Puna verzija : Kako odmagliti stakla
Whitesnake
18.05.2007, 22:17
Posto se danas vozah po ovoj kisi i nije da mi je palo na pamet, pre bi se reklo da mi je pomerilo pamet zamagljivanje stakala...
Cuo sam razne price limun itd... A cuo sam da ima i nekih sprejeva.
Prirodne solucije me ne zanimaju, interesuje me ovaj sprej, da li je neko probao, ako jeste kako deluje i koji sprej i koliko para...
p.s. Stalno neko blene u mene misleci da mu masem :zloca:
Sprej postoji ja sam to davno kupovao i neznam kako se zove tacno, ali ja mislim da to svaka bolje opremljena radnja auto kozmetike ima. najbolji ti je od TURTL WAKS (ja mislim da se tako pise , znak im je kornjaca) ja sam njega koristio i on je ujedno i za prljavstinu dobar neda joj da se lepi za prozor.
Whitesnake
18.05.2007, 22:31
Ok znam znam za firmu. Jos samo nesto, da li on malo zamucuje staklo?
Nezamucuje nista cak sta vise nemas onih preliva svetla preko soferke nocu kada ti ide auto u susret
Slana voda pomaže, napraviš rastvor, premažeš stakla i nama magljenja par dana. Probao sam pre nekih 10 godina, radi.
Samo ako ti se slana voda bude slevala pored kedera od soferke ima da ti istruli rendza. Samo se salim ali to mi je malo nelogicno jer so ostavlja bele tragove kada ispari voda, zar ne! :a0103:
Whitesnake
18.05.2007, 22:47
Ma probao sam i limun i glicerin zimi jer oce da zaledi sa unutrasnje strane... Nisam vodu, ali bih pre uzeo nesto trajnije... Hvala u svakom slucaju, nekome ce koristiti, ovu temu sam otvorio samo zato sto sam se setio, ali verujem da vecina vozaca ne samo r4 muci muku sa voznjom kroz 2 rupice (dobro nazad imam onaj grejac) al napred dok se ne ugreje motor necu grejanje da ukljucujem... I stakla sa strane, jos kad bi postojalo nesto da sliva kapi sa strane sa prozora i retrovizora....
Postoji to za susenje retrovizora, ali to je kao neki spojler i montira se sa gornje strane retrovizora i on usmerava vazduh na staklo retrovizora iizduvava sa njega vodu ili ako je zamaglio. Ali to radi samo ako se kreces malo brze sa autom (60km). Uradjeno je tako da uvlaci vazduh odozdo na gore (tako da nemoze i kisa da prodje) pa ga prenosi na retrovizor. To sam ja imao na audiju 200 i bio sam prezadovoljan. Ako nekoga interesuje kako izgleda neka obrati paznju na Ford tranzite , mnogi imaju to na retrovizoru
Whitesnake
18.05.2007, 23:41
Ispitacemo... Ma mora da postoji nesto ... neka hemikalija...
Renault 4
18.05.2007, 23:44
A cuo sam da ima i nekih sprejeva.
Ja ga koristio prošle zime. Kupio ga Reno prodavnici i mogu ti reći da ima rezultata. Ono, manje magli u svakom slučaju, ali bolje išta nego ništa. Ako se ne varam, bio je oko 500-600 dinara. ??? A da me ubiješ ako znam kako se zove. :fijufiju:
Hm hm, kako odmagliti stakla :a014: jedna krpa bi zavrsila poso za 10 sec. :a010: :laugh: :laugh: bar u cetvorci sofersajbna nije daleko :smile: :uredu:
Sad malo ozbiljno ima sprej ili nesto slicno, prodaje se u opticarskim radnjama, koristi se za naocare, mislim protiv magljenja naocara. Ako nadjem tacno kako se zove napisacu ovde :uredu:
Whitesnake
21.05.2007, 19:52
Napisi molim te, ja sam sad uzeo neki italiijanski sprej 380din i onaj u radnji kaze ako ne radi da slobodno vratim, garantuje za njega, aj da vidimo i to cudo od cetvrka kad budu kise :)
Ma ženina magična krpa je čudo :a010:
Whitesnake
21.05.2007, 23:00
Ja sam kevinu pocepao nekako brisuci stakla, mada je ona u kolima 3-4 god od toga ja brisem 2,5 pa je bilo :s12:
Ynam i meni svaki put kad je vratim kuci na pranje :a122:
Ma otišao sam u prodavnicu i kupio jednu specijalno za auto. Tako da nema više :d018:
A ja mislio da samo moja zena :a122: :d018: za te magicne krpe. Nekako su te za prozore iz kuce mnogo bolje. Ja kupio i jelensku kozicu i magicnu krpu ali nista nije lepse za brisanje od magicne krpe sa kojom se brise sto u dnevnoj i kada to zena vidi :maul: :maul: :a058: :a058:
Da da, takva krpa uvek nekako bolje upija i prijatnija je za korišćenje. :a050: :a050:
Priručna sredstva:
Bolja krpa se malo navlazi te protrlja obicnim sapunom.Pomaze neko vrijeme.Probao mnogo
"fabričkih" stvari i uglavnom loši rezultati.Uvjek voziš kao da ti je kesa na glavi.
:lazy:
NebojsaR4
12.06.2007, 18:30
imas sprej normalan i ne magli, takodje kod tih stvari znaci uzmi samo markirane i daj i vise para ali ce se rezultat pokazati, isto kao sa ciscenjem felni:)...
sto se tice ono da kapljice padaju , to isto ima da se kupi, ima sve ovde u GR:)...i samo na neses na staklo i na sofeku i nema potrebe da uklucujes brisace....samo pada i ne zadrzava se voda...
U USA na Acordu(porodicnom) je bio taj premaz za soferku i milina....
Whitesnake
12.06.2007, 20:22
Pa koliko kosta to u GR
Ne znam cemu toliko o tom maglenju,ja jednostavno kad mi zamagle stakla i to na autobusu,na krpu koju kap ovog kako se vec zove FAIRY- i nema vise maglenja bar dva dana
Whitesnake
12.06.2007, 21:04
Pa tako reci covece, da znamo i srpsko resenje! Probacu i fairy i sprej...
NebojsaR4
12.06.2007, 21:18
Ne znam cemu toliko o tom maglenju,ja jednostavno kad mi zamagle stakla i to na autobusu,na krpu koju kap ovog kako se vec zove FAIRY- i nema vise maglenja bar dva dana
resenje moramo traziti ali da traje...
@White....pa ima raznih...sada ne znam tacno kolio kosta, posto se ne mogu mn mrdati ne bi ni znao da ti kazzem...ali za dobro ono SONAX ili kako se zove treba izdovjiti valjda oko 5 evra...
moje ono za felge je bilo nesto vise od 6 ...ali vredi sve pare....
Whitesnake
12.06.2007, 21:39
E to za felne odma da mi uzmes da ne zaboravis, a ovo za kapljice uzmi i to , znaci za kisu za spolja nemoj za odmagljivanje to imam vec
I ovde cu da kupim sprej za suplje gume kad mi ode i 2. rezervna da idem... :laugh:
John Doe
12.06.2007, 23:55
Pa ako se drzi upustva (bas ima o ovoj temi) nece biti problema :smile: Ja imam problema sa magljenjem jedino kad sam duze parkiran negdje a unutra se ubrzano dise :whistling:
Mocni Rendzer
03.07.2007, 13:59
Pa ako se drzi upustva (bas ima o ovoj temi) nece biti problema :smile: Ja imam problema sa magljenjem jedino kad sam duze parkiran negdje a unutra se ubrzano dise :whistling:
:a084: :a084: :a084:
Baš htedo' reći... :party:
Whitesnake
25.09.2007, 22:47
Sprej je fenomenalan, resava svaku zamagljenost, sto bas i nije dobro uvek, ali zaista je odlican, vredi svake pare, nema vise mlataranja i mahanja ljudima u susednom autu :fijufiju:
Neko mi reče i ja probah - mer za pranje stakala (plava tečnost u boci sa prskalicom), ali bitno je da je sa alkoholom. Potrebno je premazati sunđerom, (ili nečim sličnim) ali važno je da se ne skida (ako nanosite onim čudom za pranje stakala u kolima). Efekat je da nema magljenja neko vreme, (par dana, nedelja - zavisi od vremena) ali kada je unutra klima koja inače magli onda se stakla malo zamute. Svakako je bolje nego zamagljena, a to čudo ne košta mnogo.
A inače da li se još nekom dešava da u Terazijskom tunelu zamagli SPOLJA?
Whitesnake
28.09.2007, 21:34
Pa kroz taj tunel zatvaram prozore, a biciklom ne smem, jer ne bih izasao, ventilacija je ocaj, zato kad dugo stojim pozatvaram sve zivo da se ne bih neosetno udavio...
Tunel bez prirodnog "cuga".
Italijan
01.12.2007, 00:37
Posto se danas vozah po ovoj kisi i nije da mi je palo na pamet, pre bi se reklo da mi je pomerilo pamet zamagljivanje stakala...
Cuo sam razne price limun itd... A cuo sam da ima i nekih sprejeva.
Prirodne solucije me ne zanimaju, interesuje me ovaj sprej, da li je neko probao, ako jeste kako deluje i koji sprej i koliko para...
p.s. Stalno neko blene u mene misleci da mu masem :zloca:
ja sam kupio antimaglen krpu na MOL pumpi / cena 120 din...i ne magli kad prebrisem do sutra ujutru...a cuo sam da je i sprej extra...njegova cena je oko 400 kinti....
dok npr moj cale uzme malo tecnosti za sudove stavi na sundjer i sa unutrasnje strasne prebrise stakla i to bogami traje po 15ak dana
Whitesnake
03.12.2007, 19:26
Kupio sam ja sprej, deluje neke 2 nedelje super, e onda vec pocne da magli i to ako ne brises, nije bas jeftina stvar ja sam ga platio da l' 280 ili 380 i prilicno je mala bocica... Jos nisam potrosio, mada sledeci put moram naci neki jeftiniji, ovaj je neki nemacki...
Ma Snejk skini stakla i lepo navuci Grunf kapicu i naočare. Nećeš više imati problema sa magljenjem. :a084: :a084: :a084:
Whitesnake
11.12.2007, 14:35
Gubim na aerodinamiKi :a055:
:a0266: Skineš i zadnje staklo pa ublaćiš otpore. :too:
Što se tiče krpice, koristio sam je jedno vreme i nije loša, samo kao što kaže Italijan, mora svaki dan da se briše.
Imao sam i ja taj problem,lepo odes u neku radnju gde se prodaje kozmetika za automobile i trazis da ti daju krpu protiv magljenja stakala ona je 100% pamucna i ima u sebi neki materijal jebem li ga da nemagle satakla kad ih prebrises,mozes da koristis i TUTRLE WAX sprej sto ti je receno ali mislim da ces da prodjes :siroma:jeftinije sa krpom kosta oko 200 din. Ali svakako pre nanosenja bilo kakvog sredstva protiv magljenja moras temeljno obrisati stakla . :a034: :a034: :too: :kul:POzzz
Ebem li ga,ja malopre bris`o sa onom "tv magicnom krpom"..i gle cuda,odradila je pos`o... :) mada mi nisu nesto maglila stakla vec su bila dosta "muljava"
Prokiso_Djuvech
16.12.2007, 08:36
Ја сам то решио са танким премазом унутрашњости стакла крпицом натопљеном СЈАЈЕМ за прање судова. Нема магљења по 15_так дана.
TL Fahrer
04.03.2008, 13:48
Ja to rešavam običnim sredstvom za pranje stakla i novinama. Tjedan dana sam miran.
IDIBREACAJE
28.08.2008, 23:15
Kupujmo domace najjace je stari dobri sapun (ribaci) i novina(po mogucnosti politika)
Italijan
29.08.2008, 21:31
ma tecnost za sudove u kombinaciji sa novinama i traje po 10ak - 15 dana....
Ha ha ja sam otkrio odlicnu metodu i za spolja i za unutra! Juce mi zaledio skroz a posto je prozor bio malo otvoren zaledio i iznutra. posto nisam mogao da nadjem grebalicu prvo sam grebao nekom lampom i kada sam video da od tog posla nema nista setim se da u gepeku imam antifriz pa natopim paprini ubrus i istrljam sva stakla. lepo se otopilo i jutros kada sam trebao negde da idem svi automobili smrzli samo moj stoji kao da je u garazi :a049:
Ne znam koliko ce da drzi ali mi se svidja recept!!! :lazy:
John Doe
24.01.2009, 17:23
Mislim da antifriz nije najzdravije koristiti na taj nacin.
San-Sale
24.01.2009, 22:33
Najbolje je kupiti sprej protiv magljenja stakla, ne košta puno, ali zato puno znači. Jednom naprskan deluje 10 - 15 dana u zavisno sti od vremenskih uslova! :a025:
maliomladinac
26.01.2009, 15:35
Gde kupujete te sprejeve? Ja gledao po tempu i par pumpi... ?
Ljudi, Mer za pranje stakala SA ALKOHOLOM, premazati po staklu, NE BRISATI. traje petnaestak dana, jedno pakovanje može da traje bar godinu dana.
ne kapiram zasto ali je moguce da si u pravu :mahanje:
San-Sale
01.02.2009, 10:32
Sprej-eve kupujem u auto sport-u! :a052:
John Doe
01.02.2009, 15:10
ne kapiram zasto ali je moguce da si u pravu :mahanje:
Zato sto je otrovan.
CCC pa sta je sve otrovno :a036: i roshtilj je kancerogen pa ko mari :a055:
Pozdrav, prijatelji... :mahanje:
Od svih mogućih hemikalija koje ste nabrojali, nijednu nisam koristio.
Naime, uključim ventilator koji služi za zagrevanje kabine vrućim vazduhom, zatvorim donju klapnicu (da ne duva na noge), i šoferka se odmagli. Naravno, moram sačekati da se motor zagreje, pa tek onda uključujem ventilator. Dok se to ne desi, krpa odradi stvar. Naravno, govorim samo o šoferci, o ostalim staklima se, takođe, brine krpa. :maul: :maul:
Međutim, javio se problem...
Kada uključum ventilator, kako bih odmaglio šoferku, topao vazduh prolazi samo na suvozačevu stranu, dok na vozačkoj ni malo, ili sasvim malo.
O čemu se radi? Da li se začepilo neko crevo, ili...?
Zahvalan na pomoći i odgovoru. :s35: :s35: :too: :too: :a0181: :a0181:
Whitesnake
02.10.2010, 11:35
Nije crevo, nego je verovatno plasticni leptir tj ta klapna za gore dole odradila svoje pa se ili iskrivila ili pukla pa ne preusmerava gore, ukljuci da duva pa vidi da li makar duva dole na noge... :too:
Pozdrav...
Duva, duva na noge super. Samo na vozačevu stranu neće. I na suvozačevoj duva, ali na vozačevoj ni malo...
Ima li spasa?? :a045: :a045:
Whitesnake
02.10.2010, 20:19
Ima, da se zameni, klapna, Sava je valjda to radio a radi jos jedan nas clan tu blizu tebe, a i ima ih medju delovima :smile: za telefon pp
IDIBREACAJE
07.10.2010, 09:52
A Dali je neko razmisljao o furuni na drva u gepeku i greje i razmagljuje stakla a po potrebi i rostilj..... KO TO TAMO PEVA..... :kuler:
Naftaricu, a za sve koji imaju plinsku instalaciju furunče na butan gas. :smile:
Sone kako funkcionise receptura sa antifrizom?
Neb_Mes_Ur_Mau
09.02.2011, 13:08
Pozdrav...
Duva, duva na noge super. Samo na vozačevu stranu neće. I na suvozačevoj duva, ali na vozačevoj ni malo...
Raskačila se leva klapna, ili je pukao onaj plastični deo kroz koji prolazi osovina regulatora duvanja, no ako nikad nisi to čačkao prepusti drugome jer muka je to velika. Ja sam to radio par puta i svaki put kad MORAM ponovo da rasturim grejanje hvata me jeza.... Veruj mi, ako je na renou nešto zakomplikovano onda je to ta plastika oko ventilatora grejanja.
Pozdrav...
Raskačila se leva klapna, ili je pukao onaj plastični deo kroz koji prolazi osovina regulatora duvanja, no ako nikad nisi to čačkao prepusti drugome jer muka je to velika. Ja sam to radio par puta i svaki put kad MORAM ponovo da rasturim grejanje hvata me jeza.... Veruj mi, ako je na renou nešto zakomplikovano onda je to ta plastika oko ventilatora grejanja.
Vidi se da je to pravo majstorsko znanje, on sam sređuje grejanje... a na koliko to radiš, kad i ulje ili češće? :whistling:
Kapetan Zec
09.02.2011, 16:26
e i meni je to crklo. ja sam zaključio da je r4 suvozački auto. odmagljuje suvozačko staklo, suvozački sic nije propao, zvučnici su ispred suvozača, polica s mentol bombonima je ispred suvozača...
Pozdrav...
@Neb_Mes...
E, zahvaljujem na odgovoru... :a0181: :a0181: :a0181:
Nego, da li moram da skidam instrument tablu kako bih dokučio kvar, ili...?
I da li bi mogao da napišeš još malo detaljnije oko opravke kvara, bio bih ti, opet, veoma zahvalan. :a0181: :a0181: :too: :too: :s35: :s35:
Neb_Mes_Ur_Mau
09.02.2011, 18:31
Pozdrav...
@Neb_Mes...
E, zahvaljujem na odgovoru... :a0181: :a0181: :a0181:
Nego, da li moram da skidam instrument tablu kako bih dokučio kvar, ili...?
I da li bi mogao da napišeš još malo detaljnije oko opravke kvara, bio bih ti, opet, veoma zahvalan. :a0181: :a0181: :too: :too: :s35: :s35:
Pa sve zavisi da li je neko to bataljiva pre, jer ako jeste onda je vrlo moguće počupao žabice i za tebe lakše. Ako nije bataljivano nikada onda treba da se skine instrument tabla (prvo volan pa sve ostalo), pa odviješ sve one šrafove (matice) oko konzole grejanja, pa je odvojiš sa brezona i polako povučeš na dole (Serž, pisneš li jednu ima da te bijem), ako neide iz prve znaj da skoro svako čupanje dovodi do toga da krcne/pukne nešto.
Ako je bilo bataljivano ranije sve je lakše. Dole na dnu imaš dve trokutaste žabice koje drže prednju stranu i leđa od konzole grejanja, to treba da se razdvoji. Prednju stranu lagano povučeš na gore (čuj lagano, ja sam sa ogromnim šrafcigerom to rasturao), ako ne ide probaj da povučeš ka sedištima i pogledaj da li gore kod kontakt brave ima dovoljno mesta za provući ruku, ako da napipaj leptir koji sad kod tebe stoji na dole i pomeraj ga gore dole. U isto vreme pomeraj i ručicu za gore dole, ako nigde ne zapinje dva su razloga (moguća): ili da je osovina oblajznula (češće) ili je osovinica/poluga spala.
Sad sam išao u garažu da ti slikam to ali nemam skinuto ni jedno grejanje, a da je čitavo.
Javi kad rasturiš da vidimo šta dalje, ali mi veruj da je to sve zajedno neopisivi sex, i nek ti je sa srećom..
P.S. :a058: ako se i sad javi neko da kaže da to može i na lakši način ima da se ubijem! :s25:
Nije moj topic, nije na meni da delim savete, ali zezanje je vrlo ozbiljna stvar ako se ljudi ne poznaju osobno. Recimo, meni lično ne smeta, kad mi netko koga znam, kaže "pizdo matora", jerbo znam u čemu je poanta.
A ako to kažeš drugome, koji te nezna lično, može biti problem. Jer ne razumeju svi humor k'o neki. Vrlo brzo dođe do zamerki. Govorim iz vlastitog iskustva sa našeg foruma.
Zezanje je vrlo dobra stvar, čak potrebna na forumu, pa zbog toga da bi se lakše slali u razne polne organe i vikali drug drugome vulva ili penis, predlažem, da se u što većem broju nađemo u Mađarskoj, pa da se ondak na rastanku pozdravimo: jel' ti blento vandrokaški, zar nije bilo super u tri pizde materine, a?
Ako sam bilo koga povredio :a0181: ali namera mi je bila samo u tome, da mogu i druge slati u tri krasne, one koje ne poznajem. Ako shvate šta sam hteo da kažem. Ali, otišao sam u :a0266:
A stakla se najbolje odmagluju u Četvorki tako, da ga nema :a036:
Neb_Mes_Ur_Mau
10.02.2011, 03:31
Na prodaju multi turbo super odmagljivač stakala za sva vozila, novo na našem, a bogami i vašem tržištu, sa neverovatnom cenom od samo 350 PayBox $...
http://www.spservices.co.uk/images/ar002/ar002.jpg
A ako naručite odmah u roku od jučer na poklon dobijate i ovo super mega turbo iber pomagalo koje vam je zasigurno falilo...
http://www.rumproast.com/images/uploads/duct-tape.jpg
Čija upotreba je ograničena samo vašom maštom...
http://www.teleglass.com/auto-glass-blog/wp-content/uploads/2009/06/DuctTape2.jpg
http://images.stanzapub.com/readers/2009/01/09/599987_0.jpg
http://images.stanzapub.com/readers/2009/01/09/599987_1.jpg
http://images.stanzapub.com/readers/2009/01/09/599987_2.jpg
Pozovite jučer...
Neb_Mes_Ur_Mau
11.02.2011, 02:33
:too:
U P O Z O R E NJ E*: :a0266:
Joj brate mili, da znaš samo kako i koliko si nam nedostajao... :mahanje:
Vrh je što smo opet u tvom društvu... :a055:
*za one sa slabijim razumijevanjem humora....
A meni je drago, da jedva čekam da mi dođete najpre u Mađarsku pa onda kod mene pa da vam pijem krv mesec dana :kolce: :a055: a i to, da me nisu adminigatori i modepredatori brisali sa oličja foruma. Jes', malo sam za=bo stvari, al' matorima se to dešava. Recimo, ako mene ujutro ne boli ništa, ja počnem: svetiPetar, svetiPetar, a moja bolja 3/4: mani se budalo matora, tek je tri ujutro :a036: sa umiranjem počni u sedam kad ideš na kućicu u cveću :s25:
pročitah deo saveta,čist alkohol i skinuti masnoću.A često ljudima su zamagljena stakla i ne znaju štaje a karoserija pušta vodu,vlaga je unutar auta i magle se prozori-izvariti limariju