneti sam osim, naravno, boravka u Sloveniji.

Ja ne znam, ali mi je palo na pamet da mi nekako putujemo malo duze od 2 dana, jer 2 dana je ok ako ne bude kvarova, a nece ih biti, ali pu pu pu daleko bilo ako nekome ode hladnjak :zloca: ili pumpa za vodu na Alpima, sta cemo onda, ne mozemo ostaviti coveka na putu, nego da mi krenemo malo ranije, pa ako nam ostane fore da vidimo malo i Zenevu i tako, da se sredimo, da ne dodjemo na skup znojavi, neokupani i mrtvi umorni, ipak je to jul i to najtopliji deo, da vidimo ima po evropi fantasticnih kampova, koji nisu kao nasi gde se covek vise umori nego odmori, nego full, a cene sam gledao 4-5e auto po noci, a moze se spavati u autu zna doctor, satorsko mesto je 10ak e, a u sator staje 2-3 ljudi...

samo da stigne onaj katrasev specijalni put pa da vidimo u blizini cega prolazimo pa onda popust na kolicinu i tako malo, da mozemo da se okupamo :osmeh: i popijemo po nesto inostranog piva :laugh:

Ne znam koliko je i bez pit-stopa u Sloveniji realno da se do tamo putuje samo 2 dana. Ako uzmeš da je prosečna brzina i 80 km/h to je preko 20 sati same vožnje, a kamo granice (SRB-CRO u tom periodu zna da bude zeznuto), odmori, klopanje, daleko bilo kvarovi, probušene gume... 3 dana minimum.
Toliko za ovo javljanje iz našeg studija :a036:

Attila
14.11.2010, 12:13
Slažem se. :uredu:

John Doe
14.11.2010, 17:33
Lijepo je to serz poredao :smile:

Whitesnake
14.11.2010, 19:14
moze li se doci do te tajne rute :zloca:

serz
14.11.2010, 19:26
Pa čim se Katraš pojavi na forumu da ga pitamo o tome. :s25:

Whitesnake
14.11.2010, 19:36
Oj politiko, politiko... :a036:

doctor
15.11.2010, 14:54
Znaci cekamo Gandalfa da nam pokaze definitivnu rutu? :naughty:

serz
15.11.2010, 20:29
Znaci cekamo Gandalfa da nam pokaze definitivnu rutu? :naughty:

Ahahahaaa... dobra, dobra - Gandalf. Kad smo već kod njega da vas obavestim da se manuo politike, a "itinerar" tj. plan puta SLO-FR ima samo u papirnoj formi i neće da ga skenira. Batalite priču o tome, ne vredi jer je u fazonu "old school" - ono - suvozač čita put i tako to. Ali verujem da će na vreme biti dostavljeno. Inače poštarina SLO - SRB za taj knjižurak je tolika da bi Četvorkom mogao za te pare da dođe do Sbije i donese lično :fijufiju:
Nego ajde da ovako u lakšem tonu, a vezano za rođendan nastavimo ovde
http://forum.renault4serbia.com/index.php/topic,2636.0.html

katraš
16.11.2010, 23:51
Familijoooooo, decoooo-ooo-ooo, itinerar je dat Frmi u Zagrebu, dakle nije legenda, postoji uistinu. A malretatoru ću ga il' poslati il' doneti :a080: malko strpljenja.
Trenutno imam frke oko prodaje imanja i kupovine druge kuče, pa se zato :a0181: svima ako nije sve baš u nulu i na vreme.
Gandalf, jel' :maul: Nije loše :a049:
Hladnjak, a :s25: obavezno pregledati pre puta :uredu:

Sonne
17.11.2010, 01:38
ups... izvinte sto se mesam al mislim da nije potrebno tol'ko cimanje http://www.viamichelin.com/web/Itineraires?strStartLocid=31NDIxOTMxMGNORFF1T0RBMU 56ST1jTWpBdU5EZzBNRFk9&strDestLocid=31NDJ2dDMxMGNORGd1T0RVMk9EUT1jTWk0ek5 URXdOdz09&intItineraryType=1&caravaneHidden=false&vh=CAR&strVehicle=0&itineraryCarType=0&itineraryFuelType=0&isFavoriseAutoroute=false&isAvoidPeage=false&isAvoidVignette=false&isAvoidLNR=false&isAvoidFrontiers=true&dtmDeparture=17%2F11%2F2010&distance=km&devise=1.0|EUR&indemnite=&carbCost=1.3&autoConso=6.8&villeConso=6&routeConso=5.6
michelin je objasnio :)

San-Sale
17.11.2010, 13:18
Ovo i nije tako jeftino, ako je tačno, još dodaj 20 eura za zeleni karton + 350din za putarinu kod nas. Računajte da će vam trebati oko 200 litara benzina u oba pravca. Mislim da bez 600 evra ne može da se krene. :wacko:

serz
17.11.2010, 14:47
Može da se krene, može :uredu:...
Samo ne bi se daleko doguralo. :a084:
Šalu na stranu jednostavno lova je neophodna i kvit. Zato štednja!

katraš
17.11.2010, 18:29
:a049: :a049: :a049: sad bi svi bili pametni, a kad smo počinjali sa Francuskom pričom sve je bilo kao: neide :a080:
E, sad kad sam se oslobodio svih spona što se tiče ljudskih normalnih razumevanja i kad sam više manje sklempao oko imanja i oko nove kućice u cveću, trava oko nje :a080: mogu reći samo jedno:
baš mi drago što ste se zauzeli za put, al' vam negine ovo od mene, jerbo je moj plan sasvim besplatan :a036:

http://www.youtube.com/watch?v=5inPz2FNby8&playnext=1&list=PL6A2DE084520B7815&index=17

vectorstriker
17.11.2010, 22:57
Ja samo vprašanje je tudi koliko bo stala vinjeta v podalpju ko se tisti Gandalfovi zmenijo za ceno za leto 2011
(slo)

SRB:

Da samo pitanje je i koliko će da košta vinjeta u Podalpju (čitaj Sloveniji) kad se oni Gandalfovi dogovore kolika će biti cena za 2011

P.S. Vinjete su nedeljne, mesečne i godišnje. Ova zadnja košta koliko pola mog "RENDŽERA"

katraš
17.11.2010, 23:23
Ja samo vprašanje je tudi koliko bo stala vinjeta v podalpju ko se tisti Gandalfovi zmenijo za ceno za leto 2011
(slo)

SRB:

Da samo pitanje je i koliko će da košta vinjeta u Podalpju (čitaj Sloveniji) kad se oni Gandalfovi dogovore kolika će biti cena za 2011

P.S. Vinjete su nedeljne, mesečne i godišnje. Ova zadnja košta koliko pola mog "RENDŽERA"

Vectorstriker, ne bo podražitev, saj vinjet tudi kmalu ne bo. Da pa tvoja Katrca stane samo 190 evrov?????? :a014:

SRB:
Vectorstrikeru, neče da bude poskupljenja vinjeta jerbo i njih skoro neče više da bude. Al' da tvoja Četvorka košta samo 190 evrodrahmi????? :a014:

katraš
22.11.2010, 08:59
http://www.youtube.com/watch?v=L-aN_0EB9i8&feature=related

samo neznam čiji je onaj beli :a014: Pašin :a014: Snejkov :a014:

vectorstriker
24.11.2010, 18:47
Vectorstriker, ne bo podražitev, saj vinjet tudi kmalu ne bo. Da pa tvoja Katrca stane samo 190 evrov?????? :a014:

SRB:
Vectorstrikeru, neče da bude poskupljenja vinjeta jerbo i njih skoro neče više da bude. Al' da tvoja Četvorka košta samo 190 evrodrahmi????? :a014:

Ne nije ali nije bio ni mnogo skuplji.

PoŠto ne želim da idemo :a0266:

A I DA JE BIO "ZASTOJN" I DALJE BI GA TER4O DO FR4ANCUSKE I DALJE AKO TR4EBA

ZA 3 MESECA NAGR4UVA0 SAM 13500 KM :wacko:

:a0181: :a0181: :a0181: :a0181: :a0181: :a0181:

IZVINJAVAM SE MODERATORIMA ZA :a0266:

Attila
28.11.2010, 08:57
Dobio preko pošte itinerar puta za Francusku (by Katraš) :osmeh:
Idem da ga skeniram, još ne znam koliki će biti fajl, ali ima 139 stranica + 2 predstranice.
Ako ga završim, javljam se :mahanje:

Whitesnake
28.11.2010, 12:50
:osmeh: tooo, nabavi pivo i samo lagano list po list :c062:

frik-ri
28.11.2010, 13:51
:osmeh: tooo, nabavi pivo i samo lagano list po list :c062:

Snejče... Piva se pije ''kap-po-kap'' ili ako cemo prakticno ''gutljaj-po-gutljaj''. Jest da neki rokaju ''kriglu od po' litre - po - kriglu od po' litre'' prije nego sto BMW M3 stigne od 0-100km/h, ali to su ipak ekstremi sa foruma :a0181: :a0181:
Ovo tvoje ''list-po-list'' me nekako sve podsjeca na taktove Boba Marleya...

Baaaaaafaaaaloooo :music: sooooolđeeeeeerrrrr.... cak-ac cak-ac cak-ac dreeeeed lok raaastaaa :music:
Sta Pariz, gdje Pariz...? Pa ne moze to da bude tako daleko? :vidbudale: Cekam itinerar da vidim doklen mrem da stignem za svih ovih silnih 50-ak Euroniksa kolko sam uspia ušičariti na ''majkemi''. Nečem da jedem, nečem ni da pijem - samo benzinikus u Katrikus pa doklen iđe. A na zadnjoj sajbi veeeelikiiim slovima ima da pise:
''Pariz or burst!!!'' :vidbudale:

katraš
30.11.2010, 12:57
Kol'ko me još pamet služi, video sam danas, da mi je poslat skeniran itinerar za put, a pošto ja imadem svoj, javite se Attili da vam ga šalje.
Lepo skenirano, sve se da čitati. Hvala :a0181: Attila.
A ti Friče: stavi onai benzinikvs u rezervoarvs i pvtvivs do Katrasvus da se provosasvs snegvinvs.
Za one koji nezndau: srari Rimljani nisu poznavali slova "u" te "j". To mi izmislili, puno kasnije...

Sloba R18TLS
30.11.2010, 13:15
@Attila
Skeniraj rutu, pa ako mozes postavi negde na neki site i daj link, treba to jos dobro da se isplanira :a014: :a025: :a025: :a025:
Svaka cast katras, jesi mator, al jos se koprcas i izlaze iz tebe dobre ideje :smile:

Vozio sam prema francuskoj 120 na sat, na na na na... :s35: :s35: :s35:

SRCE NA CESTI - FILM (http://www.youtube.com/watch?v=hMM9CBsdQDw#)

katraš
30.11.2010, 13:28
Dat' ću ja tebi matorog :a122:
A da tek vidiš kakvi su sinoooooooovi od mene izašli :a080: pomoću bolje 3/4 naravno.
A ona sitna, metarikusur, al' duuuuuuuuuuša od čoveka, pardon, žene :a049:
Jedan imade metariosamdesetidevet dužine kad se otegne sa sto kila a drugi kad se isto tako ispegla sa stoidevedesetosam sa osamdesetakkila :a080:
A oboje voze Alfe :s25: :s25: :s25: :s25: :s25:
A po duši su na moju bolju 3/4. Znači - normalni, ne k'o tata :a036:

Sloba R18TLS
30.11.2010, 13:43
^^^
:a050: :a050: :a050: :a084: :a084: :a084: :a084: :a084: :a084: :a080: :a080: :a080:

stvarno ne znam kako si razumeo onaj moj prethodni post :a0181: :a0181: al kad sam rekao da se jos "koprcas" :vidiga: :vidiga: :vidiga:
sigurno nisam mislio na ovo sto si ti opisivao :a084: :a084: :a084:

(koprcati se - kao riba na suvom )

:too: :too: :too: :too:

serz
30.11.2010, 15:16
Dobro, majku mu ima tema za ovo:

Kol'ko me još pamet služi, video sam danas, da mi je poslat skeniran itinerar za put, a pošto ja imadem svoj, javite se Attili da vam ga šalje.
Lepo skenirano, sve se da čitati. Hvala :a0181: Attila.
A ti Friče: stavi onai benzinikvs u rezervoarvs i pvtvivs do Katrasvus da se provosasvs snegvinvs.
Za one koji nezndau: srari Rimljani nisu poznavali slova "u" te "j". To mi izmislili, puno kasnije...

@Attila
Skeniraj rutu, pa ako mozes postavi negde na neki site i daj link, treba to jos dobro da se isplanira :a014: :a025: :a025: :a025:
Svaka cast katras, jesi mator, al jos se koprcas i izlaze iz tebe dobre ideje :smile:

Vozio sam prema francuskoj 120 na sat, na na na na... :s35: :s35: :s35:

SRCE NA CESTI - FILM (http://www.youtube.com/watch?v=hMM9CBsdQDw#)

Dat' ću ja tebi matorog :a122:
A da tek vidiš kakvi su sinoooooooovi od mene izašli :a080: pomoću bolje 3/4 naravno.
A ona sitna, metarikusur, al' duuuuuuuuuuša od čoveka, pardon, žene :a049:
Jedan imade metariosamdesetidevet dužine kad se otegne sa sto kila a drugi kad se isto tako ispegla sa stoidevedesetosam sa osamdesetakkila :a080:
A oboje voze Alfe :s25: :s25: :s25: :s25: :s25:
A po duši su na moju bolju 3/4. Znači - normalni, ne k'o tata :a036:

^^^
:a050: :a050: :a050: :a084: :a084: :a084: :a084: :a084: :a084: :a080: :a080: :a080:

stvarno ne znam kako si razumeo onaj moj prethodni post :a0181: :a0181: al kad sam rekao da se jos "koprcas" :vidiga: :vidiga: :vidiga:
sigurno nisam mislio na ovo sto si ti opisivao :a084: :a084: :a084:

(koprcati se - kao riba na suvom )

:too: :too: :too: :too:

Mada je i tamo off, ali ajde. Jesmo drugari, ali ajde malo se kontrolišite. Prebacio sam ove vaše bisere mudrosti u:
http://forum.renault4serbia.com/index.php/topic,2636.msg69397.html#msg69397
...pa ako vam je stalo opletite tamo dalje.
A da ste mi dužni po pivo zbog duševnog bola i prekovremenog rada - dužni ste.
Ne odgovarajte ovde daću vas Snejku kad padne ispit.

Sloba R18TLS
07.12.2010, 17:49
http://www.renault.com/SiteCollectionDocuments/Communiqué%20de%20presse/en-EN/Pieces%20jointes/24179_50_ans_4L_GB_5F694539.pdf

Attila
07.12.2010, 18:48
Slobo :a0181: :a0181: :a0181:
A jel' ste videli na 49.stranici juli 2-3 parada u mađarskoj na Hungaroringu :naughty:
To je od mene cca. 10 km :new:

John Doe
07.12.2010, 19:49
Svaka cast za ovo :smile:

Whitesnake
07.12.2010, 19:52
Svaka cast! Konacno su uradili, a april Beograd, nema nista, sram ih bilo :maul:

John Doe
07.12.2010, 19:53
:a080:

For the third year running, the 4L International meeting will enable fans from across Europe, and
even further afield, to gather in Thenay, Loir-et-Cher, France, on July 15-17, 2011. Since its
creation by 4L Magazine, this event has benefited from the backing of Renault's Histoire &
Collection department, and the 50th anniversary festivities will naturally add a special flavour to this
year's rally which is expected to attract several thousand enthusiasts. A prize draw will be
organised to give participants a chance to win the Renault 4 that Jean Ragnotti will drive on the
2011 historic Rallye Monte-Carlo.

Whitesnake
07.12.2010, 21:26
Johne, sad il nikad! :a034:

Ragnotti
07.12.2010, 21:56
Ne vraćaj te se nazad bez ove četvorke :a080:
I jaoooj al su oni ''zapržili čorbu'',pa od ovoga može da se rikne :a036:

Whitesnake
07.12.2010, 22:45
:a0266: Imam ideju, povedemo Jana koji garant dobija cetvorku, a onda ga u povratku Katras uvede da mu pokaze dvorac, dalje znamo, ja cu Sinpara, katras mora naci partnera Carici da ne bude sama kao ribica u akvarijumu... :fijufiju:

katraš
07.12.2010, 22:51
http://www.renault.com/SiteCollectionDocuments/Communiqué%20de%20presse/en-EN/Pieces%20jointes/24179_50_ans_4L_GB_5F694539.pdf

Sloba :a0181: svaka čast :a0181: :too:

katraš
07.12.2010, 22:55
:a0266: Imam ideju, povedemo Jana koji garant dobija cetvorku, a onda ga u povratku Katras uvede da mu pokaze dvorac, dalje znamo, ja cu Sinpara, katras mora naci partnera Carici da ne bude sama kao ribica u akvarijumu... :fijufiju:

Jan ide garant, a kad mu pokažem dvorac, ondak neide van :zloca: A onda svak po svom ukusu. Za Caricu ide njoj za partnera ona njegova koju ni za živu glavu neda R4L 1962 godište, sa Alfinim motorom, da mi deca ne kažu da nevolim Alfe :zloca: i da je zovem Car :osmeh:

serz
07.12.2010, 23:05
Slobodane, vragolane, alal vera :a0181: :a025:

katraš
16.12.2010, 06:46
Evo, sada (6:45) zvao me Boto telefonom i kaže, da idemo u Novo mesto u Revoz na neki sastanak oko 2011 u 10 sati prepodne. Da vidim šta je sad Revoz smislio. Čim se vratim, javljam na forum u ovom topicu. :kolce:

katraš
17.12.2010, 07:17
Evo ovako. Jučer nisam našao vremena za forum, pa evo sada. Bili smo Boto i ja kod onih kravađija od Revoza na sastanku i kazali su kukavice šalabajzerske ovako:
2011 jeste jubilarna godina za Renoev model R4, ali to nije najznačajniji :a080: model te renomirane :a014: tvornice, a pošto su i u 1992 napravili u Novom mestu još hiljadu R4 modela bye-bye, koje su imale serijski broj utisnut na pločici, koju su stavili na armaturu, a počelo je sa 1000 pa sve do 0001, koja je zadnja izašla sa trake, ne vide smisla :a080: da bi se u godini 2011 napravilo neko veliko slavje zbog Četvorke :d018: i blablablablabla.
Meni tlak na razinu koja bi mogla jednu Petrolovu pumpu da ganja, Boto crven k'o paradajz i para mu pišti iz ušiju :a122:
Ali, tako je i gotovo. Možemo posetiti proizvodnju, naravno prethodno je obavezna najava, ali od grande vašara nema ništa. Govorili su još neke gluposti u smislu recesije, krize, same proizvodnje, opstanka (da, pravilno ste pročitali) opstanka Revoza i tako dalje. Nisu nama ni kaficu ponudili, a blebetali smo više od sata. Nikakvi argumenti u smislu istorijskoga značenja, najprodavanijeg modela te tvornice, ništa nije pomoglo da promene svoju odluku. Ni to, da smo sa sa sada već bivšem šefom, već sve dogovorili oko noćenja i sve. Ne zanima ovog šalabajzera što smo pre dogovarali. Sad je on batina (bog garant nije) i gotovo. Eto.

Što jasno znači sledeče: svi ste srdačno i od srca pozvani u ŽMBK kod mene i moje najbolje 3/4 (kad sam njoj rek'o šta je bilo na sastanku, rekla je onim milim glasićem: dušo, pa što ti ne očistiš onu dvocevku što ju kriješ u podrumu, jel?) posle vraćanja iz Francozišešajze il' pre polaska u Francuzinjuškuću i ondak u Novo mesto da se pogleda proizvodnja ako je interes, a posle kod mene kući i lično ću se pobrinuti da vam bude svima ugodno, da ne ostanete ni gladni ni žedni sva tri dana kol'ko ostajete. Znate, po onoj poslovici: svakog gosta tri dana dosta :a036:
Nekih desetak osoba moći će da noći kod mene, ostale ću da smestim u tamnicu dvorca :a036: A ako bude toplo i lepo vreme (što će da bude garant) možete šatoriti i kod mene na haciendi, nema frke. Sanitarije garantovane, da mi ne kenjate po dvorištu k'o kokoške neke :a036:
Biblioteka će biti napunjena najnovijim bestselerima a i vojvođanska ikebana će da se nađe. Ako oće neko muziku, mogu i to da sredim, pa Andrej (nije moj sin) ima svoj ansambel koji svaki vikend ima svirke u raznim krajevima Dolenjske a repertoar im je svo što vam srce poželi. I vaše pesme, da se razume. Ako će neko da poželi i vitozeve slavne i jadne, moći će i to da se sredi. Može se srediti i jahanje. Na konjima, mislim, ne to što ste vi pomislili, prljavki jedni :zloca:
Pa da si napravimo feštu kako dolikuje (garant će da budu prisutne značajne opštinske životinje i od novina i tako) i kažemo:
JEBEŠ Revoz, ŽIVELA ČETVORKA!
I, jasno, njihovi vlasnici.

Whitesnake
17.12.2010, 09:58
:a0181: :a0181: :a0181: :a0181: :a0181:

doctor
17.12.2010, 10:02
Sta da se radi? :c070:
PRAVAC Thenay!!! :kolce: :kolce: :kolce:

katraš
17.12.2010, 11:16
Naravno, al' da ja počnem sa punjenjem knjiga i knjižica te brošurica i da sastavljam ikebanu, il' ćete lepo pored ŽMBK, k'o da ga nema, jel? E, neide to tako :d018:

San-Sale
17.12.2010, 11:57
Ma ne beri brigu Katraš svakako svraćamo, samo ne znam hoćemo li u polasku ili povratku (a možda i oboje :a049: ), ali da ćemo svratiti hoćemo. U aprilu treba samo da se svi dogovorimo i izračunamo koliko će stvarno to da košta. (Evo i javno da kažem da sam se odrekao zimovanja u korist puta u Francusku) :kolce:

John Doe
17.12.2010, 12:45
Nije najznacajniji :a084: Slovenci :osmeh:

serz
17.12.2010, 15:36
Slovenci :osmeh:, Bosanci :osmeh:
Pa jel čuješ da je Revoz francuski. :vidiga:

E sad ćemo da ih heftamooo, kao Musa jarca.
Ja planiram ovako: poslaću im mejl u kapacitetu predstavnika R4 kluba Srbija, u kom ću ih ljubazno zamoliti da mi dostave logotip Revoza u odgovarajućem formatu i dovoljne veličine jer nam treba za proslavu u Žužuu. Naime, pravimo veliki transparent i majice za učesnike na kojim će stajati:
"Revoz je odbio da bude pokrovitelj ovog skupa".
Pozvaćemo ih da u privatnom svojstvu učestvuju na skupu i odgovarajućoj paradi kroz Novo Mesto, kao i protestnom okupljanju ispred kapija fabrike zbog nanete nam uvrede izjavom da Četvorka nije najznačajniji model IMV-a. Zatim će John da izazove njihovog najboljeg vozača sa serijskim modelom Tvinga na crtu - drag race. Naravno, John ide Alpinom. :naughty: Potom idemo u salon da se raspizujemo pošto Klio i "kol'ko može da razvije" čisto da ih nerviramo. Smisliću ja još nešto.

Što jasno ne znači sledeče: svi ste srdačno i od srca pozvani u ŽMBK kod mene i moje najbolje 3/4

Znači - nismo pozvani, jel?

doctor
17.12.2010, 15:42
Slovenci :osmeh:, Bosanci :osmeh:
Pa jel čuješ da je Revoz francuski. :vidiga:

E sad ćemo da ih heftamooo, kao Musa jarca.
Ja planiram ovako: poslaću im mejl u kapacitetu predstavnika R4 kluba Srbija, u kom ću ih ljubazno zamoliti da mi dostave logotip Revoza u odgovarajućem formatu i dovoljne veličine jer nam treba za proslavu u Žužuu. Naime, pravimo veliki transparent i majice za učesnike na kojim će stajati:
"Revoz je odbio da bude pokrovitelj ovog skupa".
Pozvaćemo ih da u privatnom svojstvu učestvuju na skupu i odgovarajućoj paradi kroz Novo Mesto, kao i protestnom okupljanju ispred kapija fabrike zbog nanete nam uvrede izjavom da Četvorka nije najznačajniji model IMV-a. Zatim će John da izazove njihovog najboljeg vozača sa serijskim modelom Tvinga na crtu - drag race. Naravno, John ide Alpinom. :naughty: Potom idemo u salon da se raspizujemo pošto Klio i "kol'ko može da razvije" čisto da ih nerviramo. Smisliću ja još nešto.

Što jasno ne znači sledeče: svi ste srdačno i od srca pozvani u ŽMBK kod mene i moje najbolje 3/4

Znači - nismo pozvani, jel?

E serz jesi maher,pravi takticar!!!

katraš
17.12.2010, 18:23
Jes' što je, je. Maher. A ti maltretorezumaherina jedan, pročitaj, jasno piše, da ste pozvani. Ono što sam zažebao pa nisam pisao debelim slovima, popravljam: SVI STE SRDAČNO I OD SRCA POZVANI.
Blento :a036:

serz
17.12.2010, 19:08
Tetak ti je blento, znaš! Pročitaj ponovo pa vidi. Ali, dobro, vadi te što ne znaš još najbolje srpski :a050: :vidiga:

San-Sale
17.12.2010, 20:36
Ne bi bilo loše da se štampaju majice, ali specijalno za put u Francusku. Na njima će pisati datum, kao i mesto gde smo bili, i eto vam još jedne uspomene. :oki:

Whitesnake
17.12.2010, 21:13
Sale za put u Francusku ti treba r4, Corsa ne moze :smile:

San-Sale
17.12.2010, 22:02
Već su me rezervisali za vozača kombija, tako da Corsa ostaje u BG, a Sale seda u Renault i kreće put Francuske. Naravno probnu majicu ću da uradim ručno da vidite kako bi izgledale. :a010:

Whitesnake
18.12.2010, 10:46
Kog kombija :fijufiju:

doctor
18.12.2010, 10:47
:a084: :a084: :a084:

sawoodean
18.12.2010, 10:58
Verovatno je mislio na ovaj kombi
http://img692.imageshack.us/img692/4787/partyvan1.jpg (http://img692.imageshack.us/i/partyvan1.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

:a084: :a084: :a084:

San-Sale
18.12.2010, 11:32
Dobro, dobro zezajte vi, daleko je leto, molićete me da pođem sa vama. :a036:

serz
18.12.2010, 11:37

Verovatno:
http://www.fsbocarsales.com/opel/vivaro

Jaooo, sam sebe evo opominjem, ali ne mogu da izdržim - brisaćemo.

IDIBREACAJE
18.12.2010, 13:50

Verovatno:
http://www.fsbocarsales.com/opel/vivaro

Jaooo, sam sebe evo opominjem, ali ne mogu da izdržim - brisaćemo.

Mislim stvarno serž BUDI DOBAR PRIJAVIĆU TE MODERATORU :a036: :a036: :a036:

Dr. Solex
18.12.2010, 14:44
Ako On ne uradi... :a080: ja cu... :s35:

Velemajstor
19.12.2010, 00:50
Izgleda da su nas francuzi pretekli jer se ovaj renoic mota po Šibeniku vec 20-tak dana.
http://img577.imageshack.us/i/img20101130004.jpg/
Pogled s 12 -tog kata:
http://img704.imageshack.us/i/img20101203001.jpg/
http://img593.imageshack.us/i/img20101203002hy.jpg/

P.s.
Uspija sam napokon riješiti upload slika s mog androida na Imageshack. :a0181:

katraš
19.12.2010, 09:08
Oko rute putovanja, neki imadete taj itinerar koji sam napravio, došlo je sa nekih strana do sumnjičavosti, kako će naše ljubimice izdržati putovanje preko Alpa, a bila su i razmišljanja o ispravnosti putovanja kroz Švajcarsku.
Pošto nije taj itinerar biblija koje se treba držati k'o pijanac tarabe, malo sam pogledao po autokarti Evrope i našao ne previše zahtevan put preko Alpa i bez Švajcerzollbiteausvajz.

Ne ide se kroz Švajcarsku, a od tih silnih Alpi i uspona ostaje samo mali deo Alpske vožnje, a to je preko Brener prelaza, gde je tako autoput (koji se naplačuje!) kao i lokalni put napravljen tako, da se u biti i ne oseti ta razlika u nadmorskoj visini. Lično znam zbog toga, jer sam se već vozio i po autoputu i po lokalnom putu, koji je, ruku na srce, puno lepši u odnosu na okolinu.

Evo linka: www.http://maps.google.si/maps?hl=sl&tab=wl pa nek vam je u pomoć, ako budete gledali autokartu.

Kako upotrebiti: klikni tamo gde piše - prikaži navodila za pot - kad se otvori nov prozorčić, pod A ukucaj ljubljana a pod B pariz i enter. Prikazat će ti rutu sa cestarinama i blabla. Ondak klikni - pokaži možnosti - i potvrdi obadva prazna prozorčića (izogibaj se avtocestam, brez cestnin) i ondak klikni na - prikaži navodila.

I dobijaš rutu koju sam smislio bez Švajcaraca.

Ali lično sam još uvek vatreni pristalica toga, da se za takav put treba zaista dobro pripremiti i da se koriste putevi bez cestarina.
Ali, svak' po svome. Ja znam, da ću da se vozim tamo, gde mi neće trebati plačanje nekih vinjeta (Austrija) i putarina (Francuska, Italija).

katraš
19.12.2010, 10:05
I još nešto: bilo je dosta priče oko najvažnijega, a to su troškovi samog puta.
Pa ovako:
računao sam iz Ljubljane, da se razumedemo, što znači da su to troškovi iz Ljubljane do Pariza i ovom rutom tamo i nazad ima tačno 2500 kilometara.
Potrošnju goriva sam uzeo u proseku 7lit/100km, iako moja Carica troši puno manje, al' nemate svi tako žestoke mašine :a036: što je 175 litara goriva tamo i nazad. Uzeo sam cenu od 1,3€ po litru što je više, nego što su tenutne cene goriva u EU, ali mislim da će takva cena biti dogodine.
Znači, za 175 litara goriva troškovi su 227,50€urodrahmi. I to je to. Jerbo nema plačanja korištenja puteva!

Prehrana i nočenje: ima nas gladnijih i skromnijih, ali jedno imajte u vidu: kad ste došli u podalpiju, VEĆ STE U EU pa možete ovde u Hoferu napuniti Četvorku bilo čime, nema više granične kontrole! Spavanje?
Mislim, da retko ko nema mali šator il vreču za spavanje, a uzmite u obzir i to, da je to jul mesec, pa nema bojazni od podhlađivanja mozgova u noći. A ko nema, može da spavaju dvojica vrlo komotno u Četvorci. Isprobali ja i moja bolja 3/4 ove godine kad smo išli na slepi izlet u Dalmaciju posle godišnjeg. A prednost Četvorke je i to, što nema onaj šalthebel na podu, pa da smeta kad... :zloca:

I sad, do početka avanture ostaje još koji dan manje od sedam meseci, pa počnite razmišljati o štednji novaca za put. Oni, koji smo to počeli da radimo več u jesen ove godine, imamo več više od trećine para za put :a049:
Dobro, dobro, nemojte me sad :a058: oko standarda ovde i tamo i tako. Znam sve i znam, da je vama teže.

Al'svejedno: ako je volja da se krene, ondak će da se i krene :too:

San-Sale
19.12.2010, 10:27
Ako ćemo dosta uštedeti ne plaćajuću cestarinu (a hoćemo), onda možemo i preko Švajcarske, što da ne. :a055:

John Doe
19.12.2010, 11:35
Katras malo mi puno ovo 2500 :a014: Viamichelin kaze od mene do Thenay-a cca 1800 s tim da je to preporucena ruta od njih, dakle ukljucujuci i autoput. E sad malo mi je to prevlika razlika, treba vidjeti sta nam je isplatnije. Ako cu potrositi 100 eura goriva da bi izbjegao 50 eura autoputa onda to i nije neka usteda.

serz
19.12.2010, 12:08
Johne, vidi se da imaš dizela - slabo pališ zimi. :vidiga:
Katraš kaže tamo i nazad od njega 2500 km

John Doe
19.12.2010, 12:38
Ma nemoguce ??? Pa po nekoj najboljoj varijanti od mene do Thenaya ima 1800, a od mene do katrasa cca 420 pa ti racunaj. Ne valja mu nesto u matematiKi.

IDIBREACAJE
19.12.2010, 15:45
Ma nemoguce ??? Pa po nekoj najboljoj varijanti od mene do Thenaya ima 1800, a od mene do katrasa cca 420 pa ti racunaj. Ne valja mu nesto u matematiKi.

Ma to ide sa godinama znate ono pamtim 2 pišem 4 šta li sam trebao da zapamtim.... :a014: Ipak je on
U GODINAMA OMATORIO itd :vidiga: :vidiga: :vidiga:

John Doe
19.12.2010, 16:11
Evo sta mi predlaze jedan kamiondzija koji je stalno na putu, cini mi se da rece da je ovo cca 1800km...

http://i783.photobucket.com/albums/yy114/nitroxsys/Immagine.jpg

John Doe
19.12.2010, 16:16
A ovo veli viamichelin...

http://img580.imageshack.us/img580/8641/tothenay.png

Sloba R18TLS
19.12.2010, 17:03
Zna kamiondzija kuda treba ici :zloca: verovatno se daa manje para za putarinu, nema toliko uspona kao preko michelinove rute... al mi se nekako cini da je michelinova ruta uzbudljivija :fijufiju: :a052:

serz
19.12.2010, 18:00
U, zanimljiva ruta, tanimljiva. Šteta što nije u oktobru, pa Minhen... uh, kad se samo setim. :siroma:

doctor
19.12.2010, 18:26
Kamiondzija ima pravo!!!Lepa rutica! :too:

Whitesnake
19.12.2010, 19:50
Pa onda da se ide kroz Nemacku? I jedna i druga su zanimljive, samo je manja vrucina kroz Nemacku u julu, oni obustavljaju sve na +40, i za razliku od Italije imaju delove za r4 :osmeh:

Sonne
20.12.2010, 03:44
Nemoj tako snake mnogi od delova za r4 se proizvode upravo u Italiji :uredu:

Elem sto se puta i organizacije rute tice cini mi se da debelo zaostajemo, ali ce mi biti vise nego drago da gresim, no detalji puta bi vec trebali da se dovode u zavrsnu fazu a mi ovde nemamo ni preliminarne sem sa viamichelina :a070: (bice mi drago ako gresim)
vec dugo godina pratim odlaske Mini Cluba Zagreb na IMM (International Mini Meeting) i moglo bi se reci da momci imaju podosta iskustva i da bi se mnogo toga moglo nauciti od njih.
Koga ne mrzi moze pogledati temu o njihovom odlasku u Poljsku 2006. Dansku 2007. Holandiju 2008 Englesku 2009. Nemacku 2010. i planove za Svajcarsku 2011.
Moje preporuke su da pogledate put u Englesku 2009. od pocetka pa dokle izdrzite a obavezno pogledajte i video zbog docaravanja atmosfere samo umesto ovih minija zamislite r4... na sledecim linkovima:
okupljanja- http://www.miniclubzagreb.hr/forum/viewforum.php?f=12
engleska 2009- http://www.miniclubzagreb.hr/forum/viewtopic.php?t=715&sid=22f35cbe9c2289b55cae338a9483cd04
video!!! imm 2007- IMM 2007 Denmark - Mini Club Zagreb (http://www.youtube.com/watch?v=viJ2yE3RJnU#)

E sad namera mi je da pomognem al ne znam koliko cu to uciniti mislim da odmah treba napraviti:
1. plan sa detaljnom rutom,
2. brojem nocenja usput (mislim da je realno da ih bude najmanje dva),
3. planom obilaska usputnih znamenitosti,
4. racunati na to da ce se barem nekome od nas usput desiti neki ozbiljniji kvar i da ce nas to usporiti za jedan dan jer je glupo da od bilo koga odustanemo i ostavimo neciji auto negde usput,
razmisliti o internom okupljnju, probnoj voznji, testiranju i inspekciji vozila svih ucesnika puta oko petnaest dana pred put kako bi se ustanovilo da li neko eventualno ima nespreman auto za taj put,
5. treba pojuriti i sponzore zasto da ne sto kolektivno klupski sto individualno svako za sebe ko zna minijevci su imali srece nekoliko puta treba probati kod svih kod francuske ambasada kod zastupn ika i uvoznika renoa, kod nis-a... zasto da ne mozda se neko i otvori u ovo doba krize! zato projekat treba uraditi sto pre sest meseci jako brzo proleti!

BTW ja sam planirao da u pomenuto vreme idem u Svedsku sa R4 pa kao hrcak gomilam delove za pretstojece prolece ali je moguce i ostavljanje istog puta za sledecu zimu zasto da ne ako me primate na put :c062: i ako plan bude zanimljiv u sta ne sumnjam...
dakle...

katraš
20.12.2010, 04:03
Vidimo se u Francuskoj znači. A od Ljubljane do Pariza mojom je rutom 1250 kilometara u jednu stranu, pogledajte link i napravite kako sam opisao, pa vidite. Jedino ako vam probleme radi pismenost :a036:
Ja barem za sebe znam, gde i kako ću, A može i svak po svome, nikome se to ne brani.

katraš
20.12.2010, 04:09
http://maps.google.si/maps?f=d&source=s_d&saddr=ljubljana&daddr=pariz&hl=sl&geocode=FWKwvgId7VfdACnRhpiW9TFlRzEg7D-CHPgABA%3BFVt-6QIdi98jACkPt-IGH27mRzFglIxow4ILBA&mra=ls&dirflg=ht&sll=46.149205,14.992997&sspn=1.74295,4.883423&ie=UTF8&z=6

Eto vam ga na šalabajzeri u računanju kilometraže. Via mišelin i šoferi. Zato je tako, kad se tako računa, pa propadaju firme za transport. :a036:
"Šefe, majke mi, samo 1800 kilometara, nema više"...
" pa dobro jarane, a gde potroši 2500 litara nafte onda?"
"pa...he...bilo bušan rezervoar..."

katraš
20.12.2010, 04:14
Zna kamiondzija kuda treba ici :zloca: verovatno se daa manje para za putarinu, nema toliko uspona kao preko michelinove rute... al mi se nekako cini da je michelinova ruta uzbudljivija :fijufiju: :a052:

Jest uzbudljiva, ko pekmez u krafni. Celo vreme na desnoj traci autoputa uz pratnju kamiona. Kreni jednom, pa da vidiš uzbudljivost.

Sonne
20.12.2010, 04:24
Katras ako ti budesh u pariz otisao neces se bas cetvorki nagledati :a024: a i propustices divan skup :uredu:
mada bi bilo lepo otici i do pariza posle skupa ako vec nije planirano :a025:

katraš
20.12.2010, 04:31
Ne kontam, zašto bi propustio skup??? A da u Parizu nema baš puno Četvorki, znam več dugo :kolce:
Rutu sam dao do Pariza, jerbo je Thenay, gde će da bude skup, pre Toursa, a u Francuskoj nema samo jedan Thenay!!!
I sad mislim, da je dosta. Ja sam svoje odradio kako treba, a vi po želji. Niko vas nikuda ne tera, niko ne kaže da je moje najbolje i niko u biti još nezna, dal' će uopšte da ide. Osim mene.

Sonne
20.12.2010, 04:34
:a0103:

katraš
20.12.2010, 04:43
I samo još nešto: evo rano ujutru sam dobio emajl, da je skup 2011 kod grada Toursa, ne kod Pariza, tako da imamo drugu rutu. Evo je na ovom linku. Kilometri su jasno sad drugi. Ma, računajte sami...

http://maps.google.si/maps?f=d&source=s_d&saddr=ljubljana&daddr=tours&hl=sl&geocode=FWKwvgId7VfdACnRhpiW9TFlRzEg7D-CHPgABA%3BFVYe0wId04IKAClVmpdKs9X8RzEwhDgF18gNBA&mra=ls&dirflg=ht&sll=47.45074,8.43048&sspn=6.804987,19.533691&ie=UTF8&ll=47.010226,7.602539&spn=6.862569,19.533691&z=6

katraš
20.12.2010, 04:53
Na ovom emajlu potražite sve informacije koje vas zanimaju. Pišite Francuski, možda razumije Engleski, al' probajte sami.

vincent.auger2@orange.fr

:a055:

katraš
20.12.2010, 04:59
A evo vam i uzbudljive tri rute do Toursa, sa troškovima putarine naravno.

http://maps.google.fr/maps?saddr=celovska+cesta,ljubljana,1000,slovenija&daddr=47.392735,1.300077(Circuits+val+de+loire)&ie=UTF8&ll=46.573967,8.415527&spn=7.959631,16.765137&z=6&geocode=FXkBvwIdgg_dAClFVFEmN816RzH2W1WgBPlSdw%3BF d8n0wIdbdYTAA

katraš
20.12.2010, 05:02
A tu su vam dve rute bez troškova osim za gorivo po dosadnom pejsažu i makadamskim putevima :a036:

http://maps.google.fr/maps?f=d&source=s_d&saddr=celovska+cesta,ljubljana,1000,slovenija&daddr=47.392735,1.300077(Circuits+val+de+loire)&hl=sl&geocode=FXkBvwIdgg_dAClFVFEmN816RzH2W1WgBPlSdw%3BF d8n0wIdbdYTAA&mra=ls&dirflg=ht&sll=46.573967,8.415527&sspn=7.959631,16.765137&ie=UTF8&ll=47.025206,7.888184&spn=7.893358,16.765137&z=6

John Doe
20.12.2010, 08:40
Vidi njega jest se uzbudio :osmeh:

Whitesnake
20.12.2010, 10:54
A tu su vam dve rute bez troškova osim za gorivo po dosadnom pejsažu i makadamskim putevima :a036:

http://maps.google.fr/maps?f=d&source=s_d&saddr=celovska+cesta,ljubljana,1000,slovenija&daddr=47.392735,1.300077(Circuits+val+de+loire)&hl=sl&geocode=FXkBvwIdgg_dAClFVFEmN816RzH2W1WgBPlSdw%3BF d8n0wIdbdYTAA&mra=ls&dirflg=ht&sll=46.573967,8.415527&sspn=7.959631,16.765137&ie=UTF8&ll=47.025206,7.888184&spn=7.893358,16.765137&z=6

Ova druga mi deluje ostvarivo i slazem se sa njom, posto realno puteve ne poznajem, ali mi deluje sasvim normalno :too:
Hvala na trudu Charlie

katraš
20.12.2010, 11:40

Kako da ne, pa ganjam vas ko kokoške, da počnete štediti i pripremati se, neću val'da sam da idem. Pa da se izgubim :a036:

John Doe
20.12.2010, 13:34

Ova druga mi deluje ostvarivo i slazem se sa njom, posto realno puteve ne poznajem, ali mi deluje sasvim normalno :too:
Hvala na trudu Charlie

Nelose :osmeh:

doctor
20.12.2010, 17:45

Kako da ne, pa ganjam vas ko kokoške, da počnete štediti i pripremati se, neću val'da sam da idem. Pa da se izgubim :a036:

Stedi se stedi :uredu: a i nema sanse da te pustimo samog u JEvropu :a024:

San-Sale
20.12.2010, 21:43
Ako ga pustimo samog neće stići na okupljanje u aprilu 2012. jer neće moći, biće u obilasku JEvrope, i dok on sve obiđe prođoše meseci. Računajući da svuda ostane par dana najmanje, trebaće mu dosta vremena zato ga moramo podržati i krenuti sa njim u tu Francusku (gde god ona bila). :a055: :a025: :a049:

serz
20.12.2010, 23:33
E, ajde da ne palmudimo opet ispočetka probaću da sumiram ono što možemo uzeti kao pouzdano pod uslovom da se pouzdamo u Gugl maps i Viamišelin.
1. Moguće je od Ljubljane do Tenaja stići bez putarina i u vidu imam put 1 odnosno 2 (vidi ispod) jer su isti, a razlikuju se samo po jeziku i konačnom zbiru km – toliko o Gugl mapama.
2. Put iznosi nekih 1300 +/-100 km
3. Ako je verovati Gugl maps onda je najkraći put bez putarina dug oko 1300 km i taj put preko Alpa prolazi uglavnom dolinama koliko je moguće i ne ide se na Pariz. Uključite u Gugl mapama more pa terrain.

1. Slovenački:
http://maps.google.fr/maps?f=d&source=s_d&saddr=celovska+cesta,ljubljana,1000,slovenija&daddr=47.392735,1.300077%28Circuits+val+de+loire%2 9&hl=sl&geocode=FXkBvwIdgg_dAClFVFEmN816RzH2W1WgBPlSdw%3BF d8n0wIdbdYTAA&mra=ls&dirflg=ht&sll=46.573967,8.415527&sspn=7.959631,16.765137&ie=UTF8&ll=47.025206,7.888184&spn=7.893358,16.765137&z=6

2. Engleski:
http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Ljubljana,+Slovenia&daddr=Thenay,+France&hl=en&geocode=FWKwvgId7VfdACnRhpiW9TFlRzEg7D-CHPgABA%3BFbga0wIdjqwTACnxQQA6T6r8RzFuY11SkgL1QA&mra=ls&dirflg=ht&sll=37.0625,-95.677068&sspn=36.452734,67.763672&ie=UTF8&ll=47.025206,7.910156&spn=7.849512,16.940918&z=6

3. Beograd – Ljubljana:
http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Beograd,+%D0%A6%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B 0%D0%BB%D0%BD%D0%B0+%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98 %D0%B0&daddr=Ljubljana,+Slovenia&hl=en&geocode=FXChqwIdwUc4ASm9P7XXo3paRzHkfhfyXGS4HQ%3BF WKwvgId7VfdACnRhpiW9TFlRzEg7D-CHPgABA&mra=ls&sll=45.547455,17.486575&sspn=4.031837,8.470459&ie=UTF8&ll=45.421588,17.479248&spn=4.04066,8.470459&z=7

Neki od argumenata koje smo imali su netačni, na primer za Švicu za ljude sa biometrijskim pasošem Srbije NIJE POTREBNA VIZA pa nema potrebe da se Švica izbegava (a možda i naiđemo na neku ljubičastu kravu). Ako sumnjate ukucajte u Guglu Swiss visa Serbia.
Uzeću dva grubo rečeno “suprotna” mišljenja.
Snejkovo – bolje auto putem jer je manje opterećenje za kola pa se putarina isplati i brže se ide.
Katraševo – bolje van puteva sa naplatom jer je živopisnije (i jeftinije).
Lično sam za drugu varijantu jer će naša brzina biti skoro ista na svakom putu (max 90 km/h), a verovatno je najbolja kombinacija ta dva. Valjalo bi da se detaljno pregledaju cene putarina (sad nemam vremena, ali potrudiću se) i to ne na Viamišelinu i Guglu nego na zvaničnim sajtovima matičnih zemalja.
Da se ne lažemo – nećemo mi imati vremena da nešto mnogo obilazimo usputne atrakcije, Ovo je put koji ima cilj i ograničene vremenske i finansijske resusrse, a svakako ćemo na lokalnim putevima mnogo bolje iskusiti lokalne pikanterije i osetiti atmosferu nego na auto putu. Zamislite samo nekog stranca koji od BG do NS ide auto putem ili starim putem.
Kako stvari stoje kad je reč o sponzorima važi pravilo u se i u svoje kljuse jer jednostavno za sad nismo sposobni da se ozbiljno organizujemo po tom pitanju. Tako je – kako je
Molim da se rasprava ograniči na temu, za zezanja i šizenje i ludenje imamo:
http://forum.renault4serbia.com/index.php/topic,2636.0.html
važi?
I još nešto
http://forum.renault4serbia.com/index.php/topic,2636.msg69997.html#msg69997

Whitesnake
21.12.2010, 00:06
I dalje postoje razliciti stavovi. A da u jednom smeru platimo te putarine i vozimo se samo da stignemo , a u povratku mozemo kuda vam volja i da razgledamo kao ljudi... predlozio sam autoput jer niko od nas nije isao na toliki put sa r4, zato sto jednostavnije po kola, a onda cemo se u povratku zabavljati... No to je samo ideja.

katraš
21.12.2010, 10:50
Seržotratoru :a0181: dobro, baš dobro si to napisao. A da se ne ganjaš oko tih troškova, evo da ti pomognem malko oko cestarina il' putarina, kako 'oćete:

AUSTRIJA: obavezna vinjeta za sve autoputeve, vinjeta za deset dana košta 7,70 €drahmi, a naplačuju se i određene rute po alpskim cestama i tunelima. Cene se menjaju u odnosu na godišnju dob. Moja ruta zaobilazi sve troškove.

ITALIJA: na skoro svim autoputevima naplačuje se upotreba na dva načina - otvoreni i zatvoreni sistem. Pošto je većina tih autoputeva oba tipa, kod zatvorenog sistem naplačuje se gotovinom ili kreditnom karticom u odnosu na pređenu rutu (kao u Hrvatskoj recimo) a za otvoreni tip plačanja koristi se VIACARD koji ima vrednosti od 25 i 50 €drahmi, a može se je nabaviti na skoro svim benzinskim stanicama.
Isto tako naplačuju se i tuneli i to: Frejus, Veliki St.Bernard, Mont Blanc te tunel Mount la Schera. Italijanski sporedni putevi su katastrofa em zbog policajaca em zbog ostalih lokalnih idiota za volanom. Ako je tko bio, ondak zna o čemu govorim.

FRANCUSKA: Francuska ima otprilke oko 10.000 km autoputeva koje vode različite kompanije, kao SAPRR i ASF. Upotreba autoputeva je naplatljiva po prevoženoj ruti a isto se tako naplačuju određeni tuneli na autoputevima. Sporedni putevi su odlični jedino je treba paziti na ograničenja brzina, jerbo inače Frenčplismsjenisamžodavdež nema milosti a kazne su im među višima u EU.

ŠVAJCARSKA: kod ulazka u tu zemlju OBAVEZNO se naplačuje godišnja vinjeta za korištenje autoputeva u iznosu od 40 CHF, bez obzira vozili se po autoputu il' ne (kao u Rumuniži). Kazna ako ste bez vinjete iznosi 100 CHF. ALi, to nije sve: Švajcarski policjoti su picajzli u pravom smislu reči i ako vas zaustave jerbo nemate vinjetu, ne ostaje samo na tome. Pošto Švajcarska NIJE članica EU, morate lepo sa njima na policijsku stanicu, pa pregledaju sve, ne samo dokumente. A pošto znamo, da Četvorkaši u gepeku nemamo ni klope ni pića...

NEMAČKA: sve besplatno, bez ograničenja brzine na autoputevima (to je baš za Četvorke :a036:)

SLOVENIJA: zna se. U letno doba su magistralni putevi brži, bez kolona i besplatni. Za razliku od autoputeva, gde se tad stalno nešto radi, popravlja, izmišlja toplu vodu i tako. Samo treba znati gde i kako :lazy:

Eto, mislim da sam bar malo pomogao. A pazio sam, da se ne ide platljivim putevima a Švajcaroše sam izostavio baš zbog toga, da se ne troši bez veze. Te pare možemo potrošiti na okupljanu. Samo računajte: da je samo deset puta četrdeset, to ti je 400 CHF a to u €drahmama dođe samo malo manje u iznosu :a080: Pa sad...

katraš
21.12.2010, 11:33
Evo i malo detalnije. Za put iz Ljubljane do Toursa, kroz Sloveniju, Italiju i Francusku, troškovi samo za putarine, bez goriva u jednome smeru iznose 144,00 €drahmi :a080:

Detalji:

ruta: Ljubljana - Fernetiči - Milano - Torino - predor Frejus - Lyon - Tours

po rutama:

SLO vinjeta sedmodnevna 15€

Trst - Milano - Torino - Bardonecchia (I/F) 44,40€

tunel Frejus 32,20€

Modane - Lyon - Tours 52,40€

izvor podataka AMZS Slovenije na dan 21.12.2010

evo vam i linka

http://www.amzs.si/default.asp?podrocje=260&drzava=12&relacija=495#relacija

pa si možete sve rute izračunati i sami do bilo kuda po Europi. Bar minimalno znanje podalpijskog je poželjno, al' možete kliknuti i na zastavu uspavanog bezzubog lava, pa vam je ondak na engleski :a052:

doctor
21.12.2010, 11:38
A troskovi preko Svajcarske? :naughty:
Ta ruta mi je najzanimljivija?
Carli kapa dole za sve sto radis!!! :a0181:

katraš
21.12.2010, 11:48
Švajcherpolizaišprehkajndrugjezik ti je 40 CHF za celogodišnju njihovu vinjetu, vozio se ti po autoputu il' ne. Ne zanima ih. Možeš je imati na šoferšajbni za suvenir :a036:
A plača se u kešu il' kreditnom karticom odma' kad dođeš do njihove ZOLL CORPS HELVETIA i hteo bi da vidiš ljubišastu kravu. :s25:

IDIBREACAJE
21.12.2010, 11:51
I mrmota kako zavija čokoladu.... :a080: :a080: :a080: :a080:

doctor
21.12.2010, 11:54
Posto si ti od svih nas,najvise prosao JEvropu koja je ruta najbezbolnija po pitanju napora auta i novcanika? :naughty:
Ooo veliki Gandalfe pomozi! :s35:
Ja licno sam da sto manje se ide po autoputevima,vise magistralnim pravcima,da kako serz veli osetimo na pravi nacin zemlje i predele kroz koje prolazimo! :oki:

John Doe
21.12.2010, 12:43
O veliki katrase izvinjavam se ako sam vas uvrijedio :a0181: Vidim da nema druge nego da poslusamo ovog starca iz Slo jer se vidi da covjek zna znanje :smile:

Brate dragi jel ima neka jeftnija ruta od 144 eura samo za putarinu u jednom pravcu? :a014: Dakle cca 300 eura za putarinu i cca 200 za benzin, puno kume :fijufiju:

katraš
21.12.2010, 14:29
Ajte prestanite da ludujete, naravno da mislim ja na troškove, nemam ja ono drvo za eurodrahme k'o što neko misli. I ja gledam na svoje i vaše pare k'o svi ostali. I tako, moje je mišljenje, da odgovorim svima: ruta bez putarina, koju sam dao i ja i Seržetratormaltretatorski :a0181: je najlepša, a Četvorke prolaze najveći uspon od 7%, što znači da to nije neki problem. Jeste, da idemo u julu, al' bogami imademo vodu ako nekome prokuva nešto, jel'?
I da se zna: nema žurbe. Polako, sa guštom. Pa to je izlet stoljeća, tek za 50 godina će to da se ponovi. Ako se uopšte ponovi.

A jeftinije rute, dragi Johne, ( i nikako me nisi ničim uvredio, daj molimte :fijufiju: )nažalost NEMA. To ti je najkraći, što neznaći da je najbrži, put autoputom do Toursa, a kako je stanje prometa na tim autoputevima i to još u julu mesecu :a080:
Pre će stići onaj koji ide čak i lokalnim putevima, nego autoputom. Jeste, sad je zima, al' mi idemo u JULU a tada su godišnji pa godišnji u regijama, pa godišnji u srezovima, pa godišnji k'o godišnji :a080:

A to, da vam sve vreme govorim, da su autoputevi u EUzažebanciži skupi, to neverujete jel'? Možemo mi ići koju dionicu autoputom, da barem John i Jan a možda i Orange protera te silne konjeve, al' opčenito: 90km/h pa se sad mi žebali kol'ko 'oćemo :a055:

A za brigu oko novčanika: solidan ručak u restoranu je najmanje 10-15 €drahmi po osobi. A nisi se nasitio, k'o kod nas na Balkanu za te pare. Da ne govorim, kol'ka se klopa i piće za te pare mogu naći u podalpiji kod ovih svih silnih novih EUdajpare trgovaca :new:

I još za sve one koji voledu imadati drugaćije polne organe, k'o ljubav i te blesarije:
Švabice i općenito cure sa tih nemačkih područja vole srcem, Francuzisisimiga vole glavom, Italianke vole telom, a samo naše, najlepše na planeti, vole za užitak :too:

katraš
21.12.2010, 14:48
Johne, vidi kol'ko ja mislim na tebe, jerbo znadem da bi ti jurio sa svojom crnom žestokom: od Ljubljane do Pariza te ovom rutom košta 73,80€drahmi a ruta je sledeća:

slovenska vinjeta (7-dnevna) 15,00€

Karavanke (SLO/A) 6,50€

austrijska vinjeta 10 dnevna 7,90€

Katschberg (Tauernautobahn) 9,50€

München - Ulm - Karlsruhe - Kehl - ništa

Strasbourg - Metz - Reims - Paris 34,90€

A od tamo do Toursa gledaj kako češ da dođeš.

Joca
21.12.2010, 17:23
E pa ljudi sretna vam Francuska i put u rodjendan, zelim vam mirno more pored puta, a obavezno: stavite sve nove gume, proverite kocnice, zamenite neki amortizer, nastelujte pred i paljenje, promenite lager spanera(eventualno), da ne bi bili NEprijatno iznenadjeni,zamenite kaiseve, svecice nove,platine da ne pomonjem,podrazumeva se,nastelujte trapove, da ne bi posle morali da bacite nove gume, itd,itd, ako sam nesto zaboravio oprosticete mi, znam. Zavidim Vam, i samo kazem: mnooooooooooooogo mi je zao sto ne mogu sa ludom ekipom i sa svojim konjima u tu JEbenuevropu, jerbo ih nemam. Ah da umalo da zaboravim, odmarajte usput sto vise, jer tako cuvate i sebe i vase ljubimce, uzivajte u prirodi i ljudima SRECNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OO!!! :a045: :a034:

John Doe
21.12.2010, 17:26
Johne, vidi kol'ko ja mislim na tebe, jerbo znadem da bi ti jurio sa svojom crnom žestokom: od Ljubljane do Pariza te ovom rutom košta 73,80€drahmi a ruta je sledeća:

Karavanke (SLO/A) 6,50€

Cek cek bolan necu ja sam ici, gdje svi turci tu i mali Mujo :) Deder izracunaj najjeftiniju varijantu za sve nas :kuler:

katraš
21.12.2010, 19:07
Pa najjeftinija je ona bez troškova, stavio i Serginjotratomoktor na forum isto k'o i ja. Ovo sam ti pronaš'o onako, ako budeš 'teo da malko juriš po švabariji, eto.
Vidite, ovako: imademo još malko više od pola godine do polaska. Možda sam malko preterao sa itinerarima i zbrkao neke sive ćelije, al' nisam to hteo. Hteo sam, da se stvarno familiarno dogovorimo gde ćemo da se krečemo sa najmanjim troškom po svaćiji đep. Samo to i ništa više.
A vi zapeli bre, k'o da se sutra ide. Polako. Možda proučavanjem konzervativnih stvari kao što je autokarta Europe (da, da dragi elektonički navigatori, i to postoji svake godine nova verzija, nema što papir je ipak papir) nađemo i koju drugu rutu. Ima puteva do Thenaya ducat, samo nama treba najlepši, nejjednostavniji, najjeftiniji i ako se dade i malko brži. Skoro prelepo da bi bilo istina, al' sve je moguće. Sve.
Zato: polako i smirite konjeve. Sad će praznici pa budite mislima u njima a ne na putu za Thenay.
Ajd, :a055:

serz
21.12.2010, 20:32
Pošto vidim da ne šljivite molbe 5 posto onda ovako: Prestanite da se zajebavate ima tema gde je tome mesto. Ima i put od Beograda do Ljubljane i to u mom prethodnom postu u ovoj temi samo treba čitati i pogledati linkove. Samo za Saleta i sve svatove - to je ruta broj tri - ovako se piše: 3. Staneš na Zmaju na autoputu ka Šidu, natankaš do čepa, ideš samo pravo i kad ti nestane benzina onda si u Ljubljani. To je ako voziš običan Reno 4. Ima i besplatna ruta:
http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Beograd,+%D0%A6%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B 0%D0%BB%D0%BD%D0%B0+%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98 %D0%B0&daddr=45.47214,19.30286+to:45.34485,17.71606+to:45 .54102,17.00546+to:45.7413,16.57555+to:45.86985,16 .43077+to:45.94763,15.54376+to:45.98448,15.40047+t o:45.93005,15.20385+to:46.03963,14.84309+to:46.015 34,14.73897+to:Ljubljana,+Slovenia&geocode=FXChqwIdwUc4ASm9P7XXo3paRzHkfhfyXGS4HQ%3BF YzZtQIdzIkmASn5LUHCkZ9cRzHZYQ1ua-lVGA%3BFVLoswIdXFMOASnh3IYOUJtdRzHBjSc1UK0AEw%3BFZ zmtgIdlHsDASnZOwJD0glnRzEALFc1UK0AEw%3BFfT0uQIdPuz 8AClJFE_cIVtmRzHhEmQ1UK0AEw%3BFRrruwIdsrb6ACnNBBJi 1GtmRzFBoGQ1UK0AEw%3BFe4avQId0C3tACn5wR6STrplRzEAu KY1HPgAEw%3BFeCqvQIdFv7qAClrcOPHO6RlRzFwmp81HPgAEw %3BFULWvAIdCv7nAClP_3V7rgdlRzHg7aA1HPgAEw%3BFU6Cvg Id0nziACmDuHTeBD1lRzEbd1YPYSceoQ%3BFWwjvgIdGubgACl hKMqwySRlRzFwiR81HPgAEw%3BFWKwvgId7VfdACnRhpiW9TFl RzEg7D-CHPgABA&hl=en&mra=dpe&mrcr=0&mrsp=10&sz=10&via=1,2,3,4,5,6,7,8,9,10&sll=45.886185,14.882355&sspn=0.500907,1.058807&ie=UTF8&ll=45.805829,17.160645&spn=4.013092,8.470459&z=7
ali to se teško može opušteno preći za jedan dan pogotovo ljudi koji nisu iz BG, avo troškova puta BG - LJ iz ove teme:
http://forum.renault4serbia.com/index.php/topic,2503.msg68840.html#msg68840
razlika je nekih 20-ak evra, a put je duži u jednom smeru 100 km i sporije se vozi. To se ne isplati - auto put je bolji izbor do Slovenije.
Kad je reč o najjeftinijem putu, Katraš, iako to tako izgleda ona tvoja ruta koju sam ja izdvojio u mom prethodnom pustu u ovoj temi (za one koji su završili kurs brzog čitanja piše se 1 i 2) nije najjeftinija jer se ide kroz Švicu. a to podrazumeva 44 evra da im mater šovinističku i lihvarsku, a radije bih vozio ovuda:
http://maps.google.fr/maps?f=d&source=s_d&saddr=celovska+cesta,ljubljana,1000,slovenija&daddr=47.57872,9.7332+to:47.82123,8.34895+to:47.60 945,7.69823+to:47.63743,7.50609+to:47.392735,1.300 077(Circuits+val+de+loire)&geocode=FXkBvwIdgg_dAClFVFEmN816RzH2W1WgBPlSdw%3BF WD-1QIdUISUACktar2_egybRzGwd3-xrUgeEw%3BFa6x2QIdFmV_ACnF2SH9s4uQRzGQCRuzt2sfEw%3 BFWp21gIdNnd1ACnj--bWG7GRRzEgMPmyt2sfEw%3BFbbj1gIdqohyACkHvJyS_7yRRzG hyBiouV8KEw%3BFd8n0wIdbdYTAA&hl=sl&mra=dpe&mrcr=0&mrsp=2&sz=10&via=1,2,3,4&dirflg=ht&sll=47.695899,8.463593&sspn=0.484341,1.058807&ie=UTF8&ll=47.670936,7.516022&spn=0.484573,1.058807&z=10
jer je razlika nekih 65 km tj nekih 6 odnosno 12 evra, a radije bih onih 32 evra propio i još ne moram da vadim pasoš ili potrošio u nacionalnom parku Južni Švarcvald, a ljubičaste krave menjam za put uz jezero Bodensee.
Da, ne idemo sutra ni za mesec dana, ali ako će neko ozbiljno da pristupi eventualnom sponzoru onda bi valjalo da ima bar plan puta, zar ne.

IDIBREACAJE
21.12.2010, 20:44
E neka si im rekao :s12:
Svaka ti čast......
Ponekad stvarno pomislim da si autoritet .... :a0181: :a0181:
Ma NISI TI ZA DŽABE MALTRETAQTOR..... :maul: :maul: :maul: :maul:

Neb_Mes_Ur_Mau
21.12.2010, 21:39
A može i kroz Bosnu do Sl. Broda, pa opet nazad u Bosnu do Novog Grada, tu je granica sa Hr, Dvor na Uni, pa Glina, Karlovac, Slovenija... i nema putarine, jedino što sam čuo da su plavci u BiH (ne BiH, hvala) malo više zahebani, mada koliko sam puta tuda išao nikad sa njima nisam imao problema, mislim nisu me zaustavljali...

Deki
22.12.2010, 16:33
:new:, :a014: Ja mislio jedan :fijufiju:,kad ono ima vas na kilo!? Pobogu potrosismo stranu posta da bismo stigli do LJubljane !!! E ovde nesto zaista nije kako treba,BEZ SALE,a valja stici do Pariza bezmalo!!! Malo duha nije naodmet,al nemojmo se praviti ludji nego sto jesmo :a036:,videce ove poslednje postove neko sa strane te ce nam se slatko ismejati, :vidiga:,te bi bilo pozeljno iste sto pre obrisati. Naravno zakljucno sa ovim mojim. :mahanje: Unapred zahvalan ! :too:

katraš
22.12.2010, 17:45
Serže, ja sam i mislio pored Bodenskog jezera, bez Švajcarskih ljubičastih krava i mrmota koji zamotavaju čokoladu.
Ali vidim ja, da se dosta raspravlja o ruti. Pa sad, ako nije moguć dogovor, gde i kako, ondak je najbolje da se ide tamo, gde ko hoće, bez toga da se nekog gura u nešto što ne voli. Tu je očito toliko različitih ruta, da čemo teško uskladiti sve želje i zahteve. Zato mislim, da je najbolje, da se il' dogovorimo il' ne, na prvom susretu dogodine. Da se zna.
A da za sponzore treba ruta, dosta je logično. Samo, sponzor če verovatno da stavi svoju reklamu na Četvorku, pa sad, gde se više to vidi? Putem kroz gradove, gradiće i selašca il' na autoputu u seni kamionđija?
Ja ću da budem sam sebi sponzor, a mislim da će to biti i večina onih koji odlučuju da idu. Neznam, možda se nađe neko, ko je zaintereiran da finansijski podupre ovaj put, ali mora da zna, da nema šanse, da će ne'ko iz bilo koje EU zemlje doći kod radnje u Mileta Kvrđiju u neznamgde.
A ako se ne'ko oće smijati na naše postove - neka. Njegova stvar. Nije to naša briga. A mislim, da se večina njih smije, kad nas čitaju, jerbo smo internacionalni zažebanti i ne odustajemo od svog stila. Barem nekolicina nas. A ostali - pa, ima tu svašta. Nebih o tome.
Tako, dragi moji, ja sam svoje oko ruta odradio, a vi po svojoj želji, zahtevama i mogučnostima. Završavam temu o rutama i sad nek' se svako kopka kol'ko mu drago. Ajd, :a055:

Neb_Mes_Ur_Mau
22.12.2010, 17:59
Mi iz Kw Screw-a smo za Seržovu i Katraševu rutu!
4000 km u oba pravca = 280 litara (300L) goriva, znači 400 jura benzina + troškovi... (u Nemčiji je gorivo 1.55 eura).
Kako god da se okrene bez hiljadarke nam ne gine...

John Doe
22.12.2010, 19:00
katras daj nemoj da se ponasas kao uvrijedjena primadona, valjda i drugi imaju pravo na misljenje i prijedloge koji nisu isti kao tvoji. Na kraju krajeva ovo je forum gdje se iznose stavovi i misljenja.

Ja imam zelju da idem, da idem u koloni sa sto vise cetvorki i da je moguce volio bi da idemo preko Finske, Portugala i Spanije da vidimo sto vise ali za neke postoji ogranicenje koje se zove euri.

Zato polako, dalek je put kao sto je dalek i jul.

Neb_Mes_Ur_Mau
22.12.2010, 19:19
Potpisujem, ali neko mora da zauzme čvrst stav i da sve nas uvede u red. Inače će da ispadne da će svako nekom svojom rutom i eto belaja...Ličiće nam put na SFRJ '91./'92. godine (pu-pu daleko bilo), taki smo mi, hoće svako da vodi glavnu reč, baš njegova da se sluša jer ako nećete ja ću svojim putem...
Kužiš stari o čemu pričam?!
Meni lično se najviše dopada preko bodenskog jezera, em znam nemački, em poznajem mentalitet, em imam bivše kolege koji možda budu mogli da pomognu ako zatreba, i na kraju krajeva, matori su mi gore, nekih 400 kilometara severnije od rute ali bože moj. Plus je Nemačka predivna u to doba godine, a putevi su im sto posto okej...

Sonne
22.12.2010, 20:09
O tome i pricam ja sam do detalja razradio rutu kroz italiju ali ona je celom duzinom auto putem ima dva nocenja u kampovima u italiji kosta oko 350 evra (benzin, putarina i kamp) u jednom smeru i knap je u tri dana (dnevno se prelazi po 600 i nesto km) ok vidim da neko moze da nas dovede i vrati skoro za istu cifru lokalnim putevima za tri dana i podrzavam tu ideju, pa boze moj ko ne zeli da ustedi novac i josh se uz to bolje provede. Iskreno sumnjam ali podrzavam ideju i jedva cekam da vidim plan rute. :a055:

doctor
22.12.2010, 20:10
Dakle,znamo sve rute,ali nemamo pojma ko ide zato u temi 50rodjendan... polako da se upisujemo i vidimo sta sve treba zameniti i srediti pre puta,ko ce sta nositi od delova,jer ko hoce zaista ici mora to vec sada znati s obzirom na troskove puta,nakon toga pravac skype i da se dogovaramo kako i sta!
Ovo jeste forum,svacije misljenje se postuje,ali treba izabrati vodju puta koji ce tu muku podneti da nas sve dovode u red i u Thenay!!!
Da ste mi zivi i zdravi svi! :a055:

Sonne
22.12.2010, 20:21
tako je doktore samo da bi se neko prijavio moraju da se znaju detalji puta, kada se krece, kuda se ide i koliko kosta cca. :mahanje:

doctor
22.12.2010, 20:29
Ljudi ovako,al ozbiljan sam,pare u dzep i samo za Caricom! :a034:
Sve ostalo je pusto komplikovanje i bezpotrebno razvodnjavanje teme! :uredu:
Najbitnije je stici u Thenay,a ekskurzija ako bude juhuuhhu jos bolje! :mahanje:

katraš
23.12.2010, 08:48
katras daj nemoj da se ponasas kao uvrijedjena primadona, valjda i drugi imaju pravo na misljenje i prijedloge koji nisu isti kao tvoji. Na kraju krajeva ovo je forum gdje se iznose stavovi i misljenja.

Ja imam zelju da idem, da idem u koloni sa sto vise cetvorki i da je moguce volio bi da idemo preko Finske, Portugala i Spanije da vidimo sto vise ali za neke postoji ogranicenje koje se zove euri.

Zato polako, dalek je put kao sto je dalek i jul.

Kao prvo, dragi moj, ja nisam nikakva primadona, ni na forumu ni u životu. Ja sam ja i tačka. Naravno, da svako ima pravo za svoje mišljenje i može ga slobodno izraziti na ovom forumu, jasno uz pravila ponašanja na forumu. Nemam ja ni u snu ništa protiv drugih mišljenja, niti guram svoju, ponavljam, SVOJU rutu nikome, da ide tamo gde neće. Baš zbog toga sam pokušao da nađem, za razliku od vas putnika, najjeftiniju i uz to i najlepšu rutu do Toursa i ondak do Thenaya. Ako nekome to ne odgovara - pa ko vas, leba ti, tera u to? Niko! Najmanje ja!
Al' vidim ja, da se ona poslovica, da ako si uslužan, da si isti k'o magarac, ispunjava.
Zato, lepo molim, nemojte me 'vatati ni za šta! I nedaj Bože, da vas ja vodim, pa da ondak i odgovaram za vas! Nema teorije! Imate osobe koji znadu jezik, znadu okolinu, znadu za njih najlepše i najidiličniji put - ko vam to ne da? Nemislite li val'da, da sve mora po mom? Po mom se mora samo u mojoj kuči i na nikome drugom mestu!
Nadam se, da je to jasno, ako nije, izvol'te nazad u prvi razred il' se naručite kod nekog psihoštajaznam.
Ja znam, gde ću da idem, znam i ko će samnom da tu ide, a ostali - spavajte par dana, kupujte opremu, vozite se preko Belgije ako treba, radite što 'oćete, niko vam nema pravo menjati vaše želje. Radite bre, što 'oćete. Ko vam smeta? Svako ima svoju glavu i svoje pare, pa kud koji mili moji.
Ja sam na forumu uistinu završio sa svojim predlozima (usput, niko od vas dok Serž i ja nismo mrdnuli) nije ni prdnuo u tom smeru, a sad, generali, jel...Budite, vaša volja i gotova priča.
A krajem krajeva, zašto ne bi bilo više različitih kolona Četvorki do Thenaya? Možda bi to bilo i zanimljivije, nego da se vucaramo samo jednom kolonom.
Stvarno, budite svoji, k'o ja i sve će da bude okej, samo molim vas ko bogove: nemojte ni u snu misliti, da sam samo ja k'o pametan.
Nema teorije!

Whitesnake
23.12.2010, 09:44
Au bre ljudi, sta vam je sada :a0103: aloooo idemo u Francusku, mora li ovako :a014:
Mozda sam glup ali sam do sada shvatio da idemo preko Austrije, Nemacke pa u FR.
Rute ste predlagali vi koji to umete, ja ne poznajem dovoljno Evropu tj makar te glavne puteve, niti stanje na autoputu, niti guzvu te sam zato cutao i pustio iskusnije.
Izneo sam svoje misljenje da pored jeftine rute, ona ne sme biti naporna za automobile. Svega 5god sam u ovom istom autu i znam sta mu prija a sta ne :c062:
Eto da sumiramo:
Slo-Austrija-Nemacka-Francuska
Koja je najjeftinija, a koja srednjejeftina a lagana?

Neb_Mes_Ur_Mau
23.12.2010, 12:56
Pa, pazi ovako, Nemačku poznajem, a netko je naveo da je tamo preko klopa po 20-30 jura u restoranima, pa da vas razuverim: ako hasamo ono što ponesemo to jeftinije ali nije bolje, a ako se hranimo po restoranima tipa Aldi, Marktkauf, Galerija Kaufhof možemo da prođemo i sa 2-5 jura po obroku, plus znam da se sa Nemcima može i pregovarati pošto su i oni u buli pa da na grupu klopa bude i jeftinija. Sendviči su im po 0.8-1.5 euro, piće da kupujemo u super marketima i slično ali opet uz dogovor pa da imamo i tu popust. Najgora opcija je benzinska pumpa, i zbog goriva i zbog klope i pića, tako da je najoptimalnija opcija da se ide pokrajinskim putevima i da se kupuje usput.
Malo sam jutros tražio i naleteo na Nemački klub koji se uveliko sprema za Francusku, pa neka se neko potrudi da vidi da li nam se rute ukrštaju pa da pričamo sa njima i da im se pridružimo ako ste za...

http://blog.renault4.de/

http://www.r4club.de/

Treba i da se pregleda i utvrdi dostupnost gasa na pumpama, da ne bi bilo povuci potegni...
Vi koji jrećete sa gasnim instalacijama morate da imate atest, bez toga nema EU, ako neko ide sa budjenim autom (tko je spomenuo alpine) mora da ima atest, gore se ježe na "zaboravio sam papire", i zaboravite plave lampice i slične disko gluposti, sve što nije po našem zakonu nije ni po njihovom...

Što se tiče Katraševe rute, mislim da je čovek najozbiljnije proračunao rutu, kako i zbog dejstva uspona na aute, tako i sa apekta jeftinoće. Prema tome mi se generalno slažemo sa njim...

Pozdrav...
Katraš, Kv Crew je uz tebe...

katraš
23.12.2010, 16:10
Zbog znatiželjnosti pogledao sam i hteo da napravim kontakt. Al' oni su brate mili, daleko iza nas. Oni i neznaju dal' će ko da ide i odakle (mi to barem kol'ko tol'ko znademo) a sa pripremama su k'o Kolumbo prije odlaska u Indiju (odatle i ime za prve stanovnike sadašnje Amerike, INDIJANCI, i niko do danas ne zna kako su se zapravo nazivali. Dobro, ima teorija, ali... , za razliku od nas, koji barem nešto mrdamo oko toga, da se ide.
Sad, neznam, možda si ti dobio il' naš'o neku drugu vezu, a ja kad sam spomenuo, da se ide iz različitih novih državica bivše najbolje i jedine, pali su na dupetalo od Švabe. Misle, da se zezamo. A ne zezamo se, mi znamo, da idemo.
I :a0181: KV Crew na podršci...

Dr. Solex
23.12.2010, 16:38
Katras!
Imas jos jedan glas od huna! :s35:

San-Sale
23.12.2010, 20:08
San-Sale ide, pa makar sekire padale :s35: :a055:

John Doe
23.12.2010, 20:37
Samo ti fali auto, ostalo imas.

Sto se tice same rute rekao sam sto sam imao i necu se vise mijesati u tu tematiku. Ako bude u skladu sa mojim mogucnostima ici cu, ako ne nikom nista. Tacka.

Whitesnake
23.12.2010, 22:03

Karavanke (SLO/A) 6,50€

Jel moze slika ove rute?
Pismo Nemcima cim utvrdimo rutu, saljemo Milica i ja.
Takodje, videcu kampove i smestaj usput, koliko je realno dnevno prelaziti km (ako kampujemo, manje prelazimo dok skupimo satore i ostalih 300cuda), zatim treba uzeti u obzir dok doruckujemo, rucamo i veceramo. Hocu da imamo konkretno, i potrudicu se sve sto mogu, ali nisam dovoljno iskusan oko ovih pitanja gore.

Whitesnake
26.12.2010, 10:54
Evo gledajuci sve ovo imamo 2 opcije po nasem dogovoru do sada
koristio sam ozbiljan sajt za rutu, jok gugle
http://www.navteq.com/
Kucajte ljubljana Thenay
imaju 2 rute koje idu onuda kuda smo se dogovorili.
jedna je 1400km preko autoputeva a bez placanja putarina
stiklirajte avoid toll roads i gore fastest
Zanimljiva je jer je samo 100km duza od rute koja ne koristi autoputeve, a ovako vidimo studgart i minhen, jos tu ima i delova u slucaju preke potrebe, a o kampovima i da ne pricamo. Mozemo u povratku otici u grupnu posetu tehnickom muzeju u minhenu...

San-Sale
26.12.2010, 16:52
Kako god, kud svi tuda idem i ja, tako da prepuštam većini da odluči. :kolce:

Gavrilo
26.12.2010, 18:21
Kako god, kud svi tuda idem i ja, tako da prepuštam većini da odluči. :kolce:

A kojim autom ides za FR? :a014:

sawoodean
26.12.2010, 19:03
Kako kojim?Pa renopelom :a080:

San-Sale
26.12.2010, 22:01
Upravu si Savo, uostalom zar je toliko moranje da idem sa R4? Nije mi problem da kupim R4, ali onda nema puta u FR. Što Čarli zna često da kaže "pa mi smo familija", ako baš mora R4, ja idem sa nekim (naravno ako ima mesta). Jbg, šta ćeš kada je život takav :s25:

Whitesnake
26.12.2010, 23:48
Evo Italijan prodaje jeftino njegov, a moze na put jos ima i plin, kosta te ko mali servis za taj tvoj nemacki auto i da ne idemo vise u :a0266: ali za ime Bozje, idemo na proslavu 50god R4, zaista je suvisno napisati zasto mora r4, ajd da su skupi, nego kostaju ko podizac prozora na tom tvom sokocalu :a0103:

edo
28.12.2010, 23:28
Ljudi evo sad gledam ovu temu i samo da kazem da ja imam 1860 km od svoje kuce :a014:!Iskreno da kazem volim putovati,ali to je ogroman put,sve zavisi od vremena koliko hocete putovati!Stim sam samo to hteo reci da ako idem na more sto je nekih 700 km,sa autom koji ima klimu,kad stignem umorim se,a vas-nas cilj je skoro 2.5 puta vise :(!Znam to je susret,i cenim vise od svega takve stvari,ali u svakom slucaju auto treba biti dobro pripremljen za tako dug put,i naravno ako se dogodi neka neocekivana stvar,da covek moze to da odkloni i na mestu koji je recimo 1300 km od svoje kuce ;)!

Attila
29.12.2010, 07:26
@edo
Ne mislimo da tih hiljadu u nešto (skoro dve hiljade) km prevalimo za jedan dan :fijufiju:
To je ruta samo do tamo dva-tri dana (svaki dan cca.700km) i nazad isto.

edo
29.12.2010, 09:39
Pa znam citao sam skoro sve :a025:

Neb_Mes_Ur_Mau
29.12.2010, 11:46
:a058: Pa koji vam je vaš, pa šta mi vozimo!? Pa vozimo reno 4! Jedan od najpouzdanijih primeraka auto industrije!
Ozbiljno, koliko akate auto u gradskoj vožnji kraćoj od 5 kilometara u jednom potezu i kad vam je rendžo stao, nijednom, ili ako je i stao to je bilo samo zbog nekog nemara ili naše gluposti kao vozača istog... Kad sam pazario bež-a, otišao sam na Kopaonik sa 500 kila tereta u njemu i popeo se i sišao dva puta bez problema. Jes da mi je drugi put pukla torzija, ali mojom greškom, nemarom... Sa autom koji sam mesec dana pre toga kupio, i čak mu ni mali servis nisam uradio, zato što nisam imao love...

A pri mirnoj vožnji, sa 150-200 kila opterećenja, pri konstantnim brzinama, vožnja može samo da mu godi...
Osnovno je promena elemenata paljenja, promena svih fluida i filtera, promena kočnica i sajli, imanje dobrog seta guma, promena svih sijalica, ove što skinemo nosimo kao rezervu, pregled/čišćenje svih kontakata u svetlosnim grupama, pregled trapa i ev. izmena kugli, spona i sl. i N E M A B R I G E, sem goriva doduše..... :zloca:

Neb_Mes_Ur_Mau
11.01.2011, 01:14
Ovo sam upravo našao, i koji je sada zvanični skup, i šta im znači ovo limitirano na 200 vozila... :s25:

:a122: :a122: :a122: :a122: :a122: :a122: :a122: :a122: :a122: :a122: :a122: :a122: :a122: Prokleti Francuzi, gori su od nas iz bivše Juge.... :d018: :d018: :d018: :d018:
http://images.forum-auto.com/mesimages/596007/flyer50ans.jpg

Sonne
11.01.2011, 03:36
limite a 200 vehicules!!!

Sonne
11.01.2011, 03:40
E jesu slepci... sonne se odjavljuje. Ne mogu da verujem!!! Jaoj sramite se, ovoga nije bilo ni na jednom slicnom skupu!!! Po prvi put u zivotu se stidim sto vozim R4!

Pasha
11.01.2011, 04:06
Koliko sam ja shvatio ovo organizuje 4l-R6 club.Fr....onas skup na koji se mi spremamo organizuje 4l Internacional casopis :new:

Sonne
11.01.2011, 04:12
pasho mislim da si u pravu vidim da je i mesto skupa (a i datum) drugaciji :a034:

John Doe
11.01.2011, 09:00
Pise fino samo treba citati :osmeh:

Neb_Mes_Ur_Mau
11.01.2011, 13:28
Ma piše, nego što organizuju dva različita skupa, pa zar im je toliko problem da sve bude pod istom kapom...

Neb_Mes_Ur_Mau
12.01.2011, 02:53
Okej, da zanemarimo oftopičarenje koje sam zabunom uneo u temu i da se vratimo na put istine, otvorenog srca da prihvatimo izazove, o ti, svevišnji, koji gore jesi... :a0266:
Izvinjavam se, ovo je za subotnju posetu crkvi,

elem, našao sam hotel za mizerne pare sa doručkom/2 osobe/noć za 33,15€, jeftinije od kupovine opreme, imamo kupatila u sobama, tv, zabranjeno je pušenje doduše (sram da vas bude), imaju parking, a evo i linka...
http://www.viamichelin.com/web/Hotel/Villebarou-41000-Hotel_Balladins_Blois-164379-117268?&ie=UTF-8&listCode=HotelBooking&treatment=HotelBooking&strCoord=1.28936*47.38937&strArrivalDate=15/07/2011&strNights=3&strPersons=2&poiNumber=49

Valjalo bi da se bukira što pre, jer posle neće biti ni mesta, i svakako neće biti ta cena... :a080:

Na Bodenskom jezeru ima motel ali za 35€ po osobi...

Sonne
13.01.2011, 17:52
mozda gresim ali mislim da je vec odluceno da se spava u kampovima? sto zbog atmosfere sto zbog ostalih stvari (rostilja, piva gitare...) cena kampova ima i za 15 evra za dve osobe a sto se opreme tice nju ces morati da kupish ako nista drugo onda zbog thenay-a + postoje ljudi koji opremu vec imaju :a010:

Whitesnake
13.01.2011, 18:54
Do sada je jedino ruta odlucena i ona izgleda ovako:

http://www.dodaj.rs/f/M/u4/231HkBr5/ruta.jpg

Za vise detalja:
http://www.viamichelin.com/web/Itineraires?strStartLocid=32NDIxY2s0MTI5MzEwY05EWX VNRFV4TlRJPWNNVFF1TlRBMU9EVT0=&strDestLocid=32NDJqY2M1NDE0MDAxMGNORGN1TXpnNU16Yz1 jTVM0eU9Ea3pOZz09&intItineraryType=10&caravaneHidden=false&vh=CAR&strVehicle=0&itineraryCarType=0&itineraryFuelType=0&isFavoriseAutoroute=false&isAvoidPeage=true&isAvoidVignette=false&isAvoidLNR=false&isAvoidFrontiers=false&dtmDeparture=14%2F01%2F2011&distance=km&devise=1.0|EUR&indemnite=&carbCost=1.3&autoConso=6.8&villeConso=6&routeConso=5.6

Sada je potrebno da se napravi zajednicka prezentacija u pdf-u a zatim da svako krene da juri svoje sponzore, a paralelno sa time ce se pokusavati i grupno sponzorstvo tj za sve nas (e ako ne moze, onda bar indivudualno)
Sto se tice smestaja trebalo bi svi da se dogovorimo.
Moj stav je da je mozda bolje dok se putuje koristiti gotova prenocista, a u Thenayu satore, jer u julu nakon celog dana voznje, raspakivanje satora, duvanje duseka, ostaje malo vremena za licnu higijenu, a po mojem iskustvu ujutru ce vecina biti zrela za ponovno tusiranje (verujte mi, nas dvoje je spavalo u satoru za 3 osobe, povelikom, i ma kakvu ventilaciju imao, u julu je uvece pretplo, a pred zoru zima, pa opet cim sunce ugreje pretoplo), zatim dok se ujutru svi popakujemo, tj skupimo satore i djubre koje smo napravili, a opet niko odmoran kako treba.
Drugacije je kada se u Thenayu nakon skupa vrati u kamp gde je sator vec postavljen i sve oko njega, pa se samo tusnemo, takodje u kampu ko zeli malo veci komfor postoje bungalovi tako da smo svi na skupu a nije skupo :osmeh:

Sonne
13.01.2011, 19:25
ok zmijo kako god se odluci ja sam za svoju rutu imao kampove u kojima je vecernja temperatura dosta svezija a za ovu rutu nisam gledao, dva prenocista u italiji (u dva kampa) su kostala ukupno 31 evro za dve osobe sto mu dodje dosta jetinije od hotelskog smestaja. nopomenucu samo da se sator postavi za 5 a skupi za 10 minuta, duseci se duvaju masinski... medjutim posto po ovoj ruti ima jedno prenociste (ako ne racunamo ono u sloveniji) onda tih 18-20 evra i nije neka usteda mada mislim da je za te pare bolje kupiti neki delic na skupu :uredu:

Whitesnake
13.01.2011, 19:37
Pa pazi, svako ima pravo da ide gde mu je volja, ja sam sto se tice ove rute zapoceo diskusiju smestaja. I nije 10minuta, da ne diskutujemo sada o kampovanju, ali do trenutka kada sator i stolice iznosis iz auta dak se sve postavi da se mirno spava ne moze biti 10min. Slazem se da treba ustedeti svaki evro, ali upravo zato izbegavamo putarine :smile:

Sonne
13.01.2011, 20:02
ma naravno ja samo kazem da nisam gledao smestaje na ovoj ruti, a nisam predlagao nista drugo opusti se, ako je odluka doneta to pozdravljam znaci treba naci hotel/motel sa ok cenom i raspolozivim kapacitetima :oki:

San-Sale
13.01.2011, 21:17
Ova ruta je sasvim OK, samo moramo paziti na ograničenja, jer su česte kamere, pa da ne bi sve pare dali za kazne, bolje da damo za gorivo. :a025:

Neb_Mes_Ur_Mau
13.01.2011, 21:42
Samo na dan putovanja pogledamo mišlen i imamo sve podatke gde su kamere, plus ako neko ima TomTom navi super, neki modeli imaju mogućnost veze sa drugim navijima i obaveštavaju o patrolama, radarima, blicerima i sl. Mada nije bed, van naselja je obično ograničenje 90, što je za nas sasvim dovoljno da ne napravimo sranje. :naughty:

Sonne
13.01.2011, 21:47
bez brige za put cu impementirati autoroute u auto :uredu:

petak
14.01.2011, 10:41
Zanimljiva ruta!

A i izbjegava autoput što je, po mom mišljenju, prednost sa ovim autom.

Ali kojim god putem išli ja se spremam!

Whitesnake
14.01.2011, 12:45
Pogledajte ispod rute krivine uspone i sotalo, sta mislite dokle realno mozemo stici prvi dan nakon polaska iz SLovenije? I gde otprilike spavamo? Po meni mislim da posto ima puno uspona prvog dana mozemo stici do tacke 23...

San-Sale
14.01.2011, 19:36
Kako god, ja nosim navigaciju uvek, a ona u sebi ima instalirana upozorenja za ograničenje brzine, i stalno mi govori "Prekoračili ste brzinu" :naughty:

Whitesnake
14.01.2011, 22:18
Bravo, aj sad neka mi neko odgovori na pitanje, ne idem sam :a0103: