Puna verzija : Tapacirung krova
LaQuatrelle
20.02.2009, 22:09
E ovako, razmišljao sam da promenim tapacirung krova, e sad šta je bolje/pametnije/jeftinije?
-naći očuvan original pa ugraditi
-naći dobrog majstora pa skrojiti približno originalu (mislim na materijal ne dimenzije :vidbudale:)
-ili nešto treće tj odustati :a050:
Treba da stupim sa jednim čovekom u kontakt koji će mi srediti vozačevo sedište jer je dosta propalo, a imam i jednu varijantu za tapacirung krova ali traži 4000 din :d018: pa hoću da čujem vaše predloge pre nego što bilo šta preuzmem, da li da tražim dalje tj jeftnije jer mi je 4k puno, da li da krojim novi itd???
Ništa nije hitno jer čekam lepše vreme da prođu ovi mrazevi, sneg, kiša, čuda luda pa da krenem jednu po jednu stvar da rešavam. Ovo, farbanje, muzika itd.. :smile:
cybertel
20.02.2009, 23:11
Shto se tapetarskih radova oko neba(krova) i sedishta,to nije komplikovano odraditi,barem sa danashnjim materijalima(eko koza,mebl shtofovi isl)
U mojoj 4-ci fabrichki je tvrdi krov,dakle imash varijantu da potrazish tvrdi krov i da se ne muchish,a mozesh ga ofarbati u koju boju zelish,a shto se tiche tapaciranja sedishta,evo ti broj telefona choveka koji ti to moze odraditi za vrlo jeftine pare, Ilic Mirko tel: 065/82 31 649,ulica nushiceva,Mladenovac... :a025:
LaQuatrelle
21.02.2009, 00:17
Auuu di me nađe :kuler: Ja sam iz NSa, a i piše u potpisu, hvala u svakom slučaju :smile:
Ako ces da radish novi krov onda u obzir dolazi samo prava koza sve ostalo je uzaludno trosenje para (za mene) Ja cu to raditi sa krovom, sedistima tapacirunzima a bogami i kompletni pod ce u kozu sa gumama na cicak traku pa nek kosta sta kosta!!! :s35:
Meni je @plafon@ bio samo malo prljav (verovatno jer sam pušač)i malo poderan blizu gepeka...
Nikad ga nisam menjao...
LaQuatrelle
21.02.2009, 09:52
Isto stanje je i kod mene, jedino što ja nisam pušač ali je zato prošli vlasnik kanda pušio za trojicu :a084: I sa prednje strane je "oronuo" i malo visi pa sve mislim da je najbolje zamenuti ga drugim/novim jer uzaludno je baćkati se ovim. Ako stignem postaviću koju sliku pa će vam sve biti jasno :kuler:
LaQuatrelle
21.02.2009, 12:03
A evo i par slika :kuler:
http://img291.imageshack.us/img291/6254/krov.jpg
Whitesnake
21.02.2009, 12:42
Nadji tvrdi i uzivaj, jos ga je montirati bar 50x lakse :a055: Znaci trazi cetvorke pre '85 na njima se mzoe naci tvrdi krov :mahanje:
LaQuatrelle
21.02.2009, 13:38
Hvala na savetu, a od nedelje u potragu :a055: :mahanje:
John Doe
21.02.2009, 16:48
Nisam nikad vidio tvrdi krov ???
renault1979
21.02.2009, 20:14
Nisam nikad vidio tvrdi krov ???
to ni ja ne kužim,o kakvom je krovu riječ? kod mene je lijepi bijeli od bijele kože al to uopće nije tvrdo već nekako kao da visi na nekakvim lajsnama ili šta već,neznam jer ga nisam nikad skidao ali ovo sa tvrdim krovom me skroz zbunilo :fijufiju:
Kanda ima,al' nisam ga ni ja video...
LaQuatrelle:I kod mene je tu poderan samo mnogo,mnogo manje...
Ljudi pazite na tapacirung plafona jer se i štiklom pocepa :s25:
San-Sale
21.02.2009, 21:53
Znači da praktikujemo izuvanje? :a084:
maliomladinac
21.02.2009, 22:17
Marti :a0181: :a0181: :a0181: :a0181:
Whitesnake
22.02.2009, 17:45
Takav krov ima mirko na petici i Cybertel na svojoj R4 iz valjda '85 koliko se secam, po meni je laksi za odrzavanje i skidanje, do sada bih 100x skinuo ovaj (da umem da ga vratim)i dodao jos neke izolacije, em je tise kad se ide preko 120km/h :smile: em leti hladnije, a zimi toplije...
LaQuatrelle
31.03.2009, 17:06
E drugari, pazario sam danas tapacirung krova za 3000 dinara, stanje extra, a slike uskoro :kuler: čak sam dobio i free dva "suncobrana" u takođe odličnom stanju.
Oj-la... Kao prvo za stiklu... :a084: :too:
Kao drugo, ako vec skidas tapecirung probaj odmah odraditi i zvucno/toplinsku izolaciju. Ja sam na svojoj bivsoj Katrici ljepio naizmjence sloj one tanke spuzvice koja se inace stavlja ispod laminata i one kartone koji se nalaze izmedu redova kutija kad se slazu za transport na paletama. Ne znam ako znas o cemu se radi pa cu ti ukratko objasniti. To je karton vrlo slican kartonu od obicne kutije za cipele ili slicno, samo sto nije onako 'lakiran' nego je mucast (kao blago ''cupav'') i debljine je kojih milimetar, milimetar i pol! Jao vec ti vidim facu kad budes citao ovaj post - ma o kakvom kartonu koji muca ovaj prica... :whistling: :laugh:
Uglavnom - ja sam izlijepio jednu takvu home made 'sendvic-izolaciju' i bio sam vise nego zadovoljan. Auto je bio puno tisi, nije se toliko grijao preko ljeta, a za zimu i toplinu ne mogu sa sigurnoscu reci jer mi je grijanje radilo fenomenalno, a kad sam se smrzavao u Katri to su bile toliko niske temperature da se znala i sajba lediti iznutra.
Ali osjeti se ucinak, pogotovo kad kocis motorom na nizbrdici pa kad pocne ''srkati'' na auspuh i rezonirati cijeli auto grlrlrlrlrgrlrlrgrlrlr... :laugh: Jest da je to prepoznatljiv zvuk Katre, ali... U kabini je bilo puno tise.
Uglavnom... Kad ti je vec tapecirung dolje, razmisli o ovome. Ja sam ljepio prvo spuzvicu ako se ne varam, a zavrsio sa kartonom. Ljepio sam sa nekim univerzalnim gradevinskim ljepilom u kartusi (tuba kao silikon). Bilo me je strah da mi po ljeti ne isparava neko ljepilo tipa Neostik i slicno.
:mahanje:
LaQuatrelle
31.03.2009, 21:06
Mislim da tačno znam o kakvom kartonu pričaš, uzet je u razmatranje :a025: Sa prijateljem sam išao na otpad pa je on skidao sa stare katre, a na moju sreću on je tapetar :kuler: tako da će i on stavljati svu potrebnu izolaciju tako da ne brinem nimalo ali ću mu svakako preneti pa neka odradi kako misli da je najbolje :smile:
Moj je iz1979 i ima obican skaj tapacir :a045:
Oj l Katrel... Sto bi sa krovom onda? Si poceo raditi sta? Ima kakvih slika?!? :a080:
:mahanje:
LaQuatrelle
10.04.2009, 11:11
Kod majstora su kola tj kod farbara, a pošto me je jedva ugurao u raspored jer još radi 2-3 auta ja se nadam da će za desetak dana sve biti gotovo, a do tada ništa :kuler: Otvoriću novu temu u "Uradi sam" čim budu gotova :smile:
sawoodean
10.04.2009, 11:17
Obavezno da otvoris temu kad bude gotovo i da pitas majstora koje je cimanje da se skine nebo posto ocu da budjim antenu pa da znam sve moguce prepreke :smile:
LaQuatrelle
10.04.2009, 11:26
Ako pod nebo misliš na tapacirung krova veoma jednostavno se skida. Objasniću večeras jer upravo krećem na posao :a055:
LaQuatrelle
10.04.2009, 19:41
Najlakše ti je da kreneš od prednje strane. Odvrneš šrafove što drže suncobrane i one po celoj duži i sve će ti se samo kasti :kuler: Sve što ti treba od alata je šrafciger da izvlačiš levu i desnu ivicu tapacirunga koja ima deblje krajeve i koja je uvučena u "kanal". Ono što drži tapacirung u vazduhu tj pri krovu su čelilne cevi koje se ubace u posebne rupe.
Ne znam da li si video par postova pre gde sam objasnio da sam bio sa prijateljem na otpadu pa je on i skidao, a da sam znao da je tako lako.... :kuler:
Evo par slika da vidite kako to sve odprilike izgleda pošto mi je jedino tapacirung ostao kod mene pa ću njega naknadno staviti pa ću opet slikati da se vidi kako je kada je montirano :oki: Hteo sam da okačim slike kada sve bude gotovo ali aj šta sad :kuler:
http://img11.imageshack.us/img11/92/tapacirung01.jpg
http://img8.imageshack.us/img8/2355/tapacirung02.jpg
LaQuatrelle
10.04.2009, 19:41
http://img105.imageshack.us/img105/8553/tapacirung03.jpg
http://img382.imageshack.us/img382/6201/tapacirung04.jpg
sawoodean
10.04.2009, 22:03
Hvala puno na opsirnom objasnjenju javljam ovih dana sta sam uradio ako budem uopste kacio ovu antenu posto mi se sad ne svidja kako izgleda no videcemo otom potom.Pozdrav druze imas za ovo pivce od mene na sledecem okupljanju :a055:
LaQuatrelle
10.04.2009, 22:47
Nema na čemu :a025:
E vidiš ja sam odlučio da tu antenu na krovu izvadim i da se zavari ili zagituje rupa sve zavisi kolika je jer ju je neko odlomio ili odšrafio pa ostala samo ona "baza" bez antene na krovu. Uzeo sam onu električnu sa pojačivačem pa ću nju najverovatnije zalepiti direktno za krov auta iznutra pa onda staviti tapacirung pa se neće ni videti da je tu :naughty: